yoo size denk gelmiş hep cinsler, bizde ev ararken bir evi çok beğendik.Arkadaşlar rahatsız olduğum bi konudan bahsetmek istiyorum şimdi yeni bir eve çıkacağım çıkmam gerekiyor kiralık evleri arıyoruz hep memur kefil veya memur aile şartı oluyor tamam eyvallah saygı duyuyorum düzenli ödeme yapsın diye bunu öne sürüyorlar, 2-3 gündür sürekli kiralık evleri arıyorum karşımda aptal saptal sorularla muhatap oluyorum bugün bir yeri aradım memur kefil veya memur istiyoruz dedi tamam dedim uyuyor bize ,aşırı detaylı bi şekilde sordu işimizi vs , sonra nerelisiniz dedi ev sahibinin belirli meslek ve memleketlere takıntısı varmış neyse ben bu kadar kıl bi ev sahibiyle yapamam deyip vazgeçtim ,
Neyse eşimle çok beğendiğimiz başka bi ev daha vardı onunla konuşmuş eşim ve onada belediyede nerede çalışıyorsun hangi birimi ?657 ye mi tabisin yoksa taşeron mu vs demiş Çocuğunuz var mı yapmayı düşünüyo musunuz ne kadar maaş alıyorsunuz gibi saçma sapan bi ton şey sormuş eşim deli olmuş istemiyorum evinizi deyip kapatmış sizce biz alttan mı almamız gerekiyor bu ev sahiplerini ? yani demekki asgari ücretle vs çalışsak bize evi göstermeyecekler bile . Yani ben çalışıp yüklü bi miktar kiraya vereceğim ihtimalde bile evi göstermeden önce sorguya çekiliyorum
ya ev sahiplerinin daima kiracı seçme hakkı varÜni zamanı abimle aynı şehirde yaşıyorduk, babamla abim bize ev tutarken işte iki çocuğum kalacak diyor ev sahibinin cevabı biz o kardeşleri çok iyi biliriz. Babam devlet memuru abim devlet memuru buna rağmen aldıkları cevap bu olmuştu
Ödememe durumunda otomatik kesilme değil aslında. Kiracı kirayı ödemezse ya da eve zarar verip ödemezse maaşına haciz gider. Herhangi bir sgk’lı çalışanın maaşı ya da üzerinde malı olan kişinin malı haczedilebilir. Karun kadar malı olan adam her şeyini bir yakının üzerine geçirir, alacaklı öyle kalır. Ama memur istifa etmez mantığı. Hatta ev sahipleri daha emekli maaşı durumuna uyanmadı. Emekli maaşı da haczedilemez. Yakında emekliye ev vermeyenleri göreceğiz.Memur ya da memur kefil isteme sebepleri düzenli ödeme değil de siz kiranızı ödemez / ödeyemezseniz memurlardan otomatik kesiliyormuş sizin kira, sanırım ondanmış, yeni öğrendim ben de.
Yani insanlar bi ev emanet ediyorlar, anlıyorum iyi birine bırakmak istiyorlar da 657'ye mi tabiisin taşeron musun nedir yav, yuh
Benimde kirada evim var, hiç sormadım işini falan, 3 tanede çocuğu olduAmin .tabi bi yere kadar anlıyorum kurumsal bi yerde çalışılmasını düzgün ödesin vs de çocuk hadi sordun düşünüyor musunuz demek yA da maaş ne kadar demek çok ayıp bence
Pilot kiracı arayışı mi bir yaşıma daha girdimİlanlara bakınca memurlara daha uyguna verenler var. Kaç sende önce kuzenime ev bakıyordum. Eski binaların bakımsız bodrum ve çatı katı 1.300 TL iken güzel ve balkonlu ara katlı daireler 1.500 TL idi ama memur koşulu vardı. Bir de bazı ilanlara evde pek kalmayacak olan pilot gibi koşullar da koyuyorlar
Tamam anlarım, toplum olarak gürültücü yapıya sahibiz ama herkes bir değil. Memur olmayanın sabit maaşı yok mu? Memur kefili hem ne alaka? Kefil diye o mu ödeyecek sanki kirayı ya da memur namuslu mu ki onun kefilliği yeterli olacak?
Ödeyip ödemeyeceğini öğrenmek isteyen kişinin kira ödeme dökümü vs nesi varsa ona baksın veya eski ev sahipleriyle görüşsün.
Şöyle bir durum da var. Bazı haysiyetsizler kişinin maaşına göre kira fiyatlarını oranlıyor. Arkadaşımın tanıdığı öğretmen olarak yeni atanmış güzide bir ilimize. Ev sahibi öğretmenlere zam yapıldı diye 12.000'den daha fazla kira istemişti. Geçen sene yaşanmıştı bu sanırım. Milletin gelirine kıyaslama nedir yani, zırtapoz?
Havaalanına komşu ilçede bakıyordum. Pilot şartı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam başka ilanda da gece nöbetinde kalanlar gibi saçmalık vardı. Karı koca ikisinin de gündüz çalıştığı da tabii ki.Pilot kiracı arayışı mi bir yaşıma daha girdim
Allah ev sahiplerinin şerrinden korusun. Ben iş yerinde bir kadının alay ederek, gülerek kiracısıyla mesajlaşıp zam yaptığını gördüğümden beri ev sahiplerinden tilt oldum da bu kadarını da beklemezdim.Havaalanına komşu ilçede bakıyordum. Pilot şartı vardı. Yanlış hatırlamıyorsam başka ilanda da gece nöbetinde kalanlar gibi saçmalık vardı. Karı koca ikisinin de gündüz çalıştığı da tabii ki.
Bu normal aile durumunu bizde yaşadık o kadar aynı olay ki ablam hesap mı açmış diye profilinizi inceledimsaçma sapan sorular çocuk düşünüyor musunuz nedir yahu
çocuk yaparsanız evden mi çıkaracakmış salağa bak
ben de kiracıyım , zamanında ev ararken bi evi beğendim ilandan . aradım emlakçıyı
ben annemle yaşıyorum o dönem kardeşim de yanımızdaydı
aile misiniz kim kim oturacak diye sordu emlakçı
ben de evet aileyiz annem, ben kardeşim dedim
neymiş efendim olmazmış , ev sahibi karı koca istiyormuş normal aileye vermek istiyormuş
pardon da biz de gayet normal bi aileyiz babamız yok diye aile sayılmıyor muyuz diye paylamıştım herifi
çok absürddü ya hani anne baba ve bolca gürültü çıkaracak 2-3 küçük çocuklu aileye okey
ama 3 yetişkin aile bireyine okey değildi herif
öte yandan kiracı konusunda seçici olmayan ev sahiplerinden de özellikle uzak durmak lazım diye düşünüyorum
çok eskiden bi daireye taşınmıştık, full bina tek kişiye aitti ve ev sahibi şehir dışındaydı
evi tutarken ne iş yaptığımız bile sorulmadı
bu bize çok ilginç gelmişti
binada yaşamaya başladıktan sonra anladık ki apartman kim kime dum duma
tekinsizi madde bağımlısı önüne gelene kiraya vermişler
abuk sabuk bi komşu popülasyonu vardı binada , iğrenç bi yerdi