Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Bu sampuan bunun keratin urununu mu diyorsun
Birde keratin bakimi duzlestirme etkisi olmayan bir urun değilmi

Evet şampuan ben sadece markasını görün diye bunu koydum..normalde bir keratin seti..asıl düzleştirme için bu set zaten...ama normal düz saçlara bakım olarakta uygulanabiliyor..

S sedef7 duzlestirme sagliyormu birde ne kadar a yaptrdnz
kesinlikle harika bir düzleştirme sağlıyor..hemde benim inatçı zor açılan kıvırcıklarıma 4-6 ay arası çok rahat kullanıyorum..diplerim 5-6 cm.uzadığında tekrar gidiyorum..hatta hafta sonu yine ordayım :) fiyatı biraz pahalı ben 700 tl veriyorum..ama hem en iyisini yaptırıyorum hemde bu çok daha önemli sağlığıma zarar vermiyorum..

birde koyun yünü gibi sert ve kuru olan saçlarımı ipek gibi yumuşacık hale getirmesi beni iyice vazgeçilmez yaptı..

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle herkese ve özellikle KilicBaligi na teşekkürler. 800 küsür sayfadan ortalama 200 kadarını okumuşumdur ve konu hakkında baya bilgi sahibi oldum. Benim saçlarım röfleli ve ince telli. Bu yüzden bakım benim için öncelikli fakat saçlarım yağlı olduğu iyice hacmini kaybedip kafama yapışsın istemiyorum. Ve kesinlikle en büyük sorunum saçlarımı asla fönsüz kullanamıyorum çünkü kendimi bildim bildim tiftik tiftik görünür. (Tülerme mi deniyor bilmiyorum.) Keratin bakım bu konuda yardımcı olurmu? Yani saçımı yıkadıktan sonra kurutmak yeterli olur mu yoksa yine oturup fön elimde uğraşır mıyım?

Keratin bakımı davinesin var mesela bizzat kullandım, bana göre saç tellerini kalınlaştırıyor sertleştiriyor botoks diyelim yaptığı etkiye memnun da kaldım, fakat sadece kurut çık yapamadım hiçbirzaman dediğin gibi yine fön elimde uğraştım çünkü düzleştirme etkisi yoktur keratin bakımının :)

Bana kesin çözüm herzaman brezilya fönüydü. Hatta bundan önceleri 180-200 derece ile kademeli yaptığım saçlarımı busefer 230 ile yaptım. O devasa kabarık kıvırcık saçlarımdan şuan eser yok hatta bana göre okadar düz ve dalgasız ki biran önce etkisinin geçmesini istiyorum :) bukadar düzlüğe alışık olmadığım için sevmedim ben ama bakım etkisi 200 derecede yaptığım işleme göre çok daha fazla diyebilirim

Senin saçların röfleli hele de incel telli ise 180-200 derece arası yapabilirsin eğer denemek istersen brezilya fönünü (200 den emin olamadım şimdi sen biliyorsun saçının huyunu)

"Keratin bakımının düzleştirme etkisi yoktur " derken..tam anlayamad ım..bildiğim kadarıyla brezilya fönününde ana maddesi keratindir..keratin yüklenmiş bir saça yüksek ısıda pres yaparsan saç düzleşir yapmazsan sadece bakım yapar..yanlış mı biliyorum acaba?

Yanıt için teşekkürler Okyanus. Benim saçlarım kıvırcık değil ama dalgalı ve dediğim gibi yıkandıktan sonra hep tiftik tiftik durur. Sanırım keratin bakım benim için yeterli değil ve brezilya fönü daha uygun. Ama hacimsiz dümdüz pırasa gibi saçlarım da olsun istemiyorum açıkçası. Zaten çok gür değiller e bir de kafama yapışırlarsa fena valla..:) Söylediğin gibi 180-200 arası bir ısı ile denemeliyim belki.

