Ev sahibim bıktım artık

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.706
1.606
38
Kızlar selam .
Aslında hem dertleşmek hemde fikir almak için yazıyorum .
Benim ev sahibim yaşlı kadın 75 yaşında eski İstanbullu görmüş geçirmiş kadın . Asker karısı (eşi vefat etmiş yalnız yaşıyor ) 2 çocuğu var biri 4 saat mesafe diğeri 1,5 saat mesafede uzaklıkta .
Neyse konu şu aslında ;
Bu kadın bazen iyi bazen bi acayip davranıyor .
Kiramızı 5 binden 15bine çıkardı konuştuk abla şöyle çok fazla gel orta yolu bulalım 10 olsun falan inmedi neyse dedik biz çıksak bu kiraya ne bileyim taşınma masrafı falan fazla olacak , eyw dedik kaldık . Bu arada bizim daire dükkan gözüküyor bizden önce oturan olmuş biz tuttuktan sonra öğrendik .. bu yüzünden ikametgahımızı ev sahibinin dairesinde göstermek zorunda kaldık . Bu yıl adresler güncellenmiş.. bi sabah balkonda oturuyoruz kadın selam sabah etmeden birden evden çıktı giriş katta oturduğumuz için aaa dedim nereye gidiyo bu kadın surat bi karış inş bir şey karıştırmıyordur ( çok iyi tanıyorum )
Sonradan eşime söylemiş ay ben sabah nüfus müdürlüğüne gittim ikametgahımı güncellendim adresten dolayı demiş . Eee hayatım kalk bizde gidelim bu kadında gözüküyoruz bi gittik bizi sildirmiş aradık söyledik ay haberim yok güncelleyince silmişler siz başınızın çaresine bakın demiş eşime .
Sonra öğrendik ki adres güncellemesi yaparsak bizde kendi dairemize alabiliyoruz ama o Zamanda nüfus müdürlüğünde ki kadın faturalar dükkan üzerinden gelir demiş yani 2 katı ödersiniz aaaa dedim (şuan normal daire ödüyoruz eskiden nasıl kayıt oldu ise öyle ) ya dedim bırak kalsın baştan söylemedi bize .
Bu kadının bizim apartmanda 2 dairesi daha var . Diğer daireyi bu yıl kiraya verdi daha yeni (4 yıl boştu: ablası ile davalıkmış kazanmış vs ) orayı da 15 bine verdi . Bunun üzerine tekrar konuştuk abla biz 4 yıllık kiracınız bak yeni kiracına böyle verdin dedik inmedi yine de tamam dedik . Tahliye taahhütnamesi imlattırdı bi de bize .. geçerli sayılıyormu mesken değil sonuçta dükkan …
onlarında faturalar dükkan üzerinde geliyor su faturası gelmiş 2 bin mecburen kirayı 13 bine düşürmüş .
Ya bu sadece son örnek yaşadığımız ben şimdi kendimi geri çektim konuşmuyor değilim ama üzerine de eskisi gibi düşmüyorum . Şimdi de bi yere gitti selam vermeden geçti gitti bende selam etmedim yoktu burada İstanbul’a gitmiş orduevine ..
şimdi bi de kirayı bankadan atma durumu var kaç defa bankadan attım eee açıklama yazma bi daha bankadan atma bir sürü yazışmaları var . Yani kadın bankadan istemiyor açıkçası ne yapacağımızı şaşırdık eşimle . Huyuna gidersen para istemezsen dediğini yaparsan çok iyisin ama hakkını ara senden kötüsü yok bi anda ısırıyor .. sürekli demediğin şeyleri sen bana böyle dedin şöyle dedin diyor ya yok öyle bir şey abla diyorum gel de anlat asla kendi bildiği doğru .. yani bir sabret 2 sabret çok bunaldık artık .
