• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evdeki Cehennem moralimi, özgüvenimi Mahvetti !!

Merhaba kızlar, ben aslında geçen sene mart ayı gibi bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Ancak şifremi unuttuğum için tekrar üyelik açtım çünkü berbat hissediyorum, berbat, berbat, dertleşmeye öyle ihtiyacım var ki. 31 yaşında çalışan bayanım ailemle yaşıyorum. Benim ailem mesafelerin olmadığı bir aile, hani bazı ailelerde anneye bile siz dersin, bizde öyle olmadı, bi tartışma durumunda hakaretler küfürler gırla gider. Ayrıca ailem tarafınan sen yapamazsın, edemezsin, beceriksiz, aman şuraya gidersen erkekler tecavüz eder diye büyütüldüm. Yani saygı sınırları olmayan bir aile.Annem ben çok seviyor söylemesine göre ama saygı yok, sınırlar yok, küfür var hakaret var. İnanın bocalıyorum. Bütün gün işyerinde saygı görüyorum, "hanım" olarak hitap ediliyorum, eve gelince ise 31 yaşında kadın muamelesi değil 5 yaşında çocuk muamelesi görüyorum ve bu benim özgüvenimi bitiriyor.

Geçen yıl konu açtığımda bana ayrı eve çık demiştiniz. Geçen yıl konu açtığımda, işyerim evimin 2 alt sokağındaydı. Önce altyapıyı oluşturmaya çalıştım. İşyerimin çok uzak semtte şubesi var, oraya geçmek istedim. Popüler bir şubeydi, çalıştım,çabaladım, kendimi gösterdim ve nihayet o şubeye alındım. Bu zor oluyor diye birkaç haftadır ev bakıyorum.Geçen ay da işyerimden performansım neeniyle teşekkür belgesi verdiler. Bu sabah annem odama geldi. Ben abime ayrı ev aradığımı ve kedi alacağımı anlatmıştım. Annem geldi "mal, salak, aptal, eve çıkamadın mı gerizekalı, mal mal mal mal mal" dedi. Belki 50 defa mal dedi. "Kedi mi alıyorsun sen mal" dedi . Kötü oldum çünkü özgüven sorunlarımın farkındayım. Çık dedim odadan,çıkmadı. Çık diyorum çıkmıyor. Öfkeden çığlık attım. O da sus or.pu deyince sensin o..pu dedim. Hakaret, itiş, kakış ne varsa yaşandı. Ben 6 sene önce söz atmıştım, "zaten eski sözlün sana şunu dedi, bunu dedi" diye başladı çıldırdım. Annem ilkokul terk ev hanımı, hayatı ev üzerine kurulu. 6 sene önceki eski sözlü mevzusu ortak bir mevzu olduğu için bazen sırf dedikodu olsun diye bile çıkarıyor. "Sev eve kaldın, kız kurusu, kim alır seni, zaten evine gitmişsin, patlattın dimi" dedi ben de sinirle evet yaptım dedim. Ben böyle deyince "seni kimse almayacak patlak" dedi.

Kızlar sonuç olarak b.k gibi ruh halim.Ruh hali böyle olunca hiçbir işime gücüme de odaklanamıyorum güya bugün ev bakmaya gidecektim. Annem bana bedddualar etti. Öfkeden annemin "burçlar ve özellikleri" kitabından 2 yaprak yırttım bana sen de yırtıl, seni de yırtan bulunsun fa..e dedi. Başına kötü şeyler gelsin dedi. Kızlar benim de psikolojim çok iyi değil, aşağılanarak büyüdüm özgüven problemi var, yeni iş ortamında başarılı olmaya çalışıyorum, 31 yaşındayım bekarım üzülüyorum yalnız mı ölücem diye. Ben daha ev bakacaktım baktığım bir eve kurtulmak için çıkayım mı bu durumda napayım ? Allah aşkına fikir verin. Annem az önce bana yemek getirdi barışalım diyor kızlar çok kötü hissediyorum.
Ailenizle tamamen ipleri koparsaniz cok mu uzulursunuz? Ben sizin yerinizde olsam ekonomik ozgurlugumu aldigim icin Allah a sukur kendime tesekkur eder dogruca kendi evime cikar ve ailemle bir daha asla gorusmezdim. Sirf ailemizler diye bu kadar kotu kalpli insanlari hayatimizda tutmamaliyiz.

