Evden Ayrılmak

Hzza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2015
54
18
30
Herkese hayırlı akşamlar dilerim,

Ben 24 yaşında genç bir kadınım. Üniversiteyi uzakta okuduktan sonra aile evine geri döndüm ancak artık anlaşamaz olduk. Genel olarak bir problem yaşamıyoruz aslında ancak zaman zaman hayatıma çok müdahil oluyorlar ve yerime kararlar veriyorlar. Büyük bir şehirde bir arkadaşım iş ayarlayacağını söyledi. Aileme söylersem kesinlikle izin vermezler. Ne gerek var derler, Şükür durumumuz fena değil, hayatım boyunca hiç çok bariz bir zorluk yaşamadım. Eğer evden ayrılırsam bir daha görüşmeyeceğimizin farkındayım. Evden ayrılmayı kabul edecek bir ailem yok zaten bu yüzden üniversite biter bitmez memleketime geri döndüm. Yaşadığım şehirde de iş imkanları var ancak işe başladığımda ailemin bu baskıcı ve kontrolcü tavrı değişir mi bilmiyorum. Evden ayrılmalı ve bir daha arkama bakmamalı mıyım hiç bilemiyorum. Sizler ne dersiniz? Belki olayın içinde olduğum veya konfor alanımdan çıkmaktan korktuğum için bazı şeyleri göremiyorumdur.

işe başladığımda ailemin bu baskıcı ve kontrolcü tavrı değişir mi bilmiyorum.
Bir aile nasılsa öyle devam eder. Evden ayrılmanın geri dönüşü olmayacaksa bu da çok büyük bir risk. Bir iş yerinde garanti olarak tutunacağının garantisi yok, orayla anlaşamama durumunda kira fatura gibi giderlerin nasıl karşılanacak? Geniş çaplı düşünüp karar vermen gerekiyor.

Ben senin yerinde olsam ailemin evinde çalışıp ayaklarımın üstünde durmaya çabalarım. Kimseye güvenip te arkanı dönüp ailene gitme. Aileni mumla arıcak durumlara dusersin. Önce çalış ayaklarinin ustunde dur. Baktın olmuyor o zaman kendi başına evini tutar bakarsın hayatına.

Aynı durumu yaşadım yıllar önce. Üniversiteyi ayrı bir ilde okudum 4 yıl boyunca. Eve geldikten sonra 1 kaç yıl anca dayandım. Allah canlarını sağ etsin ama cidden olmuyordu. Ben de işime yakın bir semtte ev tuttum bir öğrenci ile. Hayatımın en güzel 1 buçuk yılıydı. O yüzden ben kesinlikle tavsiye ederim
Ancak ekonomik olarak kendinizi ayarlayın. Benim halihazırda isim vardi diye rahatlıkla bu adımı attım. Siz bir işe baslayin, bakalım oturuyor mu düzeniniz, ona göre hareket edin bence.

Ben 24 yaşında genç bir kadınım. Üniversiteyi uzakta okuduktan sonra aile evine geri döndüm ancak artık anlaşamaz olduk. Genel olarak bir problem yaşamıyoruz aslında ancak zaman zaman hayatıma çok müdahil oluyorlar ve yerime kararlar veriyorlar. Büyük bir şehirde bir arkadaşım iş ayarlayacağını söyledi. Aileme söylersem kesinlikle izin vermezler. Ne gerek var derler, Şükür durumumuz fena değil, hayatım boyunca hiç çok bariz bir zorluk yaşamadım. Eğer evden ayrılırsam bir daha görüşmeyeceğimizin farkındayım. Evden ayrılmayı kabul edecek bir ailem yok zaten bu yüzden üniversite biter bitmez memleketime geri döndüm. Yaşadığım şehirde de iş imkanları var ancak işe başladığımda ailemin bu baskıcı ve kontrolcü tavrı değişir mi bilmiyorum. Evden ayrılmalı ve bir daha arkama bakmamalı mıyım hiç bilemiyorum. Sizler ne dersiniz? Belki olayın içinde olduğum veya konfor alanımdan çıkmaktan korktuğum için bazı şeyleri göremiyorumdur.
Hiç korkuyormuş gibi değilsin valla.bir yaştan sonra insan anlaşamıyor.bir halt da olmaz merak etme.hepimiz geçtik bu yollardan.ömür boyu nasıl oturacakmışsınız onlarla?

önce kendi yaşadığınız şehirde işe başlayın bence. şuan tüm gün evde olduğunuz için o baskıyı yoğun hissediyor olabilirsiniz. birikiminiz ve aile desteğiniz olmadan başka bir şehirde bir hayat kurmak kolay değil. Bir de çok kötü insanlar değillerse ailenizle tamamen bağları koparmak da iyi değil bence.

