• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki Cehennem moralimi, özgüvenimi Mahvetti !!

Yaptıkların söylediklerinden pişman olduğunu dile getiriyormu hiç peki?
Acaba hastalık sonrası ilaçlardan falan bi dengesizlik olabilir mi?
Gerçi küçükkende böyleydi demiştiniz dimi pardon ;(

Sizinde ona benzememeniz için kendinize kaliteli bir hayat kurmanız lazım. Hem anneyle ilişkinizde düzelir belki.

Özgüveniniz ve benliğiniz o kadar zedelenmiş ki tek başınıza şuan bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum. Her ne kadar anneniz size kötü davransa da bir yandan da içiniz acıyor anlıyorum. Annenize vs söylemeden psikolojik destek alın. İçsel olarak biraz güçlenince de hemen harekete geçin ve o evden ayrılın.

Evet, aynen öyle. Geçen hafta işyerinde ödül aldığımda o denli iyi hissediyordum ki, "tüm dünya benim" özgüveniyle yürüyordum koridorlarda. Ve bu dikkat çekiyordu, insanlar benle muhabbet açmaya çalışıyordu. Ama yarın, omuzlarım düşük, sırtım kambur, annemin " senin suratın gelişimini tamamlamamış" sözleri aklımda, dünyam yıkılmış bir halde adımlayacağım aynı koridorları.

Destek kesinlikle almalıyım farkındayım. Ama bu evde kaldığım sürece yine yıkılırım ben. Önce taşınmak istiyorum, kötü sözlerden ruhumu arındırmak ve arınmış bir halde desteğe başlamak istiyorum.

Merhaba kızlar, ben aslında geçen sene mart ayı gibi bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Ancak şifremi unuttuğum için tekrar üyelik açtım çünkü berbat hissediyorum, berbat, berbat, dertleşmeye öyle ihtiyacım var ki. 31 yaşında çalışan bayanım ailemle yaşıyorum. Benim ailem mesafelerin olmadığı bir aile, hani bazı ailelerde anneye bile siz dersin, bizde öyle olmadı, bi tartışma durumunda hakaretler küfürler gırla gider. Ayrıca ailem tarafınan sen yapamazsın, edemezsin, beceriksiz, aman şuraya gidersen erkekler tecavüz eder diye büyütüldüm. Yani saygı sınırları olmayan bir aile.Annem ben çok seviyor söylemesine göre ama saygı yok, sınırlar yok, küfür var hakaret var. İnanın bocalıyorum. Bütün gün işyerinde saygı görüyorum, "hanım" olarak hitap ediliyorum, eve gelince ise 31 yaşında kadın muamelesi değil 5 yaşında çocuk muamelesi görüyorum ve bu benim özgüvenimi bitiriyor.

Geçen yıl konu açtığımda bana ayrı eve çık demiştiniz. Geçen yıl konu açtığımda, işyerim evimin 2 alt sokağındaydı. Önce altyapıyı oluşturmaya çalıştım. İşyerimin çok uzak semtte şubesi var, oraya geçmek istedim. Popüler bir şubeydi, çalıştım,çabaladım, kendimi gösterdim ve nihayet o şubeye alındım. Bu zor oluyor diye birkaç haftadır ev bakıyorum.Geçen ay da işyerimden performansım neeniyle teşekkür belgesi verdiler. Bu sabah annem odama geldi. Ben abime ayrı ev aradığımı ve kedi alacağımı anlatmıştım. Annem geldi "mal, salak, aptal, eve çıkamadın mı gerizekalı, mal mal mal mal mal" dedi. Belki 50 defa mal dedi. "Kedi mi alıyorsun sen mal" dedi . Kötü oldum çünkü özgüven sorunlarımın farkındayım. Çık dedim odadan,çıkmadı. Çık diyorum çıkmıyor. Öfkeden çığlık attım. O da sus or.pu deyince sensin o..pu dedim. Hakaret, itiş, kakış ne varsa yaşandı. Ben 6 sene önce söz atmıştım, "zaten eski sözlün sana şunu dedi, bunu dedi" diye başladı çıldırdım. Annem ilkokul terk ev hanımı, hayatı ev üzerine kurulu. 6 sene önceki eski sözlü mevzusu ortak bir mevzu olduğu için bazen sırf dedikodu olsun diye bile çıkarıyor. "Sev eve kaldın, kız kurusu, kim alır seni, zaten evine gitmişsin, patlattın dimi" dedi ben de sinirle evet yaptım dedim. Ben böyle deyince "seni kimse almayacak patlak" dedi.

