• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki Cehennem moralimi, özgüvenimi Mahvetti !!

korkuyorum çok çok korkuyorum.zaten zor bir hayatım var. sağlık problemim var. özgüven problemim var. işyerinde tutunmaya çalışıyorum. annem ben anneyim herşeyi derim sen beni üzme diyor ama öfkemi tutamıyorum öfke kontrolü yapamıyorum patlıyorum ben zaten ayakta durmaya uğraşırken bunlar beni yıkıyor.
Hayatın zor değil bence, hayatını zorlaştıran üstüne yük olan ailen.
Aile herşeyden üstündür evet ama böyle aile değil.
Ayrıca sen öfkeni yeterince tutuyorsun ki annen hala bu kadar üstüne gelebiliyor.

Ben 32 yaşındayım kimse bana bunları söylemedi, buna rağmen 30 a yaklaştığımda tam olarak özgüvenimi kazandım. Kaldı ki seni hiç düşünemiyorum.

Ve işinde bu kadar başarı onların olmadığı hayatın içinde ne kadar başarılı olduğunu gösterir.
Uzaklaş ve kurtul.

O ne biçim anne? Tövbeler olsun. Biran önce kaç o evden. İnsan evladına nasıl böyle şeyler söyler? Annenizi hastaneye falan kapatın tedavi olsun çünkü hiç normal değil.

Zor olacak ama alttan alın biraz,o küfürleri savururken sanki normal konuşturmuş gibi kabullenin biliyorum çok zor benim eski esiminde ağzı cok bozuktu çoğu zaman başka şeyler hayal ederek sakinleştirir din kendimi ama sizin ki anne alışkanlık edinmiş belli ki sizi seviyor. : (( Biraz daha sabır Allah yardımcınız olsun.

İşte başaramadım yılların birikimi var. Zor bir çocukluk- ilk gençlik geçirdim. 6 yıl önce söz attım eski sözlüm başıma belalar sardı. sağlık problemleri var hep zorluk hep zorluk. Biyerlere tırnaklarımla adeta söke söke geldim. Yılların birikimi var öfkeleniyorum. Bana 50 defa neredeyse MAL, KAZ dedi gücüme gitti dayanamadım ben de hakaret ettim dayanamadım

OHAA yaa sok oldum okurken hemen ev mi buluyorsun napiyorsun toparlanmaya basla. Bu nasil bir anne ya. Allah yardimcin olsun. Derhal baska eve çıkmalısın. Kafanda annenin dediklerini bloke et sil yeni evine gec yeniden başla herşeye hic yaşanmamış say bunlari

Hayatın zor değil bence, hayatını zorlaştıran üstüne yük olan ailen.
Aile herşeyden üstündür evet ama böyle aile değil.
Ayrıca sen öfkeni yeterince tutuyorsun ki annen hala bu kadar üstüne gelebiliyor.

Ben 32 yaşındayım kimse bana bunları söylemedi, buna rağmen 30 a yaklaştığımda tam olarak özgüvenimi kazandım. Kaldı ki seni hiç düşünemiyorum.

Ve işinde bu kadar başarı onların olmadığı hayatın içinde ne kadar başarılı olduğunu gösterir.
Uzaklaş ve kurtul.

Teşekkür ederim annem beni sevdiğini söylüyor az önce de yemek getirdi bunca hakaretin üstüne, soğutma ye diyor. Ama sevgi saygı ile anlam kazanıyorum.

Derme çatma özgüven kurmaya uğraşıyorum çalışıyorum çabalıyorum ama annem bana saygı duymayınca hakaret edince çöküyor bu özgüven. Yarın işe bu berbat ruh haliyle gideceğim üzülüyorum.Ben de ona hakaret ettim ben de kendime saygımı yitiriyiorum

İşte başaramadım yılların birikimi var. Zor bir çocukluk- ilk gençlik geçirdim. 6 yıl önce söz attım eski sözlüm başıma belalar sardı. sağlık problemleri var hep zorluk hep zorluk. Biyerlere tırnaklarımla adeta söke söke geldim. Yılların birikimi var öfkeleniyorum. Bana 50 defa neredeyse MAL, KAZ dedi gücüme gitti dayanamadım ben de hakaret ettim dayanamadım

bana MAL diyor safmışım ama ben böyleysem beni kendi böyle yaptı sen yapamazsın edemezin tecavüze uğrarsın diye iye ama sorumluluk da almıyor kabuğunu kırsaydın gerizekalı MAL diyor bana

herkesin ailesi baskıcı herkes senin gibi MAL olmuyor kabuğunu yırtan yırtıyor diyor

