Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Eşimin maaşı iyi dediğiniz için böyle söyledim geçinemeyecek gibiyseniz tabiki olmaz.
kıyıya köşeye bir 15 20 bin bırakmalı o şekilde bu büyük borca girmeli.ha ailelerinden zor duruma düşünce rahatça destek gelecekse buna da gerek yok.ama ince ince hesapla yaşanmaz.5000 krediye verince geriye sadece 5000 tl kalıyor.2 kişilermiş sadece mutfak tutar 2500 üstü o da kıt alarak.faturalar okul masrafı minibüs otobüs masrafı araba olmayacağı için acil durumlarda taksi masrafı giyim sağlık evde bozulan eşya alınan eve taşınırken yapılacak masraflar derken çok para gider.evi almalı ama hesabını da iyi yapmalı konu sahibi

İyi denilen maaş 10.000 yani? Valla bilmiyorum pek kolay gözükmüyor o zaman ben girmezdim o işe tek maaşla bu devirde. Ucu ucuna geçinmek çok mantıklı bi iş değil, çünkü her ay bişey çıkıyor ekstra yani öyle mutfak+faturalarla (zaten brokoli olmuş 30 TL) falan kalmıyor o işler. Allah herkese geçinme kolaylığı versin hayat her gün zorlaşıyor.

300 bin kredi ceksen uzerine faiz de koyar aylik taksitte önemli tabi.. taksiti verdikten sonra maaştan kalanı ortalama hesaplayin iste faturalar mutfak cocuklarin ihtiyaclari, kira( hemen eve gecemeyecekseniz) bunlardan sonra biraz da olsa eve kaliyorsa tamam.. eve de kalmasi lazim 300 500 de olsa kotü gün parasi olarak..

Dogru valla, misal bi arıza cıkıyo al sana tamir maarafı, bir hastalik birsey, yada bi ihtiyaç.. o yuzden giderler den arta biraz da olsa para kalmasi lazim ki maaştan anca öyle.. biz mesela butun giderleri ödedik tamam bu kalan da kenarda birikim olarak dursun dedik sonra hop ay ortasinda kombi arizasi oldu.. kenarda bi para kalmicaksa o kadar uzun süreli borcun altina girmek mantikli degil.

Bence kesinlikle ev almalısınız. Emin olun zaman çok hızlı akıp geçiyor . Biz de evlendiğimizde kirada mı otursak ev mi alsak , ev alırsak kemer sıkmak zorundayız diye düşündük. Ev aldık.İlk başta kira fiyatlarına oranla daha yüksekti ödemelerimiz fakat oturduğumuz evi şu an kiralasak daha fazla paraya veririz.
Ayrıca ev sahibi ne kadar zam yapacak acaba evden çık diyecek mi gibi dertlerimiz yok.
Herkesin kirası zamanla artarken sizin ödemeleriniz sabit kalacak.
10senenin sonunda da hiçbir şey ödemeyeceksiniz.

Ev bence,

kiraniz da cok dusuk degilmis,
ki kiralar da firliyor, 2 cocuklu bir aile istedigi zaman o evden baska eve de tasinamiyor, kiralik ev bulmasi da zor.

o yuzden ben iyi kotu ev almanin derdinde olurdum.
Zaten evim yokken, kiraya da deli gibi para oduyorken, o arabaya keyifle binip gezemem de, cimriyimdir azicik.

Obur turlu, evinizi alin (sizi zorlamayacak bir ev bulun, butcenizi cok sarsmasin)
daha sonra belki yeniden araba alirsiniz veyahut tatil, bayram gibi zamanlarda kiralama secenegini dusunursunuz.
Arabasiz olunca insanin aliskanliklari da one gore oluyor, yurume mesafesindeki yerleri kesfediyorsunuz.

kesinlikle alın derim size bu bir astrolog tavsiyesi 1 kac yıla artık evler 1 2 milyon olucak 2.1 yada 1.1 bile hangi shirdesini bilmiyorum ama kesinikle aylık geliriniz sıkısmıyacaksa kesinlikle alın derim

kesinlikle alın derim size bu bir astrolog tavsiyesi 1 kac yıla artık evler 1 2 milyon olucak 2.1 yada 1.1 bile hangi shirdesini bilmiyorum ama kesinikle aylık geliriniz sıkısmıyacaksa kesinlikle alın derim
Dimek astrologsunuzzztek bir soru sorabilir miyim lütfen

Bunun bilmek için astrolog olmaya gerek var mı birde evler zaten o fiyat artık, siz geri kalmışsınız .

Bunun bilmek için astrolog olmaya gerek var mı birde evler zaten o fiyat artık, siz geri kalmışsınız .
ben zaten size degil o arkadasa tavsiye verdim

hocalarımızın verdigi bilgiler zaten bunlar icerden bilgi yazdım ülkeler astrolojisi diye birsey var döngülerle neler gerceklesicek bunları görüyorsun daha cok sey varda danısmanlıkta söylüyorum

hemcinsime yardım etmek istedim 1 sene sonra elinde naıkt 700 binde olsa ev alamıcak cünkü demirin 1 sene icinde kac para oldugunu biliyormusun iscilik ücretleri 5 kat arttı

zaten 1 2 milyon şu an evler büyük şehirlerde.o da en ucuzları maalesef.bu sene ev alma senesi mi astrolog hanım ona göre bakınayım etrafa uygun bir şeyler var mı diye

okul çıkışı kırtasiyeye uğradık bir kaç ihtiyaç aldık fiyatlara şaştık kaldık.en önemli ihtiyaçlardan olan a4 kağıdı hele servet olmuşş.ya daha da kötüsü olursa diye herkes endişeli.altınlarını da satacakmış konu sahibi ev için.yani kıyıda köşede sıfır birikim kalacak.aile desteği olmadan bu şekilde ev almak mümkün değil.arayabilmelisin anne baba bize bu ay bir 1000 1500 tl yollayabilir misin diye.5000 tl kalan para asgari ücrete neredeyse denk şu an

cey cey okaca
zaten 1 2 milyon şu an evler büyük şehirlerde.o da en ucuzları maalesef.bu sene ev alma senesi mi astrolog hanım ona göre bakınayım etrafa uygun bir şeyler var mı di

zaten 1 2 milyon şu an evler büyük şehirlerde.o da en ucuzları maalesef.bu sene ev alma senesi mi astrolog hanım ona göre bakınayım etrafa uygun bir şeyler var mı diye
cey cey okaca eger mülk alabilcek düzeydeyse herkez alsın tl yada bankada tutmak bana göre degil

altın ıcınde her zaman venus retrosunu takıp edin 2 ay once o meshur altın cıkması ve global dunyadada hep venus altın para ile temsil olur
venus retrosu geldiginde hep altın felakte düzeyde cıkmıslar

ayrıca o 1 2 milyonuda gecicek yanı burda yazamam ama kisisel bazda herkezin haritasına göre güzel sanslar yakalıcak burclarda var

en etkilenicek burclar

boga net kariyer ve para geliyor haritasında boll retro kare karsıt yoksa

akrepler bosanıyor yada yeni is sözlesmesi es durumundan tayın tasınma

kovalar saglıktan biraz zorlanıcak

aslanlar cocuk evlilk konusunda sanslı ani para gelisleri falan olucak acısınıa göre tabi bu yazdıklarım

bunlar genel yroumlardır

Yengeç ve balık da isteriz limoncu

Bencede ev
Bende arabamı satmıştım ev alırkenn
Arabasızlık zor
Ama ev daha ağır bastı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…