-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #7.301
Merhaba ben uygulamayı sonunda yaptım.
Gerci urun yetmedi sacımın 4 de 1 lik kısmı kaldı.=) aslında ıyı bile oldu before ve after lı gibi. Eski hali ve yeni halini anında kıyaslaya bılıyorum.
Yıkayınca dum duz değil ama en azından çok daha kolay düzleştiriliyo ve en onemlisi düzleştirdikten sonra kabarmıyor nemden falan sonuç olarak beni tadmin etti.
Birde sacım daha once hiç işlem gormemesine ragmen sacımın rengini cok azcık actı bunu keratinin yetmediği yerle kıyaslayınca gorebılıyorum.
1 tek kotu yanı var diyebılırız ama bunun yapılan işlemle alakalı olduğunu sanmıyorum. Saclarımın cokluguyla tanınırdım ben cevremde aslan yeleli falan derlerdi yanı ama işte o aslında tamamen sacımın kabarıklığındanmış. Goren herkes sacların mı azalmış senin dıyor. Bir sinme oldu gercı ben bundan rahatsız değilim yıllardır o kadar cok kabarırdı ki fonluyken bile simdilik mutluyum.
tabı bu 1 haftalık gozlemlerim ileride neler olur bilinmez( en yakın surede fotografla guncellemeye calısırım)
sen alfaparf uyguladın değil mi ? düzleşmemiş olması bana imkansız geldi. uygulamada bir hata olmasın ? biliyorum şu an saçın yatıştığı için seni mutlu ediyor ama markanın normalde sağladığı fön gibi düzlük. ben şu an saçlarımı fönle kurutmadan kendi halinde kurutmaya bıraktığımda bile dümdüz pırasa gibi kalıyor. Ki diğer kullandığım 2 markada hiçbir zaman bu düzlüğü sağlayamamıştım. mutlaka nemsiz kalana kadar kurutmam gerekiyordu ki düz kalsın.
şampuan ketoral'ı sormuşsun. benim de saç diplerimde kabuklanma kaşınma gibi problemler olduğu için vichy dercos anti-dandruff şampuanı kullanıyorum. ketoral'dan çok daha iyi. ayrıca sls ve paraben içermiyor. yani brezilya fönü için uygun. ketoral'ı bilmiyorum. ama tahminim sls vardır.
Brezilya fönü değil, keratin bakım yaptırırsınız. Elbette bilinen markalarla, öyle 15-20 liralık ürünlerle değil.Sağlık Bakanlığı Uyarıyor
Aşağıdaki metinler sağlık bakanlığı kanserle mücadele için hazırladığı bilgilendirme sitesi olan kanser.gov.tr sayfasından alınmıştır. Devlet kaynaklarımızın konu hakkında açıklamsını mutlaka önemsemeliyiz.
Brezilya fönü (brazilian blowout solution, escova progressiva, keratin cure, keratin straightening, brazilian keratin treatment) nispeten yeni bir saç düzleştirme işlemidir. Saçlar keratinli bir solüsyon ile beslenerek düzleştiriliyor ve 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünüyor. Bu şekilde de uzun süre fön ihtiyacını ortadan kaldırdığı iddia ediliyor.
Keratin normal şartlar altında başta saç, tırnak olmak üzere pek çok vücut hücresinde bulunmaktadır. Keratin’in tek başına kanserojen etkisi bilinmemektedir, ancak pek çok kanser hücresinde keratin düzeyleri normalden fazladır. Ayrıca, keratin ve bazı moleküler formları bir takım kanserlerde tümör belirteci olarak kullanılmaktadır.
Tüm dünyada brezilya fönü hakkında olası sağlık etkileri ve kanserojen etkileri tartışılmaktadır. Burada, keratin içeren solüsyonlarda yer alan formaldehitin belirli oranların üzerinde olması sağlık açısından risk teşkil edebilmektedir. Formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasaldır ve ürünlerde koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda bulunabilir. Formaldehit önemli kanser ajansları tarafınca kanserojen olduğu kabul edilen bir maddedir. Ancak, kanserojen etkisi doz bağımlı olduğu için, direkt olarak keratin solüsyonlarından temas ile geçtiğinde veya maruziyet sonrası oluşan ne kadarlık bir kümülatif doz ile bu etkisini göstereceği bilinmemektedir. Uzun dönemdeki kanserojen etkileri yanısıra soluma yolu ile vücuta giren formaldehit boğaz ve göz yanmaları ile solunum şikayetlerine yol açabilmektedir.
