- 14 Ekim 2015
- 3.791
- 14.563
merhaba kadınlar kulubü'nün nadide hanımları
bu günü yarına, yarını bir sonraki yarına erteleye erteleye yine yarışmanın son günlerine kaldım.
duydum ki tarifime göz dikenler varmış kimmiş o yiğit merak ettim.
neyse efenim elbet çıkar ortaya diyerek tarifime geçiyorum.
Harcı için;
Sosu için;
veeee sunumm..
bu günü yarına, yarını bir sonraki yarına erteleye erteleye yine yarışmanın son günlerine kaldım.
duydum ki tarifime göz dikenler varmış kimmiş o yiğit merak ettim.
neyse efenim elbet çıkar ortaya diyerek tarifime geçiyorum.
Harcı için;
- 500 gr dana Eti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1 çay kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kasığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- bir miktar sıcak su
- karabiber
- tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- küçük küçük doğranmış sıcak pide
- yanında servis için yoğurt
- Derin ve dar bir kabın içine et hariç bütün harç malzemeyi katıp karıştırıyoruz (soğanı ve sarımsağı halka halka doğruyoruz ) ve etimizi hiç parçalamadan bu harcın içine koyup iyice harmanlıyoruz ve hava almayacak şekilde ağzını kapatıp mümkünse en az 24 saat vakit yoksa 6 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Ve dolaptan alıp harcın içinden etimizi çıkarıp streç film ile etimizi sarıp derin dondurucuya kaldırıp donana kadar bekletip dolaptan çıkarıyoruz.
- Bıçak yardımıyla ince ince doğrayıp hafif derin bir tava içinde (ben wok tava kullandım ) iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Gerekirse biraz yağ ilave edebilirsiniz. (ben kuyruk yağı kullandım)
- Burada önemli olan eti olabildiğince ince kesebilmek yoksa etiniz pişmez.
- Ve ayrı bir kapta sosumuz için zeytinyağı ve tereyağını eritip salçasını ilave edip yaklaşık 1 dakika boyunca kavurup sıcak su ilave ediyoruz.
- Burada sosunuz ne çok sulu olmalı ne koyu ve karabiberini tuzunu da ilave edip ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Ve pidelerimizi küçük küçük doğrayıp sıcak hafif tavada ısıtıp sıcak hale getiriyoruz ve tabağımıza alıp üzerine sostan gezdirip onlarında üzerine pişen etlerimizi koyup son olarak tereyağımızı iyice kızdırıp üstüne döküyoruz.
- Tabağın kenarına biraz yoğurt arzuya göre közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
veeee sunumm..