Ev temizlemeyi becerememek

Aay ben hamile halimle vazgeçemiyorum domestostan ya :KK43: O kadar kötü ve kimyasal kokuyo ki ama o olmayınca da mikroplar ölmüyo gibi geliyo :KK43:
Peki karnındaki evladına yazık değil mi bronşit olma ihtimali taşıyor daha karnındaki 18 haftalık yavru

Arkadaşlar böyle bir konu gelmisken sormak istediğim bi soru var hem konu sahibinin de işine yarar

Klozetin dışını önce güzelce her hangi bi temizleyici ile temizliyoruz veya su tutuyoruz tamam da su kapagin oturulan kısmının altı var ya Klozetin iç tarafina gelen orayı ne ile temizliyorsunuz fırça pek ise yaramıyor hem de Klozetin içine kadar sokulan fırça oturulan yerin tersine sürülunce iyice mikroplamis olmuyor muyuz çok takıntılı titiz değilim ama hep düşünmüşumdur nasıl temizliyor millet diye
Ben elime eldiven giyip içten dışa ovuyorum gider kısmı fircayla temizlenince yetiyor en son bolca su ile klozeti bitiriyorum kapağın tersine hala geçerli bir şey uyduramadim ( bazen eldivenle ıslak bezle bazen eldivenli eski sungerle bazen bi kkagit havluyla çamaşır suyuyla temizliyorum hangisi mantıklı)

Ahh ne kadar tatlis bir konu :KK51:
Iki kücük cocugum var, hergün temizlik yapiyorum( zorunda kaliyorum) ve hic temizlenmemis gibi günüme devam ediyorum.
Bilmiyorum baska cocuklu arkadaslar ne yapar nasil eder ama benim evde sürekli yerlere birsey dökülür, damlar..
Ayy cocuktan öncesi ve sonrasi diye temizlik ikiye ayrilir benim icin.
Ve cocuktan öncesi cok tatlis bir temizlik.
Bebek bezini acikken tutup firlatmalar mi dersin, tuvalet egitiminde halilara isemek mi dersin.
Kahvaltida, yemeklerde ne var ne yok zaten yerdeler..
Ellerine sürekli yemeleri icin meyve olsun kek olsun ne varsa veriyorum. Dökülüyor.
O ara kendi karnimi doyuruyorum.
Mutfak esyalari yatak odasinda, oyuncaklar banyoda, balkonda salonda her yerdedir.
Esyalar ayaklanip gezinirler efenim.
Perdelerimde dondurma lekeleri var, evdeki halilarin yikanmasi lazim.
Silinmesi gereken kapilar var.
Ay neyse yaa, siz temizsiniz halledersiniz, cocuktan sonra savasmaya hazir olun :dondurma:

:silah:

Çok çok haklısın :KK43:
Artık son zamanlarda ablaya bırakır oldum, o yapıyo domestosu.
Ne farkettı sen yapma ama yapılan alanda solu sirke domestos gibi temizleyen bişey yapmayın kendinize bunu sağlık parayla alınmıyor bir şişe sirke al her yere kullan doğal asit hemde içilebilir

Kızlar neden bilmiyorum ama ceza aldım yazamadım forumda, hepinizin önerilerini okucam şimdi teşekkür ederim herkese

ben iki güne bir evi siliyorum toz alıyorum dip bucak yapamıyorum çünkü iki küçük çocuğum var bulaşıklar makinaya ev hergün süpürülüyor zaten banyo wc iki güne bir ayda bir temizlikçi çağırıyorum dip bucak temizlik için böyle işte kadınların derdi bitmez

Tuvaleti tuvalet temizleyici dokup, fircayla fircaliyorum. Yarim saat bekletip sifonu cekiyorum.
Duş kabinini poşete cif döküp cifliyorum. Yıkıyorum. Sonra duşu temizlemek icin aldiğim kucuk fircaylada duşu temizliyorum.
Banyo lavabosunu bulaşık süngeriyle ve yine cifle temizliyorum.
Mutfak lavabosu, yerler vs icin sirke veya sivi arap sabunu kullaniyorum sungerle siliyorum. Guclu kimyasal kullanmam evde ozellikle mutfakta. Evde kedim oldugu icin banyo tuvalet haric genelde ev temizligi bizde karbonat, sirke, arap sabunu olur.
Yerleri de arap sabunuyla siliyorum. Basligi degistirelen yer silme sopalarina ne deniyorduysa onunla. :KK70:
Haftasonuna iş birakmam o gun gezme gunudur. Calismiyorum ama bu temizlik sadece 1-2 saatimi belki aliyor butun gunumu almiyor.

