Evde doğum yapan var mı

Dogrutek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2023
33
7
Kizlar günaydın. Evde doğum konusunu gerçekten merak ediyorum. Yine hamileyim. Ama durmadan doktara gitmek gibi ultrasona girmek gibi ya da taramalar gibi testler yaptırmak gibi bişey düşünmüyorum. Aciksasi hamileligimi en doğal ve güzel sekilde geçirme niyetindeyim. Lakin evde doğum konusunda tecrübesi olanlar varsa çok mutlu olurum. İlk hamileliğimde de hiç müdahale ettirmedim sadece doğum hastanede gerçekleşti. Çocuğum 4 yaşında ne hastane ne doktor yüzü gördü. Ne ateş düşürücü ne ağrı kesici ne başka bişey kullandık. Müdahalesiz her şeyin güzel olduguna sonuna kadar inanıyorum. Şimdi doğumunda evde olmasını istiyorum. Yorumlarınızı için şimdiden teşekkürler.

Kizlar günaydın. Evde doğum konusunu gerçekten merak ediyorum. Yine hamileyim. Ama durmadan doktara gitmek gibi ultrasona girmek gibi ya da taramalar gibi testler yaptırmak gibi bişey düşünmüyorum. Aciksasi hamileligimi en doğal ve güzel sekilde geçirme niyetindeyim. Lakin evde doğum konusunda tecrübesi olanlar varsa çok mutlu olurum. İlk hamileliğimde de hiç müdahale ettirmedim sadece doğum hastanede gerçekleşti. Çocuğum 4 yaşında ne hastane ne doktor yüzü gördü. Ne ateş düşürücü ne ağrı kesici ne başka bişey kullandık. Müdahalesiz her şeyin güzel olduguna sonuna kadar inanıyorum. Şimdi doğumunda evde olmasını istiyorum. Yorumlarınızı için şimdiden teşekkürler.
İnşallah bu pembe dünyanız hiç bozulmaz 🙏🏼

Ben hollanda ve kanadada yaşadım. İkisinde de evde doğum yapan çok. Ama işin profesyonelleri ile. Türkiyede ise bu işi instagramda meshur olan ebecikler yapıyor. Ne olur öyle bir risk almayın. Eviniz hastaneye yakın mı?

Ben mesela evde çoccugun varken evde doğum yapmak istemem. İkinci dpğumumda sancıyı evde çekip hastanede 2 saatte doğurdum. Aktif doğum anında kızımın sesimi duyup korkmasını asla istemezdim.

Bir de ikinciyi kanadada devlet hastanesinde doğurdum ben; açıkcası çok rahat ve konforlu oldu. Oda doğumda kirlendi. İlk bir saat bebek göğsümde durdu ve hiç bir müdehale yapılmadı. Sonra geldilwr hemen odayı temizlediler. Ben duş almak istedim, işim bitti, banyo temizlendi. Aradık kısa sürede yemek getirdiler falan. Evde bunlarla uğraşmak istemezdim. Rahat oldu açıkcası.

İnşallah bu pembe dünyanız hiç bozulmaz 🙏🏼

Ben hollanda ve kanadada yaşadım. İkisinde de evde doğum yapan çok. Ama işin profesyonelleri ile. Türkiyede ise bu işi instagramda meshur olan ebecikler yapıyor. Ne olur öyle bir risk almayın. Eviniz hastaneye yakın mı?

Ben mesela evde çoccugun varken evde doğum yapmak istemem. İkinci dpğumumda sancıyı evde çekip hastanede 2 saatte doğurdum. Aktif doğum anında kızımın sesimi duyup korkmasını asla istemezdim.

Bir de ikinciyi kanadada devlet hastanesinde doğurdum ben; açıkcası çok rahat ve konforlu oldu. Oda doğumda kirlendi. İlk bir saat bebek göğsümde durdu ve hiç bir müdehale yapılmadı. Sonra geldilwr hemen odayı temizlediler. Ben duş almak istedim, işim bitti, banyo temizlendi. Aradık kısa sürede yemek getirdiler falan. Evde bunlarla uğraşmak istemezdim. Rahat oldu açıkcası.
Kimseyi hor görmemek lazım yine de. İnsanlar işlerini hakkıyla yapmaya çalışıyor. ☺️

İnsanlar para kazanmaya çalışıyor. Net! Bunu kabullenin. Kendi sağlığını ve çocuklarını düşünmek zorunda olan sizsiniz.
Kuzum sen niye bana sinirlendin. Ben onlarla çalışcam demedim zaten. İçlerinde hakkıyla işini yapanlar varsa haklarına girilmemesini söyledim. Ki çocuklarimi bedenimi düşündüğüm için hastanede doğum istemiyorum. 😂

Bende bir ara düşünüyordum. Yani hamile kalmadan önce. Özellikle instagramda ebelerin gösterdiği o tatlı rahat doğal doğumlar şahane geliyordu. Fakat olumsuz kısımları hiç göremediğimizi sadece güzel kısmın bize gösterildiğini farkettim zamanla. Üstüne ailemden birileri bu sürede doktor ebe hemşire olunca son dk olabilecek ve görülemeyecek birçok detay öğrendim. O yüzden cesaret edemedim. Birde en ünlü ebelerden biri ile alakalı olumsuz bir hikaye dinleyince hep tek taraflı pozitif doğum hikayeleri dinlediğimi farkedip riske atmak istemedim.

