- 1 Nisan 2022
- 2.706
- 1.606
- 38
Kızlar selam .Kızlar selam .
Aslında hem dertleşmek hemde fikir almak için yazıyorum .
Benim ev sahibim yaşlı kadın 75 yaşında eski İstanbullu görmüş geçirmiş kadın . Asker karısı (eşi vefat etmiş yalnız yaşıyor ) 2 çocuğu var biri 4 saat mesafe diğeri 1,5 saat mesafede uzaklıkta .
Neyse konu şu aslında ;
Bu kadın bazen iyi bazen bi acayip davranıyor .
Kiramızı 5 binden 15bine çıkardı konuştuk abla şöyle çok fazla gel orta yolu bulalım 10 olsun falan inmedi neyse dedik biz çıksak bu kiraya ne bileyim taşınma masrafı falan fazla olacak , eyw dedik kaldık . Bu arada bizim daire dükkan gözüküyor bizden önce oturan olmuş biz tuttuktan sonra öğrendik .. bu yüzünden ikametgahımızı ev sahibinin dairesinde göstermek zorunda kaldık . Bu yıl adresler güncellenmiş.. bi sabah balkonda oturuyoruz kadın selam sabah etmeden birden evden çıktı giriş katta oturduğumuz için aaa dedim nereye gidiyo bu kadın surat bi karış inş bir şey karıştırmıyordur ( çok iyi tanıyorum )
Sonradan eşime söylemiş ay ben sabah nüfus müdürlüğüne gittim ikametgahımı güncellendim adresten dolayı demiş . Eee hayatım kalk bizde gidelim bu kadında gözüküyoruz bi gittik bizi sildirmiş aradık söyledik ay haberim yok güncelleyince silmişler siz başınızın çaresine bakın demiş eşime .
Sonra öğrendik ki adres güncellemesi yaparsak bizde kendi dairemize alabiliyoruz ama o Zamanda nüfus müdürlüğünde ki kadın faturalar dükkan üzerinden gelir demiş yani 2 katı ödersiniz aaaa dedim (şuan normal daire ödüyoruz eskiden nasıl kayıt oldu ise öyle ) ya dedim bırak kalsın baştan söylemedi bize .
Bu kadının bizim apartmanda 2 dairesi daha var . Diğer daireyi bu yıl kiraya verdi daha yeni (4 yıl boştu: ablası ile davalıkmış kazanmış vs ) orayı da 15 bine verdi . Bunun üzerine tekrar konuştuk abla biz 4 yıllık kiracınız bak yeni kiracına böyle verdin dedik inmedi yine de tamam dedik . Tahliye taahhütnamesi imlattırdı bi de bize .. geçerli sayılıyormu mesken değil sonuçta dükkan …
onlarında faturalar dükkan üzerinde geliyor su faturası gelmiş 2 bin mecburen kirayı 13 bine düşürmüş .
Ya bu sadece son örnek yaşadığımız ben şimdi kendimi geri çektim konuşmuyor değilim ama üzerine de eskisi gibi düşmüyorum . Şimdi de bi yere gitti selam vermeden geçti gitti bende selam etmedim yoktu burada İstanbul’a gitmiş orduevine ..
şimdi bi de kirayı bankadan atma durumu var kaç defa bankadan attım eee açıklama yazma bi daha bankadan atma bir sürü yazışmaları var . Yani kadın bankadan istemiyor açıkçası ne yapacağımızı şaşırdık eşimle . Huyuna gidersen para istemezsen dediğini yaparsan çok iyisin ama hakkını ara senden kötüsü yok bi anda ısırıyor .. sürekli demediğin şeyleri sen bana böyle dedin şöyle dedin diyor ya yok öyle bir şey abla diyorum gel de anlat asla kendi bildiği doğru .. yani bir sabret 2 sabret çok bunaldık artık .
Komşularımla aram çok iyi hepsi çok iyiler . 4 yıl da gerçekten hem onlar için kaldım hemde alıştım şimdi küçük bebekle tek maaşla yeni ev bul taşın yapamazdım .
Eşim en azından oğlumuz büyüsün sende işe gir bakarız bi çaresine diyor muhtemelen taşınırız dayanamıyoruz artık . İşine gelince oğlu kızıyız işine gelmeyince düşmanı . Biraz daha sabret diyor bakalım eşim .
Bana bi akıl verin ? Ben bu kadına nasıl davranayım şimdi .. tahliye taahhütnamesi geçer li mi ? Kira sözleşmesinde mesken olarak yazıyor ama daire değil dükkan .
Cidden bıktık artık ?
Valla cidden bunalıyorum artık buraya yazmak istedim içimi dökmek istedim.
Ev sahibimi biliyorsunuz artık yukarda ki konumu .
tv bağlatacakmış küçük odasına . Beni aradı eşim anlamaz ama bi söyleyeyim dedim . Eşim de bakayım bari dedi dayanamadı gitti yapamamış elektrik vs . Dedim iyi ki yapamadın bir şey olur falan dedim . Gittiğinde kirayı bankadan yatıracağız biliyorsun artık cezası var demiş eşim tamam demiş .. tv için bi kere daha çağırdı eşim tamam demiş gitmemiş . Neyse geçen geldi bize oturmaya . 1 yaşında ki oğluma senin bu baban var ya kaçak senin bu annen ve ananende hain dedi alla alla neden ya dedim . Annem de küçücük çocuğun aklına neler sokuyorsunuz dedi . Aman sizde dedi . Sonra oğlum durmadı kucağında inmek istedi durmuş oğluma heh iniyor yine sürtük diyor . Sürtğk diye kadına derler dedim bu erkek sürtüğü diyor . Off dedim konu kapandı öyle . Uzun zamandır çağırıyor gitmiyorum . Kira zamanı geldi ayın 4ü oldu baktı biz yatırmıyoruz aşağıya geldi yine oturdu gider ayak eee oğlum ocaktan sonra kira sözleşmeleri e devletten yapılacakmış sizde o zaman bankadan ödersiniz dedi eşimde o başka bu başka dedi neyse ben ayın 5inde yatırdım bankasına ayın kira bedeli diye . O akşam eşime yazmış kira dediğin ayın 1inde yatar ben ayın 1 inde istiyorum kiramı evinize 2 maaş giriyor ayarların kendinizi yazmış .(diğer maaş annem bebek için yardıma geldi onu kastediyor) eşimde ben ayın 1-5 arası maaş alıyorum biliyorsun . İşyerim ne zaman yatırırsa o zaman sana gönderiyorum 3 aydır 1ini geçiyor yatırmaları yazdı yok efendim senet ödemesi varmış 1inde yatır yazmış .. valla umurumda değil kira sözleşmemizde ayın 1-5 i arası yazıyor .1-5 i arası elimde para olsa da istediğim zaman yatırım dedim ..
kaç gündür ne arıyor ne soruyor .. cidden bunaldık artık .. oğlum üzerinden neler neler söylüyor .. annem bu kadın yüzsüz gerçekten o kadar laf söylüyor yine geliyor dedi . Muhatap olmuyorum artık . Bir daha oğlumu katarsa cvbını vereceğim ..