unbendable teşekkür ederim. Diktim bakalım yapragı minik yapraklar çıkar çıkmaz (tabi çıkarsa:Saruboceq:) hemen göstericem size :roflol:
İnşallah çok yakında bissürü menekşen olur a.s.:dance:
nasıl düzeltiliyor bu resimler acaba
sağol canım ya benim yüklediğim resimler neden görünmüyor sizinkiler gibi? siz nasıl yüklüyorsunuz ki
teşekkür ederim ama galiba güneş alamıyorlar. bi saksıda üç tane olan var ya onun bitanesi sivri ve garip bi şekilde uzadı.sordum çiçekçiye fazla güneş görmediği için dedi. havalar ısınsın dışarıya koyacağım zaten.
Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.
Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.
Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.
Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:) Sarracenia olarak geçiyor. Diğerinde olduğu gibi bunda hareket eden kapan yok onun yerine ibrikler var. yine bu ibrikler koku ve cazibenin etkisiyle sinekleri kendine çekiyor. İbriğin giriş kısmında yapışkan mumsu bir nektar var. bu nektar sinek ve ya böceğin sinir sistemini etkileyip sersemleştiriyor. Ayrıca ibriğin iç yüzeyinde asla hiç bir sinek veya böceğin yürümesi mümkün değil. Böylece içine giren bir sinek asla dışarı çıkamayarak ibriğin dibine kadar düşüyor. Burada yine aynı sistemle enzimlenerek gerekli maddeler bitkiye sağlanmış oluyor.
Farklı türleri, boyutları ve renkleri var sarraceniaların şimdilik bende iki türü mevcut.
İkinci resimdeki sarracenia purpurea diye bilinen tür. Bu türün ibrikleri 1/3 oranında sindirim sıvısıyla doludur. Çok net değil ama fotoğrafta da görülüyor.
2. resimdekinin de etobur oldugunu yeni ögrendim.
baska biseyi merak ettim, güzel sinek böcek avlayabiliyolarmi?
unbendable; okudum verdigin bilgileri bende denicem:lepi:
bu cicegin adi nedir? cok begendim bunu.
benim evimde sadece mum cicegim kadar, gecen yil dikmistim, 1m kadar büyüdü
ve büyümeye devam ediyor:sm_cool:
baska cicegim yok, koyacak yerim de yok simdilik:çok üzgünüm:
olanlarida sipa yoldu, arasira tek cicegime de saldiri yapiyo :1no2:
hepinizin cicegi bir baska güzel bayildim
kaktüslerde harika.
Kızlar biri beni tutsun,2 yeni çiçek daha aldım biri kaktüs gerçi en kısa zamanda eklerim resimleri ev ormana döndü ne yapcaz bilmiyorum.
unbendable menekşe yapraklarından tık yok daha :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?