Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Merhaba :) Maxi bio keratinimi sipariş ettim heyecanla bekliyorum. Bir sorum olacaktı daha önce kılıçbalığının bir mesajında Dande nano keratin sülfatsız bakım şampuanını işlem öncesi kullanabileceğimizden bahsetmiş. Bu şampuanı işlem sonrasında da kullanabilir miyiz acaba? Bazı sitelerde işlem öncesi diye belirtilmiş bazılarında işlem sonrası da kullanılabilir denilmiş. Yine de kılıçbalığı bu konuda bilgili olduğu için danışmak istedim. Bir de fiyatı değişken olunca sachanedeki ürünle kuaförtoptandaki ürün aynı değil mi acaba diye tereddüt ettim :)

Çok sevindim adina KilicBaligi KilicBaligi :) Yen'i yıl umut yenilik demek inslhbu senen geçen senelerden daha güzel olur.
Liquid keratin uygulamanı sormak istiyorum sana, nasıl uyguladın şampuan ve sonrasıninda da ayni setin ürünlerini mi kullandın. Bende kullanmak istiyorum ama sen bir yerde satıcının tavsiyesini yaptım pek memnun kalmadım demiştin sonra kendi uygulamanda memnun olduğunu yazmıştın nasıl Yol izlediğini yazarsan çok mutlu olurum

Umarım hepimiz için huzurlu ve güzel bir yıl olur, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :KK200:

Şöyle kullandım...

Saçımı Liquid'in şampuanı ile iki defa oldukça sıcak su yıkayıp sonrasında başka bir ürün kullanamadan saçlarımı kurutuyorum. Saç tamamen kuruduktan sonra keratini saçlarımın özellikle en hasarlı kısımlarını hedef alarak sıkıyorum ve kendi kendine kurumaya bırakıyorum. Saçlar tamamen kuruyup kazık gibi olduktan sonra ki ben özellikle ürünü saça sürdükten sonra ertesi gün yıkanması taraftarıyım, sadece ılık su ile durulayıp yine liquid keratine ait olan maskeyi saçıma sürüp 10 dakika bekletip duruluyorum.Banyodan sonra liquidin saç ucu serumunu sürüp saçımı kurutuyorum. Ertesi gün rutin şekilde kendi şampuanımla saçımı yıkıyorum. Bu şekilde haftada 2 defa uygulama yaptım aksatmadan.Yani başlangıçta pek bir etki sağladı gibi durmuyordu ama madem aldım bitene kadar kullanayım dedim inatla ve seansların sonuna doğru ciddi bir fark gördüm. Zaten aksi olsa yeniden balyaj olayına da cesaret edemezdim.Bu arada bu bakıma başladığım andan itibaren hiç bir şekilde başka bir maske veya banyo sonrası ürün kullanmadım.Saçlarımı kuruturken makinenin orta ısı ayarını kullandım ve saçlarımdan epey uzakta tutarak kuruttum.Herhangi bir ısıl işlem uygulamadım. Bu süreçte bunlara dikkat etmeniz lazım çünkü bu aşamada uygulanacak her türlü ısı keratin tabakasının yeniden ayrılmasına sebep oluyor.

Hoşlandığım şeyler;
Liquid Keratinin tedavi özelliği ve zaten parlak olan saçlarımı daha parlak hale getirmesi
Boya, açma işlemi vs türü her işlemde kullanılabilmesi
Kaşıma ve kirpiğime de uygulayıp bir miktar kalınlık sağlamam, özellikle ipek kirpik uygulaması ile kopup kısalan kirpiklerimi toparlamakta bir miktar yardımcı oldu.
Saç maskesinin doğala yakın olması, banyodan önce saç boylarına sürüp ekstra bakım sağladığım olmuştur

Hoşlanmadığım şeyler;
Şampuanı benim için çok çok sert, işlem harici günlük kullanabileceğim bir şampuan değil, ancak bakımlardan önce saçı bakıma hazırlamak için kullanabilirim.
Kesinlikle düzenli ve aksatmadan kullanmak gerekiyor, aceleye getirme veya savsaklama şansı yok.Yani mesela sevdabuzer sevdabuzer olsa zaten düzenli kullanır ama benim gibi bir tembelin düzenli kullanması çok zordu, yine de imkansızı başardım, yani düzen şart.