Hiç kontrole gitmemişsiniz bebek iri mi, gelişim geriliği var mı, kafasının büyüklüğü nasıl, doğuma engel olan bir pozisyonda mı, plesanta nerede bilmeden evde doğum kadar aptalca bir şey olamaz. Evde doğumu siz çok mattah bir şey sanıyorsunuz ama Türkiye’de kadınlar evde doğum yapıp hastaneye gidemezken neden ölmüşler, anne ölüm oranlarımız 10 sene önce ne kadarmış bir bakın isterseniz. Allah akıl fikir versin ne diyim 🙏

Yurtdışında evde doğum ülkemize nazaran daha yaygın ama orada bile bunun için özel profesyonel ebeler var. Veya doğum evleri oluyor onlar da genelde acil sezaryen durumları için hastanelere yakın oluyorlar. Ben de her şey olabildiğince doğal olsun isterdim ama bebeğimin kordonunun çok fazla kısa olduğu ultrasonda görülmüyordu ve doğum bu yüzden ilerlemediği için acil sezaryene alınmak zorunda kaldım. O an evde doğuruyor olsaydım başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum. Lütfen karar verirken en kötü ihtimali dahi düşünün.

Son düzenleme:
2023 yılındayız 😳 Evde dogum yaparken ya bebegin kalp atısları düsse ya kordon dolansa ya omzu takılsa nasıl müdahale edeceksiniz ? Sezaryen gerekse, kakasıni yapsa nasil anlayacaksınız ? Dogar dogmaz bebeklere k vitamini asısi yapiliyor her türlü sağlık kontrolleri yapiliyor daha o an. Evde siz neyle tartacaksınız asılarını neyle yapacaksıniz mesela ?

Hastaneye gidip muayne olmak doğurana kadar işin hamgi doğal boyutunu bozuyor onu anlamadım? Birde evde ebeyle doğurmakla hastanede ebeyle doğurmanın doğallığa kattığı fark ne onuda çözemedim. Hastanede normal doğum yaptım kimse ilaç vermedi bişey yapmadı ha gerektiği yerde versinlerde doğum anında kan kaybı yaşarsanız artık alır 5 litre vişne suyu içersiniz doğalından.

Kuzum sen niye bana sinirlendin. Ben onlarla çalışcam demedim zaten. İçlerinde hakkıyla işini yapanlar varsa haklarına girilmemesini söyledim. Ki çocuklarimi bedenimi düşündüğüm için hastanede doğum istemiyorum. 😂
Hep o ünlem işaretinin suçu :) türkçede ünlem koyunca sinirli algılanıyor. Unutmuşum bunu :)

Keşke böyle yazışma değil de konuşma olsa. Dediğim gibi hayata baktığınız toz pembe gözlüklerinize zeval gelmez inşallah. Benimkilere geldi o nedenle sizin kadar güzel göremiyorum. Sağlıkla, güzelce kıcağınıza alın yavrunuzu.

Ay doğru o kadar da tek değil ya. "Doğal" dediğiniz şeyi bozmuyor muayenelere gitmek, bu kadar tıptan teknolojiden korkuyorsanız Amişlerle yaşayın madem en doğalı onlar

Saglik durumunuzun buna elverisli olup olmayacağıni nasil bilecek o bebegi nasil riske atacaksiniz merak ediyorum sadece

Mune Mune konu sahibi kendi isteği ile mi gitti? Konuyu kapatın isterseniz, nasıl olsa bir muhatap kalmadı karşıda.

Yurtdışında evde doğum ülkemize nazaran daha yaygın ama orada bile bunun için özel profesyonel ebeler var. Veya doğum evleri oluyor onlar da genelde acil sezaryen durumları için hastanelere yakın oluyorlar. Ben de her şey olabildiğince doğal olsun isterdim ama bebeğimin kordonunun çok fazla kısa olduğu ultrasonda görülmüyordu ve doğum bu yüzden ilerlemediği için acil sezaryene alınmak zorunda kaldım. O an evde doğuruyor olsaydım başımıza gelecekleri düşünmek bile istemiyorum. Lütfen karar verirken en kötü ihtimali dahi düşünün.
Plasenta. Asagi yerlesimli bebek iriydi istesemde normak dogum yapamazdım asiri kan kaybı yasama riskim vardi.doktora gitmesem bunu bilmesem evde kafama gore dogurcam desem kendimi gectim cocugun hayatini riske atmis olurdum allah korusun bende siz gibi dusunmek dahi istemiyorum.

X