Ev sorunu güncelleme

Niye kararlarınızı yüce divandan çıkan sonuçlara göre alıyorsunuz?
Aslında öyle almiyoruz.Prefabrik için yapılan masraf,arsa ile merkeze uzak normal bir ev alabiliriz diye düşündük.Eşimle haftaya peşinat verip,ev yapıyorlar ya orayla görüşmeyi istiyoruz.Eşiminde aklında ev var.Bende ek iş falan düşünüyorum.Arabanin satilma konusu olmasa dahil olmazlardı.Zaten gene kendimiz arastiracağiz evi

Ben onu sormuyorum şuan.Ben insanların kafasına göre is önermesini söylüyorum

Eşiniz arkadaşına "sanane, benim karımın çalışıp çalışnamadı seni ilgilendirmez" diyememiş mi? Mesela eşimin hiç bir arkadaşı karın çalışsın diye akıl veremez ona mi kalmış?

Aynı şekilde evde oturan kaynınıza cevap verebilir ama vermiyor.

Dipnot: o araba satılmaz. Satılsa da size beklediğiniz miktar gelmez. Boşuna onun üzerinden plan kurmayın.

Ev almak istiyoruz dediğiniz için insanların eşinde çalışsın düzgün bir ev alın imasında bulunması bana anormal gelmedi. Prafabrik ev uzun süre yaşanacak bir yer olmaz ki. Köy evi ya da merkeze uzak da olsa yeni bir ev daha mantıklı. Sonucta bunu paylaştıgınız insanlar eşinizin iş durumunu bilen kişilerdir .

Asgari ücretli arkadaş sohbete gelse, "ev almak istiyoruz bir türlü denkleşmiyor, arabayı da satmak istemiyorlar, eşim ev ev diyor sürekli, ne yapacağız bilemiyoruz" diye konuşma geçse; eşin de çalışsın, biriktirip ilerde düşünürsünüz derim, bir çok kişi der. Atanamadı ki dese, başka iş baksın o zaman denir. Takılacak bir durum değil.

Sizin maaş nasıl olacak, arsa alıp ev yaptırmak da çok kolay değil. Arsa fiyatları da az değil.

Bahçeye prefabrik ev yaptırdık. Kepçe gelecek para, İzinleri için para, beton attır para, beton içinde demir olacakmış para, harita mühendisi gelecek para🥴. Şap dahil değil para.... Halen tam değil ev, depo mu yapsak, ay şurada kamelya mı olsa ki🥴. Yedi bitirdi 🤣

Biz 15 bin TL kira vermektense ev alalım diye düşündük.Ya köy evi ya prefabrike tarzı birşey düşündük.Kvlerle konuşmaya gittik.Arabayıda satıp arsa alıp prefabrike 2 yıl içinde yavaşça yaparız dedik.Onlarda onu almak yerine 1milyona köy evi alın dedi.Biraz daha peşinat toplayıp 200 300 bin TL kredi çekip köy evi almayı düşünüyoruz.Arabayı da 2 ay sonra kaynım evlendikten sonra satalım dediler,tamam dediler.Benim çalıştığımı kimse bilmiyor.Söylemek istemedim.Mesleğim var öğretmenim.
Eşimin arkadaşı merkeze aşırı uzak yerden ev tutun,eşin fabrikada işe girer demiş.Ya da kiraya çıkarsınız,eşin avm de işe girer demiş.Bu kişi hayatta karısını çalıştırmaz.Kendisi de çalışmıyor.Avmde de hayatta çalışmaz,akıl veriyor.
Eşimin kardeşi ise yok kedi bakıyorsunuz,dünya masraf yapıyorsunuz diyor.Mecbur kiraya çıkarsınız dedi.Arabayı satmaya pek niyeti yok.Benim içinde mesleğin harici bir işe girersin diyor.Bunu diyen insanda çalışmıyor.
Bende şöyle düşünüyorum.Dügün sonrası tekrar araci ilana koydurmaya çalışacağız.Koymazsa bile kendimiz yaza doğru köy evi alırız diyoruz.
Çalışmayan insanların çalış demesine sinir oldum.Ki çalışmadan durmam ben.
Bu arada kooperatiflerin yaptığı evlere girenler var mı?
Çok şükür yine arabanın halinin vaktinin yerinde olduğunu öğrendik. Huzur bulduk

Hemen yeni gelenlere bir özet geçelim. Eşi asgari ücretli haliyle aile evinde yaşarken, engelli babanne sayesinde alıyorlar aracı. Yani aracın yarısı devletin, kalan yarısını da baba ve oğul ödüyorlar. Ama arkadaş arabaya çökemediği için deliriyor yıllardır.
Asgari ücretli insan nasıl araba alacak diye düşünmeden sinirleniyor. Halbuki mantıken ailesi yanında yaşarken kira yok mutfak masrafı yok bir miktar ortak arabaya katması arabada hak demek değildir. Zira zaten o zamanlar adam bekar ve o evde yaşıyor. Senelerdir anlatamadık bunu
Nerde araba satma + kardeş kombini görsem, aha diyorum, geldi yine

Devletin engelliler için alımında kolaylık sagladıgı arabayı böyle eli kolu sağlam insanların alıp işgüzarlık etmesine dayanamıyorum.
Bizim vergilerimiz içinde.
Haram zıkkım olsun.
Hayrını görmesin kimse.