Dip not: İpek kirpik lafı duydunuz mu kaçın...

KilicBaligi KilicBaligi ola laaa ola laaaaa
:KK50::anne::KK200:
ha bu arada bakkk :KK69: :))))))))))))

Bana patik örüyorsun değil mi :halay:

Renkli balyaj mııııı :halay::halay::rapci::KK36:

Evettttt :KK76:

Umarım hepimiz için huzurlu ve güzel bir yıl olur, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :KK200:

Şöyle kullandım...

Saçımı Liquid'in şampuanı ile iki defa oldukça sıcak su yıkayıp sonrasında başka bir ürün kullanamadan saçlarımı kurutuyorum. Saç tamamen kuruduktan sonra keratini saçlarımın özellikle en hasarlı kısımlarını hedef alarak sıkıyorum ve kendi kendine kurumaya bırakıyorum. Saçlar tamamen kuruyup kazık gibi olduktan sonra ki ben özellikle ürünü saça sürdükten sonra ertesi gün yıkanması taraftarıyım, sadece ılık su ile durulayıp yine liquid keratine ait olan maskeyi saçıma sürüp 10 dakika bekletip duruluyorum.Banyodan sonra liquidin saç ucu serumunu sürüp saçımı kurutuyorum. Ertesi gün rutin şekilde kendi şampuanımla saçımı yıkıyorum. Bu şekilde haftada 2 defa uygulama yaptım aksatmadan.Yani başlangıçta pek bir etki sağladı gibi durmuyordu ama madem aldım bitene kadar kullanayım dedim inatla ve seansların sonuna doğru ciddi bir fark gördüm. Zaten aksi olsa yeniden balyaj olayına da cesaret edemezdim.Bu arada bu bakıma başladığım andan itibaren hiç bir şekilde başka bir maske veya banyo sonrası ürün kullanmadım.Saçlarımı kuruturken makinenin orta ısı ayarını kullandım ve saçlarımdan epey uzakta tutarak kuruttum.Herhangi bir ısıl işlem uygulamadım. Bu süreçte bunlara dikkat etmeniz lazım çünkü bu aşamada uygulanacak her türlü ısı keratin tabakasının yeniden ayrılmasına sebep oluyor.

Hoşlandığım şeyler;
Liquid Keratinin tedavi özelliği ve zaten parlak olan saçlarımı daha parlak hale getirmesi
Kaşıma ve kirpiğime de uygulayıp bir miktar kalınlık sağlamam, özellikle ipek kirpik uygulaması ile kopup kısalan kirpiklerimi toparlamakta bir miktar yardımcı oldu.
Saç maskesinin doğala yakın olması, banyodan önce saç boylarına sürüp ekstra bakım sağladığım olmuştur

Hoşlanmadığım şeyler;
Şampuanı benim için çok çok sert, işlem harici günlük kullanabileceğim bir şampuan değil, ancak bakımlardan önce saçı bakıma hazırlamak için kullanabilirim.
Kesinlikle düzenli ve aksatmadan kullanmak gerekiyor, aceleye getirme veya savsaklama şansı yok.Yani mesela sevdabuzer sevdabuzer olsa zaten düzenli kullanır ama benim gibi bir tembelin düzenli kullanması çok zordu, yine de imkansızı başardım, yani düzen şart.

