• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Kızlar ne güzel çiçekleriniz var ya mşlh
benimde ekmeyi bekleyen 2 çiçeğim var köklensin diye bekliyom
bi tane peygamber kılıcı, aşk merdiveni ve adını bilmediğim 2 çiçeğim da var
ama ben saftiriğin ilk sayfada verdiği 2. çiçeğe bayıldım adı nedir onun acaba hayran oldum kaktüs gibi bişey
bide tüm çiçeklerin adını nasıl nerden öğrenebilirz

Tesekkurler canim evet o kaktus ama tam olarak ismi ne bende bilmiyorum.
cicek acmis olandan bahsediyorsan benim yasadigim yerde ona yilbasi cicegi diyorlar turkiyede de aynimi ismi bilmiyorum.a.s.

kendileri çok nazlı olup senede bir kere açıyorlar mor menekşem nerdeyse yılın 6 ayı açar bu ise yılda bir kere açıyor sanıyorum cinsleri var

yaprakları çok fazla bundan dolayı olabilir ,arada en altaki yaşlı yaprakları kesmeni tavsiye ederim
adaçayı kaynatıp soğuyunca bununla sulamanı tavsiye ederim çiçeklenmeyi artırıyor
denenmiş tecrübelerim :)menekşeleri çok severimmmm senin çiçeklerde çok hoş maşallah diyemde nazar etmiyem :)

hepinizin çiçekleri çok güzel arkadaşlar,
bende bu aralar saksı çiçeklerine merak salmış durumdayım, annemin evinde hiç çiçeğimiz yoktu o yüzden bilmiyomuşum hiç çiçeklerle uğraşmanın nasıl güzel bir duygu olduğunu
şimdilik iki menekşem, ve adını bilmediğim iki çiçeğim daha var, bide balkonda çileğim
menekşeler hediye geldi, üstleri çiçek doluydu geldiklerinde biri pembe biri mor, önce çiçekleri döküldü, sonra yaprakları kurudu, toparlanmaya çalışıyoz şimdi, mor olanı bi tomurcuk verdi ama yanlışlıkla kopardım küstü galiba, açmıyo artık mafoldumben

hepinizin çiçekleri çok güzel arkadaşlar,
bende bu aralar saksı çiçeklerine merak salmış durumdayım, annemin evinde hiç çiçeğimiz yoktu o yüzden bilmiyomuşum hiç çiçeklerle uğraşmanın nasıl güzel bir duygu olduğunu
şimdilik iki menekşem, ve adını bilmediğim iki çiçeğim daha var, bide balkonda çileğim
menekşeler hediye geldi, üstleri çiçek doluydu geldiklerinde biri pembe biri mor, önce çiçekleri döküldü, sonra yaprakları kurudu, toparlanmaya çalışıyoz şimdi, mor olanı bi tomurcuk verdi ama yanlışlıkla kopardım küstü galiba, açmıyo artık mafoldumben

tatlım sana bir kaç ipucu vereyim
menekşeye sulamayı tabağından yap,yapraklarına su deymesin,havanın durumuna göre gün aşırı olabilir.yumurta haşladımı sakın suyunu dökme ,soğusun menekşelerine hatta evdeki diğer çiçeklerinde vitamin niyetine sulayabilirsin,adaçayı demleyip soğuyunca bu su ile sulama yapabilirsin,direk güneş almasın aydınlık sever ama sakın güneşi direk almasın (sararma yapar) en önemlisi sevgidir çiçekte
konuş onlarla kesinlike etkisini göreceksin
geçenlerde sarıkız (1 sene) oluyor alalı çiçek açmıyo diye kızdım söylendim "bak keserim seni aa yeti artık" dediydim inan 3 güne kalmadı sarı sarı açtılar :)))

bende aynı dediğiniz gibi aydınlık bi yere koydum, altından suluyorum bu günde yumurta suyu içirdim kendilerine, en kısa zamanda adaçayını da deniycem teşekkürler
dur bende gidip bi tehdit ediym şunları kaydirigubbakcemile3

Tesekkurler canim evet o kaktus ama tam olarak ismi ne bende bilmiyorum.
cicek acmis olandan bahsediyorsan benim yasadigim yerde ona yilbasi cicegi diyorlar turkiyede de aynimi ismi bilmiyorum.a.s.

