- 28 Kasım 2017
- 172
- 58
- 37
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #10.261
merhaba kızlar. ben de bundan 4 ay kadar önce yıllardır bakır rengine boyadığım saçlarımı kumrala boyayıp daha sonra birkaç kez davines ile keratin bakımı yaptıktan sonra gidip platin rengine boyattımsaç diplerim de dahil olmak üzere 9 saat saçlarımı açmakla uğraştılar. saçlarımın lastik gibi olduğunu gördüğümde de sürpriz olsun bahanesiyle aynaya baktırmayıp kırıklarını temizleyelim diyerek bir güzel saçlarımı kırptılar yıllardır uzatmaya çalışıp çenemin altına getirebildiğim perçemlerimi alnımda kestiler! birkaç gün içinde belime gelmesine 4-5 parmak kalmış olan saçlarım özellikle üst kısımlar koparak hamur gibi elime geldi. bu işlemin üzerine 3 kez saçımı kestirdim. şuan arkalar omuz hizamda, katlı iğrenç bir model kaldı geriye.. bu sırada kerastase ın protocol soin no 1 ve no 2 sini kullandım. hiçbir faydasını görmedim.. bugün de sizin yazışmalarınızı okuduktan sonra liquid keratin siparişi verdim.. şu 4 ayda saçlarıma harcadığım paranın haddi hesabı yok umarım bu liquid keratin işe yarar ( buarada saç diplerime de açıcı uygulandığından ya birdaha yeni saç çıkmazsa diye çok korkuyorum.. o günden beri saçlarımı hiç boyamadım. 4 parmak uzadılar. alın kısmımda ufak bebek saçlarım var ama iç kısımlarda hiç yeni saç göremiyorum ( sizce ne yapmalıyım?
ay ya ben de bundan sonra onu mu denesem diyordumayy günaydın canım liquid keratin mi işe yaramıyor?? ayy çok umutlanmıştım
ayy günaydın canım liquid keratin mi işe yaramıyor?? ayy çok umutlanmıştım
ay ya ben de bundan sonra onu mu denesem diyordumHatta Türkiye dağıtıcısıyla tesadüfen tanışmıştım, adam öve öve bitirememişti ürününü, hay allah ya
İlk izlenimlerim: Ben mi bu sefer beceremedim sanmıyorum ama çok çok sağlıklı görünüme kavuşmakla beraber uçlarda hafif nasıl anlatayım kuaför düz fön çeker de uçlara hareket verir ya, öyle kaldı ki ben gene çok mutluyum. Benim saçlar kulak memesine kadar düz, sonrası bebek dalgalı çünkü hala (yaş 38 neremin bebeği yoksa)... Ama yıkadım kuruttum ve hiç şekil vermeden süper sağlıklı ve nispeten düz saçlarıma kavuştum çok mesudum belki saçlarım az diye az keratin kullanıyorum 50 ml anca gitmiştir omuzlarımı biraz geçer hizadaki saçlarıma, bir dahakine biraz daha bol tutarım.
Saç boyasının rengini açmıyor - Natura keratin yarım ya da bir ton kadar açıyordu - ancak küllü rengi alıyor. Benim saçları 9.1 boyamıştım en son hala 9 da duruyor ondan eminim. Bu da güzel artı bir özellik bence..
Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler kızlar
O zaman ben az kullandımYaramıyor cidden paranı çöpe atma. Benim bu ürünle hikayem uzun.
Zaten mantık dışı bir durum var ortada, saf keratin dediği şeyin içinde zilyon tane içerik var. Üretim yanlış, uygulama yanlış. Ben sonuç alamadıysam kimse alamaz. Ürün çöp. Gidip Bim'den 5 liralık saç bakım yağı alsan daha çok işe yarar emin ol.
Boyanın rengini açmıyor zaten daha önce kızlara anlattım, sadece saçta mevcut durumda olan pigmenti silip pulcukları kapattığı için ışığı ayna gibi yansıtıyor. Optik yanılma söz konusu...
Saçların ne kadar az ne boyda bilmiyorum ama orta boy bir saç için 80 ml standard oluyor, saçın çok az ve kısa ise ancak 50 ml uygun.Bu arada uçlar içeri dışarı saçma sapan duruyorsa anla ki uçlardan kesilme zamanı gelmiş...
