Mikroplarla tanışıp tanismadigini soruyorsaniz gitti tabiKonuyla ilgili bilgim yok ama merak ettim 4 yasindaki cocuk kres yada anaokuluna gitti mi hic?
Teşekkür ederim hemen bakıyorumNetflixde "pieces of the woman" diye bir film var onu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Aradığınız tüp cevaplari orada bulacaksınız, emin olun!
İnşallah bu pembe dünyanız hiç bozulmazKizlar günaydın. Evde doğum konusunu gerçekten merak ediyorum. Yine hamileyim. Ama durmadan doktara gitmek gibi ultrasona girmek gibi ya da taramalar gibi testler yaptırmak gibi bişey düşünmüyorum. Aciksasi hamileligimi en doğal ve güzel sekilde geçirme niyetindeyim. Lakin evde doğum konusunda tecrübesi olanlar varsa çok mutlu olurum. İlk hamileliğimde de hiç müdahale ettirmedim sadece doğum hastanede gerçekleşti. Çocuğum 4 yaşında ne hastane ne doktor yüzü gördü. Ne ateş düşürücü ne ağrı kesici ne başka bişey kullandık. Müdahalesiz her şeyin güzel olduguna sonuna kadar inanıyorum. Şimdi doğumunda evde olmasını istiyorum. Yorumlarınızı için şimdiden teşekkürler.
Kimseyi hor görmemek lazım yine de. İnsanlar işlerini hakkıyla yapmaya çalışıyor.İnşallah bu pembe dünyanız hiç bozulmaz
Ben hollanda ve kanadada yaşadım. İkisinde de evde doğum yapan çok. Ama işin profesyonelleri ile. Türkiyede ise bu işi instagramda meshur olan ebecikler yapıyor. Ne olur öyle bir risk almayın. Eviniz hastaneye yakın mı?
Ben mesela evde çoccugun varken evde doğum yapmak istemem. İkinci dpğumumda sancıyı evde çekip hastanede 2 saatte doğurdum. Aktif doğum anında kızımın sesimi duyup korkmasını asla istemezdim.
Bir de ikinciyi kanadada devlet hastanesinde doğurdum ben; açıkcası çok rahat ve konforlu oldu. Oda doğumda kirlendi. İlk bir saat bebek göğsümde durdu ve hiç bir müdehale yapılmadı. Sonra geldilwr hemen odayı temizlediler. Ben duş almak istedim, işim bitti, banyo temizlendi. Aradık kısa sürede yemek getirdiler falan. Evde bunlarla uğraşmak istemezdim. Rahat oldu açıkcası.
İnsanlar para kazanmaya çalışıyor. Net! Bunu kabullenin. Kendi sağlığını ve çocuklarını düşünmek zorunda olan sizsiniz.Kimseyi hor görmemek lazım yine de. İnsanlar işlerini hakkıyla yapmaya çalışıyor.
Kuzum sen niye bana sinirlendin. Ben onlarla çalışcam demedim zaten. İçlerinde hakkıyla işini yapanlar varsa haklarına girilmemesini söyledim. Ki çocuklarimi bedenimi düşündüğüm için hastanede doğum istemiyorum.İnsanlar para kazanmaya çalışıyor. Net! Bunu kabullenin. Kendi sağlığını ve çocuklarını düşünmek zorunda olan sizsiniz.
Hep o ünlem işaretinin suçu :) türkçede ünlem koyunca sinirli algılanıyor. Unutmuşum bunu :)Kuzum sen niye bana sinirlendin. Ben onlarla çalışcam demedim zaten. İçlerinde hakkıyla işini yapanlar varsa haklarına girilmemesini söyledim. Ki çocuklarimi bedenimi düşündüğüm için hastanede doğum istemiyorum.
Plasenta. Asagi yerlesimli bebek iriydi istesemde normak dogum yapamazdım asiri kan kaybı yasama riskim vardi.doktora gitmesem bunu bilmesem evde kafama gore dogurcam desem kendimi gectim cocugun hayatini riske atmis olurdum allah korusun bende siz gibi dusunmek dahi istemiyorum.Yurtdışında evde doğum ülkemize nazaran daha yaygın ama orada bile bunun için özel profesyonel ebeler var. Veya doğum evleri oluyor onlar da genelde acil sezaryen durumları için hastanelere yakın oluyorlar. Ben de her şey olabildiğince doğal olsun isterdim ama bebeğimin kordonunun çok fazla kısa olduğu ultrasonda görülmüyordu ve doğum bu yüzden ilerlemediği için acil sezaryene alınmak zorunda kaldım. O an evde doğuruyor olsaydım başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum. Lütfen karar verirken en kötü ihtimali dahi düşünün.