araştırcam cnm ya süper bu çiçek bayıldım inan

benimde menekşem var evde mor çok güzel açtı hihoyyyt
ama çiçekleri soldu şimdi
tekrar açarmı menekşenin ömrü nekadardır :çok üzgünüm:

yeni ekeceğim çiçeklerim var acaba nasıl bi toprak olmalı farkedermi şakkıdı
yumurta suyunu bende kullanırım
öperim onları konuşurum hemdee zemuszemus
ben inannırım sevgi varsa bi çiçek daa ii olur kaydirigubbakcemile5

ENÇOK TA PEYGAMBER KILICI DİKKATİMİ ÇEKERR
EVDE VAR AÇACAKMI DİYE BEKLEYECEĞİM ARTIK YILLARCAA :sm_cool:

yaprakları çok fazla bundan dolayı olabilir ,arada en altaki yaşlı yaprakları kesmeni tavsiye ederim
adaçayı kaynatıp soğuyunca bununla sulamanı tavsiye ederim çiçeklenmeyi artırıyor
denenmiş tecrübelerim :)menekşeleri çok severimmmm senin çiçeklerde çok hoş maşallah diyemde nazar etmiyem :)

teşekkür ederim deneyeceğim Şeniz

bu çiçeğin ismini biliyormusun canım pek severim ben bunu anacım çocukken çok yetiştirmiştir,
güneşi çok sever ,rengi koyulaşır ,bordomsu pembe renklere bürünür
senin kide yerini baya sevmiş :)) maşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu da ailemizin yeni ferdi Gardenia :)) cok guzel kokusu var...kokusu butun balkonu esiri altina aldi resmen dun aldim bakalim begenecekmisiniz

saksı_cicekleri.webp

ful ,gardenya ,mum çiçeği,bayılırım kokularına mis gibi kokarlar
seninkide pek sevimli duruyor güle güle büyüt canım

Son düzenleyen: Moderatör:
bu çiçeğin ismini biliyormusun canım pek severim ben bunu anacım çocukken çok yetiştirmiştir,
güneşi çok sever ,rengi koyulaşır ,bordomsu pembe renklere bürünür
senin kide yerini baya sevmiş :)) maşallah

canım valla bilmiyorum ne yazıkki adını :utangac: ama tek bildiğim çok arsız hemen büyüyor ve dağılıyor heheheh delikafadulden

ayy ne güzel çiçek severler çogaldı topik hareketlendi.Bizde cuma günü yıllık izine ayrılıyoruz 20 gün evde olmıcaz aklım çiçeklerimde ne yapcam ben onları her yıl izine gitmemizde altlarına su kokuyorum ama geldigimizde bir kaç tanesi yinede ölmüş oluyor.

canım valla bilmiyorum ne yazıkki adını :utangac: ama tek bildiğim çok arsız hemen büyüyor ve dağılıyor heheheh delikafadulden

:) vala bir Banka da bunlardan çok var
gelip geçtikçe önünden ,içim gidiyo... bi gün dayanamayıp içeri dalıp isteyecem
ne komik olur dimi hahahahahahah

ayy ne güzel çiçek severler çogaldı topik hareketlendi.Bizde cuma günü yıllık izine ayrılıyoruz 20 gün evde olmıcaz aklım çiçeklerimde ne yapcam ben onları her yıl izine gitmemizde altlarına su kokuyorum ama geldigimizde bir kaç tanesi yinede ölmüş oluyor.

tatlım salon çiçeklerimde senelerdir uyguladığım ;pet şişeyi su ile doldurup diklemesine saksının içine toprağına gömüyorum,ihtiyacı oldukça içinden suyu çekiyor toprak
saksının büyüklüğüne çiçeğin istediği su oranına göre kimilerine 2 tane 2.5 lt şişeler koyuyorum sen ayarların artık :))

bu şekilde 1 ay dayanıyor ,sorun çıkmıyor tatlım
ama balkon çiçekleri için garanti veremem, geçen sene baya kaybım olmuştu :)

http://www.kadinlarkulubu.com/bahce-balkon-dekorasyonu/281452-kizlarrr-balkon-ciceklerim-actiii.html
burada balkon çiçeklerimin resmini yayınlamıştım umarım bakarsınız :)
küpelilerim tomurcuklandı çiçeklerini açsın sizlerede gösteririm :)

tijeencim bayıldım bayıldım maşallah ne güzel ya ben çok seviyorum böyle balkonda çiçek yetiştirmeyi ama benim 1 tane balkonum var ve oda küçücük
Hep hayalim ya müstakil bir ev yada geniş balkonlu teraslı bir ev bodur agaç bile alırım ya
Allah tüm isteyenlere verir inşallah aminnnn:Saruboceq:

Back
X