Teşekkür ederim:)

Çalışan biriyim akşam 7de evde oluyorum hafta sonuna çok iş bırakmak istemiyorsanız haftanın 1 günü silip süpürebilirsiniz sildiğim su ile de balkonu yıkıyorum oda çıkıyor aradan tekrar 1 kovada temiz su bayağı gidiyor:KK48:ben genelde cumartesi yaparım pazar bize kalır. Bir gün banyoya çamaşır suyu ve wc banyo temizleyici ile giriyorum lavabo elimin altında zaten baktım pis görünüyor hemen çamaşır suyu süngerle ovala bitti gitti. Gün aşırı duş alıyoruz zaten duştan sonra temizliyorum üstten pis kalmıyor banyo :temizlik:duşa kabin için alt kısmına çamaşır suyu cif + kabin camlarına cif banyo wc temizleyici ultra hız yazıyor onu kullanıyorum. Lavabolarda bataryalarındaki kireç lekeleri içinde cif banyo ultra hızı öneririm çok iyi temizliyor.Fırını mutfak tezgahını falan yemeklerden sonra temizliyorum yağ çözücü kullanıyorum bunun için HoppaYağ çözücüm iş yerimden bayağı etkili bir şey ama o olmasaydı Bimin Güldal yağ çözücüsünü kullanırım. Wc iç kısmına çamaşır suyunu dökerim bekletirim sonra fırçayla temizlerim, kenarlarına da yine çamaşır suyu ve cif banyo spreyini sıkarım az bekletirim ayrı olan süngerle temizlerim sonra durularım sifonu da çektim mi mis gibi :KK30:Halılar yeniyse tüy olması normal bir süre döker öyle geçmiyorsa yıkamaya verebilirsiniz. Çamaşır kısmında da hafta da 1 kere 2 makine çamaşır yıkanır onlar sonraki güne kurur 1 akşam da tv karşısında ütülerimi hallederim:KK69:Velhasıl insan çalıştı mı hiç bir akşam dinlenemiyor devir daim iş yapıyoruz :KK45:

teşekkür ederim önerileriniz için evet çalışan olmak zor maalesef

Yalnız yine adil bir iş dağılımı yokmuş. Eşiniz sizden çok iş yapıyormuş. Günlük olarak bazı işleri sizin üzerinize almanız lazım. Ama abartmayın, eşit dağılım olsun. Yoksa sonra hep sizin yapmanız gerekir.

Evet baştan nasıl alıştırırsan öyle gider diyo herkes:)

İnstagramda temizlik üzerine çok profil var. Benim favorim “temizliksever” ve “çokbiliyoruzbiz” temizliksever çalışan kadın ve rutinlerini paylaşmış eski gönderilerde aylık, haftalık, günlük olarak yazmış. Diğer hesapta daha çok ürünlerle ilgili deneyimler, pratik yollar var. Ama gerçekten pratik. Merak ettiğin konunun başına (instagram arama kısmında) cbb yazıp aratabilirsin. Mesela “cbbduşakabin, cbbhalı, cbbperde” gibi. Sayelerinde temizlik sürem azaldı evde. İncele derim.
Klozet için ben eski atlet ve penye tarzı şeyleri kesip saklıyorum. Klozetin iç kısmı için kullandığım temizlik fırçası var. Dış kısmı için o kestiğim bezlerle silip atıyorum. Marka vermiş herkes, toksik madde içermiyoruz diyen viking kullanıyorum. Wc, banyo, mutfak ve genel temizlik speyleri çok hoşuma gidiyor. Onun dışında arap sabunu ve beyaz sirke genel olarak kullandığım şeyler.

Bahsettiğiniz hesapları takip ediyorum ama 1000e yakın gönderi var nerden başlıcağımı bilemedim bide yorumları falanda paylaşıyo arada çok karışıklık oluyo, iyice inceleyip bi yere yazayım onları

İyi bari, temizlik derdinin sadece size kalmamasına sevindim. Öğrenince de kendi üstünüze almayın tüm işleri. Aslında en azından 15 günde bir yarım gün de olsa kadın alsanız çok kolaylık olur size.

Tek başıma altından kalkamam çok zor eşim de yardım etmek zorunda ne kadar hoşuna gitmese de:D Evet şu an değil ama ilerde almayı düşünüyorum.

Temizlikte kullanmak için kendim evde limon sirkesi yapacağım, sizde deneyebilirsiniz. İnternetten sirke yapmak için tarifler var. Çok kolay.

Henüz o aşamaya gelmem için erken bence:21: Teşekkür ederim

Tornado yaz internete cikar.Bu kadar rahat bir silme urünü yok bence . Heryeri silebilirsin .4.Klorakta Ace domestos vs ayni sey .
Bimdeki Güldal cok kötu kokuyor ama cok iyi bir tuvalet vs ağartıcı .

baktım hepsiburadada ama hep kötü yorumlar var yön değiştirmek çok zor sapı sürekli uzayıp kıslaıyor falan demişler siz memnun musunuz herşeyinden?

Fayans olan yerleri kireç çözücü herhangi bir ürünle temizleyebilirsin..
Rossmanda satılan domol'un ürünleri güzel mesela.
Madem çalışıyorsun eşin de iş yapmalı zaten. Nasıl başlarsan öyle gider. Bütün sorumluluğu yüklenme..

Duşakabinimin zemini fayans evet kireç çözücüyle temizleyebilceğimi bilmiyordum teşekkür ederim. Yok yüklenemem zaten çok yoruluyorum ev işlerine alışkın olmadığım için

Merhaba....
Haftaiçi çalışıyorum
Haftasonu eğer boşsam yarım gün kadar yaparım temizlik
Nadire’n haftaiçi akşam süpürür silerim
Büyük temizliği öyle her hafta yapmayız
Eşimle zaman geçiriyoruz genelde
Bazen o da temizlik yapar

Sadece yarım gün temizlikle ev darmanduman olmuyor mu?