Piyasalarda son dönemlerde tanıtılan Brezilya Fön solüsyonları formaldehit içermediği iddia edilse de, yurt dışında yapılan bazı araştırmalarda izin verilen miktarının çok daha üzerinde formaldehit konsantrasyonları içerdikleri tespit edilmiştir. Bu nedenle, EPA, FDA ve Kanada Sağlık Bakanlıkları bu solüsyonlar ile ilgili denetimler yapmaya ve halka yönelik uyarılarda bulunmaya başlamıştır.
Bakanlığımız İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu düzenli aralıklar ile piyasa da yer alan kozmetik ürünleri denetlemekte ve gerekli yaptırımlarda bulunmaktadır.
çok istiyorum ama benim saçım zaten dökülüyor, sanırım vazgeçeceğim. ben iyi olacağını düşünüyordum.
kızlar saçlarımı şimdi yıkadım kuruttum ama dümdüz olmadı arada dalgalar var sanırım saçlarım asi ve kıvırcık oldugu için böle oldu yada keratinimi az kullandım anlamadım ama tabi eski saçıma göre düz yanisanırım 2.seansta dümdüz olur ben buna bile razıydım saçım hem gür hem kıvırcık az keratin kullanmıs olabılırım yada dediğim gibi kıvırcık die 2.seans istio olabilir.ay cok sevindirik oldummm olleyyyy kılıcbalıgı allah razı olsun sendennnn DD
Kızlar üçüncü uygulamayı yaptım ben dün saçlarım bir parça daha düzeldi ama daha çok yolum var benim... Üçüncü seanstan önce saçlarımı 2 cm kadar uçlardan kestirdim ve perçem yaptım çünkü önler daha bir yanıktı benim ve hiç düzelmeyen kısımlardan bir nebze kurtuldum. Hala ıslakken sünme lastiklik var ama çok azaldı. Bu arada bu sefer düzleştirme aşamasını yapmadım keratin yüklemesi oldu benimki..
chiggdem canım saçın yanıksa tek seans işe yaramıyor ben de yaramadı benim saçım ele avuca gelmeyecek derecede yandı 2. de ancak bir kuşa benzedi arkadaşım ben demeden iyi toparladın çok kötüydü dedi
KilicBaligi canm selam, arkadasının mensei üretim tarihi ve içeriği bulunan biokeratini kullandıgını söylemişsin acaba markası maxibiokeratin mi yoksa bizim aldığımız biokeratin markasının geçerli olanı mı bilmek istedim
KilicBaligi ve T trinity34 ben saçlarımdaki doreliği sevmediğim için uzun süredir küllü açık kumrala geçmeye çalışıyorum. Alfaparfı kullanmadan önce boyamayı düşünüyordum. Daha sonra da düzleştirme işlemi... Eğer işlemleri bu sıra ile yaparsam sizinde söylediğiniz gibi saçımda dorelik olacak ve bu da benim hiç hoşama gitmeyecek Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz bana lütfen...
ben daha önce kuaförde yaptırmıştım sonuç çok güzeldi kurutuncaki o düzlük ve yumuşaklık çok güzeldi ama 5-6 ay gitmedi (kuaförüm öyle söylemişti) şimdi Fix nano alıp kendim yapmayı düşünüyorum ama netteki açıklamalarında koku ve dumandan bahsediyor kararsız kaldım. Kullanan var mı bu markayı ?
Kızlar geç dönüş yapmış oluyorum ama bana cuma günü mail geldi perşembe de olabilir. Neyse Bio Keratin Gold markası için inceleme başlatılacağını elimdeki resimleri filan hepsini istediler bende mail ile yolladım biraz önce. İçerik yazmadan ürün satılması yasak olduğunu söylemişler haliyle toplatılabilir bu ürün. Bilginize.KilicBaligi seni de etiketleyeyim bildirim gitsin :))
Merhaba ben uygulamayı sonunda yaptım.
