Nişan Evde Ni$an? Lütfen Yardim!?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
Merhaba hanimlar. Nasilsiniz? :61:

Hanimlar aranizda evde ni$an yapan oldumu?

Bana bu konuda yasadiklarinizi anlatabilirmisiniz?

Bizde ni$animizi evde yapmayi düsünüyoruz. Henüz kesin bir sey yok.

Karar verebilmem icin sizin düsüncelerinizi bekliyorum.

Evde ni$an yapilinca örf ve adetlerimize göre neler yapiliyor?

Nasil oluyor?

Bohca ni$an günümü veriliyor? Yoksa istemeye gelindigi günmü?

Gelin ve damata bohca cikarilsa yetermi?

Ni$an saat kac civari yapilir bu durumda?

Yemek dagitilirmi? Evetse, ne türk yiyecekler dagitilir?

Ni$an öncesi Kuran yada Yasin okunurmu?

Simdilik aklima gelen sorular bunlar.

Lütfen yardimci olun kizlar :70:

bu ailelere ve yöreye ve de çevreye göre değişir.

ben kendi nişanımı söyleyeyim.

nişan bohçası bana nişan günü geldi.
gündüz 12 civarı.kaynım,eltim,görümcem getirdi.
içinde nişan kıyafetim,ayakkabım ve alınan diğer şeyler vardı.
biz börek,tatlı ve dolma tabağı hazırlamıştık.
erkek tarafı saat 8 gibi geldi.
9 a doğru da yüzükler takıldı.yüzükler takılırken besmele çekilip hayır duaları söylendi.
yüzükler takıldı,tebrikler alındı ve oyun oynadık(halay çektik,karşılama oynadık)
sonra nişan yemeğine gittik.
bu arada biz nişanda damada bohça çıkarmadık.

mesela dayımın oğlunun nişanında da.
kadınlar erkekler ayrı yerdeydi.
her iki yerde de kuran okundu.
sonra damat bayanların olduğu yere geldi.
yüzük takıldı,tebrikleri aldı ve yine erkeklerin olduğu yere gitti.
yemek olarak da pilavüstü et,tulumba tatlısı ve ayran.

minikyaramaz cok tesekkür ederim cevap icin :71:

Ben karadenizliyim daha dogrusu trabzonluyum erkek tarafida öyle :) Ama inanin bizim orada nasil oluyor bu tür merasimler hic bir fikrim yok. Ben yurt disinda yasiyorum cünkü. Türkiyede ne bir dügüne ne bir ni$ana gittim malesef.

Ni$an yemegine kimlerle gittiniz? Kalabalikmiydiniz?
Erkek tarafina daha sonrami yoksa daha öncemi bohca cikardiniz?
Ve saat 8 aksam üzeri oluyor sanirim degilmi?

Mesela burada erzurumlu kapali bir arkadasin ni$anina gitmistik.
Ordada kadin erkek ayriydi.
Yüzükler takilinca herkes bir odada toplandi.
Daha sonra takilar takildi.
Sonra erkek kizlarin yanina geldi ve pasta kesildi.
Cok güzeldi aslinda gercekten.

Ama ne kuran okundu nede oynandi.
Yani bir sey eksikti gibime geldi. :44:

Son düzenleme:
akşam 8 de geldiler erkek tarafı.
nişan yemeğine damat,ben ve ortak arkadaşlarımız geldi.
pek fazla kalabalık değildi nişan yemeğimiz ama çok eğlenceliydi.

biz bohçayı düğünde çıkardık.eşimde dahil 15 bohça çıkardık.

bence o kadar kafa yorulacak bir durum değil.
zaten ailen gereğini bilir ve ona göre yönlendirir sizi.

bence o heyecanın tadını çıkar.
Allah ım ne günlerdi.

inş. hayırlısıyla nişanlanırsın.
çok güzel bir duygu.hüzün,mutluluk ve gözyaşı....

Anladim tekrar cok tesekkür ederim. Sizede mutluluklar dilerim. :61:

Yani heyecanlanmamaya gayret gösteriyorum cok fazla. Ama dedigim gibi yurt disinda olunca türkiyeye gittigimizde zamanimiz cok kisitli olacak. O yüzden elimden geldigince simdiden bilgi edinip bazi seyleri kararlastirmak istiyorum ki asil o gün gelince tadini cikarabileyim.