Kızlar sonuç olarak b.k gibi ruh halim.Ruh hali böyle olunca hiçbir işime gücüme de odaklanamıyorum güya bugün ev bakmaya gidecektim. Annem bana bedddualar etti. Öfkeden annemin "burçlar ve özellikleri" kitabından 2 yaprak yırttım bana sen de yırtıl, seni de yırtan bulunsun fa..e dedi. Başına kötü şeyler gelsin dedi. Kızlar benim de psikolojim çok iyi değil, aşağılanarak büyüdüm özgüven problemi var, yeni iş ortamında başarılı olmaya çalışıyorum, 31 yaşındayım bekarım üzülüyorum yalnız mı ölücem diye. Ben daha ev bakacaktım baktığım bir eve kurtulmak için çıkayım mı bu durumda napayım ? Allah aşkına fikir verin. Annem az önce bana yemek getirdi barışalım diyor kızlar çok kötü hissediyorum.
Hemen iyi bir ev bul erteleme birşeyi bunlara katlanmak zorunda değilsin nasıl cümleler insan düşmanına söylemez evine taşın arama sorma birdaha da böyle aile mi olur

Kesinlikle psikolojik yardım almanız gerek. 31 yaşında ekonomik özgürlüğü olan bir kadın hala aşağılandığı evde yaşamak için diretiyor. Diyeceksiniz ki, eve çıkacaktım da şöyle oldu, şu bana bunu dedi, iş yerim çok yakındı vs vs bir sürü şey sayacaksınız. Bunlar sadece bilinçaltınızın o evden çıkmamak için direndiğini gösterir.
Öyle yetişmişsiniz, belki annenize duyduğunuz öfkeden, belki de annenizden hala sevgi beklediğinizden o evden çıkmak istemiyorsunuz. İşinin ehli bir psikolog size yardımcı olur.

Kesinlikle psikolojik yardım almanız gerek. 31 yaşında ekonomik özgürlüğü olan bir kadın hala aşağılandığı evde yaşamak için diretiyor. Diyeceksiniz ki, eve çıkacaktım da şöyle oldu, şu bana bunu dedi, iş yerim çok yakındı vs vs bir sürü şey sayacaksınız. Bunlar sadece bilinçaltınızın o evden çıkmamak için direndiğini gösterir.
Öyle yetişmişsiniz, belki annenize duyduğunuz öfkeden, belki de annenizden hala sevgi beklediğinizden o evden çıkmak istemiyorsunuz. İşinin ehli bir psikolog size yardımcı olur.

Eğer öyle birşey varsa bu özgüvensizlik olur. Ailem beni "sen yapamazsın, edemezsin, beceremezsin" diye yetiştirdi. Hayat karşısında son derece korkak ve pasif yetştirilim. Annem mesela ayrı evde yapamayacağımdan emin, "sen kurt düşürürsün beceriksiz" diyor.. Öyle büyüttüler beni doğrduğum günden beri.

Evet, aynen öyle. Geçen hafta işyerinde ödül aldığımda o denli iyi hissediyordum ki, "tüm dünya benim" özgüveniyle yürüyordum koridorlarda. Ve bu dikkat çekiyordu, insanlar benle muhabbet açmaya çalışıyordu. Ama yarın, omuzlarım düşük, sırtım kambur, annemin " senin suratın gelişimini tamamlamamış" sözleri aklımda, dünyam yıkılmış bir halde adımlayacağım aynı koridorları.

Destek kesinlikle almalıyım farkındayım. Ama bu evde kaldığım sürece yine yıkılırım ben. Önce taşınmak istiyorum, kötü sözlerden ruhumu arındırmak ve arınmış bir halde desteğe başlamak istiyorum.

Sizi anlıyorum. Bunca şeye rağmen içten içe suçluluk duyduğunuzu da düşünüyorum. İçinizin acıması da bu yüzden. Anladığım kadarıyla anneniz de zor bir çocukluk geçirmiş, kendisi gereken sevgiyi ve güveni görmemiş ki size versin.

O yüzden siz kendi kendinize annelik yapacaksınız. Şuan güvensiz, üzgün ve yorgun hisseden bu küçük kız çocuğunu sakinleştirmek size düşüyor. Tıpkı bir annenin çocuğuyla ilgilenmesi gibi siz kendinize özbakım yapacaksınız. Bu küçük kız çocuğunu bu evde bırakır mıydınız siz? Bence bırakmazdınız ve onun için mücadele ederdiniz. Kendinize şunu söyleyin böyle anlarda: Şuan zor bir an kendime nasıl yardım edebilirim?