Hayır tatlım yanlış bilmiyorsun eksik biliyorsun. Brezilya fönü ayrı birşey içerisindeki formaldehit saç pulları arasına giren keratinin sabit bir şekilde ve uzun süre saçta kalmasını sağlıyor yüksek ısı ile birleşerekte düzleştirme etkisi de yaratıyor bakımın yanında. Keratin bakımı ise brezilya fönü dediğimiz olaydan farklı, içerisinde formaldehit olmayan sadece bakım ve botoks odaklı ürünler ve siz bu ürünlerde ısı kullanmazsınız (pres) bak örnek ürün de verdim. Davines bir keratin bakım ürünüdür asla brezilya fönü değildir ve düzleştirici etkisi olmadığı gibi pres yapılmaz saça.

Brezilya fönü için üretilen yani pres gerektiren ürünler sadece bakım için pres yapmadan kullanılıyor mu ben şahsen hiç raslamadım, mantıklı da gelmiyor. Madem bakım yapılacak formaldehitsiz gerçek bir keratin bakım ürünü alırım artı kokusunu da gereksiz yere çekmem. Ki formaldehitin amacı düzlüğü sürekli hale getirmek

Rica ederim :) Brezilya fönü bence saçını sakinleştirecektir tiftikliğini alacaktır diye düşünüyorum. Tamamen yapışmasın pırasa olmasın diyorsan düşük ısıda denersin. Burada ürünleri kullanan insanlar var devasa kiloluk ürünler almadan önce kızlarla anlaşıp 100 ml isteyebilirsin mesela. Denemiş olursun v.s. memnun kalıp kalmadığını görürsün. Dediğim gibi keratin bakımı düzleştirmiyor, saçın ana maddesi olan aminoasiti yine saça takfiye ediyor :) ama saçtaki değişimi görebiliyor insan.

Argan yağı denedin mi nash ninkini kullanmıştım mesela. asla yağ gibi parlatmıyor saçı yapıştırmıyor ve tiftikliğini de alıyor hafiften. :)

Brezilya fönün için son kullandığın ürün hangisiydi Okyanus?

Nashi argan yağını hep duyuyorum. Kesinlikle deniycem.

Off off o zaman çok daha kötü..brezilya fönü hiç yaptırmadım..yaptırmamda..işini çok iyi yapan birçok salonda sağlığa verdiği zarardan dolayı artık yapmıyor..bende bir önceki sayfada örnek vermiştim..hem keratin, hem formaldehit yok, hemde afro kıvırcık saçlarımı dümdüz yapıyor..ve bakım olarakta uygulanıyor..ama Türkiye'de satışı yok malesef..

Araştırmak gerek :)

Kızlarcım özelden yazmanıza gerek yok ki :)) burdan yazın bilgim dahilinde zaten cevaplarım, ki soruları herkes görsün cevapları herkes görsün birlikte tartışıp orta yolu bulalım değil mi, formun amacı da budur zaten. :)))
benim yetemediğim yerde kılıç zaten giriyor devreye görüyorsunuz :)
hepbirlikte yazışalım cevap arayalım, boşverin özel mesajı :)

Satış olmaması mühim değil, bir şekilde tedarik edilebilir ama... İçerikte formaldehit yazmayan ürünlerin, iki farklı etken maddenin eklenmesi ile formaldehite dönüştüğünü ve bir çok firmanın artık bu yolu kullandığını biliyoruz zira eğer içerikte formaldehit yoksa ürün saç pulcuklarına tutunamıyor ve düzleşmiyor. Çok çok iyi araştırmak lazım bu konuyu... Markayı ve ürünü boş vaktimde inceleyeceğim, bilgi için teşekkürler...

Seviyorum öpüyorum seni :) teşekkür ne demek elimden ne gelirse yaparım ki

Ben de seniiii

Markayı duydum ama tecrübe etmedim. İnternette araştırdığında bilindik bir bloggerin bu ürünü kullanıp aldığı net sonuca rastlayabilirsin, yanlış hatırlamıyorsam bir ara bu başlıkta da bu ürün konuulmuştu fakat ürünü tedarik edememiştik o ara...

Bu arada saçların kafana yapışsın istemiyorsan kökler ile 2 cm mesafe bırakarak uygulama yap derim...

Bende öyle düşünüyorum..mutlaka tedarik edilir..baktım bir ara sonra tembellik yaptım vazgeçtim..kuaförde yaptırdım..kesinlikle sizde inceleyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…