Patlak kelimesini okuyunca istemsiz güldüm. Annen senden daha özgüvensiz evlatlarını ezerek kendi hırsını açığa çıkarıyor. Allah yardımcın olsun.

Her doguran anne olamiyor. Migdem bulandi annenin sozlerinden.

Hemen ev bul tasin. Bak nasil modun degisecek.

Bir yemekle bir barisalim demekle barisilmaz. Once haketmeli. Hoş ben olsam omrumun sonuna kadar suratina bakmam.

Neden ozguvenin kiriliyor ki. Iyi bir iş kadinisin, maddiyatin elinde belli ki egitimin de var. Eee despot anan sana patlak mal dedi diye. S....r et ve git o evden.

evet moralim sıfır. halbuki geçen hafta ne kadar mutluydum, bana teşekkür belgesi vermişlerdi övmüşlerdi beni.

ama annem bana MAL diye lakap taktı. ayrıca kavga sırasında fziksel görünüşüme bile laf etti. burnun gargamel gibi eğik,suratın gelişimini tamamlamamış dedi. özgüvenim sarsılı nasıl toparlanicam ben tekrar
Hani bunlari diyen anne de kendini afrodit mi saniyor ne! Hem bu nasil anne yaaa. Valla tanisam iki laf ederdim bir daha sana laf edemezdi.

Ne barışmasi be!bi şartla önce burcu murcu bi kenara bıraksın tedavi olsun sonrada annelik ve ahlaklı insan olmakla ilgili gelişim kitapları okusun bi zahmet,sonra düşünün barışmayi.

En acil olan sizin ayrı eve çıkmanız değil, tatlılıkla annenizi tedavi olmaya ikna etmeniz.
Bi de yaşıt olduğumuz için bana garip geliyor hala birlikte yaşamanız. Ben 10 yıldır yalnız yaşıyorum gayette mutluyum. Yalnız olmak insanı daha da güçlü yapıyor bunu unutmayın. Bu şartlarda orda olduğunuz sürece özgüvenininiz geri gelmeyecek gibi gorunuyor

Ben olsam malında bir değeri var sen bi kendine sor bakiym gözümde ne kadarın var!derdim...mi?acaba diyemezdim yaaa!:işsiz:naapcan işte anne oldumu...

Merhaba kızlar, ben aslında geçen sene mart ayı gibi bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Ancak şifremi unuttuğum için tekrar üyelik açtım çünkü berbat hissediyorum, berbat, berbat, dertleşmeye öyle ihtiyacım var ki. 31 yaşında çalışan bayanım ailemle yaşıyorum. Benim ailem mesafelerin olmadığı bir aile, hani bazı ailelerde anneye bile siz dersin, bizde öyle olmadı, bi tartışma durumunda hakaretler küfürler gırla gider. Ayrıca ailem tarafınan sen yapamazsın, edemezsin, beceriksiz, aman şuraya gidersen erkekler tecavüz eder diye büyütüldüm. Yani saygı sınırları olmayan bir aile.Annem ben çok seviyor söylemesine göre ama saygı yok, sınırlar yok, küfür var hakaret var. İnanın bocalıyorum. Bütün gün işyerinde saygı görüyorum, "hanım" olarak hitap ediliyorum, eve gelince ise 31 yaşında kadın muamelesi değil 5 yaşında çocuk muamelesi görüyorum ve bu benim özgüvenimi bitiriyor.

