• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde tek basina

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.586
88
Sadece evde degil yasadigim sehirde ulkede dahi tek basimayim 2 cocugumla..
Esimi 1ay once savas bolgesine - uzak ve farkli bir ulkeye - 6 aylik goreve ugurladim:cry:
6 aylik ve 3,5 yasinda iki cocugum var, yurtdisindayim..Ailem Turkiyede, yanlarina gidemiyorum cunku yasadiklari yer cehennem gibi sicak evleri kucuk,klima yok,bunun yaninda yazin dugunler var gelirsen de yalniz kalirsin diyor annem, yani ustu kapali gelme diyor..Vize sorunu yok ama yanima gelip 1 ay kadar da olsa kalip yardim edeyim demiyor sagolsun.
Esimin annesi de calisiyor o da gelemiyor.. Burda komsuluk arkadaslikta yok, kapana kisilmis gibiyim..
Unv mezunu calisan bi insanken iki cocukla tikildim kaldim eve.. Bakicilara guvenemiyorum zaten kizim cok kucuk..
Bazen kendimi isyan ederken buluyorum, tovbe ediyorum ama canim burnumda.
Su aziz mubarek gunlerde agzimdan kotu sey ciksin istemiyorum ama delircem artik.
Oglum kresten gelince beraber etkinlik yapalim istiyorum kizim kiyameti kopariyor, kizimi oyuna dahil edince oglan kiskanip oyunu birakiyor..
Bu nasil is, ben bu yukten bu vicdan azabindan nasil kurtulcam? Yetemiyorum,anneligin tadini cikaramiyorum.. :KK43:
Vicdan azabiyla olup gidecegime ecelimle oleyim diyorum, ezildim artik bu yalnizligin sorumlulugun altinda.:cry:

Sadece evde degil yasadigim sehirde ulkede dahi tek basimayim 2 cocugumla..
Esimi 1ay once savas bolgesine - uzak ve farkli bir ulkeye - 6 aylik goreve ugurladim:cry:
6 aylik ve 3,5 yasinda iki cocugum var, yurtdisindayim..Ailem Turkiyede, yanlarina gidemiyorum cunku yasadiklari yer cehennem gibi sicak evleri kucuk,klima yok,bunun yaninda yazin dugunler var gelirsen de yalniz kalirsin diyor annem, yani ustu kapali gelme diyor..Vize sorunu yok ama yanima gelip 1 ay kadar da olsa kalip yardim edeyim demiyor sagolsun.
Esimin annesi de calisiyor o da gelemiyor.. Burda komsuluk arkadaslikta yok, kapana kisilmis gibiyim..
Unv mezunu calisan bi insanken iki cocukla tikildim kaldim eve.. Bakicilara guvenemiyorum zaten kizim cok kucuk..
Bazen kendimi isyan ederken buluyorum, tovbe ediyorum ama canim burnumda.
Su aziz mubarek gunlerde agzimdan kotu sey ciksin istemiyorum ama delircem artik.
Oglum kresten gelince beraber etkinlik yapalim istiyorum kizim kiyameti kopariyor, kizimi oyuna dahil edince oglan kiskanip oyunu birakiyor..
Bu nasil is, ben bu yukten bu vicdan azabindan nasil kurtulcam? Yetemiyorum,anneligin tadini cikaramiyorum.. :KK43:
Vicdan azabiyla olup gidecegime ecelimle oleyim diyorum, ezildim artik bu yalnizligin sorumlulugun altinda.:cry:

Allah kavuştursun. Bu 6 ay kısacık geçer dilerim.
Eşiniz gelince durum nasıl olacak peki? Yalnızlık hissiniz azalıyor mu? Size destek oluyor mu?

canım allah kolaylık versin .
insallah 6 ay cok uzun degil nedenk ecelimle öleyim Allah gecinden versin.

