• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Kızlar ızmırlıler bılır hısar camının orda ÇıÇekÇıler var toprak aldım ÖĞlen bıde saksı
satıcıyla muhabbet ederken demezmı menekŞeler mutfakta daha ıyı olur dıye
Şok oldum cıddımı dedım adam dene bak gÖrÜrsÜn dedı
sızce doĞrumudur ÇÜnkÜ benım mutfak karanlık bırazda

Kızlar İzmİrlİler bİlİr hİsar camİnİn orda ÇİÇekÇİler var toprak aldım ÖĞlen bİde saksı
satıcıyla muhabbet ederken demezmİ menekŞeler mutfakta daha İyİ olur dİye
Şok oldum cİddİmİ dedİm adam dene bak gÖrÜrsÜn dedİ
sİzce doĞrumudur ÇÜnkÜ benİm mutfak karanlık bİrazda

Evet canım bende duymuştum nemi seviyor sanırım menekşeler ama benım mutfak küçük hiç çiçek koyamam.Burdada bahsedilmişti sanırım daha önce mutfakta daha iyi oldugunu menekşelerin,eski sayfalarda.

TeŞekkÜr ederım cnm yaa
benım gÖzden kaÇtı sanırım
akŞama gıder gıtmez mutfaĞa koycam Çok sevındım wala duyduĞuma
mutfakta ÇıÇek ıstıyodum hep
bıde kaktÜs alcaktım 5 lıra dedı bıt kadar Şeye pahhalı geldı bana ya

diktigim menekseler de mutfakda yani mutfak caminin önüne koydum,
ama daha hala hec bir tikirti yok :oklava:
gecen benim kiz yapragin birini kirmis, bende merak edip kalanina bkatim daha kök salmaya bile baslamamis yav.
temmuz 26 da dikdiydim.simid bunlar günes isigini sevmez mi diyonuz, gölgeye mi alayim...
kestane kebab acele cevap kizlar.:delphin:

cnm menekşeler ışığı sever ama direk güneş ışığı gelmicek
mutfakta daha iyi olurmuş yemek nedeniyle nem olur yaa
ondan sanırım
ışık alan ılık bi yerde olursa olur bence

Kızlar İzmİrlİler bİlİr hİsar camİnİn orda ÇİÇekÇİler var toprak aldım ÖĞlen bİde saksı
satıcıyla muhabbet ederken demezmİ menekŞeler mutfakta daha İyİ olur dİye
Şok oldum cİddİmİ dedİm adam dene bak gÖrÜrsÜn dedİ
sİzce doĞrumudur ÇÜnkÜ benİm mutfak karanlık bİrazda

Canim benim menekselerim de mutfakta...Sabah günesini severler diye annem yerlerini degistirdi, costular...Direkt günes isigini sevmiyorlar evet...

MutfaĞım pek gÜneŞ gÖrmÜyor ma daha ıyı olacaĞını dÜŞÜndÜm
dÜnkı satıcı dedı bıde
bayadır aÇmıyolar umarım burda aÇarlar

Kızlar ya lale sezonu ne zaman oluyo lale almak ıstıyorum bıde dıkeyım eve gÜzel oluyolar

Cnm nette araŞtırdım ekım kasım gıbı tohum olarak ekılıyormuŞ
bıkÇ ay sonra alcam bakalım olucakmı

Nette nıye ekım kasım yazmıŞkı
tÜtÜmÜ var acaba onların

menekşeler çok hassas hemşerim
çok sulamış olabilirsin
yada güneş ışığında kaldımı

suyunu ayarlayabiliyorum dokununca toprağa .suyundan değilde.güneşle ilgili olabilir.mutfakta benim menekşelerim.mutfak güneş alıyo ama onların durudğu yere güneş gelmiyo.ilk aldığımda çiçekiydiler zaten onları döktüler.sonra bi daha yine yanı yerde yani mutfakta çiçek açtılar.sonrada günden güne kötüye gittiler.şimdi değiştirdim yerlerini.başka odaya aldım bakalım nasıl olacakalr.birde vitamin falan veriyomusunuz menekşenize.bir sorum daha olacak yapraktan çoğaltılıyomuş ya bu menekşeler.hangi mevsimde çoğaltmalı bunları.

suyunu ayarlayabiliyorum dokununca toprağa .suyundan değilde.güneşle ilgili olabilir.mutfakta benim menekşelerim.mutfak güneş alıyo ama onların durudğu yere güneş gelmiyo.ilk aldığımda çiçekiydiler zaten onları döktüler.sonra bi daha yine yanı yerde yani mutfakta çiçek açtılar.sonrada günden güne kötüye gittiler.şimdi değiştirdim yerlerini.başka odaya aldım bakalım nasıl olacakalr.birde vitamin falan veriyomusunuz menekşenize.bir sorum daha olacak yapraktan çoğaltılıyomuş ya bu menekşeler.hangi mevsimde çoğaltmalı bunları.

ben vitamin veriyorum cnm 2-3 haftada bir
ancak çoğalma konusunda kötü tecrübeye sahibim 3 kez denedim başaramadım

Menekşelerin çogaltılası için mevsimin oldugunu sanmıyorum.Sadece saglıklı ve büyük bir yaprak seçilmeli dırek topraga dıktikten sonra gun aşırı çok az sulanmalı fazla sulanırsa çürür .Topragı kurutulmamalıda dıyebılırız.

menekşelerin çogaltılası için mevsimin oldugunu sanmıyorum.sadece saglıklı ve büyük bir yaprak seçilmeli dırek topraga dıktikten sonra gun aşırı çok az sulanmalı fazla sulanırsa çürür .topragı kurutulmamalıda dıyebılırız.

ben 3 kez denedim başaramadım cnm yaa

bide evde saksıya menekşe dikmek istiyorum
evine diken yokmu nezaman dikmeli

çiçeklermi beni sevmiyor benmi çiçekleri sevmiyorum belli değil
şaka bi yana evim güzel güneş görmediği için malesef çiçeklerim kısa ömürlü oluyor
şuan evde canlı çiçek namına vazodaki bambularımdan başka bişeyim yok-tatlicadiarzu-

Back
X