Çok değil ama belki 2 cm kadar kesmek işini görebilirO zaman ben az kullandımçok da az değil saçım normale yakın, neyse bi dahakine telafi ederim saçları da aslında biraz kestirsem fena olmaz doğru diyorsun
hemen hemen ayni,aşamalardan bende geçtim zaten platin olan sacima ayni gun 4 defa dip uc oryal kullanilinca tum sacim komple yandi diplerdeki yariklarda cabasimerhaba kızlar. ben de bundan 4 ay kadar önce yıllardır bakır rengine boyadığım saçlarımı kumrala boyayıp daha sonra birkaç kez davines ile keratin bakımı yaptıktan sonra gidip platin rengine boyattımsaç diplerim de dahil olmak üzere 9 saat saçlarımı açmakla uğraştılar. saçlarımın lastik gibi olduğunu gördüğümde de sürpriz olsun bahanesiyle aynaya baktırmayıp kırıklarını temizleyelim diyerek bir güzel saçlarımı kırptılar yıllardır uzatmaya çalışıp çenemin altına getirebildiğim perçemlerimi alnımda kestiler! birkaç gün içinde belime gelmesine 4-5 parmak kalmış olan saçlarım özellikle üst kısımlar koparak hamur gibi elime geldi. bu işlemin üzerine 3 kez saçımı kestirdim. şuan arkalar omuz hizamda, katlı iğrenç bir model kaldı geriye.. bu sırada kerastase ın protocol soin no 1 ve no 2 sini kullandım. hiçbir faydasını görmedim.. bugün de sizin yazışmalarınızı okuduktan sonra liquid keratin siparişi verdim.. şu 4 ayda saçlarıma harcadığım paranın haddi hesabı yok umarım bu liquid keratin işe yarar ( buarada saç diplerime de açıcı uygulandığından ya birdaha yeni saç çıkmazsa diye çok korkuyorum.. o günden beri saçlarımı hiç boyamadım. 4 parmak uzadılar. alın kısmımda ufak bebek saçlarım var ama iç kısımlarda hiç yeni saç göremiyorum ( sizce ne yapmalıyım?
Selam Kılıçbalığı,Çok değil ama belki 2 cm kadar kesmek işini görebilir
selam kızlarr
saçıma keratin düzleştirme yapmaya karar verme aşamasındayım..
şimdi bu düzleştirme işlemini yaptık yada yaptırdık bu işlemden sonra saçlar ne kadar süre düz duruyor..
varsayalım 2,5-6 ay arası kullanıma bağlı düz oldu sonrasında daha da çok yıpranık mı oluyor saç yoksa şimdiki haline geri mi dönüyor??? (ekstradan fazlaca yıpranma istemiyorum )
ilk uygulamayı kuaföre yaptıracağım çünkü saçlarım çok uzun olmadığı için net bir düzleştirme yapamam gibi geliyor
bu arada bulduğum kuaför bulunduğum yerin en iyi kuaförlerinden
biraz birikmişliğim vardı para konusuna çok takılmıyorum
ama dediğim gibi etkisi geçtikten sonra saçlarımın daha da berbat olmasından korkuyorum
Benim sanırım yaptığım 4. seferdi, şimdiye kadar 2 farklı marka kullandım. Düzlük esasen kullanılan markaya ve sizin şampuan & saç kremi kullanım özeninize bağlı olarak değişiyor zannediyorum. Benim ilk kullandığımda artık saçlar geri dönülmez vaziyetteydi bayağı sert yoluk yer yer lastik gibiydi, bir daha kesinlikle eski haline dönmedi, sadece düzlük etkisi kayboldu. Şimdi sırf saçlara sürekli föne vaktim yok ve kendi dalgası da saçmasapan dalgalı, düz dursun beni fönle uğraştırmasın diye yapıyorum.
aradığım sorunun cevabını 1018 ci sayfada bulmam:)
Brezilya fönünün içerisindeki keratin, saçın ana maddesi olan bir proteindir, aminoasit zinciridir yani.
