- 2 Aralık 2017
- 709
- 1.206
- 113
- Konu Sahibi canimaciyor
-
Evden cikip baska bi ev baska bi duzen kurmak eminim soru sahibinin aklina gelmemistir. Cok tesekkur ederiz hepimiz guzel fikirleriniz icin :)))deli bir insan gibi yanına gidip hakaretler ediyormuş ve konu sahibi ne derse desin düzelmiyormuş. keşke düzelse araları, hiçbir anne evlat kavgalı olmasa.. eğer konu sahibinin annesi tedavi olmayı kabul etmeyip saygılı olmayı beceremezse geriye tek yol kalıyor bu delilikten uzaklaşmak.. özlerse belki tedaviyi kabul eder.
bekleme yapma iyi kötü bir yere gir gerekirse ordan başka eve çıkarsınMerhaba kızlar, ben aslında geçen sene mart ayı gibi bu konuyla ilgili bir konu açmıştım. Ancak şifremi unuttuğum için tekrar üyelik açtım çünkü berbat hissediyorum, berbat, berbat, dertleşmeye öyle ihtiyacım var ki. 31 yaşında çalışan bayanım ailemle yaşıyorum. Benim ailem mesafelerin olmadığı bir aile, hani bazı ailelerde anneye bile siz dersin, bizde öyle olmadı, bi tartışma durumunda hakaretler küfürler gırla gider. Ayrıca ailem tarafınan sen yapamazsın, edemezsin, beceriksiz, aman şuraya gidersen erkekler tecavüz eder diye büyütüldüm. Yani saygı sınırları olmayan bir aile.Annem ben çok seviyor söylemesine göre ama saygı yok, sınırlar yok, küfür var hakaret var. İnanın bocalıyorum. Bütün gün işyerinde saygı görüyorum, "hanım" olarak hitap ediliyorum, eve gelince ise 31 yaşında kadın muamelesi değil 5 yaşında çocuk muamelesi görüyorum ve bu benim özgüvenimi bitiriyor.
Geçen yıl konu açtığımda bana ayrı eve çık demiştiniz. Geçen yıl konu açtığımda, işyerim evimin 2 alt sokağındaydı. Önce altyapıyı oluşturmaya çalıştım. İşyerimin çok uzak semtte şubesi var, oraya geçmek istedim. Popüler bir şubeydi, çalıştım,çabaladım, kendimi gösterdim ve nihayet o şubeye alındım. Bu zor oluyor diye birkaç haftadır ev bakıyorum.Geçen ay da işyerimden performansım neeniyle teşekkür belgesi verdiler. Bu sabah annem odama geldi. Ben abime ayrı ev aradığımı ve kedi alacağımı anlatmıştım. Annem geldi "mal, salak, aptal, eve çıkamadın mı gerizekalı, mal mal mal mal mal" dedi. Belki 50 defa mal dedi. "Kedi mi alıyorsun sen mal" dedi . Kötü oldum çünkü özgüven sorunlarımın farkındayım. Çık dedim odadan,çıkmadı. Çık diyorum çıkmıyor. Öfkeden çığlık attım. O da sus or.pu deyince sensin o..pu dedim. Hakaret, itiş, kakış ne varsa yaşandı. Ben 6 sene önce söz atmıştım, "zaten eski sözlün sana şunu dedi, bunu dedi" diye başladı çıldırdım. Annem ilkokul terk ev hanımı, hayatı ev üzerine kurulu. 6 sene önceki eski sözlü mevzusu ortak bir mevzu olduğu için bazen sırf dedikodu olsun diye bile çıkarıyor. "Sev eve kaldın, kız kurusu, kim alır seni, zaten evine gitmişsin, patlattın dimi" dedi ben de sinirle evet yaptım dedim. Ben böyle deyince "seni kimse almayacak patlak" dedi.