Allah razi olsun. Amin insaAllah dediginiz gibi cok güzel bir gün olur. Mutluluk, hüzün, gözyasi, heyecan herseyi bir arada yasayacagiz eminim. Sevdiklerimizle beraber güzel bir gün olur insaAllah.

bence çok kalabalıksanız bildiğim kadarıyla trabzonlular epey kalabalık nişanı dışarıda bir yerde yap. ve düşündüğün tek detay elbisen olsun. evde olunca çok telaşlı oluyor ve nasıl geçiyor anlamıyorsun. benim sözüm evdeydi 50kişi vardı. çoluk çocuk hariç buna. yemek ikram etmiştik. mutfakta tabakları hazırlayana kadar yengelerimin canı çıkmıştı remen. tabi öncesinde o yemekleri yapmak ayrı eziyet. senin nişan olacağı için daha kalabalık olma ihtimaliniz yüksek. bir de evde olunca yerin büyük değilse istediğin gibi müzik çalıp oyun halay çekemiyorsun. ve günün sonunda o ev öyle bir hale geliyorki yıllardır oturduğun ev tanıyamıyorsun.

sssccc yorumun icin cok tesekkür ederim :) Hm yani illa da evde yada bi salonda olmasina gerek mesela bir cay bahcesi gibi bir yerde olabilir mi? Trabzonda Gelibolu diye bir cayhacesi var mesela orasi bi orayi biliyordum birde boztepeyi. Yada mesela akcaabatta sahil kenarinda güzel yerler var. Böyle bir yerde de ni$an yapilirmi acaba? Ama o zaman tam tamina kac kisinin katilacagini bilmem gerekecek degilmi? Ne kadara maal olur böyle bisey acaba bi fikrin varmi?
:44:

maddi durumunuz varsa bence evde yapmayın
benim sözüm evde oldu yaklaşık 60-70 kişi vardı
inan çok zor oldu
ki bunun öncesinde 2 gün aralıksız ikramları hazrladık
hizmet edicek mutfağı toparlıcak çaylar bitti mi kontol edicek birileri lazım
sıkış tıkış evde oturcak yer yok
bi ara artık bardağımız tabağımız kalmadı servis edicek :9:
kadınlar bi oda da erkekler bi odadaydı
yüzük takılırken nişanlım kadınların oldugu odaya geldi dua okundu ve söz yüzüğü kesildi
sonra geri diğer tarafa gitti

nişanım salonda oldu
harika oldu servis eden garsonlar var ikramlar falan aksaklık olmadan dağıtıldı
herkes rahat rahat eğlendi.
evde odalar ne kadar büyük olsada geniş bir mekanda oynamakla bir olmuyor
eve insanları zor sığdırıyorsun bide oynamaya yer kalmıyor
salonda dansımızı ettik pastamızı kestik yüzüklerimiz takıldı oyunlar oynandı
gayet güzel geçti

nişan bohçasını bana nişandan bir hafta önce getirdiler
bizde nişandan bir hafta sonra götürdük
bizde adet böyledir
sizde nasıldr bilemem ha bende bilmiyorm diyosan aranızda anlaşın ;)
hangisi kolayınıza gelirse ister niişan günü ister önce sonra
buarada normalde kız ve rerkeğin ailesine de bohça yapılır
biz gereksiz masraf olarak gördüğümüz için aramızda anlaştık
sadece kendimize yapalım dedik ( ben ve nişanlım )
ailelere girmedik

nişanımda yakşaık 3 ay önce elbisemi diktirdim
erkek tarafı alır nişanlığı
yine nişana bir ay vardı onun damatlıgını aldık ( kız tarafı alır )

illa salonda yap demiyorum ufak bir cafe tutabilirsiniz
sahil kenarından bahsetmişsin oda olur
bence evde yapma da nerde yaparsan yap
evde yapıcam diorsanda en az 6-7 tane yardım edicek birileri bul

benm çok canım yandı evdeki sözde
ben zorluklarını bahsediyim de sen ver kararı
hiç bohça ne zaman verlir kimlere yapılır kafana takma
ortak karar verin okadar da düşünme

örnek veriyim aileme de bohça yapmak istediler gerek yok dedim
boşa masraf bence
siz yaparsanız bende yapmak zorund a kalırım dedim peki dediler
sade bana yaptılar bende sade nişanlıma

konuşarak halledin bence :)
çünkü burda herkes birbirinden farklı şeyler söyleyecek
herkesin adetleri farklı ;)