işleyişindeki mantık ise şöyle, arındırıcı şampuan saçı kalıntılardan arındırdığı gibi saç pullarını da birbirinden ayırır
losyonu sürdüğünüzde içeriğinde keratin olan bu losyon, saç pulları arasına nüfuz eder,
düzleştirme işlemi ile de siz bu keratini saça uzun süreli hapsetmiş olursunuz, formaldehit keratinin her yıkamada akıp gitmesini engellemiş olur. yani çok iyi birşey yapmış olursunuz
saç telleriniz kalınlaşır saçlarınız sertleşir (kötü değildir) parlaklaşır, benim saçlarım halat gibi birşey olup çıkıyor :)))
saça saç veriyorsunuz diyebilirim.
gerisine siz karar verin
Sayfa sayısı çok evetaradığım sorunun cevabını 1018 ci sayfada bulmamben :)
çok teşekkür ederim
kesinlikle yaptırmakta faydası var
Evet evet yaptıracağım aralığın 20 sinde kısmetseSayfa sayısı çok evetGüvendiğiniz kuaförse yaptırın, pişman olmazsınız
Olur ama ısıyı düşük tut 180 derece yeterli.Selam Kılıçbalığı,
Peki bi sorum olacak, hani az kullanmıştım ya 50 ml falan sanırım saç uçlarıma fazla yedirmemişim. Yarın sadece saçlarımın boylarına uygulasam ve 1-2 gün bekletsem saçlarım zarar görür mü - ki sanmıyorum - yoksa fazla mı işlem yapmış olurum? 2 cm de sonrasında aldırırım uçlarından ne dersin acaba? 2 işlem arasında 1 hafta olmuş olacak.
Çok teşekkürler tekrar
selam kızlarr
saçıma keratin düzleştirme yapmaya karar verme aşamasındayım..
şimdi bu düzleştirme işlemini yaptık yada yaptırdık bu işlemden sonra saçlar ne kadar süre düz duruyor..
varsayalım 2,5-6 ay arası kullanıma bağlı düz oldu sonrasında daha da çok yıpranık mı oluyor saç yoksa şimdiki haline geri mi dönüyor??? (ekstradan fazlaca yıpranma istemiyorum )
ilk uygulamayı kuaföre yaptıracağım çünkü saçlarım çok uzun olmadığı için net bir düzleştirme yapamam gibi geliyor
bu arada bulduğum kuaför bulunduğum yerin en iyi kuaförlerinden
biraz birikmişliğim vardı para konusuna çok takılmıyorum
ama dediğim gibi etkisi geçtikten sonra saçlarımın daha da berbat olmasından korkuyorum
çok teşekkür ederim ...
bir sorum daha var 1 günde yapılabilenleri varmış 3 gün beklemek gerekmiyormuş siz hangisinden yaptırıyorsunuz :)
birde bebek şampuanları tuzsuz değil mi yoksa o pahalı markaların şampuanlarını mı kullanmak gerek
Çok teşekkür ederimmmDüzlük kullanılan ürüne göre değişir. Eğer uygulama yapan kuaför uygularken saçını fazla ısı kullanıp veya saç tutamının üzerinden gereğinden fazla geçip yakmazsa, fönün etkisi geçse bile eski halinden daha iyi durumda olur.İşlemden sonra yine rutin bakımları uygulamaya devam et elbette. Maske, yağ bakımı falan bunları yapman lazım. Brezilya fönünün şahane görüntüsüne kanıp bakım yapmamazlık etme yani.
1 günde yıkanan ürünlerin bakım konusunda çok etkili olmadığını gördük, düzleştirme etkisi de daha kısa sürüyor. Bu yüzden 3 gün bekletilen bir ürün uygulat ama yaptırmadan önce ürünün adını öğrenirsen burada münazara yaparız.
Son olarak bebek şampuanları erişkinlerin saçı için uygun değil. En kötü Organix vs gibi sodyum sülfat içermeyen bir şampuan kullan derim.
o yazıyı kopyalayıp her yere yapıştırasım vararadığım sorunun cevabını 1018 ci sayfada bulmamben :)
çok teşekkür ederim
kesinlikle yaptırmakta faydası var