Ev temizligi beni cileden cikariyor

Asena95

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2021
55
75
Selamlar,

sizlerden fikir almak istiyorum. Kisa süre önce ayri eve ciktim. Ilk kez tek yasiyorum ve bu zamana kadar okuyup calistigim icin cok fazla ev isleriyle ilgili olamadim maalesef. Sorunum su ki evim asla ve asla düzenli ve temiz degil.

Evi güzelce süpürdükten ve elektriklik süpürge makinesini yerine yerlestirdikten sonra arkami döndügüm an yerde bi sac bi toz görüyorum ve cileden cikiyorum resmen. Baskalarinin evi bal dök yala. Hele ki dus aldiktan sonra, aman Allahim her yer sac icinde. Ortaligi güzelce yikayip temizliyorum. Tekrar tuvalete girince gözüme sac carpiyor. Baskalarin banyo tuvaleti piril piril, asla bi tüy toz göremezsiniz. Ben dus almadan önce soyundugumda her yer toz icinde kaliyor, bütün yaptigim temizlik güme gidiyor.

Kurutma makinem yok, camasirlari genelde balkonda asip topluyorum, asarken de toplarkende mutlaka bi kac kez camasirlari cirparim tozlari gitsin diye ama yine de evin ici toz olur, illa camasir astiktan sonra süpürmem gerekir.

Ben neyi yanlis yapiyorum ya? Tecrübesiz biri icin tüyolariniz nedir? Mesela biri uyandiktan sonra ve elini yüzünü yikadiktan sonra direkt iki üc fis sikip lavaboyu siliyormus ki gün boyu temiz olsun, bunu her sabah yapiyormus ki aliskanlik haline getirmis ve lavabo her zaman temiz kaliyormus (böyle bi yazi okumustum internette) Bunun gibi tüyolar verebilirmisiniz bana daha pratik bir sekilde temizlik yapmak icin?

Bu arada evim ana caddede, belki de toz sorunu burdan kaynaklaniyor.

Valla 3 bucuk yıl oldu evleneli. Temizlik yaparım yarım gün geçer geçmez hop yine pislenir. Dağılır vs. Benim özellikle derdim mutfak ile. O mutfağın bulaşığı dağınıklığı hiç bitmez. Nefret etmeye basladım ama ne fayda. Gerçekten ev işi nankörmüş. Topla topla topla temizle temizle bitmiyor birde dört dörtlük olmuyor ben saldım artık :KK53:

Selamlar,

sizlerden fikir almak istiyorum. Kisa süre önce ayri eve ciktim. Ilk kez tek yasiyorum ve bu zamana kadar okuyup calistigim icin cok fazla ev isleriyle ilgili olamadim maalesef. Sorunum su ki evim asla ve asla düzenli ve temiz degil.

Evi güzelce süpürdükten ve elektriklik süpürge makinesini yerine yerlestirdikten sonra arkami döndügüm an yerde bi sac bi toz görüyorum ve cileden cikiyorum resmen. Baskalarinin evi bal dök yala. Hele ki dus aldiktan sonra, aman Allahim her yer sac icinde. Ortaligi güzelce yikayip temizliyorum. Tekrar tuvalete girince gözüme sac carpiyor. Baskalarin banyo tuvaleti piril piril, asla bi tüy toz göremezsiniz. Ben dus almadan önce soyundugumda her yer toz icinde kaliyor, bütün yaptigim temizlik güme gidiyor.

Kurutma makinem yok, camasirlari genelde balkonda asip topluyorum, asarken de toplarkende mutlaka bi kac kez camasirlari cirparim tozlari gitsin diye ama yine de evin ici toz olur, illa camasir astiktan sonra süpürmem gerekir.

Ben neyi yanlis yapiyorum ya? Tecrübesiz biri icin tüyolariniz nedir? Mesela biri uyandiktan sonra ve elini yüzünü yikadiktan sonra direkt iki üc fis sikip lavaboyu siliyormus ki gün boyu temiz olsun, bunu her sabah yapiyormus ki aliskanlik haline getirmis ve lavabo her zaman temiz kaliyormus (böyle bi yazi okumustum internette) Bunun gibi tüyolar verebilirmisiniz bana daha pratik bir sekilde temizlik yapmak icin?

