Nişan Evde Ni$an? Lütfen Yardim!?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
merhaba canım öncelikle tebrik ediyorum seni.bende karadenizliyim yani büyükler ordan gelme bize daha görmek nasip olmadı.benim nişanımda evde oldu.akşam erkek tarafı gelirken yaptırır pidesini ayranını alır bohçasını takısını (yüzük, saat vs)nişan takıldıktan sonra damat tarafının getirdiği bohça açılır herkes görür ne hazırladıklarını kız evinde iş biter.bir kaç gün sonrada kız alır nişan bohçasını erkek evine gider brda bohça görülür nişan olayı biter.zaten nişana fazla masraf yapılması tarafyarı değilimdir hiç bir zamn.nasıl olsa düğünde fazlasıyla yapılıyor.benim nişan kıyafetimi erkek tarafı almıştı.biz sadece yüzük ve saat almıştık.birde bohçasını düzüyosun zaten daha ne olsun:)))ama benim eşimde karadenizli yani adetlerimiz aynı her yöreye göre değişiyo bu işler.şu anda evli biri olarak sana tek tavsiyem çok masraf yapmayın sonra ödemesi çok zor oluyo.(eğer yanlız oturacaksanız tabi)tekrar mutluluklar diliyorum

dayım yüzükleri taktı.
eşim tek taşı taktı.
kaynanam 2 bilezik taktı.
kaynatam 150 lira verdi.
gelenler altın ya da parayı nişan tepsisine koyup tebrik edip gittiler.

(bu arada makas kesmiyor mevzusu da var.benim dayım sağolsun makas kesmiyor dedi.kaynatam 100 lira çıkardı.ben 10 kuruş istiyorum dedi.aman Allah ım o kalabalıkta 10 kuruş ara dur.normalde hemen bulunabilen 10 kuruş o gün yer yarıldı yerin içine girdi.zar zor bulundu ve öylece kurdale kesilmiş oldu.)
(bizim evler küçük olduğundan dolayı erkekler babamlarda,kadınlar amcamlardaydı.nişan zamanı da eşim,abisi,abim,dayım ve amcam geldi.bayanlar takıları taktıktan sonra el öpmek için erkeklerin olduğu yere giittik.normalde oraya giderken arkandan birisi de gelir ve nişan tepsisini getirir.eli öpülenler para koysun die.ama bana bu mantık ters geldiği için istemedim ve sadece eşimle ben gittik el öpmeye)

sonrasında ikram oldu.bizim aile bayağı kalabalık olduğu için ikramlıklar dağıtılırken sorun yaşanmadı.
yemekler yendi ,bizde eşimin ailesi gidene kadar oynadık kızlarla.
eşimin ailesi gece 11 gibi giitler.eşim geldi tekrar.yemeğe gittik.

nişan elbisesi,çanta,ayakkabı,terlik,iç çamaşırı,gecelik takımı felan hep nişan alışverişinde alındı.

Cok tesekkür ederim canim :61: bende seni tebrik ederim ayni sekilde. Hayirli olsun insaAllah.

Aslinda bende cok yapilmasini istemiyorum. Cünkü düsünüyorum belki aksam üstü genclerle birlikte ayri bi sekilde kutlamaya gideriz diye? :44:

Peki takida takildimi? :44:

Iste malesef henüz ne kadar kalabalik olacagimizi bilmiyorum. Ama evde olunca gercekten yardima ihtiyac olacak ve yorucu olacak. Telastan abaca nisanimin tadini cikarabilecekmiyim :31:

Hm demek alyanslarda öyle karsilikli aliniyor. Bunu bilmem iyi oldu. Elbise konusunda suan kararsizim. Eger ben kendimin kini burdan alirsam kendim ödeyecegim icin oda kendi takim elbisesini alir o zaman degilmi?

Peki bohcayi sadece gelin ve damatami cikardiniz yoksa akrabalarada yaptiniz mi? :44:

Yorumun icin cok tesekkür ederim :71:

teşekkürler :))
servis işini falan dert etme sen, senin arkadaşın ya da damat tarafından genç bayanlar varsa onlar servis konusunda yardımcı olurlar. benim kız kardeşim ve yakın arkadaşlarım vardı sağolsunlar, oturttular beni hiç birşeye karıştırmadılar :))

sen kendi elbiseni alırsan karşı taraf da elbisesini kendi almalı tabi.

bohçayı annemler karşılıklı anlaşıp sadece gelin ve damada bohça yapılsın diye kararlaştırmışlardı. onun için onlar tek bana yaptılar, biz de tek damada hazırlıyoruz. anlaşmaya bağlı.

takı yüzükler takıldıktan sonra yapıldı evet. pasta kesiminden önce.