Annen terapiye gitmesi gerek. Kendine ve ailene iyilik yap anneni al birlikte gidin bir uzmanla konusun. Yaptığının yanlis olduğunu gormesi gerek

Çok üzüldüm okurken. Gerçekten sabrınızı çok zorlayan şeyler. İyi zamanınızda annenize açıklayın ayrı eve çıkma fikrini ve sebeplerini. Belki. Biraz değişir

OHAA yaa sok oldum okurken hemen ev mi buluyorsun napiyorsun toparlanmaya basla. Bu nasil bir anne ya. Allah yardimcin olsun. Derhal baska eve çıkmalısın. Kafanda annenin dediklerini bloke et sil yeni evine gec yeniden başla herşeye hic yaşanmamış say bunlari

İşte benim sorunum bu,moral bozukluğu yaşayınca kafadan birkaç gün gidiyor o berbat ruh haliyle hiçbirşey yapamıyorum çünkü :((

doktora çalışmam vardı,İtalyanca kursu ödevim vardı güya bugün bunlara bakacaktım ama hiçbrşey yapamıyorum üzüntüden :(((

Çok üzüldüm okurken. Gerçekten sabrınızı çok zorlayan şeyler. İyi zamanınızda annenize açıklayın ayrı eve çıkma fikrini ve sebeplerini. Belki. Biraz değişir

zaten o çık eve defol hayatı öğren ayrı evin yar....ğını ye bakalım diyor.

Kedi alıcam eve demiştim o hevesle kedimi ciğerle, balıkla beslicem demiştim bunlara içerledi

Merhaba kızlar, ben aslında geçen sene mart ayı gibi bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Ancak şifremi unuttuğum için tekrar üyelik açtım çünkü berbat hissediyorum, berbat, berbat, dertleşmeye öyle ihtiyacım var ki. 31 yaşında çalışan bayanım ailemle yaşıyorum. Benim ailem mesafelerin olmadığı bir aile, hani bazı ailelerde anneye bile siz dersin, bizde öyle olmadı, bi tartışma durumunda hakaretler küfürler gırla gider. Ayrıca ailem tarafınan sen yapamazsın, edemezsin, beceriksiz, aman şuraya gidersen erkekler tecavüz eder diye büyütüldüm. Yani saygı sınırları olmayan bir aile.Annem ben çok seviyor söylemesine göre ama saygı yok, sınırlar yok, küfür var hakaret var. İnanın bocalıyorum. Bütün gün işyerinde saygı görüyorum, "hanım" olarak hitap ediliyorum, eve gelince ise 31 yaşında kadın muamelesi değil 5 yaşında çocuk muamelesi görüyorum ve bu benim özgüvenimi bitiriyor.

Geçen yıl konu açtığımda bana ayrı eve çık demiştiniz. Geçen yıl konu açtığımda, işyerim evimin 2 alt sokağındaydı. Önce altyapıyı oluşturmaya çalıştım. İşyerimin çok uzak semtte şubesi var, oraya geçmek istedim. Popüler bir şubeydi, çalıştım,çabaladım, kendimi gösterdim ve nihayet o şubeye alındım. Bu zor oluyor diye birkaç haftadır ev bakıyorum.Geçen ay da işyerimden performansım neeniyle teşekkür belgesi verdiler. Bu sabah annem odama geldi. Ben abime ayrı ev aradığımı ve kedi alacağımı anlatmıştım. Annem geldi "mal, salak, aptal, eve çıkamadın mı gerizekalı, mal mal mal mal mal" dedi. Belki 50 defa mal dedi. "Kedi mi alıyorsun sen mal" dedi . Kötü oldum çünkü özgüven sorunlarımın farkındayım. Çık dedim odadan,çıkmadı. Çık diyorum çıkmıyor. Öfkeden çığlık attım. O da sus or.pu deyince sensin o..pu dedim. Hakaret, itiş, kakış ne varsa yaşandı. Ben 6 sene önce söz atmıştım, "zaten eski sözlün sana şunu dedi, bunu dedi" diye başladı çıldırdım. Annem ilkokul terk ev hanımı, hayatı ev üzerine kurulu. 6 sene önceki eski sözlü mevzusu ortak bir mevzu olduğu için bazen sırf dedikodu olsun diye bile çıkarıyor. "Sev eve kaldın, kız kurusu, kim alır seni, zaten evine gitmişsin, patlattın dimi" dedi ben de sinirle evet yaptım dedim. Ben böyle deyince "seni kimse almayacak patlak" dedi.

