• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Ev Yapımı Şöbiyet-Dr Oetker Kabartma tozu Sponsorluğunda

Tesekkur ederım cnm:KK200:
Kendı kasındı dımı:KK48:

:KK20::KK20::KK30:

Derece almak bahane yarısmak sahane:KK73::KK73:

Nevos sendemıo_O ne yapmısım ben meger:KK35:
Hep gunumun sucu:KK48: kategorı bu olmasaydı menumdekı tatlı yıne bu olacaktı:kk77: uzgunum:cry:
Yok canım önemli değil:KK200:
Ben yapılmayanı yaparım diye düşüyordum.:KK45:
Nur'da eklesin sonra düşünürüm:KK45:

Tek kelimeyle bayıldım.enfes olmuş.maalesef hamur açamıyorum ah .yarışmasçda başarılar dilerim canım

merhaba hanımlar :KK36:
Katılan butun arkadaslarıma basarılar dıleyıp tarıfıme gecıyorum:KK52:

Malzemeler
Yarım su bardagı yogurt(100gr)
Yarım su bardagı sıvı yag(100ml)
1 yumurta
Yarım cay kasıgı tuz
1 yemek kasıgı lımon suyu
1 paket kabartma tozu
Yumusak kıvam olacak kadar un( bende 240gr gıttı)

Ic malzeme
Kucuk kase elde parcalara ayrılmıs cevız
150gr kaymak yada mascarpone peynırı
1 yemek kasıgı seker
(Sekerle kaymagi karistiriyoruz)
Eki Görüntüle 1808092
Serbetı
2.5 su bardagı su
2 su bardagı seker
Bır tatlı kasıgı lımon suyu
Not:serbetı bırebır olcuylede yapabılırsınız)

Yapılısı:
Hamur malzemelerıyle yumusak bır hamur yapıp 12 bezeye ayırıyoruz ve yaklasık 1 saat kadar dınlendırıyoruz..
Eki Görüntüle 1808093
Sonra herbırını nısastayla tabak buyuklugunde acıp aralarına nısasta serperek ust uste dızıyoruz ve ıster oklava ıster merdaneyle buyutuyoruz (orta buyuklukte tepsı kadar)
Eki Görüntüle 1808095
Eki Görüntüle 1808096
Fotograftakı gıbı karelere kesıp ıcıne kaymak ve cevız batırıyoruz sonra ucgen kapatıyoruz..
Eki Görüntüle 1808098
Hepsı bıtınce 100gr tereyag erıtıp heryerıne fırcayla suruyoruz bıraz bolca:)
180 derece onceden isinmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz..
Tatlimiz soguyunca serbeti hazirliyoruz cok kalin olmiycak serbet yarim saat kadar kaynatmistim ben, serbet iliyinca soguk tatlinin ustune gezdiriyoruz..
Eki Görüntüle 1808099 bir iki saat dinlendirip istege bagli susleyip servis ediyoruz..Afiyet olsun..
Eki Görüntüle 1808100
Eki Görüntüle 1808101
Eki Görüntüle 1808102
Eki Görüntüle 1808105
Eki Görüntüle 1808103
Canım çekti ama yaa :mad:iştah açıcı ve uğraştırıcı bir tatlı elinize sağlık :KK39:

Be_ni şöbiyete bayılırım.:kk77:Ama evde hiç açıp denemedim.Bir kere milföy hamuruyla yapmıştım ama doğal olarak aynı tadı vermemişti.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.:KK200:

Ya canim aklima cok takilan bisi sorucam benim bildigim kadariyla sobiyetin en uc tarafi böyle milfoy gorunumunde olmuyodu.yani en uc kismi basık ve tepsiye dizilincede butun dilimlerin ustuste gelmesi gerekmiyor mu çünkü küçüklugumden beri cok sevdigim ve sık sık yedigim bir tatlidir o_O

Ya canim aklima cok takilan bisi sorucam benim bildigim kadariyla sobiyetin en uc tarafi böyle milfoy gorunumunde olmuyodu.yani en uc kismi basık ve tepsiye dizilincede butun dilimlerin ustuste gelmesi gerekmiyor mu çünkü küçüklugumden beri cok sevdigim ve sık sık yedigim bir tatlidir o_O
Cnm ben ılk kez yaptım bu tatlıyı ve yemek bılgısı gayet yuksek olan bı hanımın sayfasından aldım tarıfı:KK200: mesajını gorunce gorsellerde baktım sobıyetlere, ıkı turlude yapılmıs belkı pastaneden alınan orjınalı oyledır bılememo_O boylede tadı goruntusu gayet begenıldı mısafırlerım tarafından:kk77::kk77:

Back