• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde yapılan gebelik testi 4,5 saat sonra fozitif olan varmı?

İnşallah hamileyimdir yaa inanamıyorum heran adet olmuşum gibi geliyor ikidebir tuvalete gidiyorum belim kasıklarım ağrıyor ama bunlar aynı zamanda hamilelik belirtisi diye kendimi avutuyorum...

canım benim adetime 1 haftadan fazla zaman vardı hamile olduğumu öğrendiğimde. benim ilk çizgim seninki kadar bile belli değildi. ışığa tutunca görünüyordu. hayırlı olsun canım

şükürler olsun bende hamileyimmm
idrar testimi bu sabah tekrarladım yine silik çizgi çıktı
belim kasımlarım ağrımaya devam ediyor emin olmak için bugün kan verdim ve HCG 90 çıktıııı:)))

çok şükür bende hamileyimmm demek idrar testi silik çıksa bile pozitifmişşş allah tamamına erdirir inşallahh

bana destek oldunuz moral verdiniz teşekkür ederimm :)

İnşallah hamileyimdir yaa inanamıyorum heran adet olmuşum gibi geliyor ikidebir tuvalete gidiyorum belim kasıklarım ağrıyor ama bunlar aynı zamanda hamilelik belirtisi diye kendimi avutuyorum...

canım benim adetime 1 haftadan fazla zaman vardı hamile olduğumu öğrendiğimde. benim ilk çizgim seninki kadar bile belli değildi. ışığa tutunca görünüyordu. hayırlı olsun canım

evet gözüküyor tbrkler hamilesiniz darısı bizlere inşallah adetten ne kadar önce yaptınız yada ne kdar geçti benim son 10 gün beklemedeyim :nazar:

evet canım gorunuyor bnde adetten bi gün önce yapmıştm buna çok yakındı.açık pembe çizgi oluşmuştu 3 gün snra tekrarladığımda ise 1 dk içinde en az ilki kadar koyu 2. çizgiyi gördüm :)) Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsn hepimieze

yardımcı olabileceğim birşey ise seve seve :). sorun neydi

Sence saatler sonra çikan bu sonuç dogrumudur canim:))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eklentiler

• $1403380862506.webp
    $1403380862506.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 3.847

negatif çıktığında yanılma payı olabiliyor ama pozitifte pek yanılma olmuyor bence kaç saat sonra çıkarsa çıksın.benim ilk yaptığım test gündüz yaptım negatifti koydum kutusuna atamadım.sonra akşam bir baktım seninkinden dahada silik çıkmış.sonra tekrar test yaptım bu sefer belirgindi.sende tekrarla bence.ama bana sorarsan hamile gibi görünüyorsun :)

negatif çıktığında yanılma payı olabiliyor ama pozitifte pek yanılma olmuyor bence kaç saat sonra çıkarsa çıksın.benim ilk yaptığım test gündüz yaptım negatifti koydum kutusuna atamadım.sonra akşam bir baktım seninkinden dahada silik çıkmış.sonra tekrar test yaptım bu sefer belirgindi.sende tekrarla bence.ama bana sorarsan hamile gibi görünüyorsun :)

Ayy inşallah canim . bende sakliorm hala. Bu ayki adetime az kaldi onu bekliorm bakalm ;) e e peki sen hamilemisn

benim yaptığım testin içinde kullanma klavuzu vardı orda normal süresini geçtikten sonra çift çizgi çıkarsa dikkate almayın yazıyordu canım seni üzmek istemem ama.başka bir test yap istersen ya da kan tahliline git garanti olsun derim ben

Ayy inşallah canim . bende sakliorm hala. Bu ayki adetime az kaldi onu bekliorm bakalm ;) e e peki sen hamilemisn

evet canım hamileyim.bizde yeni ogrendik henüz kese göremedik perşembe gidicez inşallah dr a.

Kizlar bu testte 2. Çizgiyi gören varmi sasi oldum bakarken adetin 4 gün geçti bu sabah yaptigim test 4 saat sonra bu hal aldi ama yok sanirim sizce :what:

Eklentiler

• $1403546236844.webp
    $1403546236844.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 8.288
Kizlar bu testte 2. Çizgiyi gören varmi sasi oldum bakarken adetin 4 gün geçti bu sabah yaptigim test 4 saat sonra bu hal aldi ama yok sanirim sizce :what:

yok gibi sanki.ama resimden de çok belli olmayabilir sen yap bi test daha bence canım.

Canım ben yaşadım hatta eski nickim waterwoman konu açmıştım foto da koymuştum silik çıkmasıyla ilgili herkes kesin hamilesin dedi..
Olay şöyle gerçekleşti ben testi yaptım göremedim sonra orada unutmuşum, saatler sonra baktığımda farkettim tekrar yaptım sürekli pembe çizgiyi gördüm kan testine koştum sonuç negatifffff.. :( Doktorum dededi yumurtam çatlamış o anda testi yapınca hormanlarım yükselmesi yansımış.. :S

Bana ilk yarım saati dikkate al demişlerdi bu seferde yaptım ilk 5dakka dagördüm çizgiyi kan testi yaptım pozitife çıktı ama bilmiyorum şuanda 17 çıktı,yarın doktoruma gideceğim..

