• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev yemekleri ters tepiyor

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.988
18.061
248
28
Merhaba. Bana garip gelen ve böyle bir sorun yaşayan var mı diye merak ediyorum açıkçası çünkü bünyeme hayret ediyorum. 48 kiloyum boyum da 168 bundan öncesinde genelde dışarıdan beslenen bir insandım ancak son 6-7 aydır ev yemekleriyle besleniyorum. Sabah kahvaltıyı çok yapmam genelde yumurta yerim öğlen ise çorba ve ana yemek olur akşam da aynı şekilde ve ekmek tüketmem. Zayıf biri olmama rağmen karnım çok şiş duruyor ve sabahları da şiş bir göbekle uyanıyorum. Dışarıdan beslenirken böyle değildi resmen ters etki yaşıyorum. Halbuki herkes dışarıdan beslenmek fastfood yemek kilo yapar der. Böyle bir sorun yaşayan ya da sebebini az çok bilen varsa paylaşırsa çok memnun olurum. Gerçekten ev yemeklerinden soğudum bu şişlik yüzünden.

Merhaba. Bana garip gelen ve böyle bir sorun yaşayan var mı diye merak ediyorum açıkçası çünkü bünyeme hayret ediyorum. 48 kiloyum boyum da 168 bundan öncesinde genelde dışarıdan beslenen bir insandım ancak son 6-7 aydır ev yemekleriyle besleniyorum. Sabah kahvaltıyı çok yapmam genelde yumurta yerim öğlen ise çorba ve ana yemek olur akşam da aynı şekilde ve ekmek tüketmem. Zayıf biri olmama rağmen karnım çok şiş duruyor ve sabahları da şiş bir göbekle uyanıyorum. Dışarıdan beslenirken böyle değildi resmen ters etki yaşıyorum. Halbuki herkes dışarıdan beslenmek fastfood yemek kilo yapar der. Böyle bir sorun yaşayan ya da sebebini az çok bilen varsa paylaşırsa çok memnun olurum. Gerçekten ev yemeklerinden soğudum bu şişlik yüzünden.
Bende hamileliğimde evde yemek hic yapamadım hep dısardan hazır yedik 27 kilo aldım maşallah gobegim de dumduzdu şimdi ayrı bı birey gibi takılıyor sanmam yani çok zayıf olduğunuz için tokken karnınız sis geliyordur 😁

Evde durmaktan ymegi abartmis olabilirsin. Hareketsizlik olabilir. E birde fastfoodtan daha guzel geliyordur bu ara ev yemekleri normal bir süre boyle hissetmen vucut bir alissin bakalim

Aynı sorun bende de var.yemek ile aram yoktur ama göbeğim çok fazla. Evdeyim ama günde 1,5 saat yürürüm yine de göbeğim şiş midemde eskiden çıkmazdı oda öyle şiş..

Ev yemekleriyle bir alakası yok muhtemelen. Covid döneminde eve tıkılı kalmaktan hepimizde farklı hastalıklar baş gösterdi. Benim de bacaklarımda aşırı ağrı oluşuyordu mesela. Yarım saat mutfakta ayakta dursam yaşlılar gibi bacaklarımı ovalıyordum. :) Doktora gittim kan tahlili verdim belki değerlerim düşüktür diye. Tam aksine ev yemekleriyle ve düzenli beslediğim için tüm değerlerim çok iyiydi. Doktor hareketsizlikten olabilir dedi. Sizin sorununuz da bu olabilir. Ya da gastrit-reflü şikayetiniz varsa bu da tetikleyebilir.

Benim gibi düşünen birisi daha. Hamburgerle beslenirken fit bir kızken. Şimdi ev yemeği yiyorum ve 79.2 kiloyum. İnsan zevk aldığı şeyi az yerken sevmediği şeyi ne kadar yerse yesin bence doymuyor o yüzden tabak bitene kadar yiyor diye düşünüyorum.

Back
X