• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde mi mekanda mı mantıklı

Bulutlarinsesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
247
33
48
kızlar görüştüğüm kişi isteme ve nişanı tek bi günde ev ortamında yapalım dıyor boşyere mekan tutmayalım gerek yok dıyor nişan için ailesi kararı bize bırakmış durumda ben ise boyle şeylere cok hevesli isteklı bırısı deılım aslında yanı suan ıcın oyle dusunuyorum evde de olabılır belkı ama bı kac ay once evlenen abisinin eşi nişan için yaşadığımız sehırde hıcde fena sayılmacak lüks bi düğün salonu tutturmuş.
bnm gorustugum kısı ise dugun zaten yapılcak nısana gerek yok onun yerıne altın yapılır sana fena mı olur dıyor. ama istersende tututulur dıyerek fıkrını belırrttı yanı.
dedıgım gıbı suan ıcın hevesım yok gıbı evde yapmayı kabul etsem pişman olur muyum acaba sonra yada alçak gönüllü olmak sonradan değersizleştirir mi onların gozunde birde nişan manevı bısey altın maddi onun yerıne bılezık taıklmasını kabul etmek mantıklı mı tecrubelı olanlar fıkır verebılır mı
yapılan yorumlar uzerıne duzelteyım bizim bulundugumuz bolgede nişanı erkek tarafı yapıyor kızlar

kızlar görüştüğüm kişi isteme ve nişanı tek bi günde ev ortamında yapalım dıyor boşyere mekan tutmayalım gerek yok dıyor nişan için ailesi kararı bize bırakmış durumda ben ise boyle şeylere cok hevesli isteklı bırısı deılım aslında yanı suan ıcın oyle dusunuyorum evde de olabılır belkı ama bı kac ay once evlenen abisinin eşi nişan için yaşadığımız sehırde hıcde fena sayılmacak lüks bi düğün salonu tutturmuş.
bnm gorustugum kısı ise dugun zaten yapılcak nısana gerek yok onun yerıne altın yapılır sana fena mı olur dıyor. ama istersende tututulur dıyerek fıkrını belırrttı yanı.
dedıgım gıbı suan ıcın hevesım yok gıbı evde yapmayı kabul etsem pişman olur muyum acaba sonra yada alçak gönüllü olmak sonradan değersizleştirir mi onların gozunde birde nişan manevı bısey altın maddi onun yerıne bılezık taıklmasını kabul etmek mantıklı mı tecrubelı olanlar fıkır verebılır mı
Eve nasıl sigacaksiniz, Nisan masrafini kız tarafı karşılamıyor mu zaten ?

yazmayı unutmusum duzelttım erkek tarafı yapıyor bızım bolgemızde
O vakit ben olsam 1 bilezik için aklımda kalmasına izin vermezdim. Sonuçta bir daha olacak bir durum değil 1 defa olacak onun için aklınızda ne varsa makul sınırlar içerisinde neden olmasın.

Onun yerine altın yapılır lafına inanma yapmazlar o yüzden bunun için salondan vazgeçme.eger çok kalabalık olacaklarsa salon tutun.hem ev batar hem çok yorulursunuz.bi yer tutun olsun bitsin.
yanı aslında pek heveslı deılım suan ıcın yada netleşmedği içn mi oyle dusunuyorum bılmıyorum mekanda beni kararsız bırakan sorunum aılenın bı kısmı farklı sehırlerde yanı nişan yapsam tum hepsi gelemez acıkcası az bı katılım olursa eger bunun ıcın mı tutturdun demezler mı

vay arkadaş asdffg. hem düğün hem nişan erkekte demek.
yani sırf bana masraflarını yapsınlar, x kişisi yaptırtmış y kişisi coşmuş diye kararlar vermeyin.

kendi zevkleriniz, kendi tercihlerinize göre, kendinizi kimseyle yarıştırmadan ve kıyaslamadan karar verin
hayır asla yarıstırmıyorum oyle yasam kararsız deıl net olurdum o yaptırdı bnde ıstıyorum dıye
bnm demek ıstedıgım aslında yapanılcek guclerı varken istememek sacma olur mu ılerde pısman olur muyum dmeek ıstıyorum

söz de nisan da kiz tarafinin isi.
demek ki abisinin eşi hevesliymis böyle seylere, ailesinin de durumu varmis. her seyin ennn satafatlisini yapmis.
senin durumun varsa sen de yap. esine ne ki?
turkiyenin neredeyse tamaminda söz nişan kina kiz , düğün erkek tarafinindir

eklemeyi simdi gördüm. nisan erkek tarafinin - düğün erkek tarafinin. nasil bir memleketmis o öyle. kiz tarafi ne yapıyor?