Komşularımla aram çok iyi hepsi çok iyiler . 4 yıl da gerçekten hem onlar için kaldım hemde alıştım şimdi küçük bebekle tek maaşla yeni ev bul taşın yapamazdım .
Eşim en azından oğlumuz büyüsün sende işe gir bakarız bi çaresine diyor muhtemelen taşınırız dayanamıyoruz artık . İşine gelince oğlu kızıyız işine gelmeyince düşmanı . Biraz daha sabret diyor bakalım eşim .
Bana bi akıl verin ? Ben bu kadına nasıl davranayım şimdi .. tahliye taahhütnamesi geçer li mi ? Kira sözleşmesinde mesken olarak yazıyor ama daire değil dükkan .
Cidden bıktık artık ?
Kızlar selam .
Valla cidden bunalıyorum artık buraya yazmak istedim içimi dökmek istedim.
Ev sahibimi biliyorsunuz artık yukarda ki konumu .
tv bağlatacakmış küçük odasına . Beni aradı eşim anlamaz ama bi söyleyeyim dedim . Eşim de bakayım bari dedi dayanamadı gitti yapamamış elektrik vs . Dedim iyi ki yapamadın bir şey olur falan dedim . Gittiğinde kirayı bankadan yatıracağız biliyorsun artık cezası var demiş eşim tamam demiş .. tv için bi kere daha çağırdı eşim tamam demiş gitmemiş . Neyse geçen geldi bize oturmaya . 1 yaşında ki oğluma senin bu baban var ya kaçak senin bu annen ve ananende hain dedi alla alla neden ya dedim . Annem de küçücük çocuğun aklına neler sokuyorsunuz dedi . Aman sizde dedi . Sonra oğlum durmadı kucağında inmek istedi durmuş oğluma heh iniyor yine sürtük diyor . Sürtğk diye kadına derler dedim bu erkek sürtüğü diyor . Off dedim konu kapandı öyle . Uzun zamandır çağırıyor gitmiyorum . Kira zamanı geldi ayın 4ü oldu baktı biz yatırmıyoruz aşağıya geldi yine oturdu gider ayak eee oğlum ocaktan sonra kira sözleşmeleri e devletten yapılacakmış sizde o zaman bankadan ödersiniz dedi eşimde o başka bu başka dedi neyse ben ayın 5inde yatırdım bankasına ayın kira bedeli diye . O akşam eşime yazmış kira dediğin ayın 1inde yatar ben ayın 1 inde istiyorum kiramı evinize 2 maaş giriyor ayarların kendinizi yazmış .(diğer maaş annem bebek için yardıma geldi onu kastediyor) eşimde ben ayın 1-5 arası maaş alıyorum biliyorsun . İşyerim ne zaman yatırırsa o zaman sana gönderiyorum 3 aydır 1ini geçiyor yatırmaları yazdı yok efendim senet ödemesi varmış 1inde yatır yazmış .. valla umurumda değil kira sözleşmemizde ayın 1-5 i arası yazıyor .1-5 i arası elimde para olsa da istediğim zaman yatırım dedim ..
kaç gündür ne arıyor ne soruyor .. cidden bunaldık artık .. oğlum üzerinden neler neler söylüyor .. annem bu kadın yüzsüz gerçekten o kadar laf söylüyor yine geliyor dedi . Muhatap olmuyorum artık . Bir daha oğlumu katarsa cvbını vereceğim ..

