Bizde hiç belge falan yok. Sadece ilk girdiğimizde kira sözleşmesi yaptık onuda o aldıSizi kafasına göre çıkartamaz , dava falan açılır sonuçlanması yıllar sürebilir . Kirayı en fazla yüzde 10 yada enflasyon değerine göre arttırabilir , zamanlı ve düzenli ödediğinize dair belgeleri saklayın mahkemede yardımcı olur .
Teşekkürler ben o zaman esime zamlı vermesini söyleyeceğim. Her iki tarafta çok inat ve arada kayniyorumKontrat bittiyse çıkartır, tefe tüfeye göre belli bir miktar zam yapma hakkı var; siz ben onu vermem bunu vermem diyemezsiniz. Ev sahibi de beğenmiyorsan çık der o zaman. Zam yapıp yapmama ev sahibinin inisiyatifindedir. Çıkana kadar da kirasını ister doğal olarak. Ben ayın ortasında çıktıysa iki haftalık kirayı da alıyordum.
Tamam daha iyi , otomatik uzatılır . Kontratın iptali için her iki tarafın imzalası gerekirBizde hiç belge falan yok. Sadece ilk girdiğimizde kira sözleşmesi yaptık onuda o aldı
Çıkartamaz , yazılı olarak bildirmesi lazım yoksa otomatik olarak yenilenirKontrat bittiyse çıkartır, tefe tüfeye göre belli bir miktar zam yapma hakkı var; siz ben onu vermem bunu vermem diyemezsiniz. Ev sahibi de beğenmiyorsan çık der o zaman. Zam yapıp yapmama ev sahibinin inisiyatifindedir. Çıkana kadar da kirasını ister doğal olarak. Ben ayın ortasında çıktıysa iki haftalık kirayı da alıyordum.
Tatlım adam çıkın demiş 2 yıllık falan değilse yıl sonu bitiyorsa sözleşme 6 ay içinde çıkmanız lazımmmm. Ev bakmaya başlayın şimdiden valla evler de arttı kiralık satılık zor bulunuyor..Teşekkürler ben o zaman esime zamlı vermesini söyleyeceğim. Her iki tarafta çok inat ve arada kayniyorum
Sözleşme ilk yıl yapıldı ve sonra yenilenmediyse sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür. Ev sahibi geçerli bir sebebi olmadıkça çıkartamaz.Tatlım adam çıkın demiş 2 yıllık falan değilse yıl sonu bitiyorsa sözleşme 6 ay içinde çıkmanız lazımmmm. Ev bakmaya başlayın şimdiden valla evler de arttı kiralık satılık zor bulunuyor..
şöyle değil miydi; sınırsız değilde belirsiz süreli oluyordu ve istediği zaman çıkartabiliyordu ev bulma taşınma içinde 6 ay hakkı oluyordu kiracının. Ben mi yanlış biliyorum acaba yanlış yönlendirmeyelim, araştırdınız mı?Sözleşme ilk yıl yapıldı ve sonra yenilenmediyse sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür. Ev sahibi geçerli bir sebebi olmadıkça çıkartamaz.
İlk girgimixde sözleşme yaptık bir daha hiç bir şey yapmadık. İnşallah bu ay çıkacağım, bana çok diyen insanın evinde kalmam zaten ama daha 1 hafta olmuş çok diyeli hemen kapıma geliyoSözleşme ilk yıl yapıldı ve sonra yenilenmediyse sınırsız süreli sözleşmeye dönüşür. Ev sahibi geçerli bir sebebi olmadıkça çıkartamaz.
Amin evi olmayan herkese inşallahKiracı olmak zor Allah kurtarsın umarın yakın zamanda kendi eviniz olur.
Hayır geçerli sebebi olduğu zaman süre giriyor devreye. Satma olur, oğlunu evlendirme olur öyle şeyler. Ben senden sıkıldım çık diyemiyor.şöyle değil miydi; sınırsız değilde belirsiz süreli oluyordu ve istediği zaman çıkartabiliyordu ev bulma taşınma içinde 6 ay hakkı oluyordu kiracının. Ben mi yanlış biliyorum acaba yanlış yönlendirmeyelim, araştırdınız mı?
Tekirdağ Çorlu. Ev bulmak zor değilde ev satın almayı düşünüyorum uzar diye sormak istedim.Hangi şehirde yaşıyorsunuz bu arada ? Başka ev bulmak zor mu ?
Kontrat her sene otomatik yenilendiği varsayılır. Kontrat bitti diye bir şey yok yani. Yasal süre 10 yıldır. 10 yıl dolmadan çıkaramaz. Kendi 2. bir evi olduğu için dava da açsa çıkaramaz.Kontrat bittiyse çıkartır, tefe tüfeye göre belli bir miktar zam yapma hakkı var; siz ben onu vermem bunu vermem diyemezsiniz. Ev sahibi de beğenmiyorsan çık der o zaman. Zam yapıp yapmama ev sahibinin inisiyatifindedir. Çıkana kadar da kirasını ister doğal olarak. Ben ayın ortasında çıktıysa iki haftalık kirayı da alıyordum.
Diyelim dava açtı geçerli bir sebebi var oğlu evlenecek ya da evi satacak vs. (Evi satsa bile çıkaramaz çünkü ) sizinle anlaşmak zorunda. Bir arkadaşım kiracisi ile davalık olmustu o evde evlendiği için kendi oturmak istiyordu. 3 kira bedeli ödemek zorunda kaldı. Mahkeme kararı ile. Yasalar kiracıdan yana yani her türlü. Ev benim istediğim zaman çıkarırım diye bir şey yok. Yasalar bunu bir iş anlaşması olarak görüyor. Karşılıklı anlaşma şart. Bir tarafın paşa gönlü istedi diye kimse mağdur olmak zorunda değil. Ayrice elektrikci masrafini da ev sahibi öder.Kontrat her sene otomatik yenilendiği varsayılır. Kontrat bitti diye bir şey yok yani. Yasal süre 10 yıldır. 10 yıl dolmadan çıkaramaz. Kendi 2. bir evi olduğu için dava da açsa çıkaramaz.