çok teşekkür ederim kılıç, ben ilk kez uygulayacağımdan biraz tedirgindim. işe yarayıp yaramayacağı konusunda da şüpheliydim. davines mi liquid mi deken senin görüşünü almak istemiştim

OKYANUSYAA OKYANUSYAA tesekkur ederim tekrar. Son soru bu forumun ilk sayfasındaki uygulama aşamaları gibi yapılacak değilmi? ben sipariş ettim haftaya uygulayacağım.
Vantilator ve maske kullanarak KilicBaligi KilicBaligi nin ilk sayfadaki anlatımını yapıyoruz. Orada cunku baska marka için uygulama onerisi yapmıştı, herhalde aynıdır diye tahmin ediyorum
Aslında bir forum daha açmak lazım maxi bio adı altında cunku 956 sayfada bulmak gercekten zor :)

çok teşekkür ederim kılıç, ben ilk kez uygulayacağımdan biraz tedirgindim. işe yarayıp yaramayacağı konusunda da şüpheliydim. davines mi liquid mi deken senin görüşünü almak istemiştim
İki ürünü karşılaştırmamak gerek bence, amaçları ve kullanım şekilleri birbirinden çok farklı. Davines'in keratin bakımı çok başarılı bir ürün ve ilk fırsatta yeniden alıp kullanmaya devam edeceğim ama ne yazık ki hafif yıpranmış saçlarda etkili olsa da bu kadar kimyasal hasara uğramış bir saçta etkisi beklentileri karşılayacak cinsten değil. Ne yazık ki kalıcı bir etkisi de olmuyor.Bu yüzden saçının ihtiyacını sen daha iyi bilirsin, neye ihtiyacın varsa seçimini ona göre yap derim.

OKYANUSYAA OKYANUSYAA tesekkur ederim tekrar. Son soru bu forumun ilk sayfasındaki uygulama aşamaları gibi yapılacak değilmi? ben sipariş ettim haftaya uygulayacağım.
Vantilator ve maske kullanarak KilicBaligi KilicBaligi nin ilk sayfadaki anlatımını yapıyoruz. Orada cunku baska marka için uygulama onerisi yapmıştı, herhalde aynıdır diye tahmin ediyorum
Aslında bir forum daha açmak lazım maxi bio adı altında cunku 956 sayfada bulmak gercekten zor :)
Evet :) ilk sayfadaki uygulama standart cogu icin uygulanan bir yontem. Maxi de de öyle yapacaksin

KilicBaligi KilicBaligi hem de o istedigini örüyorum:)))))

Takibimde, buna rağmen. Üf sinir bir durum. Daha önce de başka konular için olmuştu, bir de bakım grubunda Kılıç etiketliyordu ama, etiketlendin diye de bildirim gelmiyordu.
Kuaför mafyasının işi bu bence.
hahahah kuzum ya :KK70: keşke sadece seni hedefe almasalardı :)

Şöyle kullandım...

Hoşlandığım şeyler;

Hoşlanmadığım şeyler;

Oyyy kuzum benim :KK60: bende 4,defa uyguladim veee cok memnun kaldim saclarimda bi sikinti yoktu ama etkisini cokk sevdim
Bende tam tersi sampuanina bayildim saclarimi bununla yıkayıp kuruttuktan sonra asiri parlak oluyor:KK73:

Oyyy kuzum benim :KK60: bende 4,defa uyguladim veee cok memnun kaldim saclarimda bi sikinti yoktu ama etkisini cokk sevdim
Bende tam tersi sampuanina bayildim saclarimi bununla yıkayıp kuruttuktan sonra asiri parlak oluyor:KK73:
Bende ilk yıkamada neredeyse açılmıyor diye ağlayacaktım yok böyle bir etki :KK70: ama sonraki yıkamalarımda normal şampuanlarım gibi bir saçla karşılaştım sertleştirmedi.

Ayyy bana da hic bildirim gelmiyor ya KilicBaligi KilicBaligi bile gelmis duymamisim hosgeldin. Guzel bir yil dilerim arkadaslar hepinize keratinimiz bol derdiniz az olsun.
Benim sacim hani su musluklarin arasina sarilan keten midir nedir o var ya ayni onun gibiydi bakimlarla azicik duzrldi ama uclar fena (rofleden) sacim surekli kopuyordu platinler ve iki yildir neredeyse ayni boyda. davinese basladim 2. Bakimimi yaptim. sanki kopmalarim azaldi ve cok sukur artik saclarimi acik birakabiliyorum. Sana cok cok tesekkur ediyorum kilic. Inan cok insana faydan dokunuyor. Bikac konuda da basini agritacagim musait oldugunda.
Herkese sevgiler, iyi geceler.