Gerci urun yetmedi sacımın 4 de 1 lik kısmı kaldı.=) aslında ıyı bile oldu before ve after lı gibi. Eski hali ve yeni halini anında kıyaslaya bılıyorum.
Yıkayınca dum duz değil ama en azından çok daha kolay düzleştiriliyo ve en onemlisi düzleştirdikten sonra kabarmıyor nemden falan sonuç olarak beni tadmin etti.
Birde sacım daha once hiç işlem gormemesine ragmen sacımın rengini cok azcık actı bunu keratinin yetmediği yerle kıyaslayınca gorebılıyorum.
1 tek kotu yanı var diyebılırız ama bunun yapılan işlemle alakalı olduğunu sanmıyorum. Saclarımın cokluguyla tanınırdım ben cevremde aslan yeleli falan derlerdi yanı ama işte o aslında tamamen sacımın kabarıklığındanmış. Goren herkes sacların mı azalmış senin dıyor. Bir sinme oldu gercı ben bundan rahatsız değilim yıllardır o kadar cok kabarırdı ki fonluyken bile simdilik mutluyum.
tabı bu 1 haftalık gozlemlerim ileride neler olur bilinmez( en yakın surede fotografla guncellemeye calısırım)
Eki Görüntüle 1620037 Eki Görüntüle 1620038
işlem bitti benim sorularımda artık işlem sonrasına döndü.
ben bu işlemi yapmadan önce ara ara dönemlerde bu sampuanı kullanırdım bazen kepek bazende dokulme için.
İçeriği resimde gonderdiğim gibi acaba bu şampuanı hala kullanabilir miyız.
Birde biotin vs hapların sacların kalitesini artırır derler sizce doğrumudur ? kullanılmalı mı ?
sen alfaparf uyguladın değil mi ? düzleşmemiş olması bana imkansız geldi. uygulamada bir hata olmasın ? biliyorum şu an saçın yatıştığı için seni mutlu ediyor ama markanın normalde sağladığı fön gibi düzlük. ben şu an saçlarımı fönle kurutmadan kendi halinde kurutmaya bıraktığımda bile dümdüz pırasa gibi kalıyor. Ki diğer kullandığım 2 markada hiçbir zaman bu düzlüğü sağlayamamıştım. mutlaka nemsiz kalana kadar kurutmam gerekiyordu ki düz kalsın.
şampuan ketoral'ı sormuşsun. benim de saç diplerimde kabuklanma kaşınma gibi problemler olduğu için vichy dercos anti-dandruff şampuanı kullanıyorum. ketoral'dan çok daha iyi. ayrıca sls ve paraben içermiyor. yani brezilya fönü için uygun. ketoral'ı bilmiyorum. ama tahminim sls vardır.
Benim de sorum olacak bir kaç tane.
Her ay saçımı boyatmam gerekiyor, bu ömrünü azaltır mı keratin bakımının? Kuaförü arayıp fiyat sordum bakım için 75 dedi. Düzleştirme etkisi yokmuş. Ama buradan okuduğum kadarıyla düzleştirme etkili oluyor keratin bakım
Daha doğru soru şu olacak: yanmış, kuaför hatası ile bir kısmı kopmuş ve kopan kısım inatla uzamayan saça hangisi olmalı; keratin bakım mı Brezilya fönü mü?
birde soylediğim gibi 60 ml benim sacımın uzunluğuna yetmedi. 4de 1 lik kısım kaldı. simdi yeniden almam gerekicek.
1-500 ml de sarı saclılar için olduğu soyluyor. benim sacım boyasız kullansam nasıl bir sonu elde ederim.
2- benim gibi almayı düşünen ve fiyat yuksek gelen varsa buyuk boy alıp paylaşabılırızde. daha ekomomik olur heralde.
Selam bakımlı bayanlar. resmini koyduğum seti almayı düşünüyorum. önerir misiniz? bi de keratin 700 ml. kalanı saklanabilir mi?
Sağlık Bakanlığı Uyarıyor
Aşağıdaki metinler sağlık bakanlığı kanserle mücadele için hazırladığı bilgilendirme sitesi olan kanser.gov.tr sayfasından alınmıştır. Devlet kaynaklarımızın konu hakkında açıklamsını mutlaka önemsemeliyiz.
