Evde Düzen

april1109

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
1.291
1.442
33
Merhabalar hanımlar oldum olası şöyle her eşyamın yerinin belli oluduğu nerden alındıysa tekrar oraya koyulduğu bir evim olmadı kendim dağınık eşim dağınık bir bebe bi köpeğimiz var heryer heryerde cumartesi evi tertemiz yapıp pazar çarşamba pazarına çeviriyoruz şu işin sırrı nedir ? Bana bir kaç tavsiye tüyo verirseniz sevinirim.. Birde evim cok küçük eşyam cok ıvır xıvır eşyamızda cok dolap ve saklama alanım da epey az fırsat buldukca cope attım çoğunu ama azalamadık ferahlayamadık bir :KK43:

Fazlalıklarınızdan kurtulun.
Tekrar bir düzen yaratın, gözü yormayan bir düzen.
Sonrasında da fazla olanları ihtiyaç sahiplerine yönlendirin veya internet üzerinden ikinci el eşya olarak satın.

Mesela, masanız çok büyüktür, ihtiyaca yönelik değildir.
Satın, daha evinize uygun birşey alın.
Örnek veriyorum sadece.

Ivır zıvırlarla dolu bir dolap yerine, daha işlevli bir dolap edinin.
Komple boşaltın fazlalıkları, gerçekten ihtiyacınız olanları eleyin.
Dolaplarınız az bile olsa, çok raflı olması da işinizi görür.
Herşeyin bir yerinin olması çok önemli tabii ki.

En basitinden, mutfak eşyaları devamlı mutfakta olmalı, herşeyin kendine ait bir düzeni olmalı.
Ayakkabılarınızın ayakkabılıkta, terliklerinizin terliklikte olması gibi, terliklik için bir alanınız yoksa, ona özgü bir yer yaratın.

Köpeğim var demişsiniz, ona ait eşyaların da bir yeri olsun.
Bir koli veya bir plastik sepet bile işinizi görür, onun eşyaları da orada burada gezmemeli.
Gerektiğinde kullanılıp yerine konulmalı.
Kendi köşesi olsun mesela, hep orada dursun eşyaları.
Dağılmasına izin vermediğiniz müddetçe, eviniz daha derli toplu durur.

Her akşam yatmadan önce eve 10 dakika ayırın.
Dağınık olan eşyaları toparlayın.
Olması gereken yerlerine koyun.
Daha temiz görünecektir eviniz.

2 erkek çocuk annesi olarak ben öyle yapıyorum.
Sürekli benim evim de dağılıyor ancak bende düzen hastalığı var sanırım.
Yatmadan evvel kreşe giden oğlumun ertesi gün giyeceği kıyafetleri düzenler koyarım.
Ortalıkta kalan dağınıklıkları toparlarım, ayağıma birşey batmasından nefret ettiğim için.
Veya gözümü dağınıklığın yormasından nefret ettiğim için.

Sabah kalkınca giyinip çıktığım için evden, işten eve gelince de aynı şeyi yaparım.
Benim kadar düzenli değil herkes ve bunu da kimseden bekleyemem.
Ama dağınık ne varsa evde işten gelince 5 dakikamı ayırır toparlarım.
Mutfak tezgahımda da hiç birşeyin gelişi güzel durmasından hoşlanmıyorum.
Önce güzelce toparlarım, akşam yemeği hazırlıklarımı yapar düzenlerim ortalığı.

Yemek yenir ardından yine toparlama faslı girer.
Herşeyi tertemiz bıraktıktan sonra tv izlerim veya her ne işim varsa onu yaparım.
Çocuklarım ile ilgilenirim, onlarla vakit geçiririm.
Çocuklar uyuduktan sonra da yine evi toparlar yatarım.