Kızlar sonuç olarak b.k gibi ruh halim.Ruh hali böyle olunca hiçbir işime gücüme de odaklanamıyorum güya bugün ev bakmaya gidecektim. Annem bana bedddualar etti. Öfkeden annemin "burçlar ve özellikleri" kitabından 2 yaprak yırttım bana sen de yırtıl, seni de yırtan bulunsun fa..e dedi. Başına kötü şeyler gelsin dedi. Kızlar benim de psikolojim çok iyi değil, aşağılanarak büyüdüm özgüven problemi var, yeni iş ortamında başarılı olmaya çalışıyorum, 31 yaşındayım bekarım üzülüyorum yalnız mı ölücem diye. Ben daha ev bakacaktım baktığım bir eve kurtulmak için çıkayım mı bu durumda napayım ? Allah aşkına fikir verin. Annem az önce bana yemek getirdi barışalım diyor kızlar çok kötü hissediyorum.
Kac kardeşsiniz? Hangi şehirdesiniz? Ne iş yapıyorsunuz ?

İşte benim sorunum bu,moral bozukluğu yaşayınca kafadan birkaç gün gidiyor o berbat ruh haliyle hiçbirşey yapamıyorum çünkü :KK43:(

doktora çalışmam vardı,İtalyanca kursu ödevim vardı güya bugün bunlara bakacaktım ama hiçbrşey yapamıyorum üzüntüden :KK43:((
Kafana takma zorda olsa cunki normal değil annen. Hiç üzme sıkma canini kendine zarar verme. Bi küfür ediyor sonra duruluyor ciddiye almamalısın :(

Hiç uğraşmayın, bir an evvel kendi evinize çıkın. Cahile laf anlatılmaz, bir deseniz bin işitirsiniz.
Getirdiği yemeği de tepsisiyle birlikte yere geçirip çoktan çıkmıştım o evden yerinizde olsam. Bazı insanlar kaybetmeden kıymet bilmez, siz o evden çıkın bi kapıyı çarpıp, nasıl kıymete binersiniz. Buraya da yazıyorum.

evet moralim sıfır. halbuki geçen hafta ne kadar mutluydum, bana teşekkür belgesi vermişlerdi övmüşlerdi beni.

ama annem bana MAL diye lakap taktı. ayrıca kavga sırasında fziksel görünüşüme bile laf etti. burnun gargamel gibi eğik,suratın gelişimini tamamlamamış dedi. özgüvenim sarsılı nasıl toparlanicam ben tekrar
Anneniz gerçekten çok kötü birisiymiş , ölümcül hastalık geçirdi demişsiniz hastalıktan sonra etrafındakilerin kıymetini bilmesi gerekirken yaptıklarına bakın. Affedilir hiç bir yanı yok

Anneniz gerçekten çok kötü birisiymiş , ölümcül hastalık geçirdi demişsiniz hastalıktan sonra etrafındakilerin kıymetini bilmesi gerekirken yaptıklarına bakın. Affedilir hiç bir yanı yok

annem küçük çocukken çok ezilmiş, dedem kızlar okumaz diye ilkokul 3'te okuldan almış. evlenip gidince de kaynana zulmü, görümce mobbingi yaşamış, yıllarca ezilmiş. kardeşleri de ezmiş, mirastan vermemişler vs. çok içine atmış. bu kötü hastalık annemi bulunca doktorlar "moralinyüksek tut, içine atma, sinir edene cevabını ver" diyorlar annem de artık içime atmicam diyor.

mesela bi akraba vardı benmle uğraşırdı devamlı annem susardı. annem hasta olduktan sonra akraba gene benle uğraşmış, bana kız kurusu oldu kızın evde kaldı demiş. annem cevabını vermiş. o akraba anneme küstü konupşmuyor artık. bunun gibi olaylar oldu yani

Son düzenleme:
Özgüveniniz ve benliğiniz o kadar zedelenmiş ki tek başınıza şuan bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum. Her ne kadar anneniz size kötü davransa da bir yandan da içiniz acıyor anlıyorum. Annenize vs söylemeden psikolojik destek alın. İçsel olarak biraz güçlenince de hemen harekete geçin ve o evden ayrılın.

Back
X