ev kurmak..

FridaB

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2012
602
391
arkadaşlar merhaba. ben sizlere şunu sormak istiyorum. istanbul'da yaşıyorum ve 2+1 bir eve kiraya çıkarak içinin mobilyası, beyaz eşyası döşemesi bana ortalama ne kadara malolur acaba? bilginiz deneyiminiz varsa benimle paylaşır mısınız? hani eşya olarak lüks ve yüksek bütçeli şeyler düşünmüyorum ortalama yaşanacak bir ev olması yeterli :) kiralar da çok değişken tabi de ben anca 1000-1500 tl arası düşünebilirim..tskler şimdiden

en az bir 5000 tl yi gözdn çıkarman gerek cnm
oturma grubu
yatak odası
beyaz eşyalar
vs. derken bulur bu kdar

en az bir 5000 tl yi gözdn çıkarman gerek cnm
oturma grubu
yatak odası
beyaz eşyalar
vs. derken bulur bu kdar

5 bin tl diyorsan baya uygun diyorsun. beyaz eşyalar o kadat tutmaz mı :KK70: ben 20bini bulur diyordum yahu. ortalama bir miktar üzerinden aylık ödeme planı çıkarmaya çalışıyorum da kendime bakalım zor işler valla

Hali perde mutfak esyasi sus esyasi falan her sey dahil minimum 15bin tl diyebilirsin.

zaten ancak 1000-1500 e oturulacak evler var malesef ama kabaca hesaplarsak orta halli olarak beyaz esya 5.000 falan tutar e koltuk takımı yatak odası desen onlarda bı 4,000-5000 gibi tutar e perdesı halısı ıvır zıvır derken en az 2,500 de onlar tutsa 15,000 sadece esya masrafı tutar bıde eve depozito hava parası e belkı boyası 5.000 de oyle gıttımı sana en az 20,000 lazım bu zamanda oturulacak bı hale getırebılmek ıcın bı evi.
vallahı hesaplayınca bende şok oldum ama sanırım durum bu

5 bin tl diyorsan baya uygun diyorsun. beyaz eşyalar o kadat tutmaz mı :KK70: ben 20bini bulur diyordum yahu. ortalama bir miktar üzerinden aylık ödeme planı çıkarmaya çalışıyorum da kendime bakalım zor işler valla
en uygun yerlerden alırsan en az 5 000 tl tutar. 500 e de koltuk takımı var 5.000 e de

Kiraya çıkarken depozito kısmı da var. 2 kira peşin,1 kira depozit filan istiyorlar
Eşya olarak da 6-7 bin gerekir tahmini olarak ama daha uyguna da bulabilirsin (2.el ya da bilindik olmayan markalar olursa)

3 yıl önce 2+1 şeklinde ev dizdik .
yatak odası yemek odası salanol ve oturma odası 7000 lira verdik.
3000 beyaz eşya. halı 1000
tv 1000
perdeler 300
çanak çömlek 1000 lira gider tabak, bardak,çatal kaşık, küçük ve aletleri, olmazsa olmaz plastikler falan en uygun bu tutar
15 bine yakın gider..

ikinci el yada çok bilindik marka olmayan ürünler tercih edersen maddi yükün hafifleyecektir.
Birde küçük ev aletlerini arkadaşların arasında pay edebilirsin sen rondo al sen dik süpürge al diye :)

düğün paketlerine baktım o şekilde daha hesaplı olur diye beyaz eşya ve mobilya paketleri yine ortalama 15 bini gerektiriyor. e ıvır zıvır kira masrafları da var etti 20 bin. o_O

Bence de 20 Binden aşağısı zor gibi.

Ama bekar evi olucak , 3-5 yıllık geçici bir durum diyorsan değişir.

yok canım bekar evi değil evlenip eve çıkmak için diyorum. şu an nişanlımla birlikte yaşıyoruz sayılır,benim işim yüzünden onlarda kalıyorum haftada bi kaç gün kendi ailemin evine gidebiliyorum. evlenip eve çıkmayı planlıyoruz artık 10 senedir de beraberiz bir an önce evlenelim istiyoruz. ben pek ailesiyle yaşama tarafları değilim evlerinde 2 tane boş oda var ama benim babam da kesinlikle istemiyor o zaman eve çıkana kadar evlenmeyin diyor kestirip atıyor. semt olarak avrupa yakası düşüyorum incirli bahçelievler bakırköy tarafları olabilir sanırım. aylık ortalama 2500tl gibi bir ödeme çıkıcak sanırım. kira fatura ve bu mobilya taksitleri ile :KK43:

bizim de ev 2+1
yatak odası 5.200
oturma odası 4.200
masa sandalye 2.000
mutfak masası 1.000
tül perdeler 1.500
halılar 750
beyaz eşya 5.500
küçük eşyalar çeyizimde vardı
dügün masrafıda salon hariç 4.000 gitmiştir
depozito 500+300 ev kirasına vermiştik.
sonraki 1 yıl çok borç ödedik bilezikleri sattık
bazen diyorum keşke herseyin ucuzunu alsaydım zaten kiradayım.Bazen de iyiki almışım sonra bidaha böyle alamazdım diyorum.Sonuçta geçinme mücadelesi veriyosun sonra yatırım yapmaya uğşasıyosun birde çocuk olsa bakıcı ve bakım parası olucak. Yani Allah kolaylık versin canım.

