-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #2.241
Canım gereksiz yere çok fazla düzleştirmen saçının zarar görmesine neden olabilir, sabahları mutlaka düzleştirme işlemi yap, çünkü gece o yana bu yana dağılacaktır mutlaka saçların, ama akşama kadar saçların bozulmamışsa tekrar düzleştirmene gerek yok, buna senin karar vermen gerek, düzleştiricinin ayarını da ilk günkü kadar yüksek tutmamaya çalış bence.. umarım sonuçlar istediğin gibi olur :)
saçlarımı 5 saat sonra yıkadım saçlarımın kendisi de hafif dalgalı olduğu için hafifden düzleşmiş ama ipek gibi olmuş bir yerde yanlış yaptığımı düşündm ondan yıkadım yarın işe böle gidemem çünkü
yapış yapış saçlarla elimi bile süremiyordum ya keratini çok sürdüm ya az sürdüm çünkü kuru gözüküyordu bi de
düzleştirici ısısını da 180 le yaptım
caprice önce okadar uğraşıp niye yıkıyorsun :) alemsin valla.. benimde saçım acayip yağlı görünüyor ama idare edicez daha cuma yıkıcam kaç gün durması gerekiyordu senin keratin onu merak ettim? ayrıca kılıçbalığı yaza yaza artık aklıma kazındı keratini saçımızın emmesi için yüksek ısı şart diyor hep ısıyıda az tutmuşsun ben 230 derece ile yaptım... üzüldüm gerçekten sağlık olsun
kimse yanlış anlamasın çok iyi bildiğimden değil burdan okuya okuya ve kendi tecrübemden yola çıkarak yardımcı olmaya çalıştım :)
kılıçbalığı:gliserinli suyunda protek maskesi bunu sayfalardır bakıyorum bulamadım kolay değil 270 sayfaya bakmak..bı daha anlatırmısın bende bu akşam yapacagım ilk denememi..
bı de denız suyu havuz suyu fln bozuyo brezılya fonunu dıye anladım .doğru mu pekı bakımsız halıne gerı mı donuyo yoksa sadece dalgalarına mı kavuşuoo...
bı de hep aynı şampuanla mı yıkayacagız .yanı bız nereye şampuan oraya mı olacak ..
bı de her yıkamadan sonra kurutacakmıyız kurutmayınca bozuluomuş öle mii..
bu kadar herşey için teşekkürler..
benim saçlarımın uç kısımları neden çok ezik ya ,tokanın topuzun felan şeklini alıyor..ustler normal uçlar nasıl kötü..
kılıçbalığı nerelerdesin kuzum
protek ammino keratin mask maskenin adı bu, bunu internettende satın alabilirsin, istanbulda yaşıyorsan eminönünden çok uygun fiyata alan arkadaşlarımız var. bazı kozmetik depolarındada bulunuyor bu maske biraz araştırman lazım. ve gayet güzel bir ürün şidderttle tavsiye ederim. gliserinli su tarifinide ben yaptığım ve kullandığım şekliyle yazayım, kılıçbalığınınkiyle bire bir aynı olmayabilir yağlar, ben fısfıslı küçük bir şişeye bir çay bardağı su koyuyorum, 1 kapak gliserin, biraz hint yağı, biraz badem yağı, biraz jojoba ve menekşe yağı. yalnız menekşe yağının kokusunu hiç sevmedim. kılıçbalığı yasemin yada sandal ağacı yağı tavsiye etmişti güzel kokması için. bunları deneyebilirsin. saç uçlarının kırılmasını önlüyor yumuşatıp
deniz ve havuz suyu neyazıkki evet brezilya fönünü bozuyor, bone kullanabilirsin ama oda nekadar etkili olur tartışılır zira bir arkadaş kullanıpta yinede bozulduğunu yazmıştı
saçlarını eğer fönün bozulsun istemiyorsan evet hep aynı, yani sülfatsıoz bir şampuanla yıkamalısın.
her yıkamadan sonra kurutmak şartmı onu açıkcası bende pek bilemiyorum kurutmayınca kabarıyor saçlar falan diyen arkadaşlar olmuştu.
keratini uyguladıktan sonrada kimi keratinlerde 3 gün kimilerinde 4 gün bekleme süresi var, sen hangisinden aldıysan ona göre mutlaka beklemeli, her gün saçlarını ilk uygulamayı yaptığın günden daha düşük bir ısıyla düzleştirmelisinkolay gelsin
Emirgülcüm canım ben protek kullandım ilk kez dün akşam.duştan sonra da saçlarımı tam kurutmadım.sabah saç uçlarımda dalgalanma ve kabarıklık vardıneden acaba? protek fönü bozuyo mu? yoksa nemli kaldığı için mi acep?? kılıçbalığı da yok napcam??
ben kullanmaya başladığımda saçlarımı yaptıralı 2 ay olmuştu hafif hafif kabarmalar dalagalanmalar başlamıştı, 2.uygulamayı kendim yaptım ondada dümdüz olmadı saçlarım canım. bu yüzden ben %100 bozmuyor diyemem. ama kılıçbalığı bozmadığını söylemişti. birdahaki sefere, kullandıktan sonra saçlarını tam olarak kurut canım, eğer yine kabarma ve dalgalnam söz konusu olursa ozaman kullanmayı bırakırsın. maske olarak gerçekten çok başarılı bir ürün ama özge ve sen bozduğunu düşünüyorsunuz eğer öyleyse kullanmasın diğer arkadaşlarda
Evet tatlım dediğin gibi tekrar deneyip kesin anlamak gerekiyo...cevabın için teşekkürler canım.birşey daha sorcam..sinameki bozuyo mu acaba? hiç kullandın mı?
ben kullanmadım ama forumu harfi harfine okumuş biri olarak kılıçbalığının bakımların (yağ bakımları,sinameki vs.) bozmadığını yazdığından eminim canım