Brezilya fönü (brazilian blowout solution, escova progressiva, keratin cure, keratin straightening, brazilian keratin treatment) nispeten yeni bir saç düzleştirme işlemidir. Saçlar keratinli bir solüsyon ile beslenerek düzleştiriliyor ve 10-12 hafta kadar parlak, düz ve pürüzsüz görünüyor. Bu şekilde de uzun süre fön ihtiyacını ortadan kaldırdığı iddia ediliyor.
Keratin normal şartlar altında başta saç, tırnak olmak üzere pek çok vücut hücresinde bulunmaktadır. Keratin’in tek başına kanserojen etkisi bilinmemektedir, ancak pek çok kanser hücresinde keratin düzeyleri normalden fazladır. Ayrıca, keratin ve bazı moleküler formları bir takım kanserlerde tümör belirteci olarak kullanılmaktadır.
Tüm dünyada brezilya fönü hakkında olası sağlık etkileri ve kanserojen etkileri tartışılmaktadır. Burada, keratin içeren solüsyonlarda yer alan formaldehitin belirli oranların üzerinde olması sağlık açısından risk teşkil edebilmektedir. Formaldehit, kozmetik ürünlerde kullanılması kısıtlanan bir kimyasaldır ve ürünlerde koruyucu amaçla en fazla %0.2 civarinda bulunabilir. Formaldehit önemli kanser ajansları tarafınca kanserojen olduğu kabul edilen bir maddedir. Ancak, kanserojen etkisi doz bağımlı olduğu için, direkt olarak keratin solüsyonlarından temas ile geçtiğinde veya maruziyet sonrası oluşan ne kadarlık bir kümülatif doz ile bu etkisini göstereceği bilinmemektedir. Uzun dönemdeki kanserojen etkileri yanısıra soluma yolu ile vücuta giren formaldehit boğaz ve göz yanmaları ile solunum şikayetlerine yol açabilmektedir.
Piyasalarda son dönemlerde tanıtılan Brezilya Fön solüsyonları formaldehit içermediği iddia edilse de, yurt dışında yapılan bazı araştırmalarda izin verilen miktarının çok daha üzerinde formaldehit konsantrasyonları içerdikleri tespit edilmiştir. Bu nedenle, EPA, FDA ve Kanada Sağlık Bakanlıkları bu solüsyonlar ile ilgili denetimler yapmaya ve halka yönelik uyarılarda bulunmaya başlamıştır.
Bakanlığımız İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu düzenli aralıklar ile piyasa da yer alan kozmetik ürünleri denetlemekte ve gerekli yaptırımlarda bulunmaktadır.
çok istiyorum ama benim saçım zaten dökülüyor, sanırım vazgeçeceğim. ben iyi olacağını düşünüyordum.
meleksimam önermem açıkçası ürün içeriği yazmıyor hiç bir şekilde çünkü
merhaba ben fix nano keratin aldım ama uygulamadan bir şey sormak istiyorum saçlarımızı sülfatlı şampuanla yıkadıktan sonra kendi halinde kurutsak olmuyor mu makinesiz kuruyunca kabarmıyor bir sonra düzleştirici adımı için kolaylık sağlıyor uygun mudur
Alfaparf Lessi kullandıktan sonra saçlarım turuncu oldu. Saç rengim koyu kumraldı (Boya) ve şu an açıldı.Diplerde keratin olmadığı için açılmadı rengi. Dip boyam gelmiş de turuncu renk kullanıyormuşum gibi oldu. Düzleştirmesi fena değil. Ancak saçımın çok yıpranmış yerlerine etki etmedi. Kullanım şeklini harfiyen uyguladım bu arada.
Saç rengini değiştirdiği için aslında bakım çok yararlı olmayacak banaFarkliHatun çünkü o açacak, ben boyayacağım
Şunu da söyleyeyim saçları yumuşatmak adına tavsiyem BC Bonacure Acil Kurtarma Maskesi . Yandıktan sonra yaklaşık 1000 TL civarında para harcayıp birçok ürün aldım ama en iyisi ve yumuşatanı bu oldu. Tavsiye ederim.
Yeni bu şampuanı aldım ben de umarım yardımcı olur yanıklara
merhaba morfose tuzsuz şampuan aldım . ancak içindekiler kısmında sülfat var . kullansam olur mu ?