- 4 Aralık 2012
- 1.954
- 286
- 173
- 38
- Konu Sahibi nilkon4246
bu hafta ev taşımam lazım toparlanırken nasıl yapmalıyım daha kolay yerleşebilmek için bi fikriniz varsa beklerim şimdiden teşekürler 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu hafta ev taşımam lazım toparlanırken nasıl yapmalıyım daha kolay yerleşebilmek için bi fikriniz varsa beklerim şimdiden teşekürler![]()
benim bulundugum yerde yok malesef o yüzden ben yapmalıyımevden eve nakliyatlar var sadece özel eşyalarını topluyorsun gerisini onlar toplayıp bir güzel yeni eve yerleştiriyorlar![]()
benim bulundugum yerde yok malesef o yüzden ben yapmalıyım![]()
5 kez taşınmış biri olarak hemen tecrübelerimi paylaşayım
gerekli malzemeler
1- bolca gazete kağıdı
2- koli bandı
3- küçük orta büyük boy koliler
4- kalın uçlu markör kalem
5- yorgan yastık hurcu
6- kalın olanlardan çöp poşeti ( siyah battal boy )
7- çamaşır ipi
önce salonda vitrinin filan varsa içindeki bardak tabak borcam ,dekoratif eşya gibi şeyleri salonda başla gazete kağıdına sarmaya
sonra aynı işlemi mutfak için yap ,2. aşama altlarını da koli bandı ile sağlmalaştırmış olduğun kolilere yerleştir ( mutfağı mutfakta ,salonu salonda yap kolileri orda bırak ) ,kolilerin ağzını güzelce bantla ,üzerlerine yaz mutfak kırılacak eşya ,salon kırılacak eşya diye ,bardağı çanağı topladıktan sonra yatak odasına geç ,hurçlarını al yorgan yastık pike nevresim ne varsa doldur güzelce ,havlularını filanda koyabilirsin hurçlara ,sonra bir koli daha yap ,yatak odanda eğer parfüm ,takı toka ,kutu v.s var ise onları da o koliye koy üzerine yatak odası yaz ,plastik çamaşır sepetin filan varsa deterjan türü olan şeyleri onun içine yerleştir ..
gelelim gardrop içlerine ,işte burda en çok işe yarayan şey çöp poşeti ,tüm giysilerini çok ağır olmayacak şekilde çöp poşetlerine yerleştir ağzını bağla ,ayakkabılık portmanto içlerindeki ayakkabı terlik türü şeyleri de aynen poşetlere koy ,
buzdolabının buzluk kısmını boşaltma ,sadece alt rafı boşalt o kadar ,kapaklarını bantla ,,ağzı açılacak türde herşeyin kapaklarını bantlamalısın ,sandıktır ,kutudur ne bileyim işte o tür şeyler ..
küçük elektirikli ev aletlerini tek bir koli yap ,iyice etraflarını sıkıştır ,içine hareket edemesinler ,yanalrına sofra bezi ,mutfak havlusu filan sıkıştır..
en büyük koliyi plastik eşyalara ayır ,leğendi ,saklama kabıydı ,tepsiydi gibi ,çekmecelerindeki kepçe tahta kaşık türüşeyleri de aynı koliye koyabilrisin ,zaten o koli genelde hafif oluyor ..
değerli eşyalarını asla kolilere koyma ,bir le cantası al ,laptop ,tablet v.s gibi eşyalrını yanında sen taşı ..
gelelim büyük mobilyalara ve beyaz eşyalara ,artık evinde battaniye pike polar ,eski çarşaf ne varsa ,mobilyalarını onlara sar muhakkak ,çünkü malesef çiziliyor ve üzülüyoruz ,özellikle mobilyaların sivri yerleri heryere çarpıyor ,köşe kısımlarına gazete kağıtlarını elinde katlayıp küçülttükten sonra köşelere bantla yapıştırabilirsin ben havlu peçete ile yapıp üzerinden streç filmle sarıp sonra çarşaf veya battaniyeye sarıyorum ..
halılarını yine rulo yap ve bantla ..duvardaki tablo türü şeyleri yine sıkıca bir çarşafa filan sar yada o boyutlarda koli varsa kolide olur ..
beyaz esyalarını da yine aynen battaniyeye filan sarman gerekiyor ..yada ince polarlara filan ..
aklıma gelenler bunlar ,sormak isediklerin olursa cevaplarım canım
sana kolay gelsin ..
eylül keşke ben taşınmadan önce bu yazıyı okumuş olsaydımher şey tamam hatta ben tabakraımı bardaklarımı yıkayıp tek tek jelatine sarmıştım..yerleştirirken kolaydık oldu hiç bir şey de kırılmadı yalnız büyük mobilyaları taşımacılar halledecekti!!! keza hallettiler sağolsunlar..aynı anlattığın gibi köşeler gitti..gardolap kapaklarım çizildi
mobilyaları sarmadık onlar sararız demişti..!!eve eşyalar gelince hüzrana uğradık..adamlar eşkiya çıktı bir de ağzımızı açamadık eşyamızı bi bırakıp gitseler diye dua ettik..
en önemlisi güvenilir nakliyeci bulmak bir de tabi..