Genelde evim toplu duruyor bu sayede.
Ve haftada 2 sefer (hafta arası) süpürge açmayi adet edinin.
Çocuk olduğu için bizim evde ben mecburen süpürüyorum.
Büyüyünce çocuklar eminim evim daha da temiz duracak.
Ancak eğer bu ekstra toparlama ve süpürme işlerini yapmazsam, haftada 1 gün yaptığım zaman hoşaf gibi oluyorum.
O haftasonu benden hayır gelmiyor.
O yüzden hafta içine de bölüyorum işlerimi.

ah ne güzel yazmışsınız günlük düzenli cidden yapsam belki bu kadar olmaz tabi fazlalıklardan kurtulduktan sonra bende bir bebe var calıstıgım için eve gelince paçamdan ayrılmuyor yemeği bile yapamıyorum akşam yatırdıktan sonra da memeyi kesmemize ragmen asla bir uzun soluklu uykusuz yok yanında lavaboya kalksam başlıyor ağlamaya 2 yaşında bunlardan dolayıda bağlanıyorum hep ama fazlalıklar kısmından hemn başlayacağım

Fazlaliklari atmak kesinlikle iyi bir çozüm...Kullanmadiğiniz herseyi,verin,atin yada satin.Belki bir gun kullanirim diye aylarca tutmayin.
Saklama alanlari da cok önemli.Baza alti, gardrop,kitaplik,ayakkabilik vs. çok boşluk birakmadan verimli kullanmaya çalişin.
Herşeyin bir yeri olsun.Ortalikta gereksiz bir sey durmasin.
Bir de aldiğiniz şeyi,işiniz bittikten hemen sonra tekrar yerine koyun.Daha sonra koyarim dediğiniz herseyin, o çarsamba pazari yiğininin bir parçasi olacağini unutmayin :)

Cok şık kutular sepetler var ağzı kapalı onlardan alabilirsiniz hem dağınıklık toparlaniyo hem dekor oluyo

Merhabalar hanımlar oldum olası şöyle her eşyamın yerinin belli oluduğu nerden alındıysa tekrar oraya koyulduğu bir evim olmadı kendim dağınık eşim dağınık bir bebe bi köpeğimiz var heryer heryerde cumartesi evi tertemiz yapıp pazar çarşamba pazarına çeviriyoruz şu işin sırrı nedir ? Bana bir kaç tavsiye tüyo verirseniz sevinirim.. Birde evim cok küçük eşyam cok ıvır xıvır eşyamızda cok dolap ve saklama alanım da epey az fırsat buldukca cope attım çoğunu ama azalamadık ferahlayamadık bir :KK43:

Öncelikle en çok dağılan alanları yazın.
ve günlük rutin belirleyelim sizinle.

minimalizmi arastirin. the minimalizm belgeseli var ayrica true cost belgeselinide tavsiye ederim. instagram ve youtube da bir suru sayfa var takip edip bi özümseyin derim. ayrica mia nin minimalist yaşam topigi var mutlaka okuyun.
ben dunyalari attim evden hala da atıyorum. esyayla duygusal bag kurmuyorum. ve 40 tane kahve fincanina ihtiyacim olmadigini anladim. bos yere yük yapiyoruz esyalari kendimize. hem ev doluyo kalabalik yapiyo. hem de temizlik yükü

Eğer eviniz sürekli toplu olsun istiyorsanız esinize kızın çocuğunuza kızın ev hayvaniniza kızın kendinizi sürekli ev temizliğine adayın tek yolu bu ben de düzen seviyorum ama esiminde benimde önceliğimiz temizlik değil mutlu olacaksak temizliği bırakıp sık sık gezmeye gitmisligimiz var. Kafaniza takmayın eşinizden yardım isteyin ama bu işin sırrı yok supurgem holde fise takılı duruyo bende diyorum bu hafta daha derli toplu temiz kalsın evin diyorum ama olmuyor . Kasmayin kendinizi sizi eleştirenlere de aldırış etmeyin . Tabi böyle söylüyorum diye temizliği bosverin demek istemiyorum kendimi yormayacak şekilde temizliği düzenli yaparım ama benim annemin temizlik takıntısı vardı o yüzden annem gibi olmak istemiyorum . Sevgiyle kalın çok kafaniza takmayın

X