Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

arkadaşım bişey sorcam çiçeklerin güzel perden gözüme ilişdi ben salona bu tür perde düşünüyom ama annem salon karanlık olur diye kabul etmiyo senin salon gündüzleri karanlık oluyormu

Kızlar bugün bir sürü çiçekçi gezdim. hiç sümbül bulamadım benneyaptımki acaba sümbülün mevsimi tamamen geçti mi? koçtaş'ta falan göreniniz oldu mu? ben de fırsattan istifade bembeyaz bir menekşe aldım kaydirigubbakcemile3 fotoğrafını yarın koyarım kaydirigubbakcemile3 adı da gülbeyaz

Son düzenleme:
ışte ailemizin yeni üyesi, Gülbeyaz :

hatırladınız mı? yaralı bir kızım vardı.. o da çiçek açmış.. tomurcuklarına bir bakın ablalaları a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
bütün çiçeklere bayıldım emeğinize sağlık arkadaşlar

bu da benim menekşem

ben daha cicek sevenler gurubuna yeni katildim.evlenicem yaa,balkonum var ve aklima geldi cicek koyucam diye.dun nisanlim 2 tane saksi cicek aldi,bugun de ben 1ni aldim.onlari cok seviyorum ve inanin cocuk gibi seviniyorum yaaa:)) benim boyle cicek delisi olabilecegim aklima bile gelmezdi.onlarla konusuyorum,yapraklarini siliyorum,sarki bile soyluyorum.henuz 3 tane cicegim var,yine alacagim onlari da sizle paylasirim....a.s.

Üçüde çok güzel canım a.s.

ben bir menekşe hastası olarak bayıldım menekşelerine gülbeyazda çok güzel A.s.

hatırladınız mı? Yaralı bir kızım vardı.. O da çiçek açmış.. Tomurcuklarına bir bakın ablalaları A.s.

meneksenın uzerınde herzaman cıcek olurmu?ne zaman cıcek acar?ve ne kadar kalır?
meneksesi olanlar lutfen yardimci olun

Bu soruyu cevaplamak üzere alkışlarla saftiriki davet ediyorum alkisalkisalkis çünkü o daha çok menekşe delisi kaydirigubbakcemile3 benim bildiğim menekşeler yaz kış çiçeklidir. ama tabii türüne de bağlı olabilir...

dun ben de almak istedim ama cicegi solar diye almadim,once bi arasdirayim dedim.ama adam cicek olur uzerinde dedi...bilmiyorum....nerdesin saftirikciiiiiiiiiim.bilgilerine ihtiyacimiz var :)

Ben geldimmm Arkadaşlar benim bildiğim yaz kış çiçek açıyor menekşeler ama yazın daha fazla çiçek açıyor. Bende musadenizle unbendable ardaşımızı sahneye davet edeyim :roflol: çünkü ben onun menekşelerini görüp merak saldım menekşelere onun tarifiyle ilk yapraklarım tuttu. unbendableeee
Şuan mesela benim menekşelerimden birinde çiçek var birinde yok saksısını degiştirdim bugun onun, yeri darsa o yuzdende çiçek açmıyorlar.

Saftirikcim mesajını alım :)) eklenen tüm çiçeklere bakıyorum hepsini de çok çok sevdim menekşelerle ilgili çok araştırdım ve sorularınıza cevap verebilirim sanırım :)ve bundan da mutluluk duyarım :)))

sorulara gelellimlaf ebeliği yapmay agerek yok :)

menekşeleri ilk aldığımızdaki o saksılar genelde küçük olur ve kökleri sıkışmış durumdadır bir veya iki boy büyük bir saksıya çiçek toprağı ilave ederek menkşelerinizi transfer etmenizi tavsiye ederim.
menekşeniz uygun bir saksında şimdi yerine bakmamılazım menekşenin yerini sevmesi çok öenmli çiçek olayında.
Yerini sevip sevmediği en fazla bir iki haftada anlaşılır somurtur menekşemiz :)

genelde doğrdan düneş ışığından hoşlanmazlar ama gün ışığını severler böyle bir yer bulabildiğinizde şık olayı tamamdır.
toprağı kurudukça sulama imkanımız olursa sulayalım çok su vermek ii değil yapraklara kesinlikle su dökmeyiniz bu çok önemli kurumasına bile sebebp olabilir ,saksısı uygun suyunu düznli veriyoruz ihtiyacı olduğu kadar ,ışık aldığı bölgeyi de sevdi peki sonra...
Sonrası hep stediğimiz şey dört mevsim çiçekli bir menekşe evet menekşeler dör mevsim açar uygun şartlarda oldukları sürece
bazen hava sıcaklıkları dengesizleşir veya su ayarı bozulur bişebişey olur işte o zaman menekşemiz anormal davranır bende var mesela birtane sadece yaprak veriyor m de avuç kadar oldu yapraları saksı yaprak doldu durduğu yeri sadece bir karış kaydırıp çevirdim diğer yöne şimdi tomurcuk verdi :)eğer uzun süre çieçk vermeyen bir menkşeniz varsa menekşe gübreleri var işelerde satılan marketlerden alın daha uygun fiyata gelir çiçekciden onlardan menekşeye taviye yapın belirli aralıklarla yerini değiştirin kendine sevdiği bir köşe muhakkak bulacaktır :)))

ben buralardayım kızlar bi seslenin duyarım hadi görüşmek üzre
a.s.

cok saol canim usenmeyip bu kadar yazi yazmissin...ben de menekse alicam o zaman sizlerle de paylasirim....mucuks...

kızlar benimde koca koca salon ciceklerim vardı 3 senedir cok buyumuslerdi kucucukken almıstım ama bu kış ortası taşındık ve ikiside üşümüş öldüler heb biri kurudu biri erir gibi bişi oldu :a015: :çok üzgünüm: aşkımda bana tekrar bunları almış uzulme sen buyutursun gene die sizin ciceklerede bayıldım kıslar ben daha cok salon ciceklerini seviom

sositososito

ne yaptın sen arkadaşım ya ben bayılmak üzereyim şu çiceklerin güzelliğine bak ya
mahşallah nazar değmesin çiceklerine a.s.

ayyyyyyyyyyy delikafadulden aynen bende ufak caplı bi baygınlık gecirdimmmmmmmmm ayyyyyyy superrrmişşşşş nazar degmesin püüüüüüüüüüüüüüüüü delikafadulden

:lepi: delikafadulden :lepi: delikafadulden

ayyyyyyyyyyy geneeeee ayyyyyyyyyyyyy oyyyyyyy hatta :teytey: supersin tatlım ya cicekler ferfect number one sırnaşık şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…