• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Evdeki nişanda ikramlar nasıl olur?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
60-70 kişilik sözüm oldu aklımda kalan ikramlar iki çeşit kurabiye börek amerikan salatası kek pasta ekler
ve tabiki çay
çaysız olmuyo dünyanın kolasını meyve suyunu aldık içilmedi

bende sunu sormak istiyorum hazir konu acilmisken yeni konu acmayim kapatabilirler bizim daha cok var ama yinede ögrenmek istiyorum aklimin bi kösesinde kalsin diye sormak istiyorum askim hep istemeye geldiklerinde kalabalik geleceklerini araba araba geleceklerini söyleyip durur peki öyle olursa istemede kahve yerine cay verilse olur mu yoksa illa kahve mi olcak ? bir de ikramda istemedede mi ayni seyler ikram edilir ???

bence muhakkak olmalı. bizde beni istediler, sonra kahveler dağıtıldı. ama çok kalabalık olduğumuzdan sadece o taraf verdim kahve. 4 tane kahve makinası vardı. herbirinden 5 adet çıktı. böylece 1 dk. da 20 tanesi hazır sayılırdı. :29: üstelik çok köpüklü.

kısaca kahve adettendir. ama ondan sonra börek çörek faslında ise herkes çay istedi. çayıda yaptık. isteyene meyve sularımız da hazırdı.

bende sunu sormak istiyorum hazir konu acilmisken yeni konu acmayim kapatabilirler bizim daha cok var ama yinede ögrenmek istiyorum aklimin bi kösesinde kalsin diye sormak istiyorum askim hep istemeye geldiklerinde kalabalik geleceklerini araba araba geleceklerini söyleyip durur peki öyle olursa istemede kahve yerine cay verilse olur mu yoksa illa kahve mi olcak ? bir de ikramda istemedede mi ayni seyler ikram edilir ???

şekerim kahve yapılması şart. bizde de kalabalıktı gelenler, 17 fincan kahve yapıldı, bi de ayrı damat kahvesi :34:

benimkide evde yemekli olcak sonrada pastalı ama yemek sadece iki aile arasında yenicek uzak yoldan geldikleri için saat 3yada 4gibi yenicek sonrada misafirler geldikten sonra dilim yaş pasta... 3çeşit kuru pasta baklava olcak şuanki fikrimiz vede içecekler

nişanım büyük oldu.550 kişi falandık:DDD neyse sözüm 30 kişilikti büyük bir pasta yaptırdı canımcım:))bizde evde 2 çeşit tuzlu kurabiye ve 1 çeşit tatlı kurabiye yaptık.kola,fanta,gazoz,soda,kahve vardı erkek tarafını postalayınca koca bi demlik çay demleyip 5 deli bayan sabahladık gecenin dedikodusunu ettik:)))

deli gibi ikram yapmayın ayol.nedir yani yap bi un kurabiyesi,yanınada pogaça yeter.nişanlınızda pasta yaptırsın,içecekleri alsın yeter daha ne yapcanız.tıkınmayamı geliyor bunlar.sanki çok kıymet bilcekler:))))

kızlar nişanım oldu ve herşey güzel geçti çok şükür :66:

damat tarafı şehir dışından geldiği için biraz hızlı oldu herşey, uzun oturamadılar. ikram olarak 3 katlı pasta yaptırmıştık(60 kişilik yaptırmıştık ama epey arttı), damat tarafı baklava getirmişti (bizde adettir.), ıslak kek, börek, tavuklu makarna salatası, kereviz salatası, tatlı-tuzlu kurabiye,sosisli milföy, mercimekli köfte ve zeytinyağlı dolma hazırladık. içecek olarak meyve suyu,kola,fanta ikram ettik. uzun otursalardı çay da yapıcaktık ama kalamadılar fazla.
herşey çok güzel geçti allaha şükür :64: darısı dileyen herkesin başına :66:

Forest cim hayırlı olsun canım. Maşallah baya şeyler hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık. Nışanlının ailesi nerde oturuyor canım? aynı gün gerimi döndüler..Benim sevgilimde şehir dışında, geldiklerinde kız isteme, nışan aynı güne sığar gibi sanki, senin nasıl olmuştu?:97:

Forest cim hayırlı olsun canım. Maşallah baya şeyler hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık. Nışanlının ailesi nerde oturuyor canım? aynı gün gerimi döndüler..Benim sevgilimde şehir dışında, geldiklerinde kız isteme, nışan aynı güne sığar gibi sanki, senin nasıl olmuştu?:97:

canım seninki de hayırlı olsun inşallah :64:
nişanlımın ailesi 2.5-3 saatlik mesafede oturuyor. Bizde ailelerin tanışması, isteme ve söz aynı gün olmuştu :66: tanışma için ayrı, isteme için ayrı gelinsin yorulsunlar istemedim. 2 aya yakın bi süre sonunda da nişan yaptık. nişandan önce bir gün de biz onların memleketine gittik, oturmaya. sözde bana tektaş takılmıştı, nişanda aldık alyanslarımızı.

