• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Evdeki nişanda ikramlar nasıl olur?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

forest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
402
12
96
İstanbul
Merhaba,
20 kasım'da evde nişanım var. 40-50 kişi kadar olacağız sanırım, ya da biraz daha fazla. Kek,börek vs. türlü şeyler hazırlayacağız. İçicek ikramı olarak kola,meyve suyu vermeyi düşünüyoruz. O kadar kişiye çay ikramı olmaz diye düşünüyoruz. Siz ne dersiniz, evde nişan yapan arkadaşlar, nişanda gelenlere çay ikram ettiniz mi?

Canım bizim buralarda evdeki nişanlar illa yemekli olur.Benim nişanımda 40 erkek 20 bayan misafire yemek çıkardık.Mönüde etli üzüm yaprağı sarması,tavuk baget ,pirinç pilavı,ayran çorbası,su böreği,kuru fasulye,kadayıf dolması ve baklava ha bide salata.Canımız çıkmıştı.Ayrıca sonrasında çay ve çerez servisi!Yani bunları yapmamak için kaçarak evlenecektim nerdeyse:)))Sen bence oralardan biri ne yapmışsa öyle yap,yada enişte nereliyse,sen nereliysen orta yolu bul,kolay gelsin

biz kızımın nışanında damat tarafının getirdiği buyukçe bir yaşpastayı ıkram ettik ve yanındada mesrubat genelde erkek tarafı bir pasta ile gelir ve o birlikte kesilip misafirlere ikram edilir tabi kişiye gore değişiyor 40.50 kişi vardı tabi çay yemek zor olur sanırım

Benim nişanıma bir kaç ay var ama ablamınkinde ikramlarımız şöyleydi:
-Kürdanlara takılı top köfteler ve börekler
-4 çeşit tatlı
-nişan pastası(bizde kız tarafı alır)
-5 çeşit kurabiye
-Salata çeşitleri(amerikan salata,makarna salatası gibi)
-Zeytinyağlı yaprak sarma
-Zeytinyağlı biber sarma
Bunlar aklıma gelenler,kalabalık olunca çeşit çok hoş duruyo Çay olayına gelince bence 2 demlik yapın herkese birer tanede olsa verebilirsiniz ama haklısın biraz zor olur çay:34:
Mutluluklar canım:29:

bunda bilmiyecek ne varki anlamadim??..., bildigin misafir hepsi sonucta, börek cörek salata, dolma, kisir, vs.. veya yemek tavuk pilav, salata , tursu, vs.. sorun degilki cesit cesit yemekler hazirlayin , meyvalar , tatlilar, nisan pastasi, ..., meyve suyu , cola, fanta, maden suyu , cay vs... kolay isler bunlar.. ikramda hic takacak birsey yok bana göre.. bildigin ikramlar yapacaksin canim

Merhaba tatlım
benim ocakta 80 kişilik evde sözüm oldu..
* 3 çeşit tuzlı kurabiye
* 1 çeşit uzun küçük dilim pasta
* 2 çeşit tatlı kurabiye yaptırdık

meyve suyu ve kola verdik.

50-60 kişiydik.
su böreği, kıymalı pohaça, baklava, pasta, patatesli börek, 3-4 çeşit salata patatesli mayonezli falan, yaprak sarma ve daha neler neler... her türlü içecek, kahve ve çay da ikramlar arasındaydı. çok güzeldi, çok memnun kalındı.

bunda bilmiyecek ne varki anlamadim??..., bildigin misafir hepsi sonucta, börek cörek salata, dolma, kisir, vs.. veya yemek tavuk pilav, salata , tursu, vs.. sorun degilki cesit cesit yemekler hazirlayin , meyvalar , tatlilar, nisan pastasi, ..., meyve suyu , cola, fanta, maden suyu , cay vs... kolay isler bunlar.. ikramda hic takacak birsey yok bana göre.. bildigin ikramlar yapacaksin canim

canımmm, yiyecek konusunda sorun yok, çeşit çeşit hazırlayacağız. ben içicek kısmına takıldım. kola, fanta, meyve suyu çeşitlerinden alacağız da, hani çay ikramı yapmak gerekir mi, yapanlar nasıl yaptı diye soruyorum

Benim nişanıma bir kaç ay var ama ablamınkinde ikramlarımız şöyleydi:
-Kürdanlara takılı top köfteler ve börekler
-4 çeşit tatlı
-nişan pastası(bizde kız tarafı alır)
-5 çeşit kurabiye
-Salata çeşitleri(amerikan salata,makarna salatası gibi)
-Zeytinyağlı yaprak sarma
-Zeytinyağlı biber sarma
Bunlar aklıma gelenler,kalabalık olunca çeşit çok hoş duruyo Çay olayına gelince bence 2 demlik yapın herkese birer tanede olsa verebilirsiniz ama haklısın biraz zor olur çay:34:
Mutluluklar canım:29:

canımmm, öneriler için çok sağol, kürdanda köfte fikrini çok beğendim, ben de menüme ekleyebilirim :66:

biz menüde zeytinyağlı dolma, birkaç çeşit kurabiye, mercimekli köfte, tavuklu makarna salatası, ıslak kek, börek hazırlamayı düşünüyoruz. ilave birkaç şey de olabilir. nişan pastası olucak, bi de bizde adettir, damat gelirken baklava getirir. bu kadar çeşit yeter sanıyorum.