Başak burcu musunuz☺️

Sacla ilgili bi skntin var bence..en sevmedigim acik sacla yemek ypmaktir 🤮 bi bandana tak ne bilim bi yazma tak bisey tak..

Ha toz evet yol
Kenari oldugndan olabilir.. supurge silme isini en sona birak.. camasirlari bulasiklari vs herseyi halletikten sonra yap yani…

Canım üstte bir üyenin dediği gibi ev işi nankördür. Sabah temizlersin akşamına kirlenir. Zaten mutfakla banyo devamlı kirlenen yerlerden. Bence takıntı haline getirme. Bak benim kayınvalidem çok titizdir, evi bal dök yaladır. Ama asla onun gibi birisi olmak istemem. Her gün ev süpürüp siler. Mutfağındaki düzeni görsen aklın çıkar. Ama ben asla öyle biri olmak istemezdim. Onun yerine vaktini daha faydalı işlere harcamasını tercih ederdim. Sen de otur kitabını oku, filmini izle seni geliştiren işlerle uğraş. Şurda saç kalmış, şurası tozlanmışla ömür geçmez. Bugün temizlersin yarın kirlenir zaten 😄Pasaklı olma yeter.

Yeni yıkanmış çamaşırdan ya da üstünüzü çıkarınca ev neden toz olsun? Çok saçma değil mi bu? Okb gibi sanki çok acayip.

Saçınızı duşta tarar dökülenleri toplarsanız duşta saç olmaz. Her duştan sonra da fıtı fıtı fırçalarım camları minik çekpasla kurutur öyle çıkarım temiz kalır.

Gece tuvalete son giren domestos döker fırçalar bırakır. Sabaha kadar tertemiz olur. Kapağı için hijyen spreyim kenarda durur hep aklımıza estikçe sıkar kağıt havluyla sileriz. Lavabo da aynı şekilde alt dolapta deterjan hazneli fırçam durur 30 saniyede fırçalarım. Kenarları da antibakteriyel ıslak mendille silerim.

Evde kedi olduğu halde haftada bir falan süpürüyoruz biz

Ben bu halilardaki saç,kıl gibi bişey görme durumuna acayip takintiliyim.
Onun için önce halıyı normal supuyorum.sonra o ucundaki aparatları çıkarttım süpürgenin hortumuyla tek tek halıyı elimle süpürüyorum.acayip uzun sürüyor çünkü halıyı yikamakla ayni şey.hortumla tek tek halinin içini temizliyorum.
Asla saç falan kalmıyor.
Süpürge bitince işte yapılacak düzeltme,silme veya Vileda yapma gibi şeyleri bitirip cikiyorum.kapisini kapatıp oradan mümkün olduğunca uzak duruyorum
Balkon içinde senin aynı durumum.
Çamaşırları hem asarken hem toplarken çırpıyorum o yüzden toz veya saç,kıl oluyor mutlaka supuyorum ama genelde balkonu yıkarım.
Sana tavsiyem her akşam kendine düzen oturt.
Mesela ben bulaşığı halledince,ocağı siliyorum,tazgahi toplayip siliyorum.
Mutfak lavabosunun önünde yerde açık fayanslar var oraları siliyorum.
Gece en son wc ve lavoboyu yıkıyorum.ev tertemiz kalıyor uzun süre.
Her akşam rutini yapınca zaten gördüğüm yerleri toplayıp temizliyorum.
Sabah elime kolay geliyor.
Biraz uzun oldu kusura bakma temizlik konusundan muzdarip biriyim 🤦

Selamlar,

15 de 1 biri geliyor. Onun disinda sadece gordugum yeri aliyorum. Surekli toplu olacagim diye birsey yok. Biraz rahatim galiba.