KilicBaligi KilicBaligi Merhaba :) Bir sorum olacaktı daha önce bir mesajında Dande nano keratin sülfatsız bakım şampuanını işlem öncesi kullanabileceğimizden bahsetmişsin. Bu şampuanı işlem sonrasında da kullanabilir miyiz acaba? Bazı sitelerde işlem öncesi diye belirtilmiş bazılarında işlem sonrası da kullanılabilir denilmiş. Yine de bu konuda bilgili olduğun için sana danışmak istedim. Bir de fiyatı değişken olunca sachanedeki ürünle kuaförtoptandaki ürün aynı değil mi acaba diye tereddüt ettim :)

Selam kizlar. Kuaforde maxi bio yaptirip memnun kalan ben, internetten buyuk boyunu alip kendim evde uyguladim dun. Fakat saclarim cok agir sanki kalinti varmis gibi veya wax filn varmis gibi. Urunu de surmekde abartmadim. Kuaforun yaptigindada oluyordu o agirlik, fakat bukadar degil..
KilicBaligi KilicBaligi OKYANUSYAA OKYANUSYAA ne diyorsunuz ??

Selam kizlar. Kuaforde maxi bio yaptirip memnun kalan ben, internetten buyuk boyunu alip kendim evde uyguladim dun. Fakat saclarim cok agir sanki kalinti varmis gibi veya wax filn varmis gibi. Urunu de surmekde abartmadim. Kuaforun yaptigindada oluyordu o agirlik, fakat bukadar degil..
KilicBaligi KilicBaligi OKYANUSYAA OKYANUSYAA ne diyorsunuz ??
canım ürünü sürdükten sonra fazlasını tarakla aldın mı ?
dert etme bende de oluyor o ağırlık, sanki aşırı yağlıymış gibi ama ikinci yada üçüncü gün düzleştirdiğinde tamamen saça nüfuz ettiğinden o görüntü hafifliyor.
bekle sorun edilecek bir durum değil.

ama kızlar her ne olursa olsun ürünün fazlasını saçlarınızı tarayarak mutlaka alın, yoksa kurutmak ve düzleştirmek çok çok zor oluyor, emeğiniz boşa gidiyor :KK66:

Arkadaslar kuaförde nashi keratin bakımı yaptıran yada ürünlerini kullanan varmı kimyasal içeriklimi bilemiyorum kuaför cok israr etti yapalımda yapalım saçların dolgunluk kazansın diye ben henuz karar vermiş değilim ucları kuru nekadar bakım yagı kullansamda inceliyor uzadıkca kuruluğu kalıcı hale geldi ne tavsıye edersiniz :KK35:

20170115_205014.jpg 20170115_205054.jpg KilicBaligi KilicBaligi Konu kapandı mı bilmiyorum ama yeni gördüm. Zaten birkaç saniye önce kayıt oldum. :halay:Ben 16 yaşındayım. Saçlarımı Oryalle üst üste açtım. İyice yıprandı. Kestire kestire bu kadar düzelttim. Anlayacağın şimdi saçlarım biraz yıranık. Uçları yüzüme batacak kadar sert. Çok sert ve kabarıyor. Saç telimi elime alınca saç böyle boydan boya kırık kırık gidiyor. Brezilya fönü kanserojen madde içerir gibi şeyler okudum. Doğru mu? Sizce benim yaşımda birinin yapması uygun mudur? Bir de sizce 80 ml keratin kaç lira olmalı çok ucuza buldum ve biraz tedirgin oldum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saçlarım:

Son düzenleme:
X