evcil hayvan önerisi.

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
4.520
37
arkadaşlar ben lojmanda oturmaktayım.iki katlı,bahçeli.evde bir hayvan beslemek istiyorum.dışarıda da yerim var. ama kedi köpek çok dışarıda.kızım 21 aylık , dün arkadaşın tavşanıyla çok oynadı.ben evde pire yapmayacak ve evi çok kirletmeyecek bir hayvan önerisi istiyorum. kızım çok hareketli.tavşanla çok oynadı dün,kediden çekiniyor.köpek evde yasak.hamster olmaz, zaten yer evi çiftleşirse falan.arkadaşın öyle üremişti çünkü. sizden gelecek önerileri bekliyorum.tavşana daha yakınım şuan ama, evde arada salıcam, öyle.kafeste bakabilirim.kemirgen olduğu için.

tavşanlar çok sevimli ama büyüdüğünde kocaman oluyorlar. o zaman da bakmak isteyecek misiniz? düzenli temizliğini yaptıktan sonra koku sorunu olmaz. ancak kabloları kemirebilirler, bu yüzden tehlikeli. onun için önlem almanız gerekir.

guinea pig de düşünebilirsiniz, ben olsam ev içinde tavşan yerine guinea pig tercih edebilirdim. küçük çocuklar için çok uygun, ısırmazlar. kucağa alınıp sevilebilir. hem tuvaletlerinin yerini öğrendikten sonra hep aynı yeri kullanırlarmış.

bazı pet shoplarda sincap da satılıyor ama evcilleşebilen bir hayvan olduğu konusunda şüpheliyim ben.

pireyi de hayvan yapmaz zaten. çevredeki hayvanların bakımına dikkat etmek gerekli sadece.
bahçesinde bir kedi, bir köpek besleyen teyzemin pire gibi sorunu hiç olmadı. çünkü ikisi de pire damlasıyla korundular. bizse binanın içine girip doğuran kedi yüzünden tüm bina pirelendik, defalarca ev ilaçlattık...

benimde guinea pigim 1-2 gün içinde gelecek. Onunla geçen zamanı sizlerle paylaşırım

X