- 17 Kasım 2023
- 95
- 20
- 3
- 31
01.07.2024 e kadar olan sözleşme yenilemelerinde ev sahibi yüzde 25 ten fazla zam yapamaz diye biliyorum. Bu konuda bilginiz var mı? Daireyi tutarken boşaltma taahhütnamesi de imzalamştık. Ev sahibimiz gerçekten kötü bir insan. Sitede oturuyoruz ev sıfır. Evin sigortasını kiracılarına ödetmeye çalıştı. Sitedeki bazı kiracılar ses etmeden koyun gibi ödediler. Birkaç kişi tepki gösterince sigortayı ev sahibinin kendisi ödedi. Eve girdik gireli o kadar sorumsuzlar ki. Evin her şeyini ucuza yaptırmışlar. Banyo kabini su akıtıyordu biz hallettik. Pencereler hava kaçırıyordu, evin tavanı su akıtıyordu, binanın kapısı durmadan bozuluyor... ve hepsini zorla yaptırıyoruz. Yan duvarlar hala su geçiriyor. Bir temizlik şirketi ile anlaşmışlar berbat. Yangın merdivenleri kutu dolu. Asansör bozulduğunda kutulardan zor iniyorum aşağı. Ayrıca gebeyim korka korka iniyorum çünkü ayağımın bir şeye takılma ihtimali yüksek. Hiç temiz de değil site. (Site yanyana 3 tane binadan oluşuyor. 2 ortağı var. Diğer ev sahibi gerçekten iyi zamları yüzde 25 yapıyor ve ev sigortalarını kiracılara kakalamaya çalışmıyor. Ama bizimki öyle değil.) Bunlara rağmen kirayı yüzde 50 artırmak istiyor. Bu konuda neler yapabilirim? Nerelere başvurabilirim yardımcı olabilir misiniz?