Selamlar,

Şu konuyu ben açsam bu kadar olurdu. Aynı durum için konu açmayı düşünüp üşeniyordum amme hizmeti olmuş takipteyim. Sabah akşam temizlik yapsam da saç olayı beni deli ediyor ki evde saçım toplu geziyorum. Hele mutfak! Tam bal dök yala yapıyorum bir yemek yapmaya ocak batıyor hemen yerlere bir şeyler dökülüyor ki o kadar titiz çalışıyorum. Haftada 1 yer silen arkadaşımin evi böyle değil ben sabah akşam mutfak zemini siliyorum, şu mermer görünümlü parlak zeminlerden. Gerçekten işkence. Çoğu zaman viledayla değil tek tek bezle siliyorum kurumasını bekliyorum bu sefer de terlik izi oluyor🥲 Allahını seven üzerime zemin temizleyici önerisi atsın nolur

Evlendiğimde çamaşır kuruduğunda tozlandığına ilk kez şahit olmuştum :KK70: evim cadde üzeri ve balkon yok. Camı açıp evde kuruttuğum için oluyormuş meğerse.
Şimdi saldım çayıra. Evin, eşyaların yerleştikçe temizlikte ona göre oturuyor. Bu kadar zihninin meşgul etmesine müsaade etme.

Duş öncesi soyunurken her yer toz mu oluyor 😳

Saclariniz normalden fazla dökülüyor olabilir mi bir de?

Bu ikisi bana degisik geldi.

Evim bal dök yala degildir ama gayet temizdir ve duzenlidir. 9 tane kedim var evimde. Cocuklar var, yanimizda genelde aile buyuklerinden en az bir kisi kalir. En az günde evde 5 6 kisi oluyoruz.

Robot supurge her sabah ve aksam bir kere tüm evi turlar. Halilari sabah ters ceviririm tersini süpürür.

Haftada 2 kere koltuklar süpürülür.

Yerler mutlaka elle silinir, diger turlu temiz olmuyor.

Insaat vs varsa camlari acik birakmam.

Balkona cikip giriliyorsa balkon sık sık temizlenmeli mutlaka. Cam önleri de sık sık silinmeli cunku orda biriken toz iceri dolar. Dısarıda kuruyan camasirlar da toz tutar. Kurutma makinasi alabilirseniz alin, alamazsaniz evde kurutmaniza uygun alan var mi? Benim kurutma makinam yokken bir odada kurutuyorduk o odada baska bir sey yoktu, toz oluyordu ama 5 dk silinip supurulur.

Kapilarin ustlerini haftada 2 3 silin, cunku evi temizlersiniz orda biriken toz ucusur... avizeler ayni sekilde.

En önemlisi evim hic cok dagilmaz cunku tüm evi ortaya döksem toplamak 10 dk. Gereksiz hic biseyi evde tutmam, temizlemek, toplamak, duzeni korumak cok kolay oluyor.

Ama bekar bi insan olsam veya tüm isi kendim yapacak olsam bunlarin yüzde 90ı umrumda olmaz herhalde ya 😄😄 Vaktimi daha kaliteli ve eglenceli geciririm.

Ben bu halilardaki saç,kıl gibi bişey görme durumuna acayip takintiliyim.
Onun için önce halıyı normal supuyorum.sonra o ucundaki aparatları çıkarttım süpürgenin hortumuyla tek tek halıyı elimle süpürüyorum.acayip uzun sürüyor çünkü halıyı yikamakla ayni şey.hortumla tek tek halinin içini temizliyorum.
Asla saç falan kalmıyor.
Süpürge bitince işte yapılacak düzeltme,silme veya Vileda yapma gibi şeyleri bitirip cikiyorum.kapisini kapatıp oradan mümkün olduğunca uzak duruyorum
Balkon içinde senin aynı durumum.
Çamaşırları hem asarken hem toplarken çırpıyorum o yüzden toz veya saç,kıl oluyor mutlaka supuyorum ama genelde balkonu yıkarım.
Sana tavsiyem her akşam kendine düzen oturt.
Mesela ben bulaşığı halledince,ocağı siliyorum,tazgahi toplayip siliyorum.
Mutfak lavabosunun önünde yerde açık fayanslar var oraları siliyorum.
Gece en son wc ve lavoboyu yıkıyorum.ev tertemiz kalıyor uzun süre.
Her akşam rutini yapınca zaten gördüğüm yerleri toplayıp temizliyorum.
Sabah elime kolay geliyor.
Biraz uzun oldu kusura bakma temizlik konusundan muzdarip biriyim 🤦

Hayir, hicte bile uzun degil. Yorumunu daha 5 sayfa okuyabilirim. Cok cok tesekkür ederim. Sen bana gelsene 😁 istedigin maasi veririm valla. ne güzel anlattin öyle yaptigin temizligi.