Geçen yıl konu açtığımda bana ayrı eve çık demiştiniz. Geçen yıl konu açtığımda, işyerim evimin 2 alt sokağındaydı. Önce altyapıyı oluşturmaya çalıştım. İşyerimin çok uzak semtte şubesi var, oraya geçmek istedim. Popüler bir şubeydi, çalıştım,çabaladım, kendimi gösterdim ve nihayet o şubeye alındım. Bu zor oluyor diye birkaç haftadır ev bakıyorum.Geçen ay da işyerimden performansım neeniyle teşekkür belgesi verdiler. Bu sabah annem odama geldi. Ben abime ayrı ev aradığımı ve kedi alacağımı anlatmıştım. Annem geldi "mal, salak, aptal, eve çıkamadın mı gerizekalı, mal mal mal mal mal" dedi. Belki 50 defa mal dedi. "Kedi mi alıyorsun sen mal" dedi . Kötü oldum çünkü özgüven sorunlarımın farkındayım. Çık dedim odadan,çıkmadı. Çık diyorum çıkmıyor. Öfkeden çığlık attım. O da sus or.pu deyince sensin o..pu dedim. Hakaret, itiş, kakış ne varsa yaşandı. Ben 6 sene önce söz atmıştım, "zaten eski sözlün sana şunu dedi, bunu dedi" diye başladı çıldırdım. Annem ilkokul terk ev hanımı, hayatı ev üzerine kurulu. 6 sene önceki eski sözlü mevzusu ortak bir mevzu olduğu için bazen sırf dedikodu olsun diye bile çıkarıyor. "Sev eve kaldın, kız kurusu, kim alır seni, zaten evine gitmişsin, patlattın dimi" dedi ben de sinirle evet yaptım dedim. Ben böyle deyince "seni kimse almayacak patlak" dedi.

Kızlar sonuç olarak b.k gibi ruh halim.Ruh hali böyle olunca hiçbir işime gücüme de odaklanamıyorum güya bugün ev bakmaya gidecektim. Annem bana bedddualar etti. Öfkeden annemin "burçlar ve özellikleri" kitabından 2 yaprak yırttım bana sen de yırtıl, seni de yırtan bulunsun fa..e dedi. Başına kötü şeyler gelsin dedi. Kızlar benim de psikolojim çok iyi değil, aşağılanarak büyüdüm özgüven problemi var, yeni iş ortamında başarılı olmaya çalışıyorum, 31 yaşındayım bekarım üzülüyorum yalnız mı ölücem diye. Ben daha ev bakacaktım baktığım bir eve kurtulmak için çıkayım mı bu durumda napayım ? Allah aşkına fikir verin. Annem az önce bana yemek getirdi barışalım diyor kızlar çok kötü hissediyorum.
Ne kadar soğukkanlı düz bir anlatim.

6 sene önce söz atmıştım, "zaten eski sözlün sana şunu dedi, bunu dedi" diye başladı çıldırdım. Annem ilkokul terk ev hanımı, hayatı ev üzerine kurulu. 6 sene önceki eski sözlü mevzusu ortak bir mevzu olduğu için bazen sırf dedikodu olsun diye bile çıkarıyor. "Sev eve kaldın, kız kurusu, kim alır seni, zaten evine gitmişsin, patlattın dimi" dedi ben de sinirle evet yaptım dedim. Ben böyle deyince "seni kimse almayacak patlak" dedi.
.

:oha::oha::oha:
Bu nasıl sevgi yahu ? Şok geçirdim şunları okuyunca. Sizden daha fazla annenizin psikolojisi bozuk bu çok net. Böyle konuşmalar eğitimle falan alakalı değil,içten gelen şeyler. Sağlıklı bireyler böyle düşünmez,konuşmaz.
Kendi evinize çıkın ve annenizle mesafeli olun.
Yarın evlenseniz rezil eder sizi karşı tarafa.