Sevgiler

canım bizbize derken sadece benim akrabalarımdan bahsetmiştim.:)

nişan karşılığı yani damat bohçası oluyor bende bu terimleri yeni yeni öğreniyorum.

bizde gece dışarı çıktık tören bittikten sonra.

pastaya gelince de ben de tek katlı istedım beyaz kremalı.dikdörtgen pastanın bi köşesinden de beyaz küçük güller yaptırmıştım krem şantiden. üzerine de inci gibi şekerler serptirmiştim.

teşekkür ederim darısı artık senin başına.şimdi ben de de başka başka hazırlıklar var :)

Anladim canim. Bohcayi baktik dediginde tahmin ettim aslinda ama yine emin olmak icin sorayim dedim. Hehe bende bilmiyordum bohcaya nisan karsiligi dediklerini. Ögrenmis oldum sagol. Bende ayni sekilde tek katli istiyorum pastayi. Üzerinede isimlerini okunur bir sekilde fazla abartili olmadan yazdiririz insaAllah. Resimlerde eminim hos durur. Amin insaAllah. Dügün hazirliklari var sanirim degilmi? Hayirli olsun insaAllah. :61:

merhaba canım öncelikle tebrik ediyorum seni.bende karadenizliyim yani büyükler ordan gelme bize daha görmek nasip olmadı.benim nişanımda evde oldu.akşam erkek tarafı gelirken yaptırır pidesini ayranını alır bohçasını takısını (yüzük, saat vs)nişan takıldıktan sonra damat tarafının getirdiği bohça açılır herkes görür ne hazırladıklarını kız evinde iş biter.bir kaç gün sonrada kız alır nişan bohçasını erkek evine gider brda bohça görülür nişan olayı biter.zaten nişana fazla masraf yapılması tarafyarı değilimdir hiç bir zamn.nasıl olsa düğünde fazlasıyla yapılıyor.benim nişan kıyafetimi erkek tarafı almıştı.biz sadece yüzük ve saat almıştık.birde bohçasını düzüyosun zaten daha ne olsun:)))ama benim eşimde karadenizli yani adetlerimiz aynı her yöreye göre değişiyo bu işler.şu anda evli biri olarak sana tek tavsiyem çok masraf yapmayın sonra ödemesi çok zor oluyo.(eğer yanlız oturacaksanız tabi)tekrar mutluluklar diliyorum

Allah razi olsun cok tesekkür ederim canim simdiden :61: Öylemi ne güzel hemseriyiz demek ki. Ve bu konuda ayrica yardimci oldugunuz icin sagolun. :71: Evet aslinda bende fazla masraf yapma taraftari degilim. Ama dedigim gibi nisan günü kimler gelecek ne kadar kalabalik olacagiz bilmiyorum. Evimiz genis türkiyede ama yinede zorluk cekmek istemiyorum cektirmekte istemiyorum. Ah dogruya birde gelinin damada, damadinda geline bir hediyesi olmasi gerekiyor degilmi? Bende saat alirim heralde ya. Damat ne alir genlede peki nisanda? Siz peki bohcayi sadece damadami cikardiniz? Birde nerede ve nasil outracagimiz henüz belli degil. Daire olabilir yada ev olabilir. Ama maddi yönden evlenmeden önce bende iste cok fazla borca harca girmek istemiyorum. Allah razi olsun cok tesekkür ederim insaAllah mutlu oluruz. :69:

dayım yüzükleri taktı.
eşim tek taşı taktı.
kaynanam 2 bilezik taktı.
kaynatam 150 lira verdi.
gelenler altın ya da parayı nişan tepsisine koyup tebrik edip gittiler.

(bu arada makas kesmiyor mevzusu da var.benim dayım sağolsun makas kesmiyor dedi.kaynatam 100 lira çıkardı.ben 10 kuruş istiyorum dedi.aman Allah ım o kalabalıkta 10 kuruş ara dur.normalde hemen bulunabilen 10 kuruş o gün yer yarıldı yerin içine girdi.zar zor bulundu ve öylece kurdale kesilmiş oldu.)
(bizim evler küçük olduğundan dolayı erkekler babamlarda,kadınlar amcamlardaydı.nişan zamanı da eşim,abisi,abim,dayım ve amcam geldi.bayanlar takıları taktıktan sonra el öpmek için erkeklerin olduğu yere giittik.normalde oraya giderken arkandan birisi de gelir ve nişan tepsisini getirir.eli öpülenler para koysun die.ama bana bu mantık ters geldiği için istemedim ve sadece eşimle ben gittik el öpmeye)

sonrasında ikram oldu.bizim aile bayağı kalabalık olduğu için ikramlıklar dağıtılırken sorun yaşanmadı.
yemekler yendi ,bizde eşimin ailesi gidene kadar oynadık kızlarla.
eşimin ailesi gece 11 gibi giitler.eşim geldi tekrar.yemeğe gittik.

nişan elbisesi,çanta,ayakkabı,terlik,iç çamaşırı,gecelik takımı felan hep nişan alışverişinde alındı.

