evde köpek besleyenler ????

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
13.688
14.489
Kizlar 2 hafta sonra kopek alicam cok hevesliyim ama bi yandan da endiselendim.. evde kopek besleyenler bilgilerini paylasabilir mi benimle ? Evde koku yapiyormu ? Tuvalet egitimleri cokmu zor ? basit komutlari nasil ogretebilirim? evim daire oldugu icin kucuk bi cins alicam tuyleri kisa olanlardan. Bana fikir verirseniz sevinirim :26:

Küçük cinsler çok ses çıkarıyor tavsiye etmem. Dairede yaşıyorsan komşular şikayet eder huzurunuz kaçar. Yok ben uğraşırım pes etmem diyorsan yine de küçük bir ırk al. Temel komutları nasıl öğreteceğini internetten videolar izleyerek kolaylıkla öğrenebilirsin.

Benim Golden cinsi bir köpeğim var
2 aylıkken almıştık 5buçuk yıldır bizimle
Benim ve arkadaşlarımın çoğunun köpeği var,hiçbirimizde koku sorunu olmadı
Bu titiz geçinen bazı insanların uydurması :)
O konuda bir sıkıntınız olmasın
Tuvalet eğitimleri cinse göre değişebiliyor ben 1 haftada öğretmiştim
Siz de alaka gösterirseniz 1-2 haftada öğretebilirsiniz
Aşıları tamamlanmadan yaklaşık 5 aylık olmadan dışarıya çıkarmanızı önermem
Hastalanma olasılığı çok yüksek
Basit komutları kitaplardan ya da internetten bakarak öğretebilirsiniz

anneannemin pug cinsi köpeği vardı.çok uysal havlamayan sevgi arsızı bi köpekti. tuvalet eğitimini de çok kolay almıştı.12 yaşına kadar yaşadı. çok akıllıydı.ancak çok horluyor bu cinsler.bir de cidden kokuyorlar.diğer cinsleri bilemem ama kokuyor.tüy dökme zamanları da oluyor.baya dökülüyor.yıkıyordu anneannem ertesi gün yine kokuyor.bakımını da çok iyi yapıyordu.hergün burun katlarını kulaklarını temizliyordu.bebe kolanyası sürüyordu ama köpek işte kokuyor. ama süper bir arkadaştı ona.çok sadık laf dinleyen havlamayan..tüyleri de kısa kendisi de minik zaten:) öldüğünde anneannem çok üzülmüştü...

tüy dökme problemi malesef yaşanıyor ve o dönemler zorlayıcı gerçekten köpeğimi aldığımda 2 aylıktı zamanla nasıl olduğunu anlamadan hemen hemen herşeyi öğrendi :) oyuncaklarının isimlerini dahil biliyor getiriyor falan:) ama evimiz müstakil olduğu için sorun yaşamıyoruz 6 ay bahçede altı ay evde paşamız:)

köpeğinizi ev yemeği ile beslerseniz ağzı ve nefesi kokar, yıllar içinde de bu konu giderek artar... "köpek kokusu" denilen şeyin sebebi budur.

eğer yavru bir köpek alırsanız ve "çok şirin, çok tatlı vb vb " diyerek, kucaktan indirmez, her dediğini yapar, yatakta yatırır, masadan yemek verirseniz ilerleyen dönemlerde köpeğinizi muhtemelen öldürmek isteyecek hale geleceksiniz!

sürekli yanınızda kalmamalı, ayrılık ansiyetesi denilen davranış bozukluğu geliştirir ve yalnız bıraktığınız saniye havlayarak ağlamaya başlar....

tüm bunlara karşılık önerim:

1. yetişkin ve "bakamıyoruz" bahanesi ile evden atılmaya çalışılan bir köpek sahiplenin. çiş, havlama, hırlamam vb. dertleri çoktan hallolmuş olur böylece. barınaklar ağzına kadar cins köpek dolu- illa cins isteniyorsa-

2. 700 TL paraya kıyın ve köpeğinizi profesyonel , POZİTİF bir eğitmene gönderin. eve geldiğinde inanamayacağınız bir dostluğu huzurla yaşayın

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim ilginizden dolayi. uzun arastirmalar yaptim ve kopegi sectim 2 aylik olmadan annesinden ayrilmiyormus o yuzden haftaya alicam.
Kopegmizin cinsi bu.tuyleri kisa o yuzden tuy problemi yasiycami pek sanmam yazdiklarini ve yaptigim arastirmalari dikkate alarak kopek egitimi hakkinda neler yapabilicegmi ogrendim. Umarim bana iyi bi arkadas olur.

canım bu köpek dehşet hareketli ona göre al :) ayrıca haysev den sahipsiz hayvanları sahiplenirsen çok sevaba girersin

jack russell terrier bu :) bizimde köpeğimizin cinsi.. aldın mı köpeği merka etim ?

Canim aldim Ama 4 gun zor dayandim cok tatli cokda oyuncuydu 2 aylik bile olmamisti kucagimdan hic inmiyodu cok sevimliydi ama her yere isedi bende tahammul edemedim gunahina girmemek icin geri verdim sahibine annesine geri kavustu kuzum

canım bu köpek dehşet hareketli ona göre al :) ayrıca haysev den sahipsiz hayvanları sahiplenirsen çok sevaba girersin

Cok heveslenerek aldim ama sabir edipte tuvalet egitimine alistiramadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…