Tek cevap olunca alıntılamak zor oldu:KK70:
kolera9 kolera9
Klozeti cifledikten sonra nasıl duruluyosunuz? Sadece iç kısmını cifliyorsam sifona basıyorum gidiyor. Dış temizliğinde yıkamak durumunda kalıyorum, banyomda giderim var. Onunla uğraşmak istemiyorsam da dayanıklı kağıt havluları nemlendirip siliyorum.
Bide bu klozetin heryerini cifleme işini kaç günde bir yapıyosunuz ? Haftada bir içini yapıyorum. Dışını o kadar sık yapmıyorum kirli göründükçe yapıyorum:)
duşakabin için kullandığınız fırça nasıl bişey acaba:)
Eki Görüntüle 2173962
şöyle bir şey benimki.

Tuvalet banyo gibi yerlerde domestos la fircalla durula banyo da çamaşır makinesi varsa yerleri yıkamak yerine viledaya domestos döküp silebilirsin... Haftada 1 2 elektrik supurgeyle supurup sonra yerleri viledaya silersin...

Teşekkür ederim

Bu temizlik cok nankor, yap yap ayni:) Ben de calisiyorum, ufak tefek seyleri haftaici de yapiyorum bazen ama esas temizlik hafta sonu yapiliyor bizde, evim kucuk 75 m2 falan heralde, klozet icin ordek basli temizliyicilerden kullaniyorum, biraz beklettikten sonra firca ve suyla gayet temiz oluyor. Banyo fayansini her hafta silmem, lavaboyu ve kuveti cif ile sungerle ovarim. Yerleri viledam olmasina ragmen elimle siliyorum. Normal suyla ya da biraz sirkeli suyla siliyorum. Camlari birkac ayda bir silerim, kendimden baska cam silende hic gormedim (yurdisindayim). Supurgeyi de haftada bir acarim, oglumdan dolayi cok kirinti oluyor, onlari da sarjli supurgeyle hallediyorum hemen. Bence isin puf noktasi bir duzene koymak ve oyle devam etmek, aman bu haftayi atlayayim dedigimde isler birikiyor ve sonra daha zor oluyor. Bir de az esya cok mutluluk. Ileride daha genis bir eve cikmak istiyorum ama simdiden daha ben bu evi temizleyemiyorum buyuk evle nasil basa cikacagim diye dusunmeye basladim.

haftasonu temizlik yapmaktan nefret ediyorum günlere böldükçe haftaiçi biter bence. Ördek başlı temizleyici dediğiniz nası bişey görmedim hiç?

Çalışırken haftaiçi ekmek kırıntısı ya da başka zor durumda kalmadıysam süpürge dahi açmıyordum. :110: 2 kişiyiz sonuçta dağınıklık toplardım. Mutfakta yemekten sonra toplardım.
Hafta sonu detaylı silip süpürüp toz alırdım.
3 haftada bir büyük temizlik yapardım.
Koltuk altı silme, cam kapı, mutfak, banyo yıkama falan.

Haftasonuna kalmasın istiyorum bende haftaiçi yarımşar saat ayırsam kalmaz gibi:) teşekkürler

Ooohh herkes ne de güzel temizlikler yapıyomuş Valla okurken bana bi rahtlama geliyo ki... Zevkle okuyorum bana ne oluyosa :KK70:
Ben öğretmenim. Şu an tatildeyim. Senin gibi evlenene kadar elimi ev işine sürmedim. Bence bu ev işi anlayışı kişiden kişiye değişir ve herkes kendine göre bi düzen tutturur; sen de zamanla kendi sistemini kuracaksın. Düzeni-temizliği çok çok çok seviyorum ama çalışırken hele ki senin gibi geç saate kadar çalışırken cidden temizlik işi zor oluyor. İşin sırrı bence şurada; evin daima düzenli dursun. Ne olursa olsun düzenin hiç bozulmasın. Ivır zıvıra asla izin verme, onlar bile bence evi kirleten şeyler.
Büyük temizlik yapmıyorum, haftada 1 yarım gün abla geliyor onları yapmaya. Onun haricinde her yemekten sonra mutfağımı siler süpürürüm. Lavabo ve tuvaletlerimi neredeyse 2 güne bir domestosla ve banyo temizleyicilerle temizlerim; temizlediğim eşyaları da her lavabonun altındaki dolapta muhafaza ederim. Evimi şöööyle (derinlemesine olmasa da) 2-3 güne bir süpürürüm. Her güne bi görev tutarım. 1 gün ayakkabılığımı ve ayakkabılarımı silerim, 1 gün takılarımı-ıvır zıvırlarımı düzenlerim, 1 gün mutfak iç dolaplarımı toplarım mesela. Hepsini aynı anda yapamazsın çünkü. Küçük kutular alırım, her şeyimi sınıflayıp o kutulara koyarım ki sonradan temizliği falan çok kolay oluyor.
Bu kadar rahat temizliği şu an yaz tatilinde olduğum için yapabiliyorum :) Yoksa okul zamanı ben de senin gibi oluyorum ama evimi her zaman düzenli tutarım, evim her an misafir gelecek gibidir :) Bence sen kendini gene de çok hırpalama ev temizleyeceğim diye. Eminim pislik içinde de değilsindir :)

temizlediğiniz eşyaları dolapta nasıl muhafaza ediyosunuz poşete falan mı koyuyosunuz? Teşekkür ederim önerileriniz için.