Diğerine yapıyorlarsa sıze de yapsınlar o zaman.
Eltiniz ilerde canınızı sıkar.
Bana değer verdiler vs sız de muhakkak takarsınız.
Esınızle gerılırsınız gerek yok.
Yaptırın gitsin o zaman.
evet yaptırmış o nişan için bıle kucuk organızyon kafelerı tercıh edılır genelde bıurda ama o lux bı dugun salonu tutturmus dugunde de en son acılan salonu tutturmus
allah var cocuk banada dıyor ıstıyosan tutalım ama abımlerde yaptıgına pişman boşyere hem masraf hem stres yorgunluk evde yapalım bnm fıkrım dıyor kararsıızım

söz de nisan da kiz tarafinin isi.
demek ki abisinin eşi hevesliymis böyle seylere, ailesinin de durumu varmis. her seyin ennn satafatlisini yapmis.
senin durumun varsa sen de yap. esine ne ki?
turkiyenin neredeyse tamaminda söz nişan kina kiz , düğün erkek tarafinindir

eklemeyi simdi gördüm. nisan erkek tarafinin - düğün erkek tarafinin. nasil bir memleketmis o öyle. kiz tarafi ne yapıyor?
yanı dedıgım gıbı bızım bolgemızde erkek yapıyor bu teklıfı de o yaptı zaten mekan tutmayalım onun yerıne altın takalım dıye konuyu o actı eltı olacak kısıye de bunlar yatıbu arada
ama burda da kız tarafı yapsa yapardım bı sekılde bnde

evet yaptırmış o nişan için bıle kucuk organızyon kafelerı tercıh edılır genelde bıurda ama o lux bı dugun salonu tutturmus dugunde de en son acılan salonu tutturmus
allah var cocuk banada dıyor ıstıyosan tutalım ama abımlerde yaptıgına pişman boşyere hem masraf hem stres yorgunluk evde yapalım bnm fıkrım dıyor kararsıızım
Yüzde yüz takacaksınız.
Bu nişanı kayınbaba mı yapıyor?
Nişanlınızın cebınden mı çıkıyor?

hayır asla yarıstırmıyorum oyle yasam kararsız deıl net olurdum o yaptırdı bnde ıstıyorum dıye
bnm demek ıstedıgım aslında yapanılcek guclerı varken istememek sacma olur mu ılerde pısman olur muyum dmeek ıstıyorum

dediğim gibi pişmanlık tamamen size bağlı.
istiyorsanız istiyorsunuzdur, ya da istemiyorsunuzdur.

mesela kendimden örnek:
ben söz nişan birarada yaptım.
evin bahçesinde oldu. sadece karşı tarafın anne babası, kardeş ve eşleri geldi. bizden de en yakınlarımız.
bahçenin ön tarafını loca gibi yaptık, isteme merasimi orada oldu.
bahçenin arka kısmını da yine en en yakın arkadaşlarımız için ayırdık, stantlar vs kuruldu.
garsonlar aperatif ve içecek servisi yaptılar.
aileme yük olmadı ev içinde olmadığı için.

biz de nişan kız tarafına aittir ama salondan daha masraflı oldu. eşyaların kiralanması, süslenmesi, garsonlar, ikramlar vs.

ben salon nişanı sevmiyorum, kalabalıkta sevmiyorum. nişanda zaten 1. derece yakınlar hariç bizde takı olmaz.
ailem de yorulmasın diye böyle hem şık hem keyifli, sıcak bir şey yaptım.

yani karar sizin tercihlerinize bağlı.

Back