• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev konumuz iyiyce sarpa sardı :(

canan1986

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
72
0
16
İstanbul
merhaba kızlar,

forumu uzun zamandır takip ediyordum ama bugün o kadar daraldım ki üye olup konu açtım umarım yardımcı olursunuz :(

haziranda evleniyorum nişanlımın kendi evi var ancak içinin yapılması gerekiyor ve kiracı çıkınca yapılacak inşallah, mutfağımın bile rengini seçtim kesin kararlaştırdık bu evde oturacağımıza...
ancak kayınvalidem yaklaşık 1 ay önce bir kiralık ev bulmuş ucuz yollu içi de çok çok kötü. illa bu kiracıdan alacağımız kirayı bu eve verin oturun dedi bir şekilde ikna ettik olmayacağına, çünkü çok mantıksız. iyice oturup konuştuk kararlaştırdık kendi evimizde oturacağımızı hatta bazı eşyaları bile aldık, depoda duruyor.
bu ayın ortalarında kiracı çıkacak diye de kararlaştırıldı ama 2 gün önce kayınvalidem yine kiralık ev bulmuş :s
içi çok kötü değil temiz kullanılmış ancak eski tip herşeyi mutfak dolapları, kapıları vs. 30 yıllık... yine aynı muhabbet ve ben artık iyice gerildim, nişanlım da bıktı bu meseleden :(
siz olsanız ne yapardınız? örneğin ben ikna olmalı mıyım içime sinmeyen bir evde oturmaya, yani nasıl oluyor bu işler, bir akıl verin, çok bunaldım :(

Canım kayınvalidenin mantığını anlayamadım sizin evin kirası daha mı fazla? diğer tutacağınız ev ucuz da para mı kalsın diyor ki?
Yani şahsen kendi evim dururken istediğim şekilde döşeyip istediğim eşyayı alıp dekore edebilecekken neden kirada oturayım ben ve bu sırada başkası benim evimi kullanacak.Çok saçma geldi bana kayınvalidenin fikri tabi dediğim gibi kendi ne düşünüyor bilemem belki mantıklı açıklaması vardır

merhaba kızlar,

forumu uzun zamandır takip ediyordum ama bugün o kadar daraldım ki üye olup konu açtım umarım yardımcı olursunuz :(

haziranda evleniyorum nişanlımın kendi evi var ancak içinin yapılması gerekiyor ve kiracı çıkınca yapılacak inşallah, mutfağımın bile rengini seçtim kesin kararlaştırdık bu evde oturacağımıza...
ancak kayınvalidem yaklaşık 1 ay önce bir kiralık ev bulmuş ucuz yollu içi de çok çok kötü. illa bu kiracıdan alacağımız kirayı bu eve verin oturun dedi bir şekilde ikna ettik olmayacağına, çünkü çok mantıksız. iyice oturup konuştuk kararlaştırdık kendi evimizde oturacağımızı hatta bazı eşyaları bile aldık, depoda duruyor.
bu ayın ortalarında kiracı çıkacak diye de kararlaştırıldı ama 2 gün önce kayınvalidem yine kiralık ev bulmuş :s
içi çok kötü değil temiz kullanılmış ancak eski tip herşeyi mutfak dolapları, kapıları vs. 30 yıllık... yine aynı muhabbet ve ben artık iyice gerildim, nişanlım da bıktı bu meseleden :(
siz olsanız ne yapardınız? örneğin ben ikna olmalı mıyım içime sinmeyen bir evde oturmaya, yani nasıl oluyor bu işler, bir akıl verin, çok bunaldım :(
canım öncelikle hayırlı ve uğurlu olsun.Allah'ım sağlıklı sıhhatli hayırlı geçimler versin size inşallah.
o nasıl bir kayınvalideymiş öyle anaaaammmm :36:
Ev varken kiraya cıkmak çok mantıksızz.ama belki şöyle düşünüyor olabilir nişanlının annesi. Nişandı,düğünde çok masraf oluyor.bir de bu masraflara ev tadilatı masrafları eklenirse onlara ekstradan külfet olabilir.ama siz şunu yaparsanız daha uygun olur bence.ailesini kırmadan,kirada oturmak istemediğinizi,bu konuda kararlı olduğunuzu ve tadilat için yapılacak masrafları taksit taksit rahat rahat ödeyebileceğinizi söylemelisiniz. Belki o zaman içi rahatlar.:32: Ama büyükleri kırmadan, düşüncelerinizide net bir şekilde ifade edin derim tekrar..
Allah yardımcınız olsunn canımm..

ayy çok teşekkürler kızlar yaa biraz olsun moralim düzeldi...
çok teşekkürler iyi dilekleriniz için :)
valla biz de anlayamıyoruz kayınpederim ödeyebileceklerini filan söylüyor ama pat diye de sorulmuyor ki size zor mu geliyor masraflar diye.
kira her iki ev de aynı amacı anlayamıyorum valla çocuk oyuncağına döndü ya semt de aynı geriye birtek masraf kalıyor nişanlımı sıkıştırıyorum masraf için değil diyor ben de anlamıyorum annemi diyor of of inşallah bu sefer de ikna ederiz... şaka gibi...

olmadı arkadaşım kendin bul kiralık ev onlardan uzak bir semtte :10:
ya kendi evimizde yada bu ev alacak de...:37: belkim o kadar uzağa oğlunu göndermeye kıyamaz :27:

olmadı arkadaşım kendin bul kiralık ev onlardan uzak bir semtte :10:
ya kendi evimizde yada bu ev alacak de...:37: belkim o kadar uzağa oğlunu göndermeye kıyamaz :27:

hihih kıyamaz kıyamaz hem de hiç :D
bakalım bu ara vazgeçmiş gibi kiralık evden ama her an herşey olabilir bi evlensem de kapansa bu konu :D :10:

Çok saçma geldi kayınvalideenin dediği bana kendi evim dururken neden kirada yaşayıp yeni eşyalarımı mahvedeyim ki ? ben 3 sene kirada oturdum 2 evdeğiştirdim şimdi çok şükür ev aldık ama bütün eşyalarımnız ordan oraya taşınırken mahvoldu. Sana tavsiyem direk kendi evine geç eğer maddi durum iyi değilse bi badana yaptır gir içine biraz düğünde toplananlarla biraz da taksitle yavaş yavaş yaparsınız. en azıından içine sinerek yaparsınız.

aynen canım aynen biz de direttik ve öyle oldu şu an tadilatta ev bi kısmı da düğünden sonra yapılacak inşallah allah sana da güle güle oturmayı nasip etsin evinde :)

Back