:oha::oha::oha:
Bu nasıl sevgi yahu ? Şok geçirdim şunları okuyunca. Sizden daha fazla annenizin psikolojisi bozuk bu çok net. Böyle konuşmalar eğitimle falan alakalı değil,içten gelen şeyler. Sağlıklı bireyler böyle düşünmez,konuşmaz.
Kendi evinize çıkın ve annenizle mesafeli olun.
Yarın evlenseniz rezil eder sizi karşı tarafa.

Haklısınız. Buradaki tepkileri okuyunca daha fazla emin oluyorum bir arazın varlığına. Zaman içine normalleştirmişiz ya, "bizim ailenin normali de" gibi bir durum oluşmuş. Böyle durumlarda 3. bir göz sarsıyor insanı.

çok üzüldüm koskoca kadınsın bir an önce taşın. mutlaka destek almaya çalış. zaten taşınınca biraz toparlanır psikolojin.

Her doguran anne olamiyor. Migdem bulandi annenin sozlerinden.

Hemen ev bul tasin. Bak nasil modun degisecek.

Bir yemekle bir barisalim demekle barisilmaz. Once haketmeli. Hoş ben olsam omrumun sonuna kadar suratina bakmam.

Neden ozguvenin kiriliyor ki. Iyi bir iş kadinisin, maddiyatin elinde belli ki egitimin de var. Eee despot anan sana patlak mal dedi diye. S....r et ve git o evden.

Çünkü ben de çok hakaretler ettim. 2 sene önce ölümcül hastalık atlatmış kadına öl dedim defalarca. Ölmesini istediğimden değil ,kalbimden değil ama ağzımdan çıktı. O öfke harbinde , o gönül azabında, o "benim canımı acıttı ben de onu acıtıcam" düşüncesiyle dedim. Or..pu da dedim defalarca buna pişmanım. Ruh halim kötü, bu benim öz saygımdan da alıyor. Annem "ben senin annenim, cennet benim ayağımın altında. ben derim ama sen dememelisin okumuşun" diyor. Cahil bir kadının seviyesine inmemem öfkeme hakim olmak lazım ama başaramıyorum 31 yıllık hayatımda ben de çok doldum çileler yaşadım yani evliya gibi olamıyorum. ve annem bana defalarca beddua etti kötü durumjlara düşeyim diye ben kendimi hiç iyi hissetmiyorum hayatım mahvoldu gibi hissediyorum defalarca beddua etti

bir de ben karmaşa yaşıyorum günlük hayatımda. kimlik bunalımı yaşıyorum. işe gidiyorum, nezih elit bir ortam. değer görüyorum, değer veriyorum. sonra eve geliyorum, salak MAL, o..pu, kız kurusu lafları. Hangisi gerçek hayat hangisi gerçek ben ?

Son düzenleme:
İnanamıyorum.ağzım açık okudum her satırını.böyle bir anne gerçekte var mı şimdi.üvey misiniz yoksa anneniz mi ruh hastası.hani annelik kutsal,hersey bir yana evlatlar bir yana oluyordu anneler için.midem bulandı.kendimi çok kötü hissettim burda senin yerine konu sahibi.çok üzüldüm.bir an once ayrı eve çıkın bir daha da görüşmeyin.bir insanın annesini böyle bilmesindense uzak olsun,"anne" olarak kalsib

evet moralim sıfır. halbuki geçen hafta ne kadar mutluydum, bana teşekkür belgesi vermişlerdi övmüşlerdi beni.

ama annem bana MAL diye lakap taktı. ayrıca kavga sırasında fziksel görünüşüme bile laf etti. burnun gargamel gibi eğik,suratın gelişimini tamamlamamış dedi. özgüvenim sarsılı nasıl toparlanicam ben tekrar
valla cok uzuldum lutfen cik o evden yoksa hasta olacaksin

Back
X