Çocuğuma birisi sürtük diyecek ve ben hala oturmaya devam edeceğim ha.
Çok fazla samimi olmuşsunuz, en güzeli başka bir eve çıkıp bir daha ev sahibiyle bu kadar muhatap olmamak.
Eşim annesinden kalan arsaları satacak uğraşıyor ilana koydu . Satılırsa kısmetse ev alıp çıkacağız . Kurtulacağız .
Oturmadık zaten komşudaydık neyse kahvemizi içtik kalkalım dedik kalktık ..

bakın siz kiracınız bu kadını kölesi nedimeleri değilsiniz kafasına göre gelip gidemez çoçuğunuza laf söyleyemez para karşlılğında kiralıyor evini yani gerektiği yerde lafı söylemelisiniz musait değiliz de alma evine lafını söyle hadsizliğine saygısızlıgına göz yumma

bakın siz kiracınız bu kadını kölesi nedimeleri değilsiniz kafasına göre gelip gidemez çoçuğunuza laf söyleyemez para karşlılğında kiralıyor evini yani gerektiği yerde lafı söylemelisiniz musait değiliz de alma evine lafını söyle hadsizliğine saygısızlıgına göz yumma
Yok zaten bu zamana kadar yaşlıdır, yalnız yaşıyor falan dedik . Ben hamile halimle eşimle hastanelere götürdük getirdik . Bunlar söylenmez ama işi düştüğünde yada bir şey yaptırmaya gelince oğlum kızım diyor . Geçen süperonline dan gelmiş 2 adam gördük annemle . Aman anne açma kime geldi ise onun ziline bassın dedim .(girişte olduğumuz için hep bize basıyorlar ) bu zamana kadar kim geldi ise hep ilgilendik ama artık bıktım kapıcı gibi görmeye başladı herhdle . Kendi açmış dış kapıyı beni aramış duymadım . Kendi inmiş girişe tesadüf o anda da eşim işe gidiyordu . Karşılaştık vay efendim birileri gelmiş bakmamışız yangın çıksa haberimiz olmayacakmış . Bende pardon da Ayşe teyze kapıcımıyım apartman görevlisimiyim. Hangi akıllı açtı ise o baksın dedim ben açtım dedi eee iyi o zaman inmişsin bak dedim eee sorun ne ? Söylenip durdu kapıyı kapatıverdim . Eşim sinirlendi artık bu bir şey verirse almayın eşim kabul etmiyor de dedi almıyoruz bir şeyini gitmiyoruz vs . Apartmandaki herkesin arkasından kötü kötü konuşuyor sonra yüzlerine oğlum kızım kahveye gel diyor ..

Evinde oturuyorsunuz diye sorunlu bir ev sahibini evinize almak zorunda değilsiniz, Evine otururken yanında ev sahibi kiralamıyorsunuz. Bunu bir ev sahibi olarak yazıyorum. Ben kiracımı bir girerken, bir çıkarken görüyorum o da denk gelirsek.

Senet ödemesi ayın 1 inde ise sözleşmede bunun altını çizmesi gerekti. Biz de sözleşmeye 15-20 si diye yazdık mesela. Bu tarihler geçmedikten sonra kiracı aranmaz. Kendini bilen kiracıda o tarihlerde öder zaten. Eğer kirama güvenip bir şey ödeyeceksem son tarih 20 si derim ödeme yapacağım yere. Ödeme yapacağım yer kabul etmezse kiracının tepesine binilmez, sözleşme geçerlidir.

Kiracım, her memlekete gittiğimde davet eder, kardeşim yan blokta daha icabet bile etmekten ev sahibi olarak ben utanıyorum.

Kiracılar ne köle, ne stres topu. Ücret karşılığında evimizde yaşıyorlar, bağış değil bu ve extrem eve zarar verme durumları vs. Yoksa almayın evinize.

Yok zaten bu zamana kadar yaşlıdır, yalnız yaşıyor falan dedik . Ben hamile halimle eşimle hastanelere götürdük getirdik . Bunlar söylenmez ama işi düştüğünde yada bir şey yaptırmaya gelince oğlum kızım diyor . Geçen süperonline dan gelmiş 2 adam gördük annemle . Aman anne açma kime geldi ise onun ziline bassın dedim .(girişte olduğumuz için hep bize basıyorlar ) bu zamana kadar kim geldi ise hep ilgilendik ama artık bıktım kapıcı gibi görmeye başladı herhdle . Kendi açmış dış kapıyı beni aramış duymadım . Kendi inmiş girişe tesadüf o anda da eşim işe gidiyordu . Karşılaştık vay efendim birileri gelmiş bakmamışız yangın çıksa haberimiz olmayacakmış . Bende pardon da Ayşe teyze kapıcımıyım apartman görevlisimiyim. Hangi akıllı açtı ise o baksın dedim ben açtım dedi eee iyi o zaman inmişsin bak dedim eee sorun ne ? Söylenip durdu kapıyı kapatıverdim . Eşim sinirlendi artık bu bir şey verirse almayın eşim kabul etmiyor de dedi almıyoruz bir şeyini gitmiyoruz vs . Apartmandaki herkesin arkasından kötü kötü konuşuyor sonra yüzlerine oğlum kızım kahveye gel diyor ..
herkesın arkasından kötü konuşan senide herkese kötülüyordur karışma ne yaparsa yapsın yardım Allah rızası için yaparsın anlıyorum ama bazen susmamak lazım olanlar karşısında yoksa teyzeyle uğreş dur işin yoksa