Ben wc'ye mutlaka domestos kullanıyorum.
Bu yeni yeni peydah olan doğal temizlik malzemesi vs. furyasına kulak asmayın çamaşır susuz temizlik olmaz.
Yani wc'yi çamaşır suyuyla temizlemediğini öğrendiğim birinin evinde bir daha giremem bile wc'ye.
Başka marka da almam çamaşır suyunda.
Diğer yerlerin temizliği için domestosun çamaşır sulu spreyi
Yerler için domestosun çamaşır suyuyla karışık yüzey temizleyicisi
Domestos'cuyum sonuna kadar:KK48:
Bir de size en büyük püf noktası evi düzenli tutun. Pis ev düzenliyse çok pis olmadığı sürece temiz görünür.
Temiz ev dağınıksa pis gözükür.

Bu kadar çok domestos aşırı değil mi ya ciğerleriniz mahvolmasın

2 çocuklu olunca gun aşırı supurge açiyorum ben mutlaka..Aksam 5te gelip supuruyorum 1gun var 1 gun yok..Silme isini de haftada 1 yapiyorum..Wc ler 2 tane evde camasir suyu bekletirim gun asiri cifle fircalarim lavabo da aynen..Dus kabini ciflerim ayda 2 kez...
perdelerim hep zebra stor dur senede 1 eylulde yikatirim gelip sokerler yikar kurutur takarlar..Mutfak dolaplarina ayda 1 el atarim dişına..
cam ve kapılara senede 4 kere kadin alirim..Ayrica senede 1 de duvar sildiririm eylulde duvat kagidi da dahil..Avizeleri de cama gelen bayan siler...Yogun calistigimdan ev işini çamasiri bulasigi anca halledebiliyorum..

teşekkür ederim:)

kolera9 kolera9 sorduğunuz için cevap veriyorum, haftada 5,5 gün özel sektörde çalışan bir kadınım.
Benim için düzen-temizlik evde de işte de çok önemli Allahtan eşim de benim gibi...
Benim mottom dağıtma/kirletme/işleri biriktirme.
Öncelikle süpürge çok önemli ;
bizde günlük mutfağı ve girişi süpürmek için Fakir dik süpürge, genel temizlik için de
Dyson var.
İkisinden de çok memnunum.
Her akşam yemeği sonrasında eşim bulaşıkları makineye dizerken ben ocağı sonrasında tezgahı silerim, aspiratör, mutfak dolap kapakları ve buzdolabına da gün aşırı el atarım.
Mutfağı her akşam süpürür kirliyse mobla,
çok kirli değilse ıslak mendille hemen şöyle üstten silerim.
Tezgah için sağlığa zararsız organik temizlik malzemesi tercih ediyorum çünkü oraya yiyecekler konuyor, yemek hazırlanıyor.
Rossman- Domol cam ocak temizleyici, büyük boy limonlu ıslak mendil, cam bezi ( mutfak masamız cam) , hijyen spreyi ( tezgah ve klozetlerin oturma yerine sıkıyorum) vazgeçilmez temizlik malzemelerim.
Her Cumartesi yarım gün yardımcım gelir,
ihtiyaç halinde (misafir, büyük ütü vb) hafta içi extra 2 saat daha çağırırım. Saat ücretli çalışıyor kendisi. Ona verdiğim paraya acımam çünkü vakti satın alıyorum hem de ihtiyaç sahibi bir kadına faydam oluyor.
Çarşamba günü de Dyson süpürgeyi açar yine ayrıntılı süpürürüm.
Elimi yüzümü yıkadıktan sonra hemen lavaboyu cifler aynasını, önündeki rafı silerim, kirlenmesini beklemem.
Gece yatmadan wcyi en son kullanan domol wc temizleyiciyi içine sıkar fırçalar sabaha kadar öyle bekletiriz.
Her iki banyoda da lavabo için fırça, küvet için yeşil sünger ve deterjan bulunur lavaboların altındaki plastik kutuda.
Klozetlerin içi için fırça, yüzeyi ve oturma yeri için ıslak mendil kullanıyoruz, sil at.
Her duştan sonra küveti ve duşakabini deterjanla ovar temizlerim. Sık yapınca fazla vakit almıyor.
Mutfakta normal bez kullanmam pek,
hijyenik olmuyor, bakterili bezi ordan oraya sürüp mikropları taşıyoruz.
Selpak'ın dayanıklı kağıt bezi var mavi renkli, kağıt havlu gibi kopar kullan tarzı o benim en sevdiğim. Bittiyse, yoksa normal mikrobifer tarzı bez kullandıysam mutlaka iyice yıkar kuruturum, lavabo kenarında duran ıslak bez beni irrite eder.
Her akşam yatmadan evimizi toparlarız,
çamaşır yıkandıysa kurur kurumaz katlarım,
üç tişört bile olsa ütüler kaldırırım hiç üşenmem ve biriktirmem. 10 dakikalık iş.
Gömlek, pantolon ütülerini sağolsun Hacer hn yapar.
Cuma akşamı mutlaka buzdolabını toparlar silerim. Bulaşık makinesini boş halde, dezenfektan deterjan ile çalıştırırım.
Ctesi ben öğlen işten geldiğimde evim temizlenmiş olur , yaptığım mutfak alışverişini temiz buzdolabına yerleştiririm.
Pazar sabahı erken kalkar herkes uykudayken ve trafik rahatken sahile yürüyüşe ve kahvaltıya gideriz.
Bazen kahvaltıyı evde yapar kahve içmeye gideriz. Dönüşte avm / pazar işimizi görür gazetemizi alırız.
Öğleden sonra da radyo çalarken mutfakta akşama ve hafta içine zeytinyağlı, kek, börek vb yiyecekleri hazırlarız eşimle. Akşam saatlerinde de dinlenir keyif yaparız.
Salı akşamı yine yemeklere takviye yaparım ki Çarşamba hafif temizlik için vakit kalsın.
Biz de düzen/rutin bu, sormak istediğiniz başka bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Tezgah için kullandığınız organik temizleyiciyi öğrenebilir miyim?
Hijyen spreyini yeni duydum daha araştırdım çok güzel bi ürünmüş hergün kullanıyo musunuz acaba tezgah ve klozette?
ıslak mendil temizleyemiceğim acil durumlarda mantıklı ama sürekli kullanmak hem maddi açıdan pahalı gibi hem de o kadar atık oluşturmak çevre için çamasır suyu kadar zararlı geliyor.
Sizden kolay yemek önerileri alabilir miyim neler yapıp nası saklıyosunuz mesela:)