50-60 kişiydik.
su böreği, kıymalı pohaça, baklava, pasta, patatesli börek, 3-4 çeşit salata patatesli mayonezli falan, yaprak sarma ve daha neler neler... her türlü içecek, kahve ve çay da ikramlar arasındaydı. çok güzeldi, çok memnun kalındı.

patates salatası da iyi fikir, bunu da menüme ekleyebilirim :66:

isteme olduğu gün 30 kişi kadardık 2 demlik çay zor yetti. nişan daha hengameli olur. daha kalabalık. çayı nasıl yetiştirdiniz?

Canım bizim buralarda evdeki nişanlar illa yemekli olur.Benim nişanımda 40 erkek 20 bayan misafire yemek çıkardık.Mönüde etli üzüm yaprağı sarması,tavuk baget ,pirinç pilavı,ayran çorbası,su böreği,kuru fasulye,kadayıf dolması ve baklava ha bide salata.Canımız çıkmıştı.Ayrıca sonrasında çay ve çerez servisi!Yani bunları yapmamak için kaçarak evlenecektim nerdeyse:)))Sen bence oralardan biri ne yapmışsa öyle yap,yada enişte nereliyse,sen nereliysen orta yolu bul,kolay gelsin

oooo, sizinki de çok zahmetliymiş.

çok sağol canım.

Odanız müsaitse masanızda genişse servisi herkes kendi alabilir. benim o şekildeydi. meşrubat olayına giriim çay zor olucak dedim ama ilerleyen saatlerde bi çay koyda içelim dediler :))) yalan olmuştu benim meşrubatlar :)) türk milleti olarak seviyoruz çayı o yüzden pek kaçış olmuyo :)

canımmm, yiyecek konusunda sorun yok, çeşit çeşit hazırlayacağız. ben içicek kısmına takıldım. kola, fanta, meyve suyu çeşitlerinden alacağız da, hani çay ikramı yapmak gerekir mi, yapanlar nasıl yaptı diye soruyorum

hm anliyorum canim.. tabiki mutlaka kola fanta olmasi gerekl.. caya gelince cay bence paket paket alin cünkü o gün baya bir demlersiniz sanirim., kardesin veya arkadasin yardim eder ikramlarda artik

patates salatası da iyi fikir, bunu da menüme ekleyebilirim :66:

isteme olduğu gün 30 kişi kadardık 2 demlik çay zor yetti. nişan daha hengameli olur. daha kalabalık. çayı nasıl yetiştirdiniz?

biz neredeyse 60 kişiydik. 2 yada 3 büyük demlikte çay yapıldı. inan bana insanlar çayı daha çok arıyor meyve sularına nazaran. hele orta yaş grubu. pasta börek yanında en iyi çay gitti. mutfakta daimi çalışan 2 - 3 tane kuzenim vardı sağolsunlar, onlar çay koyma işini, kimi kuzenler boş bardakları toplama işini, kimisi şeker tutma işini falan üstlendi. valla hiçbişey zor olmuyorç herkes yardım ediyor, geliyor ve geçiyor. :82:

canım benimde nişanım evde olmuştu.bizde 2 çeşit börek(patatesli ve peynirli) tuzlu kurabiyeler 4-5 degişik şekillerde,nişan pastası ve kuru pasta vermiştik.içecek içinde kola meyvesuyu verdik onca insana çay yapmadık vallahi hangi birine yetecek ve bencede caya gerek yok

bizdedezengin bir hamur işi çörek börek tabağı ile meyvesuyu yada çay verilir... Ama mutlaka baklava ikram edilir

ikramlarin yanina kola fanta meyve suyu olur tabi ki ama böyle özel günlerde yani gördügüm ve bildigim kadariyla gözler cay i arar :) eeeee sonucta türk milletiyiz cay olmayinca olmuyorrr :3:

bende sunu sormak istiyorum hazir konu acilmisken yeni konu acmayim kapatabilirler bizim daha cok var ama yinede ögrenmek istiyorum aklimin bi kösesinde kalsin diye sormak istiyorum askim hep istemeye geldiklerinde kalabalik geleceklerini araba araba geleceklerini söyleyip durur peki öyle olursa istemede kahve yerine cay verilse olur mu yoksa illa kahve mi olcak ? bir de ikramda istemedede mi ayni seyler ikram edilir ???

bende sunu sormak istiyorum hazir konu acilmisken yeni konu acmayim kapatabilirler bizim daha cok var ama yinede ögrenmek istiyorum aklimin bi kösesinde kalsin diye sormak istiyorum askim hep istemeye geldiklerinde kalabalik geleceklerini araba araba geleceklerini söyleyip durur peki öyle olursa istemede kahve yerine cay verilse olur mu yoksa illa kahve mi olcak ? bir de ikramda istemedede mi ayni seyler ikram edilir ???

kahvesiz isteme olurmu yahuuu.....
istemeye genelde akşam saat 8- ila 8.5 dan sonra gelindiği için sıcak yemek değil de kahveden sonra pasta çörek falan verilir çayla

Back