Son düzenleme:
Benim de ocakta nişanım var, biz de evde yapacağız canım. Maddi olarak bir de salon yükünün altına girmek istemediğim için evde yapmaya karar verdik. Aslında kendi kendime düşündüğümde maddi olanakları düşünmesem bile heralde yine evde yapardım diyorum. Bana daha samimi geliyor. Sözlümle uzakta olduğumuz için(O Bursa'da ben Ankara'dayım) onlar gelirken bohçamı getirecekler, dönerlerken de ben sözlümün bohçasını vereceğim. Sözlümün ailesi için yemek yapacağız, nişanımıza gelen misafirlerimiz için pide, tatlı, ayran düşünüyoruz. İşallah iyi olur her şey:66:

Son düzenleme:
maddi durumunuz varsa bence evde yapmayın
benim sözüm evde oldu yaklaşık 60-70 kişi vardı
inan çok zor oldu
ki bunun öncesinde 2 gün aralıksız ikramları hazrladık
hizmet edicek mutfağı toparlıcak çaylar bitti mi kontol edicek birileri lazım
sıkış tıkış evde oturcak yer yok
bi ara artık bardağımız tabağımız kalmadı servis edicek :9:
kadınlar bi oda da erkekler bi odadaydı
yüzük takılırken nişanlım kadınların oldugu odaya geldi dua okundu ve söz yüzüğü kesildi
sonra geri diğer tarafa gitti

nişanım salonda oldu
harika oldu servis eden garsonlar var ikramlar falan aksaklık olmadan dağıtıldı
herkes rahat rahat eğlendi.
evde odalar ne kadar büyük olsada geniş bir mekanda oynamakla bir olmuyor
eve insanları zor sığdırıyorsun bide oynamaya yer kalmıyor
salonda dansımızı ettik pastamızı kestik yüzüklerimiz takıldı oyunlar oynandı
gayet güzel geçti

nişan bohçasını bana nişandan bir hafta önce getirdiler
bizde nişandan bir hafta sonra götürdük
bizde adet böyledir
sizde nasıldr bilemem ha bende bilmiyorm diyosan aranızda anlaşın ;)
hangisi kolayınıza gelirse ister niişan günü ister önce sonra
buarada normalde kız ve rerkeğin ailesine de bohça yapılır
biz gereksiz masraf olarak gördüğümüz için aramızda anlaştık
sadece kendimize yapalım dedik ( ben ve nişanlım )
ailelere girmedik

nişanımda yakşaık 3 ay önce elbisemi diktirdim
erkek tarafı alır nişanlığı
yine nişana bir ay vardı onun damatlıgını aldık ( kız tarafı alır )

illa salonda yap demiyorum ufak bir cafe tutabilirsiniz
sahil kenarından bahsetmişsin oda olur
bence evde yapma da nerde yaparsan yap
evde yapıcam diorsanda en az 6-7 tane yardım edicek birileri bul

benm çok canım yandı evdeki sözde
ben zorluklarını bahsediyim de sen ver kararı
hiç bohça ne zaman verlir kimlere yapılır kafana takma
ortak karar verin okadar da düşünme

örnek veriyim aileme de bohça yapmak istediler gerek yok dedim
boşa masraf bence
siz yaparsanız bende yapmak zorund a kalırım dedim peki dediler
sade bana yaptılar bende sade nişanlıma

konuşarak halledin bence :)
çünkü burda herkes birbirinden farklı şeyler söyleyecek
herkesin adetleri farklı ;)

Merhab öncelikle cok tesekkür ederim cevabiniz icin :61: Anladigim kadariyla gercekten baya yorucu gecmis nisaniniz evde. Salonda yapmak istemiyorum ben acikcasi. Cünkü o kadar cok kalabalik olacagimizi sanmiyorum. Yakin akrabalar olacak. Ama diger arkadasin dedigi gibi cay bahcesi filan olabilirmi acaba diye düsündüm. Ama bu sekilde nasil olur hic bilemiyorum. Hani mesela o zaman evde cok az kisi olur öncesinden mesela bohcalar verilir (bizde adet nasil bilmiyorum belki ayni gün damat ve gelin bohcalariz veriri birbirimize) sonra yüzükler takilir ondan sonrada diger yakin arkabalarla iste cay bahcesinde yada sahil kenarinda bir lokantada bulusabilirdik mesela?