Domestos olmadan ben de yapamıyoru malesef... yalnız sadece wc temizliği için kullanırım. Mutfakta sirkeli temizleyicilerden kullanıyorum.
Yer silerken olmazsa olmazım yine domestostu yıllardır. Ancak şuan bir bebeğim var ve yeni emeklemeye başladı , o yüzden artık yerlerde kullanmıyorum. Bebek için özel yer temizleyici ve sirke kullanıyorum genelde.
Bir evin temiz olması için gereken ilk kural DÜZEN ve AZ EŞYA .
Asla dağınık bırakmam, gece yatmadan toplar düzenlerim bütün evi.
Bunun dışında hergün mutfak tezgahı lavabosu temizlerim,hergün wc temizlerim. Bunları hergün yapınca zaten çok kirlenmesine fırsat kalmıyor ve toplamda 10 dakika sürüyor temizlemek.
Süpürme işi evin durumuna göre, hergün süpürdüğüm de oluyor, bazen gerek duymuyorum 2 günde bir süpüyorum. Genelde her süpürmeden sonra toz alıp yerleri de silerim.
Akşamları fırsat buldukça dolap içlerine bakarım, örneğin yemek yaparken buzdolabını ayıklar düzenlerim. Çamaşır yerleştirirken kıyafet dolabını düzenlerim. Asla eşya biriktirmem, uzun süre kullanmadığım herşeyi elden çıkartırım. Çok eşya çok dağınıklık.
Bunun dışında camlar ortalama 3 ayda bir silerim, tüller perdeler kirlilik durumuna göre yine birkaç ayda bir yıkanır.
Koltuklarımı senede bir kez eve profesyonel ekip çağırıp temizletiyorum, halılarım ortalama 3 ayda bir yıkamaya gider. Bazı halılarım ufak onları çamaşır makinesine atıp yıkıyorum.
Bu anlattıklarım çalışmayan kadınlar için. Çalışıyorsanız bir de ev işi için yıpratmayın kendinizi. Ayda bir bile olsa büyük temizlik için bir kadın tutun.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için:)

Camasir sulu islak mendiller var temizlik icin uretilmis cok pratik. Lavabolari mutfak tezgahini komidinleri onlarla sil gunluk. Sil at. Tuvalet leri de bitkisel camasir sularindan dok ve tuvalet fircasiyla fircala Sonra dagilmis esyalari yerine yerlestir.iki gunde bir supur ve sil. Hafta sonlari da mutfak dolabini sil. Balkonlarini Yika ayda bir DE camlari sil

Teşekkür ederim.