sizin aileleriniz tanıştı mı peki?

canım seninki de hayırlı olsun inşallah :64:
nişanlımın ailesi 2.5-3 saatlik mesafede oturuyor. Bizde ailelerin tanışması, isteme ve söz aynı gün olmuştu :66: tanışma için ayrı, isteme için ayrı gelinsin yorulsunlar istemedim. 2 aya yakın bi süre sonunda da nişan yaptık. nişandan önce bir gün de biz onların memleketine gittik, oturmaya. sözde bana tektaş takılmıştı, nişanda aldık alyanslarımızı.

sizin aileleriniz tanıştı mı peki?

Yok canım, daha nerdee :95: şuan birbirimizi tanıma aşamasındayız, kısmetse Mart, Nisan ayı gibi düşünüyoruz. Benimki 5 saatlik yolda malesef..Geçen annemle konuştuk, annem önden tanışalım, sonra ki geldiklerinde nışan olur dedi. Bende bilemiyorum ki bu işler nasıl olur, birde araa mesafe olunca..ama senin anlattığın mantıklı geldi bana, olmazsa ilk böyle taşlı yüzük takılır, sonra bizde onlara gideriz, daha sonra onlar gelip nışanımızı yaparız..:39:

Kızlar merhaba. Kısmetse bizde nişanımızı 8 ocakta evde yapmayı düşünüyoruz. Aileler daha önce hiç bir araya gelmedi. Ben sevgilimin ailesiyle tanıştım daha önce, o da benim babamla tanıştı (erkek erkeğe görüştüler :) aileler onayladı ve zor da olsa babam nişan yapmaya razı oldu sonunda, şükürler olsun :) 30-35 kişi düşünüyoruz, bizde şimdiden ikramlar konusunda araştırma yapmaya başladık, malum uzun yoldan gelicekler, bol bol yesinler :) çeşit çok olsun istiyorum. Çay işi benimde kafamda soru işareti o kadar kişiye nasıl yetiştircez diye ama dediğiniz gibi Türk milleti olarak çayı seviyoruz ve arıyoruz. Bende yemek masasının üzerine tüm ikramları koyup self servis şeklinde düşündüm, sizce ayıp olur mu? Büyüklere servisi biz yaparızda gençler kendileri alır dedim, alamayan olursa artık onlarada ben servis ederim :) Menümüz şöyle : mercimek köfte, sigara böreği, sarma, poğaça, börek, rus salatası, un kurabiyesi, kürdanda nohutlu toplar ve kürdanda sosisli tek lokmalık milföyler (bu ikisinin tarifini yemek tarifleri bölümünden aldım), bir tabakta marul ve roka arzu eden olursa diye, birde meyve tabağı diye düşünüyoruz. eklemem ya da çıkarmam gereken olursa fikirlerinizi bekliyorum.. :77:

Merhaba kızlar.. 8 Ekimde nişanım var ve sürekli kafe gibi yerler baktım ama son dakika evde yapmaya karar verdim. dışarıda yapmaya değecek kadar kalabalık olmayacağız. 30-50 kişi felan. Evde nasıl olcak bu kadar kalabalık bilmiyorum hiç ama yorumlarınızı okudum 80 kişilik bi söz bile gördüm :53: Oynamak isteyenler olcak o sayıda insan nasıl oynar aklım almıo henüz :44:

yemek masasına açık büfe gibi kurmak mı iyi fikir yoksa tek tek hazırlayıp elden ele dağıtmak mı? Kurupasta yaş pasta Amerikan salata sosisli milföy ve içecek olarak da meşrubat diyoruz..

sizce evde yaptığınızda bu menü yeterli midir ? ve sayı sizce normal mi ?

Merhaba kızlar.. 8 Ekimde nişanım var ve sürekli kafe gibi yerler baktım ama son dakika evde yapmaya karar verdim. dışarıda yapmaya değecek kadar kalabalık olmayacağız. 30-50 kişi felan. Evde nasıl olcak bu kadar kalabalık bilmiyorum hiç ama yorumlarınızı okudum 80 kişilik bi söz bile gördüm :53: Oynamak isteyenler olcak o sayıda insan nasıl oynar aklım almıo henüz :44:

yemek masasına açık büfe gibi kurmak mı iyi fikir yoksa tek tek hazırlayıp elden ele dağıtmak mı? Kurupasta yaş pasta Amerikan salata sosisli milföy ve içecek olarak da meşrubat diyoruz..

sizce evde yaptığınızda bu menü yeterli midir ? ve sayı sizce normal mi ?

80 kişi canım eve sığıyor ise zaten hepsi oynamıyor malum bunların yarısı erkek oluyor genelde çok fazla oynamazlar :24:
bide biz evde yapmadık dışarıdan aldık :34:

Back