Sanirim rutin oturtmak benim sorunum. Gördügüm yerleri temizliyorum, bi o odayi bi digeri odayi ama rutin olarak bi yerden baslasam ve bütün evi temizlesem böyle olmaz ama nerden nasil baslayacagimi bilmiyorum. Ilk banyoyu yapsam yine gir cik, evi silmek icin su al, yenile bezleri yika filan derken yine kirlenecek. Ve ya ne bileyim rutin olarak her aksam dislerimi fircaladiktan sonra lavaboyu iki fislayip silip öyle yataga girmek gibi. Baskalarinin temizlik rutinini duymaya ve onlardan fikir almaya ihtiyacim var.

Yemek, temizlik yaparken saçlarınızı bir tülbentle toplayın.

Tek kişisiniz fazla dağınıklığınız olmaz, aldığınız her şeyi yerine koyun.

Düzenli olmanın altın kuralı, aldığını yerine koymak ve iş biriktirmemek.

Eviniz cadde üzeri ve mobilyalar, parkeler koyu renkse tozu bitiremezsiniz maalesef.

Tuvalet için bir şişeye ozonlu su hazırlayın, her gün bir iki fısfıs yaparsanız kirlenmesine fırsat vermeden kolayca temizlemiş olursunuz.

Mutfakta yemek yaptıktan sonra ocağı tezgahı siler, çıkan bulaşıkları da makineye atarsınız.

Son mesajınızı gördüm, hayır temizliğe banyodan başlanmaz. Ben önce mutfaktan başlarım sonra diğer odalara geçerim. En son banyo temizlenir.

Selamlar,

Ben sırf bu yüzden saçlarımı kısalttım ve evin içinde genelde saçlarım toplu , dikkat ettim evim daha temiz kalıyor bu şekilde

Bence mobilyalarin rengi yerde parke varsa onlarin cinsi rengide onemli.. yani koyu renkse toz gosterir mesela..

beyaz hali
Aliyorlar uzerine ortu sermek
Zorunda
Kaliyolar mesela.. yani kullanmayacaksan almanin manasi yok acik
Rengi herkes yapamaz..
Mobilyanin rengi ve malzemesi çok önemli kesinlikle. Bizim mutfak dolapları krem rengi ve mat bir malzeme allahım böyle bir şey yok artık bıktım peçeteyle dokunuyorum. Hani gören der ki bu ne pis insan yağlı yağlı elleriyle tutmuş dolapları. Ocak da siyah ve cam lanet olsun onu aldığım güne 🥲 tertemiz yapıyorsun bir de saatlerce su izi gitsin diye uğraşıyorsun. Peki ya aspiratör 🤦🏻‍♀️ ay anlatırken tansiyonum çıkti amma dertliymisim 😂aspiratör de metalik gri onu iz bırakmadan silmeye uğraştığım vakitle millet evini temizler. Mutfakta ne kadar malzeme varsa hiç temizlik açısından düşünülmemis sırf şekil şukul. Hele bir lavabo var akıllara zarar. Böyle mat ve taş gibi bir malzeme her gün çamaşır suyu ile ovuyorum. 1 gün temizleme sapsarı oluyor.

Bir de bu eve taşındığımizdan beri salon ve mutfak camları sorunlu. Çift camlar tam yapıştırılmamis herhalde araları buğu oluyor. İstediğiniz kadar silin camların ıicnde bugular su izleri var. 2 senedir her gelen misafire açıklama yapıyoruz camlar da kirli gibi duruyor ama öyle değil aslında diye 😑

X