10 kurus olayi cok hosuma gitti :61:

Dedigim gibi biz ev genis yani ama iste kac kisinin gelecegine bagli. :44: Taki konusunda nisan tepsisiyle arkadan gitmek benimde istemedigim bir sey kesinlikle. Sanki insanlari taki takmaya zorluyormusuz gibi :9::17: Yani canta ayakkabi vs bunlar bohcada vardi dogru anladim degilmi? Sonradan tek basiniza yemege gitmenizde cok romantik ya. Öylemi yapsak bizde acaba :69:

off olmaz mı hazırlık.çalıştığım için haftasonları vakit bulabiliyorum,gerçi zaman var daha ama yine de eksikleri azaltmak istıyorum.Daha ev falan da belli değil o belli olduktan sonra büyük işler başlayacak :)Amin ...

teşekkürler :))
servis işini falan dert etme sen, senin arkadaşın ya da damat tarafından genç bayanlar varsa onlar servis konusunda yardımcı olurlar. benim kız kardeşim ve yakın arkadaşlarım vardı sağolsunlar, oturttular beni hiç birşeye karıştırmadılar :))

sen kendi elbiseni alırsan karşı taraf da elbisesini kendi almalı tabi.

bohçayı annemler karşılıklı anlaşıp sadece gelin ve damada bohça yapılsın diye kararlaştırmışlardı. onun için onlar tek bana yaptılar, biz de tek damada hazırlıyoruz. anlaşmaya bağlı.

takı yüzükler takıldıktan sonra yapıldı evet. pasta kesiminden önce.

Sevgiler

Türkiyede kuzenlerim bol bol var cok sükür benim yaslarimda onlar hizmetle ilgilenirdiler aslinda rica etsem eminim. :61: Ama benim korkutgum eger cok kalabalik olursak evde tiki$tiki$ olmak huzursuz eder diye korkuyorum. :44: Taki takimi sizde nasil yapildi peki sormama müsade varsa? :44:

Kizlar sanirim evde yapmak en dogrusu olacak diye düsünüyorum. Yani iste kac kisinin gelecegine bagli. Birde öglen yada ikindi vaktinda yapilmasini istiyorum sanirim. Daha sonra aksam üstü o zaman ni$anlim olacak ( :69: ) onunla ve kardeslerimizle birlikte disari cikariz insaAllah bunu cok istiyorum acikcasi. Biz tekrar eve dönene kadar anne ve babalarimiz da evde cay icerler biseyler yaparlar. Yada erkek tarafi tamamen eve gider filan. :44:

Hayaller kurmak cok güzelde birde korkuyor insan ya gercek olmazsa diye :31:

off olmaz mı hazırlık.çalıştığım için haftasonları vakit bulabiliyorum,gerçi zaman var daha ama yine de eksikleri azaltmak istıyorum.Daha ev falan da belli değil o belli olduktan sonra büyük işler başlayacak :)Amin ...

Cok heyecanli zamanlardasiniz sizde simdi demek ki :61: Olsun benimde ni$ana kadar daha cok zamanim var ama simdiden dedigim gibi bazi seylerde karar vermek istiyorum. Konu bide dügün olunca daha da özen göstermek gerekiyor sanirim. InsaAllah herseyi tam vaktinde bitirebilirsiniz. Dilediginiz gibi bir dügünde olur insaAllah. :71:

Çok heyecanlı bir dönem :))

Benim söz ve nişan 1 hafta arayla yapıldı.Nişanlım aynı zamanda amcamın oğlu ve farklı şehirlerde oturduğumuz ve onlarında işeleri olduğu için çok aceleye geldi.Önce dediler söz,gittik söz için alışveriş yaptık elbise,ayakkabı,çanta,iç çamaşırı falan filan.Evimiz küçük ama gençlerle otururuz,eğleniriz diye apartmanın sığnağını düzenledik.

Benim yüzükler kaç kere çıkarılıp takıldı bilseniz :))
Annem kızdı ama dinleyen kim :))

Salonda toplandı herkes söz esnasında.Adetlere göre isteme gerçekleşti,hayır duaları okundu,anne babalarımız takıları taktılar ve sonra kahveler içildi.Çok iyi hatırladığım söylenemez :))

Sonra biz gençler ayrı yerde yedik içtik eğlendik.Pastamızı kestik.Sonra birde nişan kararı alınmış biz evde yokken,kuzen geldi söyledi,hadi iyisin haftayada nişanın var dedi :))

Ardından bir tv kanalından çekime geldiler.Anadolu'nun gelenek ve görenekleri şehirlerde de devam ediyor diye.Aynı sahne birde çekim için gerçekleşti.İsteme,dualar,kahveler,tekrar yüzük takıldı.Ayaklarımda hal kalmadı :))

Evde olması gerçekten zor.Bizim ev küçücük zaten,kaç kişi olduğunu bilmiyorum ama 30'dan fazlaydı gelen kişi sayısı.

