Evde çalışarak üniversite kazanılır mı?Ltfen yardımm

sblsbl06

ilkim.. biran önce gel ♡
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2009
487
436
Arkdşlr üniversiteye tkrr hazırlanmak istiyorum dersaneye 1 kere gittim ama dersaneye gitmek istemiyorum.. lftn ne ypmalıyım ne önerirsiniz nasıl bi ders programı hazrlamalıym kndme qünde kaç saat çalışmalıyım

Dershane şart değil elbeta ancak evde de insna dershane disiplinini sağlaması da zor.. Dershaneye gidince mecbur çalışıyor test çözülüyor.

Ha ben çok iradeliyim ve planlı programlı biriyim derseniz o başka..

Bence önce konu tekrraı yapıp sonra boooolca test çözmeli...

Hatta konu anlatımları yapan online dershaneler var internette, anlamadığınız kısımları ordan tamamlayabilirsiniz..

Bir zamanlar ztv diye bir kanal vardı, dersleri anlatıyordu. Sitesi de var üyeliği paralı yapmışlar.. İstersneiz üye olun isterseniz bedava sitelerden de faydalanabilirsiniz..

Kolay gelsin :)

Şöyle bir öneri sunayım...

Temelin sağlam ise,elbette çeşitli ve farklı yayınlardan faydalanarak kendi kendine sınava hazırlanabilirsin.

Belki arada zorlandığın dersler için özel hoca tutabilirsin.Mesela sadece çözemediğin soruları danışman açısından...

Fakat dersanenin şöyle bir avantajı olur, daha disipline olmanı sağlar.

bence kazanabilenler var haberlerdede görüyoruz apiste okul kazananlar yada derhaneye gitmeden kazananlar var yani yok deil ama basarinin sirri calismak

canım konuyu biraz gec yazmıs olcam ama bu onerilerin gec olmayacagını dusunuyorum. oncelikle kendin yapabilecegine guvenmelisin. inanki dershaneden cok senin azmin onemli.. ben su an 19 yasındayım ve ilk giriste oss yi kazandım ama kendi azmimle.. dershanesiz bi sekilde anadolu lisesini de kazanmıstım.. ve benim puanlarım cok dusuktu cunku sayısal bolum e gectim muhendislik istediğim için ancak sayısal derslerim iyi değildi daha cok tarih edebiyat biliyordum... ki sayısal derslere birazda yetenek lazım.. her neyse dershaneye gittim ama pek faydasını gormedim benim puanlarım sene basında ancak sehirdışında bolumleri fen edebiyat ogretmenlikleri vs tutuyordu ve bana hocalarım bile bu kadar yukseltemezsin istanbulda iyi bir muhendisliği kazanamazsın dediler.. cok aglattılar. yani zararını da gordum. ama cok azmettim. oncelikle kendine konu anlatımları iyi olan ve cozumlu ornekleri cok alan kitaplar al yada onları internetten indir . sonraki o ders kitaplarındaki konularıyı iyice kavrayana kadar sırayla takip et. tek tek hallet konuları. once konuyu calıs ozetini cıkar sonra cozumlu ornek coz sonra normal sorulara gec.. konu anlatımıyla halledemediğin konuların internetteki ders anlatım videolarını izle. cozumlu ornekleride izle sonra durdur kendin coz.. boyle konu konu ilerle sana oss yi kazandıracak olan dershane degil senin nasıl calıstıgındır. orneklerini cok gordum. senelerin tecrubeli ogretmenleri kazanamazsın dedilerde tek basıma yuzlerini kara cıkardım su an İTÜ gıda muhendisliğindeyim ve ilk girişte kazandım ve benim gibi birsuru arkadasım var. ornekleri cok.. kendine guven yeter. kesinlikle kazanılır

evde calisarakta kazanilir neden kazanilmasin?sen gercekten yuregine koymussan olur..programini kendine gore yap mesela ben erken kalkip ders calisan biri olmadim hic,kahvaltimi oyalanmadan yapar hemen derse otururdum..ama cok calisamazdim cunku aksamlari severim ders calismayi..ve daha verimli oluyordum..ozellikle de severek calisirsam ve bunu oyun haline getirirsem..yazarakta calisamam zaman kaybi gelir..
sende kendini tani ve ona gore bi program hazirla..bol bol soru coz ve kitap oku inan cok ise yariyor..

Evde çalışıp da kazanan elbette vardır ama yüzdeye vursak kaç kişi acaba? Çünkü evde dikkatini dağıtabilecek o kadar çok şey var ki evde o çalışma disiplini oturtmak çok zor hem de bilemediğin bir soru anlamadığın bir konu olduğunda evde yardım alabileceğin kimse olmuyor.

Ben kazanmışdım ama 82 de.Dershaneye gitmeden evde çalışarak.Büyük dershanenin test kitaplarını falan çözmüşdüm.Ozamandan bu zamana sistem çok değişti ama

adamlar çobanlık yaparken ders çalışıp sınav birincisi oluyor.
kazanmak isteyen evde çalışır yine kazanır
hele ki şu zamanda çalışmak için bu kadar fazla materyal ve imkan varken.
önce internetle ilişkini asgariye indirmek lazım bence.

Merhaba
Bu sene benim ikinci sneem dershneye gitmiycem evde kendim hazirlaniyorum naptigini merak ettim nasil calistin kazandin mi yapamadigin sorulari kime sordun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…