yoo, öyle bir kanun yok onu da nerden çıkardınız. ben normal doğum diye sancım geldi gittim hastaneye.. açılma çabuk olsun diye suni sancı takıldı, sancıya dayanamadığım için doktorumla konuşup sezeryan olmak istediğimi söyledim ve o şekilde sezeryana alındım. ha isteseydim o suni sancı takılmadan da sezeryan tercih ederdim yine öyle olabilirdi.. "illa ki 1 hafta önce yapılır" diye bir kural yok yani..
bazı şeyler araştırarak değil yaşayarak öğreniliyor. hem hastane ortamında da sağlıkla doğum yapıp çıkma şansınız yüzde 50 yi geçmez.. her alanda vardır risk.. evet ben de ev ortamını tercih etmem; doktorum dan memnunum,hastanemden memnunum.. ama benim annem 2 doğumunu da gayet sağlıklı bir şekilde uzman ebeler eşliğinde evde yapmış biridir. üstelik dikişsiz gayet rahat bir doğum olmuş.. risk mi? elbette risk.. ancak hastane de pir-u pak değil.. orada da farklı riskler var ki daha hastaneye yatarken imzalıyorsunuz bunu..
ben bu kadar ağır eleştiriye inanamıyorum.. birkaç ay önce "iyi ki sezeryan olmuşum" topiğinde ne kadar rahat doğum yapığımı yazdığım için neredeyse taşlanma eşiğine gelmiştim.. sebep? "insanları sezeryana özendirdiğim" iddia edilmişti..
bu kadar mı özenti bir milletiz yani??.. kimse kimseye (hele ki doğum konusunda) özenmez bence.. herkesin doğrusu kendinedir.. Üstelik Amerikada doğum kitaplarında "evde doğum yapılması gerektiğinde" uygulanacak prosedür adım adım yazar..
neyse çok uzun oldu.. Allah analı bbalı büyütsün arkadaşım yerimseniben
Çünkü sezeryan normal doğumdan en az 1 hafta önce yapılır...
Maalesef insanlar 'KULAKTAN DOLMA' bilgiyle evet gidip sizler söylediğiniz için o yöntemleri seçebilir...
Sevgili office, ben demiyorum ki yanlışsınız çünkü bir DOKTOR ile konuşarak dopum yapmışsınız...
Evet maalesef sırf duydukları için sırf doğum değil pek çok şeyde birbirini taklit eden insanlar var...
Siz öyle olmayabilirsiniz ama maalesef durum o kadar basit değil...
Evde zorunlu kaldığın o anda imkansızlıktan doğum yapılmasıyla, arkadaşın bilinçli olarak bunu yapması bir değil...
Benim yengem de evde doğum yaptı 1 çocuğunu...
Ebe yaptırdı hatta...
Sebep yolların o gün kardan kapanıp dışarı çıkamamalarıydı...
Ayrıca büyük babaannem evde gene yolların kapanmasından dolayı gelen ebeyle doğum yapması sonucu ıÇ KANAMADAN öldü...
Bunlar nedir?
% 50 şanstır hep...
sezaryanla doğum yaptım ve 12 saat yoğun bakımda yattım.
tansiyonum düşmediği için doktor odaya çıkartılmama bile izin vermedi.
kaldıki evde doğum.bizlerde evde doğmuşuz evet ben ilk çocuğum,annem benim doğumunda
aşırı kan kaybetmiş ve müzmin anemi.3 ve son çocuğunuda babam köy öğretmeniyken evde doğurmuş
bebek mosmor doğmuş doğar doğmaz kuveze alınması gerekmiş.anne karnında oksijensiz kaldığı için
13 yıl sakat bir çocuğa bakmak zorunda kaldık.takdiri ilahi tabii.bu arada ebelerin hepsi
sağlık ocağına bağlıymış.şahsen bana evde doğum çok gerilerde kalmış bir düşünce.
bu arada bir arkadaşım evde doğurmayı düşünüyordu. ama olmadı hastaneye gitti.
nedenide hastanede erkek doktor filan ya beni görürse düşüncesi idi....
Tam doğurmak üzereyken 'sezaryana alınmaz.'
Beni sezaryana alın diyince hemen sezeryana mı alınıyor sanıyorsun?
Eğer % 50 ihtimal evde de hastanede de varsa herkes evde doğum yapar.
Lütfen ev ile hastaneyi bir tutmayın ya...
