- 16 Ağustos 2007
- 4.225
- 5
- 358
Simdi de kaktüslerim...
[/URL][/IMG]
Benim sevgili orkidelerim...3 senedir durmadan aciyorlar...Bakmaya doyamiyorum ...
[/URL][/IMG]
nida'çığım çiceklerin çok güzeller mahşallah nazar değmezin
Bende çok seviyorum çicek yetiştirmeyi ama evim pek güneş olmıyor güneşinde çiceklere faydası var tabi
ve ben çok üzgünüm 2 gündür yetiştirdiğim çiceklerimden biri (küstüm çiceğim)kurudu
ne üzüldüm
bebişinde çok tatlı rabbim analı babalı büyütsün
Canım Petunya olabilir.Genelde o tür saksılarda petunya görüyorum ama başka çiçekte olabilir tabi bol çiçek açan zahmetsiz dayanıklı sardunyalar olabilir sakız sardunyaları çok güzel çiçekleri var
Nida Merhaba,
ve herkese de merhaba,
Orkidelerin göz alıcı durumda kış bahçesi ile uğraşmama rağmen ev içine de biraz yeşillik almaya başladım ve bunun için orkideyi seçtim. Aldığımda süper çiçekleri olmasına rağmen o çiçekler bir döküldü aradan 6 ay geçti hala tık yok. Nerede hata yapıyorum ? Sulama şeklin nasıl ekstra vitamin veriyormusun evde konumu neresi olmalı ?
cevaplarsan sevinirim....
nida'çığım çiceklerin çok güzeller mahşallah nazar değmezin
bende çok seviyorum çicek yetiştirmeyi ama evim pek güneş olmıyor güneşinde çiceklere faydası var tabi
ve ben çok üzgünüm 2 gündür yetiştirdiğim çiceklerimden biri (küstüm çiceğim)kurudu
ne üzüldüm
bebişinde çok tatlı rabbim analı babalı büyütsün
Kizlar cok tesekkür ederim güzel iltifatlariniz icin opuyorumnanaktan
Orkidelerime hafta da 1 defa ve her birine 1 türk kahvesi fincani kadar su veriyorum...
Bu arada lütfen direkt günes almayan bir yerde orkidelerinizi yetistirin, güneste orkideler mahvoluyorlar...
Bir de orkideler 6- 7 ay kadar acmaya ara verip dinlenme evresi yasarlar...Yani uzun süre acmiyorlar diye üzülmeyin...Cok su vermeyin...Tatile gitseniz bile orkidelerinizi baskalarina teslim etmeyin ,susuz uzun süre kalabilirler...
cnm küstüm çiçeğini 2 kez aldım 2 sindede öldü yetiştiremedim bende
ama orkideler harika ya mşlh
cnm petunya harika netten baktım şimdi iyi fikir valla saol
ama ekme zamanı varmıdır onları
tohumla mı oluyoo
Kizlar 1 senedir acmayan degisik bir cins orkidem var, sinir etti beni yerini degistirdim, bir baktim gecen gün tomurcuklanmis , acar acmaz fotografini koyarim...
kizlar 1 senedir acmayan degisik bir cins orkidem var, sinir etti beni yerini degistirdim, bir baktim gecen gün tomurcuklanmis , acar acmaz fotografini koyarim...
ben araştırmıştım
tüm saksı toprakları küfleniyormus
arada bir çubukla veya benzeri bişeyle karıştırmak gerekirmiş..
Benimkilerde hep küfleniyor da
aslında küf+kireç miş onlar
suyun kireci toprak yüzeyinde birikiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?