Ooohh oh oh... İçimin yağları eriyor okurken zevke geliyorum :KK70:
Neredeyse aynı rutinleri uyguluyoruz; bana da haftada 1 yarım gün yardımcı gelir, aynı dediğiniz gibi misafire falan da ekstradan çağırırım. Çok seviyorum düzeni, manyak gibiyim bu konuda ama tek farkımız benim eşim hiçbir şeye elini sürmez, yalnızım yani ev işlerinde :KK70: Çok şanslısınız, düzeniniz hiç bozulmasın dilerim:KK200:

Neden eşiniz hiç bişeye yardım etmiyor bu durumda nasıl sakin kalabiliyosunuz?:) Maddi yönden siz ona yardım edin ama o hiçbişeye elini sürmesin ay ben deliririm:)

Duşakabin süngerle silinirde lavabo nun süngerler silindiğini burda duydum
Mutfak lavabo için ayrı fircam var bulaşık fırçası diyorlar uzun saplı çamaşır suyu lavabolar da kesinlikle kullanıyorum ben
Ama mutfakta ayrı banyoda ayrı firca var fırça ile ovuyorum lavaboları
Hergun süpürge açmıyorum iki günde bir

Bu fırçaları nasıl temizliyosunuz? ve nerde saklıyosunuz poşete falan mı koyuyosunuz?

valla arkadasım calısana temizlik zor haftaıcı yapacagın iş en fazla camasır yıkamak katlamak yerlestırmek mutfak temızlemek bulasık makınesı doldur bosalt etrafı toparla , mutfak supurulebılır cunku yemek yenıldıgı ıcın kırık cok oluyor. Malesef tek dınlenmek ıcın kalan gunde de evi süpür sıl banyo tuvalet temızle toz al dip köşe de arada bi bu pazarlara denk gelıyor ben hamılelıgımden berı dıp kose hıc gırısemedım bayramdan once ınsallah taıl gunlerınde yavastan yavastan yapıcam herseyi

O kadar da zor dğeil aslında eşiniz yardım edip hergün yarımşar saat yaptıkça haftasonuna kalmaz ama şu an çocuk yok tabi ondan:)

Her gün evi süpürürüm hatta bazen günde 2 kez bile oluyor 12 aylık bebeğim var onun için sık süpürmek zorunda kalıyorum..
2 günde bir ev siliyorum bazen 4 güne çıkıyor halıları genel olarak yıkamaya veriyorum ama az kirlendiyse siliyorum..
Lavobo klozet kabine çamaşır suyu kullanırım
Genelde her girdiğimde üstten bir temizliyorum ama haftada bir dip köşe girişiyorum:KK70:
Camlar ayda bir siliyorum
Mutfak dolaplarını üzerinden geçiyorum sık sık ama iç diş silme 2-3 ayda bir yaparım
Tül/perde yıkama eskiden 2 haftada bir yapıyordum şimdi ayda bir :)
Mutfak lavobosunu geceden çamaşır suyu ile bekletince temiz oluyor..:KK66:

Evet parlatıcıyı sungere sıkıyorum .
Süngerler ovalayıp su tutuyorum .
Cillooppp gibi oluyor.

Bunu hemen denicem ya çok merak ettim teşekkür ederim:)

ben şöyle yapıyorum
hergun yatmadan once tuvaletı banyoyu mutfagı cıflerım
şöyle kı...
1 kullanılmamıs bulasık süngerini makasla ıkıye boluyorum en ucuzlarını alıyorum tanesı 10 kurusa falan gelıyor süngerın oyle dıyeyım veya a101 de 5-6 lı paketlı en ucuzlarından var ondan alıp ıkıye boluyorum
elıme doktor eldıvenını gecırıyorum
once cif dökup ıyıce ovalayorum sonra o süngerı ve eldıvenı cope atıp durulayıp son kez ustunden bır sirke gecırıp (dezenfekte amaclı) duruluyıp kuruluyorum
kurulamayı da sarı bezlerle duvar fayans musluk gıbı alanları yapıyorum o bezı de yıkayıp kurutuyorum
camasır suyu ve dıger deterjanlar cok zararlı en az zararla en buyuk faydayı saglamıs oluyorum
lavabolar ıcın pıs alanlar ıcın kullanılan sunger ve fırcaların saklanması da bana hıjyenık gelmıyor. evde kucuk cocugum da var eller oynar mıncıklar dıye de belkı bılmıyorum alıp saklamıyorum en ucuzunu dedıgım gıbı kullanıp atıyorum
dusa kabın ıcınde her dustan sonra kurulayınca leke kalmıyor ama onda da şşöyle yapıyorum
bos fısfıslar var ya ondan alıp ıcıne sırke koydum onu dusakabıne aynaya falan sıkıyorum dustan sonra kurulamadan once
sırke en ıyı kırec cozucu ve parlatıcıdır hemde dezenfekte eder banyo ve mutfak en cok dezenfekte edılmesı gereken yer sonucta
yenı halılar hep tuy doker o halıları bırkac kere halı yıkamaya gonderırsenız o tuyler gıdecektır ve yer supurmeyı 2 gunde bır yapıyorum ben 2 gunde bır yaptıgım ıcın de ev tozlanmıyor bu sebeple cabuk bıtıyor ısım
bendekı halılar yuzde yuz yün halı bırde oyuzden supuruyorum ve halıları supururken supurgeyı fırcalı hale getırıp supuruyorum ıyıce yununu alsın dıye
bırde suna dıkkat et yer sılme bezı ayrı mutfakda kullandıgın bez ayrı koltuk sıldıgın bez ayrı banyoyu sıldıgın bez ayrı cam sıldıgın bez ayrı olmalı
tutup yer sıldıgın bezle mutfak tezgahı sılınmez :) buzdolabı ıcını sıldıgım bezı de ayrı tutuyorum ben
buzdolabı ıcını de sırke ve karbonatla sılıyorum cok eger cok kırlı oldugunu dusundugum yere azıcık sıvı arap sabunu da eklerım suyuna
koltuklara beyaz kalıp sabun ıyı gelır mesela bezı ıslatıp beze surup kırlı alanı ovalayabılırsın veya dırek kovanın ıcınde bezı sabunlayıp suyu kopürterek kullanabılırsın
yerı calıstıgın ıcın vıledayla sılmen senın kolayına olur suyuna bıraz sırke katarak sılersen hem parlar hem dezenfekte olur
dolap ıclerını falan tozlu kırlı gordukce yaparım yanı hıc haftalık aylık senelık temızlıgım yok kırlendıkce yaptıgım ıcın kırlenmıyor pek beklemıyorum tozlanmasını yanı
ben genelde halı ve koltukları yıkamacıya yıkattırır gunluk yerımı vıledayla şöyle bır yalatır :) 2 gunde bır supurur toz alırım bu sebeple tozlanmaz kırlenmez hep temız olur
calısırken tum bunları aksam yemekten hemen sonra yapardım bırde haftasonu 1-2 saatımı ayırırdım utu camasır dolap ıcı sılme ıslerıne hıc temızlık ıcın yoruldugumu hatırlamıyorum ben duzen oturtunca zaman almaz oyuzden gozune gelmez
sana kolay gelen yontemı bulacaksındır :) bırde yer supurme ısını toz alma ısını eşine devret bence oda bı ısın ucundan tutsun mesela bızde cam sılme ve perde asma işi eşimindir hafta sonu da esım yerı supurur . sonucta o evı tek sen kullanmıyorsun ortak alanınız.
calıstıgın ıcın yemek ısı de sorun olur sana ben onu da şöyle yapıyorum hafta sonu 1 saatımı de yemege ayırıyorum yapıp tupperlarıma koyup kaldırıyorum ısıtıp yıyorum bırkac cesıt yapıp kaldırıyorum anıden mısafırım geldıgınde de sıkıntıya gırmemıs oluyorum bu sayede