Bu yorgunluğun ardından birde nişan alışverişine çıktık,bu kezde nişanlık,ayakkabı falan filan.Salonda yapıldı...

Birde nişanda yüzükler çıkıp tekrar takıldı :))

Bohça da bizde nişandan sonra getirilirmiş,annem öyle diyor :) Ama bizimkinde kargaşayla ne zaman ne oldu hiç hatırlamıyorum :))

Damadın alyansını biz aldık,kıyafetleri ve benim alyansımı erkek tarafı.

Çok heyecanlı bir dönem :))

Benim söz ve nişan 1 hafta arayla yapıldı.Nişanlım aynı zamanda amcamın oğlu ve farklı şehirlerde oturduğumuz ve onlarında işeleri olduğu için çok aceleye geldi.Önce dediler söz,gittik söz için alışveriş yaptık elbise,ayakkabı,çanta,iç çamaşırı falan filan.Evimiz küçük ama gençlerle otururuz,eğleniriz diye apartmanın sığnağını düzenledik.

Benim yüzükler kaç kere çıkarılıp takıldı bilseniz :))
Annem kızdı ama dinleyen kim :))

Salonda toplandı herkes söz esnasında.Adetlere göre isteme gerçekleşti,hayır duaları okundu,anne babalarımız takıları taktılar ve sonra kahveler içildi.Çok iyi hatırladığım söylenemez :))

Sonra biz gençler ayrı yerde yedik içtik eğlendik.Pastamızı kestik.Sonra birde nişan kararı alınmış biz evde yokken,kuzen geldi söyledi,hadi iyisin haftayada nişanın var dedi :))

Ardından bir tv kanalından çekime geldiler.Anadolu'nun gelenek ve görenekleri şehirlerde de devam ediyor diye.Aynı sahne birde çekim için gerçekleşti.İsteme,dualar,kahveler,tekrar yüzük takıldı.Ayaklarımda hal kalmadı :))

Evde olması gerçekten zor.Bizim ev küçücük zaten,kaç kişi olduğunu bilmiyorum ama 30'dan fazlaydı gelen kişi sayısı.

Bu yorgunluğun ardından birde nişan alışverişine çıktık,bu kezde nişanlık,ayakkabı falan filan.Salonda yapıldı...

Birde nişanda yüzükler çıkıp tekrar takıldı :))

Bohça da bizde nişandan sonra getirilirmiş,annem öyle diyor :) Ama bizimkinde kargaşayla ne zaman ne oldu hiç hatırlamıyorum :))

Damadın alyansını biz aldık,kıyafetleri ve benim alyansımı erkek tarafı.

Oh masAllah sizin söz ve nisan baya bi heyecanli ve yorucu gecmis :61: Televizyona bile ciktiniz demek ki hehe. Dedigin gibi ben salonda istemiyorum ama belki bir lokanta caybahcesi filan olabilir. Ki katilacak kisi sayisina bagli eger gercekten cok fazla insan olmayacaksa evde yapmayi tercih ederim sanirim. Bunca yorgunlugun ardindan ama yinede güzel bir ani olarak kaldi akillarinizda degilmi. Heyecanim zaten her gecen gün artiyor. 24 gün sonra kisa bir süre icin kavusacagimizdan heyecanimda var zaten. Heyecan üstüne heyecan. :69:

Yorum icin cok tesekkür ederim :71:

Türkiyede kuzenlerim bol bol var cok sükür benim yaslarimda onlar hizmetle ilgilenirdiler aslinda rica etsem eminim. :61: Ama benim korkutgum eger cok kalabalik olursak evde tiki$tiki$ olmak huzursuz eder diye korkuyorum. :44: Taki takimi sizde nasil yapildi peki sormama müsade varsa? :44:

Kizlar sanirim evde yapmak en dogrusu olacak diye düsünüyorum. Yani iste kac kisinin gelecegine bagli. Birde öglen yada ikindi vaktinda yapilmasini istiyorum sanirim. Daha sonra aksam üstü o zaman ni$anlim olacak ( :69: ) onunla ve kardeslerimizle birlikte disari cikariz insaAllah bunu cok istiyorum acikcasi. Biz tekrar eve dönene kadar anne ve babalarimiz da evde cay icerler biseyler yaparlar. Yada erkek tarafi tamamen eve gider filan. :44:

Hayaller kurmak cok güzelde birde korkuyor insan ya gercek olmazsa diye :31:

yüzükler takıldıktan sonra takılar takıldı, aynı zamanda fotoğraf çekildi her takı takanla :))

Back