öncelikle bütün cevaplayanlara ve sana çok çok çok teşekür ederim benim pek fazla eşyam yok canım 1 yıllık evliyim bide şehir içi taşınıyorum 3 kanepe var odamın birinde bide kitaplıgım .mutfak eşyalarınında çogunu açmadım mutfagım yok gibi bişeydi zaten dediğin gibi yapıcam ambalajlamak için bişeyler aldık eşyaları ama köşeleri için fikrin süper yatakodasındakiler çöp poşetine olmaz gibi geldi ben valizlere koyayım kolay yerleşsin diyorum .bide bayram öncesine geliyo en hızlı toplamam ve yerleştirme yapmalıyım5 kez taşınmış biri olarak hemen tecrübelerimi paylaşayım
gerekli malzemeler
1- bolca gazete kağıdı
2- koli bandı
3- küçük orta büyük boy koliler
4- kalın uçlu markör kalem
5- yorgan yastık hurcu
6- kalın olanlardan çöp poşeti ( siyah battal boy )
7- çamaşır ipi
önce salonda vitrinin filan varsa içindeki bardak tabak borcam ,dekoratif eşya gibi şeyleri salonda başla gazete kağıdına sarmaya
sonra aynı işlemi mutfak için yap ,2. aşama altlarını da koli bandı ile sağlmalaştırmış olduğun kolilere yerleştir ( mutfağı mutfakta ,salonu salonda yap kolileri orda bırak ) ,kolilerin ağzını güzelce bantla ,üzerlerine yaz mutfak kırılacak eşya ,salon kırılacak eşya diye ,bardağı çanağı topladıktan sonra yatak odasına geç ,hurçlarını al yorgan yastık pike nevresim ne varsa doldur güzelce ,havlularını filanda koyabilirsin hurçlara ,sonra bir koli daha yap ,yatak odanda eğer parfüm ,takı toka ,kutu v.s var ise onları da o koliye koy üzerine yatak odası yaz ,plastik çamaşır sepetin filan varsa deterjan türü olan şeyleri onun içine yerleştir ..
gelelim gardrop içlerine ,işte burda en çok işe yarayan şey çöp poşeti ,tüm giysilerini çok ağır olmayacak şekilde çöp poşetlerine yerleştir ağzını bağla ,ayakkabılık portmanto içlerindeki ayakkabı terlik türü şeyleri de aynen poşetlere koy ,
buzdolabının buzluk kısmını boşaltma ,sadece alt rafı boşalt o kadar ,kapaklarını bantla ,,ağzı açılacak türde herşeyin kapaklarını bantlamalısın ,sandıktır ,kutudur ne bileyim işte o tür şeyler ..
küçük elektirikli ev aletlerini tek bir koli yap ,iyice etraflarını sıkıştır ,içine hareket edemesinler ,yanalrına sofra bezi ,mutfak havlusu filan sıkıştır..
en büyük koliyi plastik eşyalara ayır ,leğendi ,saklama kabıydı ,tepsiydi gibi ,çekmecelerindeki kepçe tahta kaşık türüşeyleri de aynı koliye koyabilrisin ,zaten o koli genelde hafif oluyor ..
değerli eşyalarını asla kolilere koyma ,bir le cantası al ,laptop ,tablet v.s gibi eşyalrını yanında sen taşı ..
gelelim büyük mobilyalara ve beyaz eşyalara ,artık evinde battaniye pike polar ,eski çarşaf ne varsa ,mobilyalarını onlara sar muhakkak ,çünkü malesef çiziliyor ve üzülüyoruz ,özellikle mobilyaların sivri yerleri heryere çarpıyor ,köşe kısımlarına gazete kağıtlarını elinde katlayıp küçülttükten sonra köşelere bantla yapıştırabilirsin ben havlu peçete ile yapıp üzerinden streç filmle sarıp sonra çarşaf veya battaniyeye sarıyorum ..
halılarını yine rulo yap ve bantla ..duvardaki tablo türü şeyleri yine sıkıca bir çarşafa filan sar yada o boyutlarda koli varsa kolide olur ..
beyaz esyalarını da yine aynen battaniyeye filan sarman gerekiyor ..yada ince polarlara filan ..
aklıma gelenler bunlar ,sormak isediklerin olursa cevaplarım canım
sana kolay gelsin ..