Teşekkür ederim önerileriniz için. Ben cifle çamasır suyunun farkını bi anlayamadım:)
Haftasonu 1 saat içinde ne yemekler yapıyosunuz aslında en büyük sıkıntım yemek biraz ondan bahsedebilir misiniz? tupperla dondurucuya mı koyuyosunuz?

ben iki güne bir evi siliyorum toz alıyorum dip bucak yapamıyorum çünkü iki küçük çocuğum var bulaşıklar makinaya ev hergün süpürülüyor zaten banyo wc iki güne bir ayda bir temizlikçi çağırıyorum dip bucak temizlik için böyle işte kadınların derdi bitmez

baktım hepsiburadada ama hep kötü yorumlar var yön değiştirmek çok zor sapı sürekli uzayıp kıslaıyor falan demişler siz memnun musunuz herşeyinden?
Iki çesidi var .Biri 10 tl daha pahaliydi .Onu aldim .Parex tornado cok memnunum .
Uclarini degistirip degistirip kullanıyorum .Hic sorun yasamadım.
Esimin evine markasiz bisey aldim ucuz diye hic memnun degilim .Yerine oturmuyo döndurürken çıkip gidiyo.

Ahh ne kadar tatlis bir konu :KK51:
Iki kücük cocugum var, hergün temizlik yapiyorum( zorunda kaliyorum) ve hic temizlenmemis gibi günüme devam ediyorum.
Bilmiyorum baska cocuklu arkadaslar ne yapar nasil eder ama benim evde sürekli yerlere birsey dökülür, damlar..
Ayy cocuktan öncesi ve sonrasi diye temizlik ikiye ayrilir benim icin.
Ve cocuktan öncesi cok tatlis bir temizlik.
Bebek bezini acikken tutup firlatmalar mi dersin, tuvalet egitiminde halilara isemek mi dersin.
Kahvaltida, yemeklerde ne var ne yok zaten yerdeler..
Ellerine sürekli yemeleri icin meyve olsun kek olsun ne varsa veriyorum. Dökülüyor.
O ara kendi karnimi doyuruyorum.
Mutfak esyalari yatak odasinda, oyuncaklar banyoda, balkonda salonda her yerdedir.
Esyalar ayaklanip gezinirler efenim.
Perdelerimde dondurma lekeleri var, evdeki halilarin yikanmasi lazim.
Silinmesi gereken kapilar var.
Ay neyse yaa, siz temizsiniz halledersiniz, cocuktan sonra savasmaya hazir olun :dondurma:
Ay ayni bende böyleyim benim bi kızım var 15 aylık amaaa ev aynen anlattığınız gibi genis aile hevesim vardı 1 yasına girince 2.yi istiyorduk eşimle ama resmen tövbe ettim bazi kisilerde peşpeşe büyürler birbirini oyalarlar vs diyor ama bilemiyorum yemek yemeye vakit vermiyor benim kız . Çocuğu olmayıp eve yardımcı tutanlarada şaştim doğrusu.benim bebis olmasa bikere temizlesen zaten kolay kolayda kirlenmez. Ev cokk büyük değilse yardımcı gereksiz bence.
Ne çok isterdim evimi dip köşe temizleyeydim mis gibi bıraktığım gibi kalaydı.....