:"Sezeryan*Nedenleri,(SCA) Sezeryan İsteği İstememe Sezaryan Görüntüleri Resimleri Riskleri,Canlı Sezeryan Görüntüleri Anı Sezeryan Olmak İstemiyorum İstiyorum Korkuyorum Sezeryandan" e-gebelik.net..:
Burada nedenleri açıklanıyor...
İsterseniz siz biraz araştırın...
Cidden ne kadar araştırmacı olmayan körü körüne inana bir toplum olduk.
Allah hiçbirimizi bundan uzak eylemesin...
Bu arada sayın konu sahibi, ben hep son derece kibar şekilde sizinle konuşurken, sözlerimi alıntılayıp mışlı mişli cümleler kuruyorsun, bu toplum içinde tartışma ve üsluba yakışmaz dikkat edersen sevinirim...
Hoş değil...
Tekrar da ediyorum üstüne basa basa:
Saygı duymak demek, yanlışı körü körüne savunana doğruyu göstermektir...
:umursamaz:
sezaryanla doğum yaptım ve 12 saat yoğun bakımda yattım.
tansiyonum düşmediği için doktor odaya çıkartılmama bile izin vermedi.
kaldıki evde doğum.bizlerde evde doğmuşuz evet ben ilk çocuğum,annem benim doğumunda
aşırı kan kaybetmiş ve müzmin anemi.3 ve son çocuğunuda babam köy öğretmeniyken evde doğurmuş
bebek mosmor doğmuş doğar doğmaz kuveze alınması gerekmiş.anne karnında oksijensiz kaldığı için
13 yıl sakat bir çocuğa bakmak zorunda kaldık.takdiri ilahi tabii.bu arada ebelerin hepsi
sağlık ocağına bağlıymış.şahsen bana evde doğum çok gerilerde kalmış bir düşünce.
bu arada bir arkadaşım evde doğurmayı düşünüyordu. ama olmadı hastaneye gitti.
nedenide hastanede erkek doktor filan ya beni görürse düşüncesi idi....
Tam doğurmak üzereyken 'sezaryana alınmaz.'
Beni sezaryana alın diyince hemen sezeryana mı alınıyor sanıyorsun?
Eğer % 50 ihtimal evde de hastanede de varsa herkes evde doğum yapar.
Lütfen ev ile hastaneyi bir tutmayın ya...
:"Sezeryan*Nedenleri,(SCA) Sezeryan ısteği ıstememe Sezaryan Görüntüleri Resimleri Riskleri,Canlı Sezeryan Görüntüleri Anı Sezeryan Olmak ıstemiyorum ıstiyorum Korkuyorum Sezeryandan" e-gebelik.net..:
Burada nedenleri açıklanıyor...
ısterseniz siz biraz araştırın...
Cidden ne kadar araştırmacı olmayan körü körüne inana bir toplum olduk.
Allah hiçbirimizi bundan uzak eylemesin...
Bu arada sayın konu sahibi, ben hep son derece kibar şekilde sizinle konuşurken, sözlerimi alıntılayıp mışlı mişli cümleler kuruyorsun, bu toplum içinde tartışma ve üsluba yakışmaz dikkat edersen sevinirim...
Hoş değil...
Tekrar da ediyorum üstüne basa basa:
Saygı duymak demek, yanlışı körü körüne savunana doğruyu göstermektir...
:umursamaz:
AH be güzelim ülkemin hali ortada kadın doğum uzmanları erkek diye hastaneyi gitmeyi reddeden ÖĞRETMEN bir arkadaşım vardı ebe ile evde doğum yaptı. hem de daha 2 yıl önce.bebek oksijensiz kalmış sakat kaldı bebiş(( ha bir de bu işi ünivesite okumuş dersin cehaletin okulu yok malesef.
mslmn adlı arkadaş bebeğine sağlıkla büyüt inşallah. benim fikrime gelince günümüz teknolojisi varken evde doğurma riski alınmaz diye düşünüyorum.[/COLO
erkek doktora gitmemek bnce herkesin inanç görüşü.bnde gitmemekten yanayım.anck kadın doktor bulamazsam zorunlu halde giderim.hamd olsun böle bi meselede başşıma gelmedi. he bu yüzden mi evde doğumu seçdin diyeceksiniz?kesinlikle HAYIR.
