- 29 Nisan 2015
- 26.566
- 91.299
-
- Konu Sahibi captain price
canım boşa kira vercez diye düşünme bizde 5 ay öncesinden tuttuk evi anca yerleşmiştik hatta tam yerleşmiş bile değildik. Ben şehir değiştirdim tabi onun etkisi de var ama erken diye düşünme tut evini derim. al eşyalarını da yerleştir rahat rahatnişanlıyım. 4 ağustosta nikahım var.
şu an ötv indirimi var. mobilya beğendiğimiz mağazada da ay sonuna kadar %10 ek indirim var yani toplamda %25 gibi bi indirimimiz var.
mobilyayı şimdiden almak mantıklı mı? yatak odası ve salon takımı. (yaptırıp depoda vs bekletmiyolar. 20 gün öncesinden haber veriyorsun bana şu gün lazım diye. onlar da yeni üretip sana gönderiyorlar.)
maddi durumlar parlak değil, o yüzden %25 güzel bi indirim oluyor bizim için. şimdi almazsak da ötv indirimi 30 hazirana uzatılmış. ama %10 indirim kaçıyor. ve düğün sezonu açılacağı için fiyatlar mutlaka artacaktır. (nişanlım eskiden mobilya sektöründeydi)
beyaz eşyada anlık kampanyalar olduğu ve ötv indirimi uzatıldığı için daha sonra alırız diyoruz.
daha ortada ev yok, kiracı olacağız. ama illaki sığar yani zaten mobilyalar standart, daha küçüğü yok. 5 kapak dolap örneğin. 4 olsa zaten bize yetmez.
bir de haziranda nişanlım askerde olacak. temmuzda gelecek. o zamana kalsın istemiyorum çünkü o askerde iken ben bişey alamam, o geldikten sonra da 1 ayda yetişmez gibi. hem ev bul hem eşya ayarla vs. nisanda tutsak evi en az 3 ay boşa kira verilecek.
neyse, fikir arıyorum. dertlendim iki haftadır.
evet ama işte mobilyaya muhtemelen zam gelecek. ötv indirimi bi işe yaramayacak o zaman.Ben şimdi bir haber okudum 31 aralığa kadar ötv uzatıldı diye bir bakın isterseniz.
5 ay fazladan kira verebilecek durumum olsa %25 indirim peşinde koşmam kicanım boşa kira vercez diye düşünme bizde 5 ay öncesinden tuttuk evi anca yerleşmiştik hatta tam yerleşmiş bile değildik. Ben şehir değiştirdim tabi onun etkisi de var ama erken diye düşünme tut evini derim. al eşyalarını da yerleştir rahat rahat
ev baktık biz fikir olsun diye. istediğimiz yerlerde genelde eski evler. öyle ankastre setler yok. zaten dediğim gibi beyaş eşya kısmını sonraya bırakmayı düşünüyoruz. eski evler de genelde geniş. zaten 70 m2 ev istemiyorum, az geniş olsun diyorum.Ev olmasa da al bence mobilyanı. Sağlam ve kaliteli olması çok önemli. Çünkü kiraya çıkacaksınız, taşınmalara dayanıklı olsun.
Tek sıkıntı nasıl bir evde oturacağınız. Şimdiki evlerin bazılarında fırın, ocak, davlumbaz vs oluyor mesela -bizimkiler koyuyor-. Tabii beyaz eşyanı aldın mı bilmiyorum. Bence yavaş yavaş evde bakın, oturmak istediğiniz çevrede kafanızda en azından birkaç ev modeli belirler, mobilyayı da az biraz ona göre seçersiniz. Şimdi 2+1 olması gereken evleri sıkış tıkış 3+1 yapıyorlar. İnşaallah her şey rahat ve gönlünüzce olur.
Beğendiysen ve paran varsa al
Ama sonra yaptırma işi bana pek uymaz
Bu eğer bilindik bir marka standart üretim ise eyvallah da Ahmet Mehmet üretiyorsa o gün yeniden aynısını üretmeyebilir
Sen nişanlın gitmeden evinizi bulmaya bak
Zaten mart sonundayız ev baktınız ettiniz ancak mayısta tutarsınız o Zaman da gelir eşyan sıkışmazsın