Anne baba evladının kötülüğünü asla istemez
Önce yaşadığınız şehirde işe girin bir bakın bakalım nasıl oluyor
Gerisini sonra düşünürsünüz
Ama size şunu diyeyim anne babaya sırt dönülmez yüz çevrilmez ne demek hayat boyu görüşmemek falan Allah korusun
Bende bir anneyim karnımda taşıdım doğurdum buyuttum neden beni terk etsin diye mi bu yaptığınız nankörlük olmaz mı Allah huzur mutluluk verir mi
Sakın ama sakın evi terk etmeyin

Önce işe gir kendi paranı kazan. Bir kaç sene geçsin. Bu süre içinde gelecek planlarını yap ailenle de paylaş. Evden ayrılma fikrine alışsınlar. Bu şekilde gitme.

Anne baba evladının kötülüğünü asla istemez
Önce yaşadığınız şehirde işe girin bir bakın bakalım nasıl oluyor
Gerisini sonra düşünürsünüz
Ama size şunu diyeyim anne babaya sırt dönülmez yüz çevrilmez ne demek hayat boyu görüşmemek falan Allah korusun
Bende bir anneyim karnımda taşıdım doğurdum buyuttum neden beni terk etsin diye mi bu yaptığınız nankörlük olmaz mı Allah huzur mutluluk verir mi
Sakın ama sakın evi terk etmeyin
Maalesef her aile aynı olmuyor
kimi için evlat çocuğunken kimi için bir plan, proje hatta kukla oluyor ve ben kuklayım. Bunu kabullenmek çok zor olsa bile...

Maalesef her aile aynı olmuyor
kimi için evlat çocuğunken kimi için bir plan, proje hatta kukla oluyor ve ben kuklayım. Bunu kabullenmek çok zor olsa bile...
Ay öyle şey olur mu bunu nerden çıkardınız bazı şeyleri yanlış düşünüyorsun ve yanlış yorumluyor olabilirsiniz
Lütfen ebeveynlerinizi üzmeyin
Oturum konuşun kendinizi anlatın orta yolu bulun

Bence böyle bir şey yapmayın. Büyük bir probleminiz yokmuş zaten ailenizle. Her ailede büyüklerin bir nebze müdahalesi vardır zaten. Ailenizin rızasını almakla uğraşmaktansa direk kaçıp onları ortadan kaldırmayı istiyorsunuz gibi. İyi niyetli bulamadım

İyide madem üniversite okumanıza niye izin verdiler niye illa aynı şehirde iş bulmak zorunda olunki.Niye size guvenmiyorlar.Okudugunuz bölüm büyük sehirlerde daha iyi para kazandıracaksa tabiki para derim kariyer derim Aklınızda basiniydaysa.Bolumum kariyer yapmama yetmez bu şehirde öylesine bir işte calisirim derseniz o ayrı.Niye çalışmak için evden kaçar gibi gitmek durumunda bırakıldığınızi anlamadım Evet yetişkin olup okul bitince olmuyor aile evi zor

33yaşında aile evindeyim. Konfor alanı olsa da ayrıl kendi ayakların üstünde bağımsız olmak en güzeli

Evlenmeye kacmiyorsunuz sonuçta onları bile tutamiyoruz yorumla zaten

Siz aklı başında iseniz kocaman üniversite bitirmiş iyi bir meslegi olan biriyseniz kendi paranizi gerçekten kazanabilecekseniz aile saygı duymalı .Ben oarasiz egitimsiz kocaya kaçanların disindakilerde pek sorun görmedim.

Ailenizle bir daha hiç görüsmemeyi nasıl göze alabilirsiniz onlar sizi koşulsuz seven belki de tek insanlar . Bu kadar kolay arkada bırakılmaz emekleri var yazık

Hayırlı akşamlar, yoksa biz kardes miyiz 🤭 Aynı model ebeveyn var bizde. Kontrolcü tavirlari degismez. Siz sınır koyunca tavrinizda net olursaniz belki anlar, geri dururlar, ben korkaktim, net tavir koyamadim. Şu an evliyim, hâlâ her seye fazla (ve/veya izinsiz) müdahil olurlar (esimin durumdan rahatsız olduğunu söylediğim hâlde... unutup yine karışıyorlar). Evden ayrılma, işe girme konusuna bir sey söyleyemeyeceğim, sizin tercihiniz olsun 🌷

hele kendi şehrinizde bir iş bulun bi çalşın bakalım da iş hayatı nasıl birşeymiş, iş nasıl aranırmış bulunurmuş maaş pazarlığı mobbing biraz bi fikir edinin
ha baktınız oluyor ama aileniz hala çok sıkıyor, başka şehirde de çalışırım nasılsa tecrübem var giderim dersiniz, kenarda kendinize ait bi paranız bulunsun giderken

hayat yaz dizisi değil tesadüfen en ballı işler en tatlı evler vs. çıkmaz karşınıza oturduğunuz yerden -ananız kadir gecesi doğurmadıysa
belki iş istediğiniz gibi olmayacak belki siz yapamayacaksınız belki ev berbat, belki evde sizden başka geçinemeyeceğiniz birleri olacak. hiçbir fikriniz yok daha.

X