Ha birde bizde iste sözmü olacak nisanmi belli degil. Ama simdilik öyle görünüyor ki söz olmadan direk nisan yapilacak. Ve elbiseye ve takim elbiseye gelince ben belki burdan alirim diye düsünüyordum. Ben burdan alirsam kendim öderim. Eger öyle olursada damatta takim elbisesini kendisi öder degilmi ama?

Tekrar bohcalara gelecek olursam dedigim gibi bizde bu konuda adet nasil bilmiyorum. Bende aslinda sadece gelin ve damata bohca cikarilmasindan yanayim. Yoksa tüm aile fertlerine bohca hazirlamaya kalkarsan fuzuliye masraf olur diye düsünüyorum. Evlendikten sonra el öpmeye gittigimizde herkese ufak tefek bir hediye götürürüm onun yerine mesela.

Evet herkesin adeti farkli. Ve konusarakta halledilir elbette ama yazin cok dara gelcek. Yani 2 - 3 haftalik izine bunlarin hepsini sigdirabilmek lazim o yüzden ne kadar erken bazi seyleri kararlastirabilirsem o kadar iyi olur diye düsünüyorum.

Tekrar cok tesekkür ederim zaman ayirip detayli bilgi verdiginiz icin. :71:

Benim de ocakta nişanım var, biz de evde yapacağız canım. Maddi olarak bir de salon yükünün altına girmek istemediğim için evde yapmaya karar verdik. Aslında kendi kendime düşündüğümde maddi olanakları düşünmesem bile heralde yine evde yapardım diyorum. Bana daha samimi geliyor. Sözlümle uzakta olduğumuz için(O Bursa'da ben Ankara'dayım) onlar gelirken bohçamı getirecekler, dönerlerken de ben sözlümün bohçasını vereceğim. Sözlümün ailesi için yemek yapacağız, nişanımıza gelen misafirlerimiz için pide, tatlı, ayran düşünüyoruz. İşallah iyi olur her şey:66:

Hayirli olsun insaAllah tebirk ederim simdiden :61: Yani bende fazla masrafa girmek istemiyorum. Birde türkiyede memlekette yapacagiz ordada bir salonu dolduracak kadar cok insan gelecegini sanmiyorum. Arti benim akrabalarimin cogu haci hoca olduklari icin salonda olunca gelmeyecekler kesinlikle. Bu yüzden ufak bir yerde olsun ama büyüklerimiz deger verdiklerimiz yanimizda olsun istiyorum. Bende dedigim gibi yurt disindayim. Ama yazin memlekette görüsecegiz. Bohca konusunda insaAllah sadece gelin ve damata yapilir diye anlasabiliriz. InsaAllah dilediginiz gibi güzel gecer. :71:

Son düzenleme:
Her bölgeye göre değişik adetler vardır elbet..

Nasil oluyor?

Bohçalar nişandan sonra geliyor bizlerde..

Damadın anne ve babasınada ufak hediyeler koyabilirsin.. ben öyle yapmıstım..

Nişan saat 20.00-21.00 civarı yapılır sonra ikrama geçiliyor bizde.

Evde olacaksa mutlaka ikram olmalı. tatlı-tuzlu birkaç çeşit yapılabilir...

öncelikle tebrik ederim.

benim nişanımda evde oldu temmuz ayında.
toplamda 50-55 civarı kadardık.Akşam saat 20:00 -20:30 arası geldiler.yarım saat sonra falan yüzüklerimiz takıldı,takı merasımı ve el öpmeden sonra pastamızı kestik,ikramlarımız dağıtıldı.Bohçalarını da getirmişlerdi .çok fazla açmadan yüzeysel olarak gösterdik.( çok utanmıştım zaten alışverişe çıkarken de öyle olmuştum ya neyse adet yerini bulsun).daha sonra da önceden hazırladığımız oyun müzikleri eşliğinde oynadık. saat 23:30 dan sonra da erkek tarafı evden ayrıldı.bizbize kaldık. o zaman bohçayı tekrar açtık tabiki.:3:
sonra da bizim erkek tarafına aldıklarımızı gösterdik.alışverişe annem ve ben çıkmıştık.2 bilmez sora sora alınacakları aldık.bu arada nişan istanbulda olmadı ikimiz de aynı memleketlıyız , akrabalarımız ve büyüklerimiz de oradalar onun için yaz tatilini seçtik.