bunalmıssın haklısında . tv birsey izletme taraftarı degilim ama birini oyala mak için yararlı belgesel tarzı birsey ac izlesin .sende diğeri ile ugras.bide birazda kendi kendilerine oynasınlar

sakin olun Allah yardımcınız olsun
3 yaşta olsa benim gibi 9,5 yaş da olsa illaki zor iki çocuk hele de yalnız olunca
büyüyecekler bir şekilde
oğlunuz tam gün mü gidiyor kreşe

aaa arkadaşım neden hemen ölmekler sıkıştırdın aralara?
ne ölmesi ya hu :) Rabbim hayırlı sağlıklı ömür verdikçe yaşayacağız..
getirmeyin aklınıza böyle şeyler..

hayata hep pozitif bakmalısınız çünkü iki tane meleğe sahipsiniz...
kıskançlıklar olacak tabi ki çünkü oğlunuz da henüz çok küçük..
onunla konuştuğunuzda eminim sizi anlayacak hatta yardım bile edecektir kardeşinin bakımına..
mesela kızınızın uyku saatleri düzenlidir tahmin ediyorum ki, bunları oğlunuzla konuşun ve kız kardeşinin kendisinden biraz daha küçük ve haliyle bakıma daha muhtaç olduğunu, mesela kendisinin arabalarla oynayabildiğini ama kardeşinin bunu yapamadığını anlatın..
kızınızın altını değiştirirken bezini getirmesini rica edin..
eğer kardeşinin bakımına yardımcı olduğu hissine varabilirse günleriniz kolayca geçer diye düşünüyorum..

diğer yandan annenizin onun bunun yardımına ihtiyacınız olduğunu da sanmıyorum ben..
dedim ya çünkü siz iki tane kanatsız melek sahibi aslan gibi bir annesiniz..
eşiniz de umarım su gibi akan bu sayılı zaman geçince sağlıcakla döner size..

Allah yardımcın olsunn

Ne demek yetemiyorum olur mu öyle şey ikisi de küçük ve böyle kıskançlıklar olması normal ikisnin de zevk alacağı daha farklı etkinlikler bulabilirsin hem onlar da eğlenir bence

Yani eşiniz olmasa da alıp çocukları çıkın dışarıya eve kapatmayın kendinizi.
Dil biliyorsanız belki bu sayede çevrede edine bilirsiniz .

Allah kavuştursun. Bu 6 ay kısacık geçer dilerim.
Eşiniz gelince durum nasıl olacak peki? Yalnızlık hissiniz azalıyor mu? Size destek oluyor mu?

Sagolun..
Aksam yemegi yiyip muhabbet ediyoruz oglani yikar uyuturdu sagolsun, yemegi de yapardi bazen.. istahli biridir, yemeyi icmeyi sever oyuzden evde surekli bi curcuna olur o varken.
Esim olunca cok kisiye ihtiyac duymuyordum acikcasi, sagolsun gurultusu patirtisi orduya bedel :)
Simdi dis fircam bile yalniz boynu bukuk kaldi bi basina:cry:

canım allah kolaylık versin .
insallah 6 ay cok uzun degil nedenk ecelimle öleyim Allah gecinden versin.

bunalmıssın haklısında . tv birsey izletme taraftarı degilim ama birini oyala mak için yararlı belgesel tarzı birsey ac izlesin .sende diğeri ile ugras.bide birazda kendi kendilerine oynasınlar

Kizima izletmiyorum zaten ama oglana arada aciyorum 1 saat kadar.
Oglum okuldan gelince beni istiyor surekli, ozluyor sanirim pek yalniz oynamiyor

Sagolun..
Aksam yemegi yiyip muhabbet ediyoruz oglani yikar uyuturdu sagolsun, yemegi de yapardi bazen.. istahli biridir, yemeyi icmeyi sever oyuzden evde surekli bi curcuna olur o varken.
Esim olunca cok kisiye ihtiyac duymuyordum acikcasi, sagolsun gurultusu patirtisi orduya bedel :)
Simdi dis fircam bile yalniz boynu bukuk kaldi bi basina:cry:

Biraz duygusallaşmışsınız belli ki. Sayılı gün çabuk geçer derler. İnşallah 6 ay sonra çok daha iyi hissedersiniz kendinizi.