Kızlar sonuç olarak b.k gibi ruh halim.Ruh hali böyle olunca hiçbir işime gücüme de odaklanamıyorum güya bugün ev bakmaya gidecektim. Annem bana bedddualar etti. Öfkeden annemin "burçlar ve özellikleri" kitabından 2 yaprak yırttım bana sen de yırtıl, seni de yırtan bulunsun fa..e dedi. Başına kötü şeyler gelsin dedi. Kızlar benim de psikolojim çok iyi değil, aşağılanarak büyüdüm özgüven problemi var, yeni iş ortamında başarılı olmaya çalışıyorum, 31 yaşındayım bekarım üzülüyorum yalnız mı ölücem diye. Ben daha ev bakacaktım baktığım bir eve kurtulmak için çıkayım mı bu durumda napayım ? Allah aşkına fikir verin. Annem az önce bana yemek getirdi barışalım diyor kızlar çok kötü hissediyorum.
o tip yorumlar biraz havaya yapılıyor gibi geliyor bana da. haklısınız aklı başında ve destekleyici bir annenin olmayacağını bilmek yeterince travmatik bir durum.. konu sahibinin her yoruma kafayı takacağına inanmıyorum, fikir alıyor dert yanıyor hepimiz gibi..Sizin mesajınızı okumadım, şahsınıza söylemiyorum ama genel birşey söyleyeyim. “ Bu nasıl anne, annen şöyle kötü, böyle bilmem ne...Nasıl katlanıyorsun... vs” tarzındaki yorumlar üzüntüye üzüntü katan yorumlar. Konu sahibi zaten annesi böyle olduğu için bu sorunları yaşıyor ve yaşayan bilir gerçekten şu hayatta seni anlayabilecek bir anneye sahip olamamak ve olamayacağını bilmek büyük travma. Bu yorumlar empati kurmadan yapılan yorumlar ve yaraya resmen tuz basmak oluyor.
zaten konusunu dikkatli okursanız başka bir eve çıkacağını kendi söylüyor :))))))))))))))))))))))))))) ne anlamak ve neye isyan etmek istiyorsanız edin :))))))))))))))))))Evden cikip baska bi ev baska bi duzen kurmak eminim soru sahibinin aklina gelmemistir. Cok tesekkur ederiz hepimiz guzel fikirleriniz icin :)))
Annesiyle arasindaki iliskinin ne kadar zedelendigi ortada. Bu iliskiyi tamir etmesi gerekirken iliskiyi kopartmasi cok dogru gelmiyor. Ki tamiri de var. Ben de ayni durumdaydim. %100 duzelecek demiyorum %100 olmasa bile %90 iyiye gider yani
Ben de yasayan biriyim ve iliskilerimi duzelttim. Herkesin tutumu farklidirKesinlikle buna katılmıyorum. Yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum. Ne tatlı dille ne başka yolla asla düzelmeyecek olan bir anne figürü var ortada. Geriye tek yol katılıyor. Kendine dönmek, bakış açını değiştirmek.ç ve destek almak. Kısaca kendine yatırım yapıp olanı da olduğu gibi kabullenmek. Ortamdan uzaklaşaniliyorsa kendi ruh sağlığı için uzaklaşmak. Bu anneyi terketmek anlamına gelmiyor. Ama an be an bu muamelelere maruz kalmaktan kaçınmak açısından kesinlikle sağlıklı bir yol.
Ben de yasayan biriyim ve iliskilerimi duzelttim. Herkesin tutumu farklidir
Insallah duzelir biz yine de deneyelimOlabilir. Sizin anneniz çok ileri boyutta değilmiş demek. Yoksa geri adım atmazdı ve sağlıklı iletişim kurmak asla mümkün olmuyor. Benim annem böyle.
annem küçük çocukken çok ezilmiş, dedem kızlar okumaz diye ilkokul 3'te okuldan almış. evlenip gidince de kaynana zulmü, görümce mobbingi yaşamış, yıllarca ezilmiş. kardeşleri de ezmiş, mirastan vermemişler vs. çok içine atmış. bu kötü hastalık annemi bulunca doktorlar "moralinyüksek tut, içine atma, sinir edene cevabını ver" diyorlar annem de artık içime atmicam diyor.
mesela bi akraba vardı benmle uğraşırdı devamlı annem susardı. annem hasta olduktan sonra akraba gene benle uğraşmış, bana kız kurusu oldu kızın evde kaldı demiş. annem cevabını vermiş. o akraba anneme küstü konupşmuyor artık. bunun gibi olaylar oldu yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?