Evdeki toz gitmiyor lutfen yardim

S I L A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
329
9
98
46
Evime aylık derin temizlik için yardımcı geliyor.ufak bebeğim var yapamıyorum çünkü. Şuan yatak odam çok tozlu ve derin temizliğe rağmen tozlar havada uçuşuyor. Odada uyumak istemiyoruz. Nasıl etkili kurtulurum. Yatak da dahil heryer de toz var.ayrica bebek uyurken hergün genel temizlik yapıyorum. Ve biktimmm

Halıları bir süre kaldırın perdeleri yıkayın. Su filtreli süpürge ile yatak yatak altı hatta tozun yoğun olduğu havayı çektirin.pijamaları yatak örtüsünüyastıkları çırpın. Ben bunları yapıyorum. Bir nebze azalıyor

Halilari kaldir
Odada fazla esya ne varsa kaldir, yani ortada birsey olmasin
Kiyafet falan da olmasin, kaldir dolaba koy
Benim komidinimin üzerinde bir ayna bir de lamba var, bir de hava temizleme makinesi
Alabiliyorsa yerler icin temizlik robotu al, hergün calistir
Yoksa mobla hergün yerlerin tozunu al
Odani düzenli havalandir, yüzeylerde toz varsa gördügün gibi al
Esya azalinca temizlik de bes dakikani alacak
Benim toza alerjim var, ama tamamen tozsuz olmasi imkansiz
Cünkü yatak yorgan var yani
Ama yine de cok azaldi, abartmiyorum hergün yerlerin tozunu aliyorum yoksa basa cikilmiyor, hali kullanmayinca daha cok tozlar göze batiyor, hali tüm tozu yiyor ve bence cok pis

Temizlikte silikonlu ürünler kullanın çok faydalı oluyor toz tutmamada.

elektirikli süpürgenizi değiştirin, halıları kaldırın, kilim gibi şeyler kullanıp her hafta çamaşır makinesinde yıkayın.

Halıları kaldırırsam 6 yaşında oğlum var üşütür diye korkuyorum.yoksa düşünmedim değil. Kilim ince kalır sanki. Evi degistiricez çözüm olurmu bilmem. Çünkü yola bakıyor yani araç tozu vs.
elektirikli süpürgenizi değiştirin, halıları kaldırın, kilim gibi şeyler kullanıp her hafta çamaşır makinesinde yıkayın.

Eviniz caddeye cok mu yakin arabalarin vs. Yogun olduğu bir yerse cok toz oluyor genelde

Eviniz caddeye cok mu yakin arabalarin vs. Yogun olduğu bir yerse cok toz oluyor genelde
Aynen. Tozlu bir şehirdeyiz tozu pisliği bitmiyor. Yola yakın ama yüksek. Açık alan ondanda oluyordur belki. Ve rüzgarı bol bir yer

Eşya çok çünkü çocuk var ıvır zıvır oluyor. Halisiz üşütür çocuk diye yapamam. Havalandırma cihazları baktım baya pahalı. Napcam bilmiyorum

benim evim bahçe katı ilk 1 yılda tozla başım dertteydi. Sonra çok kuvvetli bir süpürge aldım. ilk 3-5 ay ev tozlanmaya devam etti ama sonra resmen evde toz bitti. haftada 2 defadan fazla ev süpürmeyiz ama evde toz namına bişey kalmadı diyebilirim. Sadece salonuma 2 tane bambu halı aldım diğer yerlerde yıkanabilen halımsı kilimimsi şeyler var şimdi ayda 1 yıkıyorum yetiyor onları da neredeyse hiç toz yok.

hali yikama makineleri var ya onlarin supurgeleri cok guclu haftada bir onlarla supurebilirsin ayrica kurutma makinesi de elbisedeki tozlari cok guzel topluyor.

1-halilar kaldirin
2- evde fazlalik esya bulundurmayin
3- en en en önemlisi düzgün bir süpürge alin. ben miele kullaniyorum (torbasiz)- süpürgem canavar gibi.
4- firsatiniz varsa kiyafetleri evde kurutmayin, maddi acidan firsatiniz varsa kurutma cihazi alin. en cok toz kiyafetlerden geliyor.
5- evi geceleri havalandirin (ben yatmadan önce yapiyorum)
6- her nevresim degistirmenizde yataklari süpürün.
7- koltuklari ayni sekilde her hafta süpürün.
8- toz almak icin swiffer kullanabilirsiniz

Bence siz fazla takıyorsunuz bu toz işine. Toz parçacıkları her zaman var olacak. Sen istersen her gün temizle sonuçta bunlar içeri girecek yani... Bir yüzeyi temizleyin ertesi gün bakın üzeri toz olur zaten.. Bir nevi doğa olayı diyebiliriz :)
İnsanların bebekleri ne odalarda uyuyorlar bir şey olmuyor da sizin tertemiz eviniz de hiç bir şey olmaz merak etmeyin ve bu kadar da abartmayın.

Ayrıca, hergün genel temizlik yapacak enerji ve motivasyonu nasıl kendinizde buluyorsunuz ? Tebrik ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…