Ekmekler Pideler Ev pidesi(resimli)

AsiMavi

♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2008
3.301
20
oldukca lezzetli bir pide

1 yumurta akı
150g oda sıcaklığında yağ (margarin, tereyağı) veya 1/2 sb.'dan biraz fazla zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
1 paket (10g) kabartma tozu
kıymalı iç:
300g kıyma
2 rendelenmiş soğan
2 domates rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
peynirli iç:
4 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 domates rendesi
1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz

Kıymalı iç için baharatlar hariç tüm malzemeyi kavurun, en son tuz ve karabiberi ekleyin. Peynirli iç için listedeki tüm malzemeleri karıştırın.
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın. Hamuru istenilen büyüklükte pide şekline getirerek iç malzeme ile doldurun. Üzerine yumurta sarısı sürün ve yeşil biber ile süsleyin.
175C fırında 25-35 dakika pişirin

(alintidir)

Son düzenleme:
ben bu tarifi sık sık yapıyorum,gerçekten çok güzel oluyor,yapmak isteyenlere tavsiye ediyorum....

evet papatyaya katılıyorum o sekli nasıl yapıcaz oklavaylamı acıcaz.cok acele cevap lütfen....

eline saglik.kabartma tozuyla yapilan hamurlardan hep cekinmisimdir denemeye mayali gibi yumusak oluyorlar,kabartma tozuyla yapilmis bu pideden yiyenler tadindan memnunmuydunuz???

ay denemek lazim acaba yapsam mi
guzel gorunuyor ama ben o biberi ve tomatesi koymam sevmiyorum ama esimin kini koyartim
deneyecegim insallah
tskler nefis gozukuyor

cokacimcoook ağzımın suyu aktı beeee cokacimcoook
en kısa zamanda yapmalıyım sırnaşık şey

yapin kizlar gercekten cok guzel oluyo.

ya ben yaptim gecen hafta hamur biraz biskuvi hamuru gibi olmus cok guzel ama pek alt tarafi pisti sayilmaz hamurun neden acaba Allah Allah ama nefis olduydu yaaaa

kizlar bu tarifi maya ilede yapabilirsiniz.cok guzel oluyor.eger yumusak severseniz

ben mayali yapiyorum hamur tarifinide baska bir gün edince bende resimli olarak eklerimm
tam carsi pidesi oluyor uzunca yapiyorum oh misss gibide kokarr canim cekti yav:))

annem de yapar böyle pide ama içine küp küp doğranmış patates kıyma soğan domates koyar(başka ne koyuyor tam bilmiyorum) çok lezzetli olurcokacimcoook

pazar günü sabah kahvaltısında kocama yaptım
parmaklarını yedi resmen tarif için çok teşekkürler asimavi
hem pratik hemde sürekli elimizin altındaki malzemeler
herkese tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…