nişan karşılığını 4 gün sonra akşam götürdük 2 saat kadar oturduk geldik.

biz nişanda ikramlık olarak

su böreği
tatlı kurabiye
yaprak sarması
tatlı ( kayınvalidem elleri ile açıp yollamıştı 1 tepsi -süperdi valla)
nişan pastası .

içecek olarak küçük paketlerdeki meyve sularından ikram ettik.

Allahtan evde yardımcımız vardı da sorun yaşamadık.Zaten herkes daha sonradan kaynaştıkça yardım etti.sorunsuz bi şekilde atlattık.

İsteme de ise damat yoktu izine ayrılamamıştı.5 gün ara ile oldu hepsi zaten.:)
2011 temmuz ayında da düğünümüz olacak inşallah.

heyecandan fazla birşey hatırlayamıyordum sonradan fatoğraflara bakınca hatırlayabildim.Pastayı falan keserken nasıl kestim bilemiyorum.:)

Her bölgeye göre değişik adetler vardır elbet..

Nasil oluyor?

Bohçalar nişandan sonra geliyor bizlerde..

Damadın anne ve babasınada ufak hediyeler koyabilirsin.. ben öyle yapmıstım..

Nişan saat 20.00-21.00 civarı yapılır sonra ikrama geçiliyor bizde.

Evde olacaksa mutlaka ikram olmalı. tatlı-tuzlu birkaç çeşit yapılabilir...

Cevabiniz icin cok tesekkür ederim :61: Evet sehire göre memlekete göre adetler degisiyor. Bizde nasil olacagina dair bir fikrim yok. Simdilik :)

Hm damadin anne ve babasinada ufak bisey koyma fikride güzel. Mesela onun birde bi ufak bekar kardesi var benimde ablam var. O zaman gelin damada ayri bir bohca birde anne babayla kardese ayri bir bohca (ufak bir bohca) nasil olur acaba? Diger evli olan kardesleri yada dedeleri halalari amcalari katmak istemiyorum cünkü ikimizinda baya büyük bir ailesi var. :44:

öncelikle tebrik ederim.

benim nişanımda evde oldu temmuz ayında.
toplamda 50-55 civarı kadardık.Akşam saat 20:00 -20:30 arası geldiler.yarım saat sonra falan yüzüklerimiz takıldı,takı merasımı ve el öpmeden sonra pastamızı kestik,ikramlarımız dağıtıldı.Bohçalarını da getirmişlerdi .çok fazla açmadan yüzeysel olarak gösterdik.( çok utanmıştım zaten alışverişe çıkarken de öyle olmuştum ya neyse adet yerini bulsun).daha sonra da önceden hazırladığımız oyun müzikleri eşliğinde oynadık. saat 23:30 dan sonra da erkek tarafı evden ayrıldı.bizbize kaldık. o zaman bohçayı tekrar açtık tabiki.:3:
sonra da bizim erkek tarafına aldıklarımızı gösterdik.alışverişe annem ve ben çıkmıştık.2 bilmez sora sora alınacakları aldık.bu arada nişan istanbulda olmadı ikimiz de aynı memleketlıyız , akrabalarımız ve büyüklerimiz de oradalar onun için yaz tatilini seçtik.

nişan karşılığını 4 gün sonra akşam götürdük 2 saat kadar oturduk geldik.

biz nişanda ikramlık olarak

su böreği
tatlı kurabiye
yaprak sarması
tatlı ( kayınvalidem elleri ile açıp yollamıştı 1 tepsi -süperdi valla)
nişan pastası .

içecek olarak küçük paketlerdeki meyve sularından ikram ettik.

Allahtan evde yardımcımız vardı da sorun yaşamadık.Zaten herkes daha sonradan kaynaştıkça yardım etti.sorunsuz bi şekilde atlattık.