AH be güzelim ülkemin hali ortada kadın doğum uzmanları erkek diye hastaneyi gitmeyi reddeden ÖĞRETMEN bir arkadaşım vardı ebe ile evde doğum yaptı. hem de daha 2 yıl önce.bebek oksijensiz kalmış sakat kaldı bebiş(( ha bir de bu işi ünivesite okumuş dersin cehaletin okulu yok malesef.
mslmn adlı arkadaş bebeğine sağlıkla büyüt inşallah. benim fikrime gelince günümüz teknolojisi varken evde doğurma riski alınmaz diye düşünüyorum.[/COLO
erkek doktora gitmemek bnce herkesin inanç görüşü.bnde gitmemekten yanayım.anck kadın doktor bulamazsam zorunlu halde giderim.hamd olsun böle bi meselede başşıma gelmedi. he bu yüzden mi evde doğumu seçdin diyeceksiniz?kesinlikle HAYIR.
inanç meselesi demen tuhaf geldi canım. çünkü benim bildiğim sağlık söz konusu olduğunda doktorun cinsiyeti önemli değildir. bu din açısından da böyledir. bunu söyleyen de ben değilim bizzat bu işin eğitimini almış ilahiyat mezunu kişilerdir. dini konularda ahkam kesme gibi bir densizlikte bulunmam ama bu işin eğitimini almış kişilerin görüşlerinin anadan doğma olanlara göre daha güvenilir olduğunu düşünürüm. ayrıca varolan teknolojinin kullanılmasından yanayım. doğum konusunda hastane önceliğimdir diyorum.
inanç meselesi demen tuhaf geldi canım. çünkü benim bildiğim sağlık söz konusu olduğunda doktorun cinsiyeti önemli değildir. bu din açısından da böyledir. bunu söyleyen de ben değilim bizzat bu işin eğitimini almış ilahiyat mezunu kişilerdir. dini konularda ahkam kesme gibi bir densizlikte bulunmam ama bu işin eğitimini almış kişilerin görüşlerinin anadan doğma olanlara göre daha güvenilir olduğunu düşünürüm. ayrıca varolan teknolojinin kullanılmasından yanayım. doğum konusunda hastane önceliğimdir diyorum.
canım eğer ki bulunduğun ilde kadın dr. yoksa ancak o zmn erkek dr. gidilebilir. bunu sahih bi kitapta okumuştum. her sölenen doğru değildir.özelliklede diyanete bağlı kurumların, v e çalışanlarının çoğu sölerdiği şeylere inanmıorum.herkes islamı kendine göre yorumluyo.ama islam tek bi yorumdur. bnm ricam sana güvenilir kaynaklardan araştır. eğer istersen ben sana arştırırım özelden yollarım?
bu hayal adlı araştırmacı gazeteci arkadaş doğum yapmışmı daha önce ,sanırım hayır ,o yüzden bilgisi yok ..önce evlen canım sen ,hamile kal doğur ,sonra gel anlat bize ne olduğunu olurmu ..
canımö benim bekar halınle fazla öğrenememişin 1 hafta önce alınıyo ama o anda ben sezeryan istiyorum dedin zman seni sezeryana alıyorlar o sana bağlı iyi öğren sırf acıya dayanamayıp serayan isteyenler var bunlardan bi kaçı rakadaşımEvet açıkçası canım sadece 'gerçek'leri göstermek istiyor...
boshayallersmile
Sen sezeryan istiyorum dediğinde seni sezeryan odasına almazlar şekerim...
Çünkü sezeryan normal doğumdan en az 1 hafta önce yapılır...
guclubacismile
Ben bekar halimle bunları öğrenip bilirken sizin olaylara bu kadar basit bakacağınızı düşünmezdim...
lmaz:
Cidden biraz araştırmacı olun, körü körüne birşey iddia etmeden önce araştırın...
yerimseniben
Bebeğinin sağlıklı olmuş olmasını % 50 ihtimale borçlusun... Yaşamanı % 50 şansa borçlusun...
Olsun sonuçta yaşıyoruz diyor olabilirsin...
Ama şunu unutuyorsun, % 50 ihtimaller üzerine konuştuğumuz durumun bir matematik problemi değil hayatın ta kendisi...
şakkıdı
ve ayrıca doğum sırasında olan sorundanda hemen ameliyata alınıyo benim bence sen iyi öğren arkadaşım yenı üyesın ve senı böyle karşılıyoruz kusura bakma alahım analı babalı hayırlı büyütmaı nasıp etsin evladını inşallah canını sıkma sen canım benim sen öykunu yazmışın ama memleket meselesi oldu birden ister evde doğurursun ister hastanede bu kimseyi ilgilendirmez bence bu kırıcı yorumlara son verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?