yaklaşık 10 bini bulur

6 bin eşya diğer 4 bin de kirasıydı depositosuydu boyasıydı badanasıydı derken

düğün paketlerine baktım o şekilde daha hesaplı olur diye beyaz eşya ve mobilya paketleri yine ortalama 15 bini gerektiriyor. e ıvır zıvır kira masrafları da var etti 20 bin. o_O
yok ya düğün paketi 2.500 civarı var onu alın ikinci el beyaz eşya alabilirsiniz halılar da ahım şahım bişi olmasın zaten uygun fiyata outlet yerlerden alabilrsiniz

yaklaşık 10 bini bulur

6 bin eşya diğer 4 bin de kirasıydı depositosuydu boyasıydı badanasıydı derken
eşyayı 6 bin filan dedim ama bekar evi sanmıştım tabi evlenip yeni ev kuruyormuşsun herşey sıfırdan yani o zaman 10-15 arası diyeyim

lüxk olmazsa tabi

oturma grubu 2,500

yatak odası 2,500

halıydı perdesiydi onlara da 2000 koy

yemek odası alacaksan 2,500 almayacaksan masa sandelye 500-600 civarı

tabi beyaz eşylar da var 1,500 buz dolabı 1000 çamaşır makinesi
1000 fırın

bunlar en minumum fiyatlar ve en az gerekli şeyler

düğün paketi alırsan kalitelerinden emin olmamakla birlikte 8 bin 9 bine hepsini bir arada alabilirsin de

Son düzenleme:
yok canım bekar evi değil evlenip eve çıkmak için diyorum. şu an nişanlımla birlikte yaşıyoruz sayılır,benim işim yüzünden onlarda kalıyorum haftada bi kaç gün kendi ailemin evine gidebiliyorum. evlenip eve çıkmayı planlıyoruz artık 10 senedir de beraberiz bir an önce evlenelim istiyoruz. ben pek ailesiyle yaşama tarafları değilim evlerinde 2 tane boş oda var ama benim babam da kesinlikle istemiyor o zaman eve çıkana kadar evlenmeyin diyor kestirip atıyor. semt olarak avrupa yakası düşüyorum incirli bahçelievler bakırköy tarafları olabilir sanırım. aylık ortalama 2500tl gibi bir ödeme çıkıcak sanırım. kira fatura ve bu mobilya taksitleri ile :KK43:
ay kuzum eşinle çıkcağınızı bilmiyordum ama evin tüm eşyalarını kapsayan düğün çeyiz paketleri bulabilrsin. ayrıca bazı şeylerin eksik kalabilir onları gözünde büyütme bi evinize geçin yavaş yavaş tamamlanır

bakalım valla ya nişanımızı kendimiz yaptık bu ay çok şükür onun borçları kapanıyor. artık kendimi evliliğe hazırlamaya çalışıyorum hesap kitap işleri falan illa ki ilk bi kaç sene (hatta ben kendimi 3 sene diye ayarladım) borç ödeyeceğiz malesef. Ailelerden bir şey olmayında mecbur her şey bizlere kalıyor napalımsonu güzel olsun da yeter. insanın kira da olsa kendi evi gibisi olmaz karışanı edeni yok ohh

Ben bu evlenirken yapilan abarti harcamalari anlamiyorum.
Gidin ikea'dan bi kanepe alin (oturma grubu olmasi sart mi yani?)
Bi baza alin, bir de gardrop
bir masa sandalyeler (bufe filan sart mi yani?)
basta bulasik makinesi almayin (iki kisinin bulasigi ne olacak), bi camasir makinesi bir de elektrik supurgesi yeter.
bir de mutfak esyalari (tabak canak)
tamamdir.
Ama mutlaka bir liste yapip fiyatlarini arastirip yanlarina yazip hesap yapin. Ama listeye mutlaka elzem olan seyleri yazin sadece.
Bizim evimizde hala oturma grubumuz yok (9 ay once evlendik, oncesinde 1 senedir de beraber yasiyorduk zaten), TV yok (evin tadilatlarini yapmaktan TV izlemeye vaktimiz olmuyor zaten). Ikisinin de hicbir eksikligini hissetmedim. Gardroplarimi da bufemi de ikinci el aldim :)
Yani diyecegim o ki, madem ayda 2500TL odeyebilirsiniz, 6 ay boyunca biriktirin , 6 ayda 15bin yapar zaten, yaza kendi evinize azicik asim kaygisiz basim deyip oturun :KK66:

X