En kısa zamanda psikoloğa gidin ve seanslara sabırla devam edin. Aile bireylerinden alınan bu yaralar kolay çözülmüyor, kararlı olun. Ayrı eve çıkmak size çok iyi gelecek. Şansınız bol olsun..

Eğer öyle birşey varsa bu özgüvensizlik olur. Ailem beni "sen yapamazsın, edemezsin, beceremezsin" diye yetiştirdi. Hayat karşısında son derece korkak ve pasif yetştirilim. Annem mesela ayrı evde yapamayacağımdan emin, "sen kurt düşürürsün beceriksiz" diyor.. Öyle büyüttüler beni doğrduğum günden beri.

Bunları sayarak, beni böyle yetiştirdiniz diyerek bir yere varamazsınız. Kurban psikolojisinden çıkmalısınız. Bunun için de yardım almalısınız.
Sevgiler

Bu zor durumda bile hayata başarılı bir insan Olmuşsunuz. Yinede güçlüsünüz ve. Bunlardan etkilenmemek kolay degil. Onun içn bir an önce evd n çıkmaya bakın .

Herkes doğuruyor da herkes anne olamıyor lafının karşılığı. Ne vefa, ne saygı, ne sevgi, ne hürmet. Hiçbirini haketmeyen bi kadın bana göre. Çıkın tabi ayrı eve. Ne eğilip bükülüyorsunuz? Bıktım bu evden diyin gidin.

Hemen kurtul o evden, ev bakmaya devam et. Annenin psikolojisi iyi değil, daha fazla yıpranma lütfen ayrıl.

Off berbat bir ortam sizi anlayabiliyorum... Bana da babam tarafından yaşatılan benzer rezillikler var. Kesinlikle o evden, o ortamdan, o anneden bir an evvel kurtulun; ayrı eve çıkın. İnşallah karşınıza dürüst bir erkek çıkar ve yuvanızı da kurarsınuz böylelikle annenizle diyalogunuz da minimuma inmiş olur.

Evet annem öyle diyor ben anne olduğum için söylerim diyor. Az önce de onca hakaretleşmeden sonra bana yemek yapmış odama getirdi hadi kızım soğutma diyor kafayı yiyeceğim vicdan yapıyorum ölümcül hastalık atlattı2 yıl önce
E atlattıysa atlattı napalim ?
Öyle oldu diye kızına böyle davranması mı gerekir?
Valla konu sahibi sen de biraz stockholm sendromu gördüm ben.
Psikolojik destek al çok acil.
Ayri eve çıksan bile vicdan yapip geri dönermişsin gibi hissettim cunku annen seni buna mahkum etmiş.
Psikoloji destek al hemen çok acil ayrı eve cik bu arada.
Ayrica kediyi de satın alma sahiplen lütfen.

Bu nasıl anne bunlar nasıl laflar? Acilen o evden kurtulun ve o kadının bir daha yüzüne bile bakmayın. Okudukça içim acıdı bir insanın annesinden bu sözleri işitmesi ne kadar ağır.

Yalvarırım ayrı eve çık
Kendini cesaretlendir ve git
Sanırım annenin psikolojik sorunları var ve bilerek yapmıyor ama buna bir çözüm bulmak için bile ayrılmalısın o evden çünkü annen öfkesini senden çıkarıyor yüzgöz olmuş seninle bunun sonu gelmez
Sende gidip biraz iyileşirsen ona objektif bakıp(nihayetinde annenle duygusal bağın var)yardımcı olabilirsin
Bu arada yanlış anlama senin hatan değil tabi sadece annelerin kızlarına nazı daha çok ve kötüye kullanabiliyor kendimden biliyırum..

Valla konu sahibi bu kafayla olmaz hemen bu saate kadar almadigin hata hemen şu anda internetten araştırmaya bak.
Ayrica taa mart 'ta konu açmışsın şu an aralık ayındayiz 9 ay geçmiş.
Bi 9 ay daha geçmesini beklersen hayatın kayar gider ellerinden.

Annenizin ne kadar da bozuk bir agzi bir o kadar da bozuk bir kisiligi var. Ben 34 yasindayim bekarim annemle babamla yasiyorum. Annem bana bunlari soylese ne halde olurum bilmem. Allah dogru yola iletsin ne denir ki. Isiniz de basarili bir insanmissiniz da ayrica. Niye cekiyorsunuz bu cefayi cileyi? Rabbim sabirlar versin. Bence bir an once kendi evinize cikin.

Bakın ne güzel hedeflerinizden birini gerçekleştirip iş bulmuşsunuz. Ve başarılı olduğunuz için size belge vermişler. Aynı çabayı bu konu için de gösterin. Yapamam demeyin. Güçlü olduğunuzu gösterin.

Back
X