Evinde oturuyorsunuz diye sorunlu bir ev sahibini evinize almak zorunda değilsiniz, Evine otururken yanında ev sahibi kiralamıyorsunuz. Bunu bir ev sahibi olarak yazıyorum. Ben kiracımı bir girerken, bir çıkarken görüyorum o da denk gelirsek.

Senet ödemesi ayın 1 inde ise sözleşmede bunun altını çizmesi gerekti. Biz de sözleşmeye 15-20 si diye yazdık mesela. Bu tarihler geçmedikten sonra kiracı aranmaz. Kendini bilen kiracıda o tarihlerde öder zaten. Eğer kirama güvenip bir şey ödeyeceksem son tarih 20 si derim ödeme yapacağım yere. Ödeme yapacağım yer kabul etmezse kiracının tepesine binilmez, sözleşme geçerlidir.

Kiracım, her memlekete gittiğimde davet eder, kardeşim yan blokta daha icabet bile etmekten ev sahibi olarak ben utanıyorum.

Kiracılar ne köle, ne stres topu. Ücret karşılığında evimizde yaşıyorlar, bağış değil bu ve extrem eve zarar verme durumları vs. Yoksa almayın evinize.
Çok haklısınız bende ev sahibiyim . Uzaktayım aydan aya kiracım öder hiç bakmam aramam ödüyor sonuçta . Bazen telefonda konuşuruz evime evin gibi bak bir şey eksikse söyle lütfen derim . O kadar .
Evine 1 çivi çakmışlıpım bile yok benden önce kiracı çakmış kapatmamış onları kullanıyorum başka bir şey yok .
Benden önce evi su basmış yatak odamın parkelerinin arası açık açık açık söyledi evi su bastı ama ben müteahhite atacağım dedi size söylerseler bir şey demeyin dedi eşim beni karıştırma dedi öncesini de bilmem müteahhiti de tanımam dedi kaldı öyle ..
yalan söylüyor çoğu lafı da yalan zaten ..
benim sözleşme de 1-5 i yazıyor . Bu günler arasında ödüyorum onun demesi ile ödemem param olsa dahi . Bu zamana kadar ödedim iyi olmadım ..

herkesın arkasından kötü konuşan senide herkese kötülüyordur karışma ne yaparsa yapsın yardım Allah rızası için yaparsın anlıyorum ama bazen susmamak lazım olanlar karşısında yoksa teyzeyle uğreş dur işin yoksa
Tabi canım onu biliyorum herkesin arkasından konuşan benim de arkamdan konuşur . Apartman gitmiyor ona kimse kapısını çalmıyor . Karşı komşusu konuşmuyor onunla . Apartmana gidemediği için sadece yeni kiracasına arada gidiyor o kızda anladı sorunlar yaşadı çıkmıyo balkona falan karşılaşmamak için kötülüyorsa ona kötülüyordur ..
ya Allah rızası falan da kalmadı bende biliyormusunuz o kadar bıktım .. yani yanlış düşünüyorum belki ama gerçekten sabrım kalmadı

Ben alttan almananizi tavsiye ederim. Siz alttan aldikca simariyorlar. Bende kiraciyim ve inanilmaz fahis bi zam yapmak istediler. Bir hafta uzuntuden neler cektim. Sonra sagolsun bi avukat ucretsiz bilgi verdide o bilgileri kullanip tabiri caizse goz dagi verdim geri adim attilar. Yani bunlar boyle. Yuz verdikce simariyorlar. Eskiden bayramda vs arardim yasli olduklari icin. Artik aramiyorum.