Onun dışında kızınıza oğlunuzla da onunla da bazen tek tek oynamanız gerektiğini anlatmaya çalışın. Hem ayrı ayrı hem ortak aktivitelerle alışmalarını sağlayabilirsiniz.

Ve biraz büyüdükten sonra çalışma hayatına dönerseniz iyi olur. Çalışma hayatından sonra evde olma psikolojisi kolay değil elbette.

sakin olun Allah yardımcınız olsun
3 yaşta olsa benim gibi 9,5 yaş da olsa illaki zor iki çocuk hele de yalnız olunca
büyüyecekler bir şekilde
oğlunuz tam gün mü gidiyor kreşe

8 den 3 e kadar gidiyor..
Aksamlarimiz kabus, oglan gelince sanki dugmesine basilmis gibi kiyametleri kopariyor

aaa arkadaşım neden hemen ölmekler sıkıştırdın aralara?
ne ölmesi ya hu :) Rabbim hayırlı sağlıklı ömür verdikçe yaşayacağız..
getirmeyin aklınıza böyle şeyler..

hayata hep pozitif bakmalısınız çünkü iki tane meleğe sahipsiniz...
kıskançlıklar olacak tabi ki çünkü oğlunuz da henüz çok küçük..
onunla konuştuğunuzda eminim sizi anlayacak hatta yardım bile edecektir kardeşinin bakımına..
mesela kızınızın uyku saatleri düzenlidir tahmin ediyorum ki, bunları oğlunuzla konuşun ve kız kardeşinin kendisinden biraz daha küçük ve haliyle bakıma daha muhtaç olduğunu, mesela kendisinin arabalarla oynayabildiğini ama kardeşinin bunu yapamadığını anlatın..
kızınızın altını değiştirirken bezini getirmesini rica edin..
eğer kardeşinin bakımına yardımcı olduğu hissine varabilirse günleriniz kolayca geçer diye düşünüyorum..

diğer yandan annenizin onun bunun yardımına ihtiyacınız olduğunu da sanmıyorum ben..
dedim ya çünkü siz iki tane kanatsız melek sahibi aslan gibi bir annesiniz..
eşiniz de umarım su gibi akan bu sayılı zaman geçince sağlıcakla döner size..

Sagolun.
Kendimi oyle motive ediyorum, aslansin kaplansin diye ama bazen elim ayagim kalkmaz oluyor, sanirim esimi de ozledim, burnunun dibinde patlamalar oldukca aklim cikiyor.
oglum bezini filan getirmiyor kardesinin, kendine bi oyuncak bebek evlat edindi, onu bezliyor yedirip iciriyor ve kardesim bu benimdiyor bebege, guleyim mi aglayim mi bilmiyorum

Yani eşiniz olmasa da alıp çocukları çıkın dışarıya eve kapatmayın kendinizi.
Dil biliyorsanız belki bu sayede çevrede edine bilirsiniz .

Cikiyoruz, hergun cikiyorum cocuklarla, parka gidiyoruz erken saatlerde bide oglum kresten cikinca.

Yorgun ve eşinizden ayrı olduğunuz için biraz duygusalsınız haliyle. Allah kavuştursun.

6 aylık çocuk oyuna dahil edilmedim diye çıngar mı koparıyor hakkaten? :) kendi oyun alanında oyuncaklarıyla bir süre idare etmesi lazım sanki.

Yorgun ve eşinizden ayrı olduğunuz için biraz duygusalsınız haliyle. Allah kavuştursun.

6 aylık çocuk oyuna dahil edilmedim diye çıngar mı koparıyor hakkaten? :) kendi oyun alanında oyuncaklarıyla bir süre idare etmesi lazım sanki.
Amin sagolun
Evet normalde oyle olmasi gerek ama benim kizim abiye resmen asik, ona dokunsun oynadigini elinden alsin o ne yapiyorsa kendi de yapsin istiyor ama abi yanina yaklastirmak istemiyor

Back