Ben 2. Cizgiyi goruyorum tatlim var sanki bende de boyle cikmisti erken yapinca silik cizgi cikiyor olmasaydı bembeyaz olurdu sen hamile misin peki hastalandin mi

Ben 2. Cizgiyi goruyorum tatlim var sanki bende de boyle cikmisti erken yapinca silik cizgi cikiyor olmasaydı bembeyaz olurdu sen hamile misin peki hastalandin mi

Hastalnmadim ama testlerin hepsi negatif cikiyor kanda idrarda negatif ama hala hastalnmadim

canm bence hamile değilsindir strestende gecikmiş olabilir hamile olsaydın çıkardı kanda kesin çıkardı idrarda pembe bi çizgi olurdu ben bunları çok yaşadım sitresten 20 günüm geçtiğini bilirim evde test yapardım saatlerce atmazdım ikinci çizgi çıksın diye çıkardı hastaneye gider kan testi yapardık gene yok demem o ki çok stres yapıp kafana takma pskolojik olarak gecikme oluyodur

kızlar merhaba ben akşam 5 gibi test yaptım negatif çıktı.testi atmadım banyoda duruyordu ara ara baktım bişey yoktu 5 saat sonra bi baktım 2.çizgi çıkmış ince bi şekilde.başına böyle bi durum gelen varmı,sizce test geçerliliğini yitirmişmidir yoksa doğrumudur?

Hamilelik testi ne zaman yapılır?
Gebelik testi nasıl uygulanır? Sonucun pozitif ya da negatif çıkması halinde ne yapmak gerekir? Hamilelik Testi Ne zaman Yapılır? Gebelik testi nasıl yapılır

Eğer vücudunuzda gebelik belirtilerinden bir kaç tanesi varsa ilk yapmanız gereken, adet tarihinde gecikme olup olmadığını kontrol etmektir. Eğer adet tarihinde bir gecikme yaşanmışsa, eczaneden temin edeceğiniz bir idrar testini evde kendi kendinize doğru bir şekilde uygulayarak, gebe (hamile) olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Kesin sonuç elde etmek için yine de doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.

Gebelik testi en ideal ne zaman yapılmadır?
Zamanından önce yapılan, gebelik testleri gereksiz harcamalara ve duygusal çöküntülere sebebiyet vermektedir.

Gebelik testini evde uyguluyor iseniz, hamilelik testi için en doğru zamanlama adet gecikmesinden 1 hafta sonraki zaman dilimi olacaktır. Adet gecikmesinden 1 hafta – 10 gün sonrasında yapılan gebelik testleri, eğer doğru bir şekilde uygulanmış ise % 90 ve üstü doğru sonuç vermektedir. Eczaneden satın aldığını gebelik testleri ile gebelik kontrolünün doğru sonuç vermesi için en uygun zaman dilimi cinsel ilişkiden 15 gün sonraki zaman dilimidir. Eczaneden satın alından gebelik testi, cinsel ilişkiden hemen sonraki günlerde size doğru sonucu vermez.

Gebelik Testini adet gecikmesinden önce yapmanız size doğru sonucu vermez. Gebelik testinde doğru sonucu almak için, adet gecikmesi olması gerekir ve hatta adet gecikmesinin üzerinden 4-5 gün kadar geçmesi idealdir.

Hamilelik testinde sonuç Pozitif çıkarsa mutlaka kan testiyle garantilemek en doğru sonuç olacaktır.

İdrar testlerinde sonuç silik çıkarsa, testi tekrarlamanız gereklidir.

Planlamadığınız bir şekilde gebelikten şüpheleniyor iseniz; acil olarak doktora gidip kan testi yaptırmanızda fayda vardır.

Gebelik testini bir klinikte yaptırmak isterseniz, doktorlar tarafından kan testi yani Beta HCG testi uygulanacaktır.
Hızlı ve kesin sonuç verdiğinden , Beta HCG testi oldukça güvenilirdir.

Gebelik (Hamilelik) Testi Nasıl Yapılır ?

Eczaneden satın aldığınız gebelik testinini uygulamak için en iyi zaman, sabahtır. Sabah uyandığınızda ilk idrarınızla testi yapmalısınız. Bazı testler, test çubuğunu idrar akışına doğru tutmaya, bazıları ise idrarı bir kaba koyduktan sonra test çubuğuna damlatmaya yönlendiriyor. Aldığınız testin yönlendirmelerini dikkatli okuyun ve tam olarak doğru bir şekilde uygulayın.

- Temiz ve kuru bir bardağa veya kaba idrar yapılır.
- Gebelik testini düz bir yere koyun ve üerine iki damla idrar damlatın. İdrar damlatmak için genellikle, gebelik testlerinin içersinden bir cisim çıkar. İdrarınızı; gebelik testinin üzerinde işaretlenen sonuç okuma alanına damlatmamalısınız.
- Gebelik testinin üzerindeki işaretli yere, idrarı damlattıktan sonra 2-5 dakika kadar bekleyin.
- Gebelik testinin sonuç okuma bölümünde tek çizgi belirirse negatif yani gebelik yok anlamına gelir.
- Gebelik testinin sonuç okuma bölümünde çift çizgi belirirse pozitif yani gebelik var anlamına gelir.
- Gebelik testinin sonuç okuma bölümünde çizginin bir tanesinin soluk olması gebeliğin çok yeni olabileceği anlamına gelir.
-Gebelik testinin sonuç okuma bölümünde hiç bir çizgi görülmemesi testin geçersiz olduğu anlamına gelir, yeniden test yapmalısınız.

Gebelik testi nasıl yapılır, Gebelik testi nasıl uygulanır, hamilelik testinde tek çizgi, gebelik testinde pozitif, gebelik testi ne zaman yapılır, hamilelik testi ne zaman yapılır

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X