Ben alttan almananizi tavsiye ederim. Siz alttan aldikca simariyorlar. Bende kiraciyim ve inanilmaz fahis bi zam yapmak istediler. Bir hafta uzuntuden neler cektim. Sonra sagolsun bi avukat ucretsiz bilgi verdide o bilgileri kullanip tabiri caizse goz dagi verdim geri adim attilar. Yani bunlar boyle. Yuz verdikce simariyorlar. Eskiden bayramda vs arardim yasli olduklari icin. Artik aramiyorum.
Yok ya bende artık alttan almıyorum geçti yaşlıdır diye tek diye üzülüyordum ama yok . Kiramı istediği şekilde zam yaptı ses çıkarmadım ama o başka şeyler de istemeye başladı . Dönem dönem geliyorlar bu kadına . Bi dönem 6 ayda 1 zam yapacakmış ona takmıştı . Bi dönem su faturasına taktı çok geliyormuş ona bizim faturayı almış eline . Dedim bu fatura benim üstüme siz ne alaka dedim . Gerçekten sinir bozuyor . Al kiranı otur aşağıya ses etme ..

Erzurum'da otururken ev sahibimin erkek kardesi üst katimda oturuyordu defalarca kardesine geldi gitti. Bir kez bile karsilasmadikhıc zilime basip beni rahatsiz etmedi,ben kirasini duzenli odedim. Evle ilgili bir sorun olursa eşler görüstü.Biz kadinlar hic tanismadik.Kendi kiracimla da bir kez kapi ağzinda taniştik eve hiç girmedim.Bana cok saygszca geliyor. Bedelini ödedigi müddetce ev kiracinindir ev sahibi asla karisamaz.

Erzurum'da otururken ev sahibimin erkek kardesi üst katimda oturuyordu defalarca kardesine geldi gitti. Bir kez bile karsilasmadikhıc zilime basip beni rahatsiz etmedi,ben kirasini duzenli odedim. Evle ilgili bir sorun olursa eşler görüstü.Biz kadinlar hic tanismadik.Kendi kiracimla da bir kez kapi ağzinda taniştik eve hiç girmedim.Bana cok saygszca geliyor. Bedelini ödedigi müddetce ev kiracinindir ev sahibi asla karisamaz.
Yani haklısınız tabi . Bende ev sahibiyim . Şehir dışındayım ara ara giderim evimin bulunduğu yere ama arkadaşlarımı görmeye bir kez bile kapısını çalmadım . Evle ilgili durum olduğunda arar sorar konuşur hallederiz bi şekilde .. kiradan düşer .. Ama bu kadın başka ilk tanıştığımız dan beri o eşyayı oraya koyma bunu al diyip durmuş eşime ( eşim önce gelmişti ) eşimde bakmış böyle olmayacak ben böyle koyayım eşim bilir demiş kapatmış konuyu.. sürekli geldi gitti . Apartmandakilerle bile aramı bozmaya çalıştı . Neyden rahatsız ise bak burası senin kapının önü koymasınlar söyle bak bu şöyle bak bu böyle .. kapının önü dış taraf ortak alan diyorum ufak bahçe gibi hayır orası bizim diyor . Kendi rahatsız sanki biz rajatsızmışız gibi komşularla konuşuyor . Geçen komşum geldi kahve içmeye . Kadın bana komşum sen rahatsızsan sen söyle eyw diyo dedim hayırdır Ayşe teyze böyle böyle dedi de diyor ya dedim hayır yani nasıl inanırsın bilmiyorum 🤷 benim ağzım uok mu kendim söylerim lütfen ben rahatsız falan değilim kendi öyle sanırım dedim .. sonra Ayşe teyze benim ağzımdan konuşma sen kendin söyle dedim aman diyo sende .. kaç gündür gelmiyor sesi de çıkmıyor annem merak etme gelecek bir şey bulur lafını sokar dedi yüzsüz o kafın dedi . Cidden bi yorumda denildiği gibi çok yüz göz olmuşuz gerek yok

bu ne samimiyet ? selamı sabahı acilen kesin. Bi de çocuğunuza bir şey derse onu pişman edin

X