evde doğuuuummm

• Konu Sahibi Konu Sahibi mslmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mslmn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
138
4
116
Diğer
slm aranıza yeni katılanlardanım.bnde doğum öykümü paylaşmak istedim.burdakilerden biraz farklı çünkü evde doğum yaptım:) kısaca anlatmaya çalışıyım.annem emekli ebe hemşire.burdan da anlaşıldığına göre annem yaptırdı doğumumu.(diğer ablamları yaptırdığı gibi) 3 aylık ewliyken çok isteyerek hamile kaldım.3-4 haftalıkken bebeğimi kaybettim.bu olaydan 2 ay sonra tekrar hamile kaldım.hemde en yakın arkadaşımla beraber hamile klmıştık.haftalarımız bile aynıydı.büyük bir sabırla 34. haftaya geldik.ve annemde 34. haftamda doğumuma kadar yanımda kalmak için yanıma geldi. annem çalışma hayatında hastanelerin dışında yüzlerce kez ev doğumlarına gitmişti.ve ablamlarında doğumlarını annem ewde yaptırmıştı. bu yüzden ewde doğum yapmak bana itici gelmiyordu.aksine ewde doğum yapmayı nedense çok istiyordum...geldik 38.haftaya annnem arada bi alttan beni kontrol ediodu açılmam var mı die 1 parmak açılman var dedi. hafiftende sancılarım vardı.o gece çok sancılarım geldi burda bi özel hastaneeye gittik nst ye bağladılar sancıların başlamış dediler şimdi git sabah 8 de gel doğuma alırız dediler ama hastanede k iebeye çok sinir oldum.suratsız bişeydi annemi yanıma almıordu kimse giremez diodu.sonra sancılarım hafifleyince eve gittik tabi ben nasıl ağlıyorum. bn hastanede doğum yapmam die.o gün gündüz hiç sancılarım olmadı.saat 3 de bnmle birlikte hamile kalan arkadışımın haberi gelmişti sezeryanla doğum yapmıştı bana da heyecan bastı.anneme hadi anne bana da suni sancı tak sancılarımı başlatalım diodum sürekli.akşam saat 8 de tekrar sancılarım başladı.annem alttan muayene etti 2 parmak olmuştu açıklığım.saat akşam 10 da ablam annemi aradı ne kadar açıklığım olduğunu sordu annem 2 parmak dedi.ablam da dedi ki:sen bana 1 parmak açıklığım varken suni sancı takmıştın bu kızına kıyamıyorsun da heralde takmıyosun dedi. anneme gaz verdi:)bende bir an önce doğurmak istiyodum o sancıların nasıl bişi olduğunu merak ediodum. saat 22.30 da annem suni sancı taktı 23.00 sancılarım başladı.ahh anlatamam size o sancıları yaşan bilir ancak. rabbim doğum yapan ve yapacak olan bütün müslüman kardeşlerime yardım etsin.ve annem saat gece 2.50 de tamamen açıldığını söledi dünyalar bnm oldu.artık bndan sonra sancılarım azaldı sadece ıkınma hisii geliyordu.ve sonunda ıkına ıkına gece 3.20 gece kızım dünyaya geldi. annesinden çıkar çıkmaz gözlerini açtı etrafa bakınıyodu eşim hemen şükür secdesi yaptı aylarca beraber dua etmiştik allahım sen ne büyüksün ne güzel yaratmıştı..işte hanımlar böle rabbime hamd olsun hiç bir sorun yaşamadık.benimkisi ewde doğum yapmak cesaret işiydi.:teytey ( he bu arada şu anda kızım 7 aylık)

iyi cesaret.. Gule gule buyutun cocugunuzu..

gerçekmisin ve ciddimisinakannehir

Ay ne güzel.Tamamen doğal süreci yaşamışsın.Keşke benimde öyle olsaydı.Ama ikiside sezeryan oldu.Bebeğinizi güle güle büyütün.Tebrik ederim.

Ay ne güzel.Tamamen doğal süreci yaşamışsın.Keşke benimde öyle olsaydı.Ama ikiside sezeryan oldu.Bebeğinizi güle güle büyütün.Tebrik ederim.

gerçekten çok güzel.belki sizin 3. normal olurr inş....

Vay anasını..Evde doğum haa..Maşallah çok rahat bir doğum olmuş sonuç olarak..

Allah hayırlı uzun ömür versin..

nasıl bir cesaret bu.
bebeğe yada size doğumdan hemen sonra müdahale edilmesini gerektiren bir komplikasyon gelişseydi.
nasıl göze aldınız bebeğinizi yada hayatınızı kaybetmeyi.hem de sırf isteğiniz üzerine yani zorunluluktan değil.
ben tebrik edemiycem, kusura bakmayın.

bana pekte samimi gelmedi..

bu zaman da... her yerden teknoloji fışkırırken...

çok ilginç..

yine de Allah sağlık sıhhat versin..

Allah analı babalı büyütsün ama sizin evde doğum yapmanız resmen cahil cesareti olmuş...
Bu zamanda böylesi zihniyet pes vallahi pes...
akannehir

hayırlı evlat olsun herkes ıcın
annen dıkıs atmadımı sana
genelde ebeler kesıp dıkıyorlar

hanımlar yazdığınız bazı şeylerde haklı olabilirsiniz ama sunu untmayın annem köy ebesi falan deil. sizin hastanede doğumlarınızı yaptıran ebelerden annemin bana ve ya çocuğa bişey olduğunda müdahele edecek sağlık bakanlığı tarafından verilen bütün malzemeri var.dikiş meselesine gelince 3 tane dikişim var. baştada dediğim gibi cesaret maselesiydi.

Allah analı babalı büyütsün..
Ama söylemeden edemeyeceğim şansınız yaver gitmiş ve kötü birşeyle karşılaşmamışsınız.
Sağlıkla büyütün kızınızı..

buyuk cesaret bencede
Allahtan bır sorun olmamıs
annem dr bıle olsa evde bu rıskı goze alamazdım hele annemı bu surecte dusunemıyorum bıle:) o bana dua etsın yeter :)
hayırlı evlat olsun ınsallah yavrun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…