Zaten göremiyor.
Arabam var sanıyor zavallı
Olmayan arabasını satacakta ev alacak
O evde oturmaya korkarım ben, haram parayla alınan birşeyin huzur getireceğine inanmiyorum

Eşiniz arkadaşına "sanane, benim karımın çalışıp çalışnamadı seni ilgilendirmez" diyememiş mi? Mesela eşimin hiç bir arkadaşı karın çalışsın diye akıl veremez ona mi kalmış?

Aynı şekilde evde oturan kaynınıza cevap verebilir ama vermiyor.

Dipnot: o araba satılmaz. Satılsa da size beklediğiniz miktar gelmez. Boşuna onun üzerinden plan kurmayın.
Ben kaynima ben öğretmenlik harici bir işe dayanamıyorum dedim.Ki ikiside çalışmıyor.Ikiside başkasının işinde hiç çalışamıyor.
Bencede satılmaz.Zaten ev alacağım zaman tekrar ilana koyalım deriz.Koymazlarsa kendileri bilir ne diyeyim.

Ev almak istiyoruz dediğiniz için insanların eşinde çalışsın düzgün bir ev alın imasında bulunması bana anormal gelmedi. Prafabrik ev uzun süre yaşanacak bir yer olmaz ki. Köy evi ya da merkeze uzak da olsa yeni bir ev daha mantıklı. Sonucta bunu paylaştıgınız insanlar eşinizin iş durumunu bilen kişilerdir .
Hayır onlar eşinde çalışsın kiraya çıkın diyor.Ki ben evde duran biri değilim.Ama söylemek istemiyorum çalıştığımı

Asgari ücretli arkadaş sohbete gelse, "ev almak istiyoruz bir türlü denkleşmiyor, arabayı da satmak istemiyorlar, eşim ev ev diyor sürekli, ne yapacağız bilemiyoruz" diye konuşma geçse; eşin de çalışsın, biriktirip ilerde düşünürsünüz derim, bir çok kişi der. Atanamadı ki dese, başka iş baksın o zaman denir. Takılacak bir durum değil.

Sizin maaş nasıl olacak, arsa alıp ev yaptırmak da çok kolay değil. Arsa fiyatları da az değil.

Bahçeye prefabrik ev yaptırdık. Kepçe gelecek para, İzinleri için para, beton attır para, beton içinde demir olacakmış para, harita mühendisi gelecek para🥴. Şap dahil değil para.... Halen tam değil ev, depo mu yapsak, ay şurada kamelya mı olsa ki🥴. Yedi bitirdi 🤣
Bizde prefabrike düşündük.Ama az daha ayarlayabilirsek araba ile normal ev düşünüyoruz.Normal ev dediğim 1 civarı.Satilmazsa kredi çekeceğiz mecbur.

Ya yazık üzülüyorum sana narkoz alsan arabağ arabağ üç ortak arabağ diyeceksin 😂
O araba satılmaz.
Satılsa da sen boşluğa düşersin. Yazık tek hobini kaybedeceksin. Kayıanailenle didişmelik başka konu türetmen gerekecek.
Valla pek zor işin
Şimdi en azından araba konu sahibinin altında o kadar çok araba dediler ki iyice battı o araba herkesin gözüne.

Şimdi en azından araba konu sahibinin altında o kadar çok araba dediler ki iyice battı o araba herkesin gözüne.
Yok kvlerde araba.Şöyle birşey var.Bu arabanin şuan üretimi yok.Ve bir parçası aşırı pahalı.Piyasada da çok tercih edilen araç değil.Eşim araç bizdeyken herseyini yaptırıyordu. Ama kvlere bıraktığımizdan beri arabaya bakim falan yaptirmiyorlar. Değişmesi gereken şeyleri de degistirmiyorlar.Bende sorun çıkar bize denk gelir pek ellemiyorum.

Yok kvlerde araba.Şöyle birşey var.Bu arabanin şuan üretimi yok.Ve bir parçası aşırı pahalı.Piyasada da çok tercih edilen araç değil.Eşim araç bizdeyken herseyini yaptırıyordu. Ama kvlere bıraktığımizdan beri arabaya bakim falan yaptirmiyorlar. Değişmesi gereken şeyleri de degistirmiyorlar.Bende sorun çıkar bize denk gelir pek ellemiyorum.
Hayırlısı

Ben onlardan akıl istemedim.Eşim arkadaşına olan durumu anlatmış.Kendince akıl vermiş.Zaten eşime kizdim ben
Eşin arkadaşının, kardeşinin laflarını bilerek sana söylüyor farkında mısın? Kendi süreçten dert yanmış, senin çalışmadığını söylemişse insanlar yorum yapar. Bunda abartılacak bir şey göremedim ben. Bence eşinde sabit bir işin olsun istiyor,ev alalım borca girelim diyorsun ama senin işin sabit değil, adamın maaşı belli. Güvenemiyor muhtemelen şuan öyle bir işin içine girmeye. Millete kafa yormaktan kendine odaklamiyorsun tabi.

Arabayı hayatta vermezler. Satmazlar da. Araba gayet o tarafta kalmış artık. Kendi kendine her gün araba için bir sorun arıyor konu sahibi. Asgari ücretli koca, sabit işi olmayan konu sahibi. İki düşük gelirli insan nereye ev alıyor?
Ev alamayacağı aşikar, araba satılmayacak aşikar. O da farkında ama ev diye tutturup araba satışı için karşı tarafla gerginlik arıyor aslında.
Konu sahibi ev araba bu düşük gelirle alamayacak biliyor. Tek derdi komple bağı koparmak. Derdi kayınaile aslında

X