İsteme de ise damat yoktu izine ayrılamamıştı.5 gün ara ile oldu hepsi zaten.:)
2011 temmuz ayında da düğünümüz olacak inşallah.

heyecandan fazla birşey hatırlayamıyordum sonradan fatoğraflara bakınca hatırlayabildim.Pastayı falan keserken nasıl kestim bilemiyorum.:)

Allah razi olsun cok tesekkür ederim simdiden :61:

Ve tabi ki bende tebrik ederim hayirli olsun insaAllah. Bohcalari sonra tekrar actik dediniz biz bize kaldik dediniz bu biz bize gelin ve damat tarafinin ailesi oluyor dimi? Bizde ayni memleketliyiz ve memlekette olacak insaAllah nisanimiz. Ama iste evdemi olsun yoksa disarda biyerdemi nasil daha iyi olur bilmiyorum.

Ama su fikir daha cok hosuma gitti: evde yüzükler takilir ufak bir ortamda daha sonra yemege filan cikilir. Ama birde taki takilacakmi onu düsünüyorum? Yani yüzükler takildiktan sonra yemege cikarsan takiyi filan nasil takacaklar mesela? :44:

Nisan karsiligi dediginiz nedir ki? :44:

Birde pastaya gelince ben sadece tek kat yani düz pasta istiyorum. Öyle olurmu hanimlar?

Dügünüzde simdiden hayirli olsun insaAllah. :71: Darisi basima. :61:

Canım hayırlı olsun şimdiden :64:

benim nişanım 20 kasımdaydı, evde yapıldı. kişi sayısı 50 civarıydı sanırım. damat tarafı şehir dışından 3 saatlik mesafeden geldiği için öğleden sonra yaptık biz. saat 3 gibi gelmeye başladı misafirler. 4 gibi yüzükler takıldı, pasta kesildi ve ikramlar başladı. benim bohçayı nişan günü getirdiler. biz damadın bohçasını birkaç hafta sonra götüreceğiz.
alyans ve nişan kıyafeti konusuna gelince, ben nişanlımın takımını ve alyansını aldım, o da benim elbise ve alyansı.

kalabalık fazla olmayacaksa evde yapmanızı öneririm.

Canım hayırlı olsun şimdiden :64:

benim nişanım 20 kasımdaydı, evde yapıldı. kişi sayısı 50 civarıydı sanırım. damat tarafı şehir dışından 3 saatlik mesafeden geldiği için öğleden sonra yaptık biz. saat 3 gibi gelmeye başladı misafirler. 4 gibi yüzükler takıldı, pasta kesildi ve ikramlar başladı. benim bohçayı nişan günü getirdiler. biz damadın bohçasını birkaç hafta sonra götüreceğiz.
alyans ve nişan kıyafeti konusuna gelince, ben nişanlımın takımını ve alyansını aldım, o da benim elbise ve alyansı.

kalabalık fazla olmayacaksa evde yapmanızı öneririm.

Cok tesekkür ederim canim :61: bende seni tebrik ederim ayni sekilde. Hayirli olsun insaAllah.

Aslinda bende cok yapilmasini istemiyorum. Cünkü düsünüyorum belki aksam üstü genclerle birlikte ayri bi sekilde kutlamaya gideriz diye? :44:

Peki takida takildimi? :44:

Iste malesef henüz ne kadar kalabalik olacagimizi bilmiyorum. Ama evde olunca gercekten yardima ihtiyac olacak ve yorucu olacak. Telastan abaca nisanimin tadini cikarabilecekmiyim :31:

Hm demek alyanslarda öyle karsilikli aliniyor. Bunu bilmem iyi oldu. Elbise konusunda suan kararsizim. Eger ben kendimin kini burdan alirsam kendim ödeyecegim icin oda kendi takim elbisesini alir o zaman degilmi?

Peki bohcayi sadece gelin ve damatami cikardiniz yoksa akrabalarada yaptiniz mi? :44:

Yorumun icin cok tesekkür ederim :71:

canım bizbize derken sadece benim akrabalarımdan bahsetmiştim.:)

nişan karşılığı yani damat bohçası oluyor bende bu terimleri yeni yeni öğreniyorum.

bizde gece dışarı çıktık tören bittikten sonra.

pastaya gelince de ben de tek katlı istedım beyaz kremalı.dikdörtgen pastanın bi köşesinden de beyaz küçük güller yaptırmıştım krem şantiden. üzerine de inci gibi şekerler serptirmiştim.

teşekkür ederim darısı artık senin başına.şimdi ben de de başka başka hazırlıklar var :)

Back