- 4 Aralık 2012
- 2.995
- 4.437
- 38
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #9.621
Yani dökülme konusunda liquid keratinin yağlarini kullandim fakat işe yaramadı.Aynen vitamin hapi, herkesde farkli ise yariyor demekki :)OKYANUSYAA sen belki birseyler onerirsin
Bakım amaçlı diyorsun :)OKYANUSYAA bir sorum olacak, benim saçlar çok ince telli ve gür değil, koyu renkten neredeyse platine döndürdüğüm için keçe gibi olmuştu. Çok toparlandı, şu sıralar kalan keratinle tekrar yapmak istiyorum ama saçlar gene kafama da yapışsın istemiyorum. Düzleştirici yerine her gün çok sıcak olmayan fön çeksem öyle düzeltsem olabilir mi? Fırçalı dönen bir saç şekillendiricim var, fazla sıcaklık vermiyor ve kalın / ince fırça başlığına göre ince bir hafif dalgalı ya da düz bir fön çekilebiliyor. Zaten saçlarım çok dalgalı bir yapıya sahip değil, ince saçların kafama iyice yapışmaması için düzleştirici yerine kullanabilir miyim ne dersin? Şimdiden cevabın için çok teşekkürler...
Bakım amaçlı diyorsun :)
bence kullanabilirsin, peki düzleştiricin en düşük sıcaklığı nedir ayarlanabiliyor mu
150 ye falan iniyorsa ya da 160, ben olsam düzleştirici ile yapardım
Yahu bu kuaförler bildiklerini sanıp müşteriyi büyülüyorlar :))))) amaaaa birşeycik bildikleri yok, ben artık yeri geliyor saçımı bile kendim kesiyorum uzak olsunlar...Herkese merhaba, ben biomaxiyi yaklasik 1 ay once uyguladim sulfatsiz sampuan vs da kullaniyorum ancak sacim yine eski yipranik halinr dondu. Bugun sacimdaki yaniklari kestirmeye gittigimde kuafor brezilya fonu yapma o sadece 2 hafta parlatir sonra daha kotulestirir keratin uygula sampuanina cay terabentin damlat daha iyi dedi. Durup dusundugumde dogru 2 hafta sonra sacim ilk yaptigim gibi degildi. Bende arastirdim glorikadan Davines keratin serumu almayi dusunuyorum. Kullananlar vardi, memnunmusunuz?
güle güle kullan en iyi bakımı yapmışsın :)Dediğim gibi yaptım, saçlarım zaten düz sayılır, sadece fönle düzelttim, düzleştiriciyle hiç geçmedim, geri kalan herşeyi kitabına uygun uyguladım... Kafama yapışmayan, pırıl pırıl yumuşak ipek saçlarım geri geldiNasıl pinti kullandıysam natura keratin bir kez daha uygularım yaz başına, o zaman belki nem vs. bahanesiyle düzleştirici ile yaparım, kimbilir
Kesinlikle... Bu arada ben de senelerdir saçımı kendim boyarım, renk değiştiririm, açarım koyulturum, kendim keserim... değme kuaförlere taş çıkartırız biz desenegüle güle kullan en iyi bakımı yapmışsın :)
bundan sonra fön ihtimalini de rahatlıkla söyleyebiliriz düz saçlılara desene :)
Tesekkur ederim canim anlattigin icin. Maxibio deilmiydi mavi beyaz 1000ml lik olan. Ne bilim adam oylr deyince benimde aklim karisti. Bende istanbuldayim kirecli sular malum. Maske ve organik sirke ile toparliyorum yine. 1 senede anca toparlayacgim herhaldrYahu bu kuaförler bildiklerini sanıp müşteriyi büyülüyorlar :))))) amaaaa birşeycik bildikleri yok, ben artık yeri geliyor saçımı bile kendim kesiyorum uzak olsunlar...
brezilya fönünün biraz kimyasından bahsedeyim sana, ki daha önce de hep yazmışımdır
içerisinde zaten senin kuaförünün bahsettiği keratin varrrr, keratin bir proteindir. Proteinlerin en temel yapı taşı olan aminoasitlerin birleşerek polipeptirleri oluşturması ve bu polipeptitlerin de sülfür bağları ile birbirine tutunarak oluşturduğu bir zincir ile meydana gelir keratinsaçın tırnağın kirpiklerin hep keratinden oluşur.
brezilya fönü yaparak sen saçının temeli olan keratini saçına hapsediyorsun, bunu da içerisinde bulunan formaldehit dediğimiz madde ile yapıyorsun. balık pulu şeklindeki şaçlarının arasına keratini yerleştirip formaldehitle de uzun süre kalmasını sağlıyorsun.
düzleştirmenin yanında en büyük bakımdır brezilyafönü. İki haftada parlaklığının gitmesi bence başka birşeydendir. Mesela benim parlaklığının uzun sürmemesinin en büyük sebebi, bulunduğum ilin aşırı kireçli suları. İki günde beyaza dönen demlik dibi ile karşılaşıyorum, saçım napsın peki :))) falan filan
davinese gelince evet güzel bir ürün, ama bitik bir saça onun da yapabilecekleri sınırlı.
bu arada biomaxi hangisi
Yani gerçekten çoğu kuaför neyin ne olduğunu bilmeyip hemen şucu b.fönüne atıyor. İşin kimyasına bir bakmıyorlar. Bak evet formaldehit zararlı bir madde ama çevrende kullandığın çoğu şeyde var zaten, bunu da kimse öngörmüyor. Suçlu fön değil ki.Tesekkur ederim canim anlattigin icin. Maxibio deilmiydi mavi beyaz 1000ml lik olan. Ne bilim adam oylr deyince benimde aklim karisti. Bende istanbuldayim kirecli sular malum. Maske ve organik sirke ile toparliyorum yine. 1 senede anca toparlayacgim herhaldr
Bu pahalılıkta herkes kendi kendinin kuaförü olmalı :)Kesinlikle... Bu arada ben de senelerdir saçımı kendim boyarım, renk değiştiririm, açarım koyulturum, kendim keserim... değme kuaförlere taş çıkartırız biz desenemanikür pedikürümü bile kendim eksiksiz yaparım, ojem eksik olmaz. bir keratine bulaşmamıştım, o da oldu tam oldu annem orta 2 de zayıf getirince beni kuaför yanına çırak vermekle tehdit etmişti, aslında verseymiş keşke diye düşünmüyor değilim hala
Hayır hayır kesinlikle aynı markalar değil bio keratin gold kullanıp ziyadesiyle pişman olanlar var.merhaba arkadaşlar benim saçlarımda açıcıdan yandı ve duştan sonra çok şekilsiz o yüzden keratin uygulamak istiyorum size bir sorum olucak cevaplarsanız sevinirim maxi bio keratin ile bio keratin gold aynı marka mı ? sizin önerdiğiniz bir ürün var mı?
Hayır hayır kesinlikle aynı markalar değil bio keratin gold kullanıp ziyadesiyle pişman olanlar var.
hatta merdiven altı olduğunu düşünenler de var geçmiş sayfalardan aratabilirsiniz okuyabilirsiniz yazışmaları
onun dışında daha iyisini bulana kadar burada çoğunluk maxi bio keratin kullanıyor, ben dahil
özel bir satış sayfası yok ben gittigidiyordan almıştımcevabın için çok teşekkür ederim... bio maxi nereden nekadara satın alıyorsunuz satış sayfası bulamıyorum