• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen varmı?böceklerden kurtaramıyorum çiçeğimi:KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
çok güzelmiş ,bildiğim kadarıyla dua çiçeği deniyor böcek içinse ilaç almalısın sanırım

sağol canım öğrendim dua çiçeğiymiş ilaç aldım ama çiçeğide öldüreceğim diye korkyorum.çok ilginç bi çiçek akşam yapraklar dua eder gibi havaya kalkıyor sabaha geri kapanıyor resimde kapalı hali akşam süper oluyor çok ilginç.inşallah öldürmem

superisi küçücük kaplarda domates yetiştirmişsin biz kocaman balkon saksısı aldık domates olmaz dediler bunlar tohumdanmı böyle oldu maşallah.

Kızlar müjde! yaklaşık ilki ay önce diktiğim menekşelerimden sonunda yavru aldım:) ama bazı sorularım var: beyaz menekşemin yapraklarında sürekli kahverengi lekeler görüyorum çok sulamadığımdan eminim acaba neden oluyordur? yorumu olan var mı?
2. menekşenizin böyle sağlıksız çiçekleri varsa onlara ne yapıyorsunuz? koparıyor musunuz? koparsarırsak ne olur deneyimi olan var mı?
çok soru sordum farkındayım :kedi: şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan

Cnm ya kıyamam ben onlara
Şu ÇıÇekler Çok gÜzel Şeyler yaa
bende ılk kez menekŞe yetıŞtırıyorum
ÇıÇeklerı bıttı ama yaprakları yeŞıl aÇarmı tekraracaba bılemıyorum
bıde saksısı kÜÇÜk daha bÜyÜĞemı eksem acaba
bende bıde kÜstÜm ÇıÇeĞıne bayılırım ama 2 tane aldım ıkısıde ÖldÜ
Çok hassas ya malesef Çabuk ÖlÜyo

Kızlar müjde! yaklaşık ilki ay önce diktiğim menekşelerimden sonunda yavru aldım:) ama bazı sorularım var: beyaz menekşemin yapraklarında sürekli kahverengi lekeler görüyorum çok sulamadığımdan eminim acaba neden oluyordur? yorumu olan var mı?
2. menekşenizin böyle sağlıksız çiçekleri varsa onlara ne yapıyorsunuz? koparıyor musunuz? koparsarırsak ne olur deneyimi olan var mı?
çok soru sordum farkındayım :kedi: şimdiden teşekkürler opuyorumnanaktan

annemin onlarca meneksesi var hep uretip uretip hediye eder ese dosta a.s
bende gecen yil bi tane beyazindan aldim yapraklari dediginiz gibi sari sari oldu menekse uzmani anneme sordum suuyu dokerken hic yapraklarina sicratma yapraklarda kalan sular guneste kizip yapragi yakar dedi dogru diyo cunku dibine degil tepesinden dokuyordum suyumafoldumben ama artik oyle yapiyorum sararan ciceklerinide kopar gelismesini engeller
birde meneksenin topragina yumurta kabugu karistirirsan daha guzel acarmisopuyorumnanaktan
bende kirilan yapraklari bi saksiya dikmistim iki tane daha menekse elde ettim cok guzel urediler onlarida ayirmam lazim

arkadaslar bodur gul hakkinda bilgisi olan varmi bende bi tane var aldigimda ne guzel kucuk kucuk gulleri vardi onlar solduktan sonra bidaha acmadimafoldumben

Cnm ya kıyamam ben onlara
Şu ÇıÇekler Çok gÜzel Şeyler yaa
bende ılk kez menekŞe yetıŞtırıyorum
ÇıÇeklerı bıttı ama yaprakları yeŞıl aÇarmı tekraracaba bılemıyorum
bıde saksısı kÜÇÜk daha bÜyÜĞemı eksem acaba
bende bıde kÜstÜm ÇıÇeĞıne bayılırım ama 2 tane aldım ıkısıde ÖldÜ
Çok hassas ya malesef Çabuk ÖlÜyo

hemen olmasada dinlendikten bi sure sonra tekrar acar cicekler birde saksi aldiginiz saksisiysa onu degistirin daha buyuk bi saksiya
cok sicaklarda direk gunes isiginda ozelliklede camin kenarinda bekletme cam mercek gorevi gorup kiziyor yakiyo menekseyi dikkat et kirilan yapraklarida bi saksiya sapla bi kac ay sonra yavrular cok mutlu olursun:1hug:

Son düzenleme:
hemen olmasada dinlendikten bi sure sonra tekrar acar cicekler birde saksi aldiginiz saksisiysa onu degistirin daha buyuk bi saksiya
cok sicaklarda direk gunes isiginda ozelliklede camin kenarinda bekletme cam mercek gorevi gorup kiziyor yakiyo menekseyi dikkat et kirilan yapraklarida bi saksiya sapla bi kac ay sonra yavrular cok mutlu olursun:1hug:

TEŞEKKÜR EDERİM CNM BUGÜN İŞ ÇIKIŞI İLK İŞİM BİKAÇ SAKSI ALMAK OLACAK
HEM EKMEYİ BEKLEYEN ÇİÇEĞİM VAR HEMDE MENEKŞEMİ BÜYÜK SAKSIYA DEĞİŞTİRCEM
opuyorumnanaktan

cevaplarınıza teşekkürler kızlar ama o beyaz menekşenin yapraklarında bugün çok küçük yeşil böcekler gördüm. bu nerden çıktı şimdi? ne yapayım çiçekçiden ilaç mı alsam yoksa ilaçsız halletmenin yolu var mıdır?:çok üzgünüm:

bende çok seviyorum çiçekleri hele menekşeler onlar ayrı güzeller hepinizin çiçekleri çok güzeller bayıldım doğrusu a.s.benimde var bir tane menekşem ofiste gözüm gibi bakıyorum

bunlar da benim fesleğenlerim

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben menekşemi büyük saksıya değiştirdim çok şirin oldular ya opuyorumnanaktan
bide denemek için menekşenin bi yaprağını kopardım eski küçük saksısına kaydirigubbakcemile4
toprak koyup diktim bakalım tutucakmı :uhm:
tam bi çiçek hastası olmaya başladım zemuszemus
sabah kalkar kalkmaz onlara bakıyorum :1rolleyes:
akşam gider gitmez yine onlara :1rolleyes:
şimdi tek düşündüğüm temmuzda 6 gün evde olmayacağım :çok üzgünüm:
umarım bişey olmazlar kayınvalidem alt katta ilgilenmesini sölücem ama yinede korkuyorum işte napayım fisfisfis
bu arada bide şu bilgiyi duydum
depresyona en iyi ilaç çiçek yetiştirmekmiş :dance:
bilgilerinize zemuszemus

bende cok severim cicekler ugrasmayi.kapimda güller dolu .bu senede bir actilar sormayin dökülüyo.burda resimlerini koyarim.ama bilmiyom nasil yapicam.dometes sebzelerde yetistiriyom. cok merak saldim .topraga giren oluyo.bezelyekerim bi olduki iki gün sonra toplayip yemegeini yapcam

Back
X