Ay ayni bende böyleyim benim bi kızım var 15 aylık amaaa ev aynen anlattığınız gibi genis aile hevesim vardı 1 yasına girince 2.yi istiyorduk eşimle ama resmen tövbe ettim bazi kisilerde peşpeşe büyürler birbirini oyalarlar vs diyor ama bilemiyorum yemek yemeye vakit vermiyor benim kız . Çocuğu olmayıp eve yardımcı tutanlarada şaştim doğrusu.benim bebis olmasa bikere temizlesen zaten kolay kolayda kirlenmez. Ev cokk büyük değilse yardımcı gereksiz bence.
Ne çok isterdim evimi dip köşe temizleyeydim mis gibi bıraktığım gibi kalaydı.....

Bazen yarim saat bile sürmüyor o temizlik.
Mesela yatak odasinda carsaf degistiriyorum, adamin birinin cikolatali ellerinin izi oluyor bir arkami dönmemle.
Ben pespese büyütüyorum, evet zor ama birlikte eglenmelerini görmek buna degiyor.
Sürekli temizle yine de ayni hersey.
Olsun birkac sene disimizi sikacagiz.
Robot gibi dönüyorum evin icinde olacak o kadar

Minik kablar var evimde dondurma kabı gibi onların içine koyuyorum kullandıktan sonra dolabın içinde

Iki çesidi var .Biri 10 tl daha pahaliydi .Onu aldim .Parex tornado cok memnunum .
Uclarini degistirip degistirip kullanıyorum .Hic sorun yasamadım.
Esimin evine markasiz bisey aldim ucuz diye hic memnun degilim .Yerine oturmuyo döndurürken çıkip gidiyo.

bakıyım bi inşallah siiznkinden bulurum:)

Olsun onların sevgisi her şeye değer:)
Yardımcı meselesini bende anlamıyorum, işyerinde de bu forumda da çalışan ne kadar kadın varsa prensesler maşallah hiçbi iş yapmıyorlar hepsinin yardımcısı var:) benim durumum yok şu an ama durumum olsa da 2 kişiyiz yani ev en fazla ne kadar batabilir ki sadece akşamları evdeyiz arada bi toz alıp temizlemeyi de ben yaparım ,belki 3 ayda bir büyük temizliğe koltuk cam silmeye falan çağırırım anca ama çocuk yokken haftalık kadın almak falan gereksiz bence o paraya başka şeyler yaparım:)

Bazen yarim saat bile sürmüyor o temizlik.
Mesela yatak odasinda carsaf degistiriyorum, adamin birinin cikolatali ellerinin izi oluyor bir arkami dönmemle.
Ben pespese büyütüyorum, evet zor ama birlikte eglenmelerini görmek buna degiyor.
Sürekli temizle yine de ayni hersey.
Olsun birkac sene disimizi sikacagiz.
Robot gibi dönüyorum evin icinde olacak o kadar

Ne tatliş ne kadar güzel bi ev hayatı:dondurma:
Minik kablar var evimde dondurma kabı gibi onların içine koyuyorum kullandıktan sonra dolabın içinde

Teşekkür ederim

Cocuklarin eline dolasa dolaşa yemeleri icin hic birsey vermedim .
Yegenime baktim .Alismis hic corba yemek vs yemez dolasa dolasa yemek yerdi .Bi geldi corba yemek tatlı .Masaya oturttum yemezse kalksin diger öğünu beklesin .Arkasindan kosturmam ,abur cubur tamamen yok ve ara öğunde yok
.Şimdi 6 yasinda yemek sorunu yok ve et corba sebze herseyi yer .
Birazda anneler yapıyor bu cocukları böyle.

Cocuklarin eline dolasa dolaşa yemeleri icin hic birsey vermedim .
Yegenime baktim .Alismis hic corba yemek vs yemez dolasa dolasa yemek yerdi .Bi geldi corba yemek tatlı .Masaya oturttum yemezse kalksin diger öğünu beklesin .Arkasindan kosturmam ,abur cubur tamamen yok ve ara öğunde yok
.Şimdi 6 yasinda yemek sorunu yok ve et corba sebze herseyi yer .
Birazda anneler yapıyor bu cocukları böyle.

Çok haklısınız çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyo sanırım

Çok haklısınız çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyo sanırım
Evime misafir gelen biri butun cocuklara cokonat getirmis dağitmis .Cocuklar yerlerken farkettim .Kafamda kaynar sular fokurdadı .Ama olan olmuştu .Pislikten ziyade benim icin nimetin dökulmesi ve çukulata lekesi mühim di .:KK17:
Birde cocuklarım 3 yasina kadar verilen cukulatalarin kabının gicirtisiyla oynanacak bisey saniyorlardi.Cünkü hic yememislerdi .O cukulata vıcık vıcık olup çöpü boylardı .
Cips zaten almadim hala almam Kucuk oglum 12 yasinda seker uzatana cok zararli diyor bakakalıyorlar .Kucukten beri .Ve iceceklerine hic seker koymadim yegenimde ihlamur,nane cayı icer ama sekersiz .:-)
Cünkü hic koymadim.

Back
X