- 25 Ekim 2018
- 3.505
- 6.203
-
- Konu Sahibi Thallosofili
Oyalıyor, çıkıp çıkmayacağı belli değil ki haklı. Eğer hukukta varsa bizim de onun da öyle olması lazım tabii.Bu arada bizim ev sahibimizin torunun ekstra evi var aynı yerde ve kiraya verecek onu.Peki kendi kiracınız çıkacak mı ?
Onun masraflarını da sizin yazdıgınıza göre siz ödemek durumunda kalmıyor musunuz ?
Tazminat iş tazminatı yani kısaca mağduriyet. Yasalarda kiracının magduriyeti hangi yönde ise ev sahibinin kontrat dahilinde çıkarması sonucu ödemesi gerekiyormuştazminat diye bir sey hic duymadim o mantikla siz de kiraciniza odersiniz
ama sizin baska eve tasinmayip memlkete tasinmanizin kendi ev sahibiniz ile alakasi yok ki .adam da mahkemede baska eve ciksalardi derTazminat iş tazminatı yani kısaca mağduriyet. Yasalarda kiracının magduriyeti hangi yönde ise ev sahibinin kontrat dahilinde çıkarması sonucu ödemesi gerekiyormuş
Bu durumda çıkaramaz çünkü torununa bakma mecburiyeti yok.Oyalıyor, çıkıp çıkmayacağı belli değil ki haklı. Eğer hukukta varsa bizim de onun da öyle olması lazım tabii.Bu arada bizim ev sahibimizin torunun ekstra evi var aynı yerde ve kiraya verecek onu.
Ben onu konuda izah ettim .Yaşadığımız yerde ev kiraları oturulabilir düzeyde olanlar 18_20 binden başlıyor ve yıllık peşin.Bunu da bizim ödeme durumumuz yok.Bu son 1,5 yıldır oldu burda bu arada .ama sizin baska eve tasinmayip memlkete tasinmanizin kendi ev sahibiniz ile alakasi yok ki .adam da mahkemede baska eve ciksalardi der
yok haklisiniz ama ev sahibinden tazminat alabilmek icin gercerli degil gibi geldi .cunku bu ev sahibinizin sorunu degil acimasiz olsa da .kac yildir oturuyorsunuzBen onu konuda izah ettim .Yaşadığımız yerde ev kiraları oturulabilir düzeyde olanlar 18_20 binden başlıyor ve yıllık peşin.Bunu da bizim ödeme durumumuz yok.Bu son 1,5 yıldır oldu burda bu arada .
Evet anlatmaya çalıştığım buydu.Torununun cok güzel dubleks evi varken boşalttı ve bizi bekliyor çıkalım diye.Hem de ne mağduriyet sormayınBu durumda çıkaramaz çünkü torununa bakma mecburiyeti yok.
1 sene daha oturun ev sahibine de çıkmayacagınızı söyleyin.
Sizin kiracınız çıkmazsa mağdur olacaksınız
5 yildir oturuyoruz ve kendilerinin verdiği fiyata tamam dedik kontrat yenilirken. Yoksa daha önce soyleselerdi ki uyarmıştım, biz de ona göre kendi kiracimiza kontrat yapmazdık. Hem bizi hem kiracimizi mağdur ettiler.Cok üzülüyorum...yok haklisiniz ama ev sahibinden tazminat alabilmek icin gercerli degil gibi geldi .cunku bu ev sahibinizin sorunu degil acimasiz olsa da .kac yildir oturuyorsunuz
5 yildie oturuyorsaniz emsal kira isteme hakki var. dava acarsa geriye donuk emsal kiralarini alir emsallar da mahalledeki ayni ayardaki kiralarin %80 oluyor5 yildir oturuyoruz ve kendilerinin verdiği fiyata tamam dedik kontrat yenilirken. Yoksa daha önce soyleselerdi ki uyarmıştım, biz de ona göre kendi kiracimiza kontrat yapmazdık. Hem bizi hem kiracimizi mağdur ettiler.Cok üzülüyorum...
Dava açma hakkı var mı bilmiyorum, çünkü her sene kirayı o belirliyor biz tamam diyoruz ve düşük de asla değil emsal ve yıllara göre.5 yildie oturuyorsaniz emsal kira isteme hakki var. dava acarsa geriye donuk emsal kiralarini alir emsallar da mahalledeki ayni ayardaki kiralarin %80 oluyor
Dava açtığı tarihe göre geriye dönük alabilir. Teknik şartları var kesin değil bu5 yildie oturuyorsaniz emsal kira isteme hakki var. dava acarsa geriye donuk emsal kiralarini alir emsallar da mahalledeki ayni ayardaki kiralarin %80 oluyor
Çıkmayın. Akşam detaylı anlatacağım sizi çıkaramaz siz de çıkmayınDava açma hakkı var mı bilmiyorum, çünkü her sene kirayı o belirliyor biz tamam diyoruz ve düşük de asla değil emsal ve yıllara göre.
5.yilini dolduran kiracilara emsal belirleme davasi acilabiliyor .bi arastirin muhtelemen cikmazsaniz dava acar bu ara cok populer cunkuDava açma hakkı var mı bilmiyorum, çünkü her sene kirayı o belirliyor biz tamam diyoruz ve düşük de asla değil emsal ve yıllara göre.
Kendisi belirlese bile mi alabilir?Dava açtığı tarihe göre geriye dönük alabilir. Teknik şartları var kesin değil bu